Ania-Sonia Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Ale łaaaaaapy :crazyeye: :crazyeye: :lol: Szkoda, że nie mogę otworzyć filmiku :shake: Quote
Bodziulka Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 no, on za kilka lat ja trzepnie tą łapą, to pewnie będzie mógł z Beniem konkurować :evil_lol: a mi sie filmik otworzył ;) Quote
Marka Posted October 14, 2006 Author Posted October 14, 2006 Gucio był wczoraj na zastrzykach, bo niestety rozwolnienie nie ustępuje. Popłakał sobie trochę, bo dostał aż trzy :-( Dzisiaj znowu jedziemy, a potem będę mu prawdopodbnie dawać w domu. Ale mam wrażenie, że po tych wczorajszych już odrobinę lepiej - widać to po aktywności i ogólnym samopoczuciu (czytaj: Gucio zaczął troszkę rozrabiać ;) :lol: ) Quote
Marka Posted October 15, 2006 Author Posted October 15, 2006 Gucio jest na antybiotyku, dostaje też już teraz Aniprazol, ale z tą jego kupą ciągle kiepski :sad: Dlatego lekarze zalecili, żeby psiak do jedzenia dostawał tylko Eukanubę Intestinal Formula for Puppy. To bardzo droga karma (paczka 1 kg kosztuje ok. 30 zł, a wystarczy na dwa dni dla Gucia, który je 4 razy dziennie...) - stąd gorąca prośba: jeśli ktoś ma taką karmę w domu i mógłby podarować Guciowi - bardzo proszę o sygnał! To będzie bardzo cenna pomoc! (ostatnio budżet bardzo mi się uszczuplił, bo mieliśmy mnóstwo wydatków na leczenie psów swoich i nie-swoich... :oops: ). Quote
Marka Posted October 15, 2006 Author Posted October 15, 2006 martwię się o tego szkraba... :sad: Quote
Guciek Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Gucio prosi o pomoc! Moje psiaki niestety Eukanuby nie jedza, wiec nie mam nawet czym sie podzielic.... :( I splukana jestem :( Gucio pilnie potrzebuje pomocy!!! Pomozcie!!!! Quote
Ania-Sonia Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Prosimy o pomoc dla Gucia. On musi żyć i być zdrowy! Marka, nie mam jak kupić tej karmy, mogę tylko podesłać trochę wsparcia finansowego, może ktoś jeszcze się dorzuci, wspólnymi siłami zawsze łatwiej... Quote
andzia69 Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Marka - nie obiecuję,ale popytam - może uda mi się taniej gdzieś kupić, choć moje finanse są oststnio mocno uszczuplone przez "wiejskie burki" Quote
Bodziulka Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Marka - wiesz, u mnie szczeniaka nie ma, żeby mu trochę podebrać ;) ale tak sobie pomyślałam, żeby z tej kasy z parasolek zorbić ogólny Azorkowy fundusz na właśnie taki i inne nagłe wypadki i potrzeby, i robić na niego akucje, co Wy na to? Quote
Marka Posted October 15, 2006 Author Posted October 15, 2006 Bodziulka - wszelkie aukcje na ten cel - jak najbardziej wskazane! :D Tym bardziej, że Guciowi niezwykle zasmakowała ta karma, a równocześnie już widać jej pozytywny wpływ na psiaka - bo gołym okiem widać, że więcej wartości odżywczych z niej się wchłania do organizmu i Guciowi wreszcie trochę się pogrubiła skóra na żebrach - już nie wygląda jak chodzący szkielet, tylko po prostu jak bardzo chudy szczeniak... Także bardzo proszę o to, aby jeśli ktoś może, to podarował czy zafundował nam choć odrobinę - każda ilość BARDZO się przyda - dla Gucia to bardzo ważny czynnik w procesie leczenia, który mam nadzieję szybko przywróci mu dobrą formę. PS. Gucio był dziś z nami w lesie (szukaliśmy porzuconego tam psa - dalmatyńczyka) - i już widać, że w przyszłości można go będzie szkolić na psa do szukania trufli (na razie, pewnie z braku trufli w naszych lasach - znajduje muchomory ;) :lol: ) Quote
Bodziulka Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Ok, to jeszcze dziś postaram sie zaukcjować te pozostałe puzzle. Ale miałam też na myśli to, żeby co jakiś czas robić akcje ogólne dla Azorka i zibierać na taki awaryjny fundusz. Troche kasy jeszcze jest z parasolek, miały być na "zacienianie", ale sama widziałaś, że powstają nowe boksy i pod tym względem gmina trochę nas "wyręczyła". Przecież nigdy nie wiemy, kiedy się trafi kolejna Abba czy też Bąbel ;) I w razie sytuacji podbramkowej mozna by część tej kasy przeznaczyć na karmę dla Gutka ;) Quote
Dabrowka Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Pogrzebałam chwilę w internecie i znalazłam tę karmę po 107 zł za 5 kg. Do tego 10 zł za przesyłkę - wychodzi 23,40 za kg. Powyżej 150 zł przesyłka gratis. Zrzutka? Pytam, chociaż sama mogę wpłacić najwyżej 20 zł... :( Quote
Bodziulka Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Oto aukcja dla Gucia: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2285137 Quote
Marka Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 Bodziulka - serdeczne dzięki za aukcję! I wszystkim, którzy zechcą w jakikolwiek sposób pomóc - też dzięki! Tym bardziej, że Gucio swoją Eukanubę pokochał miłością szaleńczą i pochłania takie ilości... :oops: Dzisiaj rano musiał dostać ostatni Aniprazol, a na jedzenie poczekać 2 godziny, żeby proszek mógł zadziałać - więc tak się tym zdenerwował, że... zaczął szczekać na miskę! :lol: "dlaczego jesteś pusta, głupia ty?! przcież ja jestem głodny!!!" :evil_lol: Ale są nareszcie pierwsze efekty leczenia i diety :p (kupa już się tak nie leje, zaczyna nabierać bardziej stałej konsystencji) A tak sobie słodko śpię, kiedy brzuszek już pełen: :loveu: PS. Bodziulka - pomysł z tym awaryjnym funduszem Azorkowym bardzo dobry! Bo ten nieustanny dylemat: "pomóc czy nie" - kiedy się stoi nad chorym psem, a nie ma pieniędzy - jest potworny... :shake: Quote
Bodziulka Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 możliwe, ze jeszcze coś będę miała :cool3: Quote
Bodziulka Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 No, kobitki - kto ma trochę wolnego czasu i lubi dziergać :cool3: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2286085 Quote
Marka Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 Bodziulka - jesteś niesamowita - a te bannerki..! :multi: PS. Może wpadniesz dzisiaj wieczorem do lecznicy, żeby osobiście odebrać buziaka od Gucia? :p Quote
Marka Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 Ja też coś dołożę od siebie na ten cel, z gatunku rękodzieła ;) : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2286754#post2286754 Quote
Bodziulka Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Marka napisał(a):Bodziulka - jesteś niesamowita - a te bannerki..! :multi: PS. Może wpadniesz dzisiaj wieczorem do lecznicy, żeby osobiście odebrać buziaka od Gucia? :p Oj, ja to z chęcia, ale zaraz wracam na zajęcia i siedzę do 19 :-( a kiedy będziecie następnym razem? Quote
Marka Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 Dzisiaj czeka Gucia ostatnia dawka antybiotyku - a co dalej - to zobaczymy :niewiem: Quote
Bodziulka Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 :hmmmm: no to się coś wymyśli ;) ale nie dzisiaj - dzisiaj po zajęciach jeszcze jadę zobaczyć jedną przypłędę na osiedlu obok (koło hali) od kilkunastu dni koczuje pod blokiem... ale dobra wiadomość jest taka, że 2 wzory kanwowe poszły :lol: to dobry początek! :multi: Quote
Marka Posted October 16, 2006 Author Posted October 16, 2006 No to super! Bardzo dziękuję w imieniu Gucia! :D Quote
Marka Posted October 17, 2006 Author Posted October 17, 2006 Droga Ciociu Aniu-Soniu! Jak Cię spotkam - to Cię spiorę i wycałuję! Wycałuję - za zafundowanie karmy Guciowi, ale spiorę, bo przelew na 120 zł to jednak przesada! :shake: ;) :lol: Serdeczne dzięki Ci - te wszystkie kilogramy, które teraz Guciowi przybędą (mam nadzieję, że jak najszybciej) - to będzie wyłącznie Twoja załuga!!! :calus: :Rose: A to fotka Gutka - jest specjalnie dla Ciebie (jak widać ;)): Quote
Ania-Sonia Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Jakie to piękne... :oops: :oops: :oops: Marka, nie bij! Wiesz, pieniądze przesłać najłatwiej, a ja jestem jeszcze w takiej sytuacji, że mogę sobie na to pozwolić ;) Ale to starczy raptem na kilka kilo cennej dla Gucia karmy, co będzie potem?:shake: Na zdjęciach ciagle sterczą mu kosteczki... :-( Quote
Recommended Posts