Bodziulka Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 Marka, przypomnij mi swoje konto na maila, bo niedługo będę miała kasę z auukcji ;) Quote
Marka Posted October 17, 2006 Author Posted October 17, 2006 Bodziulka - namiar wyślę Ci mailem! :p A Gucio powoli zdrowieje - widać to po rosnącej chęci do psocenia. No i cieszy nas to, choć niepokoi ciągota do gryzienia i ciągania za wszystkie kable w domu - żaden z dotychczasowych naszych podopiecznych tego nie robił - a ten łobuziak ma właśnie do kabli jakąś wyjątkową słabość :cool3: ;) Poza tym z istotnych spraw: musimy Guciowi zmienić imię! Niestety nasza Kola jest przekonana, że Gucio to odmiana słowa Kolcia (którym ją zdrobniale wołamy) - i jest z tego powodu mnóstwo nieporozumień - dlatego szczenior musi zmienić imię :razz: Chciałam, żeby też było na G (chociaż tyle mu zostawię ;) ), ale z wyszukanych spodobały mi się tylko dwa: Gaspar i Goofy. Gaspar ma ten plus, że nasz tymczasik będzie kiedyś dużym psem i takie imię będzie nadawało mu należytej powagi, ale Goofy z kolei brzmi podobnie jak Gucio, no i jest sympatyczniejsze - dlatego mam dylemat :cool3: Co radzicie? :p Quote
Ania-Sonia Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 Dla mnie to on zawsze będzie Gucio, Gutek. A jak dorośnie - Gustaw! :loveu: A z tych zaproponowanych to bardziej podoba mi się Goofy :lol: Quote
Bodziulka Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 Garfild :evil_lol: ;) Goofy fajniejsiejsze, z resztą on jest taki goofiowaty :lol: Quote
Marka Posted October 18, 2006 Author Posted October 18, 2006 Bodziulka napisał(a):Goofy fajniejsiejsze, z resztą on jest taki goofiowaty :lol: Prawda? :D ma takie goopie uszy ;-) :lol: Ania-Sonia napisał(a):Dla mnie to on zawsze będzie Gucio, Gutek. A jak dorośnie - Gustaw! :loveu: Ale może masz Aniu rację - dostał imię, to dlaczego mu teraz zabierać? ;) Muszę po prostu nauczyć się wołać go Gutek, a nie Gucio - Gutek już w żaden sposób nie brzmi jak Kolcia :lol: - więc nie powinno być pomyłek ;) Quote
Ania-Sonia Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 Marka napisał(a): Gutek już w żaden sposób nie brzmi jak Kolcia :lol: - więc nie powinno być pomyłek ;) Hurra! Gucio zostaje Guciem! :multi: Tylko, żeby teraz Benek się nie mylił :evil_lol: ;) Quote
Bodziulka Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 :lol: neh neh neh a ja nie rozumiem jak Gucio może mylić się z Kolcią? No chyba, że się ma szyneczkę w ręce ;) Quote
Marka Posted October 18, 2006 Author Posted October 18, 2006 Bodziulka napisał(a)::lol: neh neh neh a ja nie rozumiem jak Gucio może mylić się z Kolcią? No chyba, że się ma szyneczkę w ręce ;) o tak - wtedy to wszystko brzmi jak "Kolcia" :biggrina: Ania-Sonia napisał(a):Tylko, żeby teraz Benek się nie mylił :evil_lol: ;-) Benek swego czasu był przekonany, że Bąbel to także on :haha: A oto Gutek stylizowany na czeskiego wilczaka w czasie relaksu :sg168: : Quote
Bodziulka Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 hehe ale wyloozowany :evil_lol: to co z tym numerem konta? Quote
Marka Posted October 18, 2006 Author Posted October 18, 2006 Bodziulko - powinnas miec juz w mailu ode mnie :) Ależ on ma "guciowate" spojrzenie - nieprawda? ;) Quote
Bodziulka Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 jakby jeszcze troszę opóścił główke, to Goofek pełną gębą :D :lol: a kasę już wysłałam ;) Quote
Marka Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 Ciociu Bodziulko - przelew dotarł! Twoja wpłata 40 zł i Ani-Soni 120 - to środki na zakup dokładnie 6 kg karmy dla Gutka (czyli luksusowe wyżywienie na 12 dni! :p ) :multi: (bo u mnie w lecznicy worek 3 kg kosztuje 80 zł - niestety nie znalazłam w necie tak taniej oferty, o jakiej wspominała Dąbrówka :shake: ) Serdeczne dzięki :Rose: - a to mordeczka specjalnie dla Ciebie :loveu: : Quote
Bodziulka Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 To jeszcze takiego pysia z serduszkiem poproszę dla cioci HebaNovy, bo 20zł to od niej za kanwy :loveu: Quote
Marka Posted October 19, 2006 Author Posted October 19, 2006 Oczywiście, dla cioci HebaNovy też jakiegoś pyszczka zrobimy :p A tymczasem - fotorelacja z bliskiego spotkania 1go stopnia Gucia z 1,5-rocznym Mateuszem (naszym sąsiadem :)): Zdjęcia mówią same za siebie, ale dodam, że Gucio to zwierzak o cudownym charakterze - jest niezwykle przyjazny WSZYSTKIM ludziom, bardzo kontaktowy i towarzyski (nawet za bardzo ;) - strasznie rozpacza zostawiony sam :roll: ). Ciągle jeszcze straszna ciapa z niego, ale kochany jest bardzo :loveu: Niestety będziemy musieli zrobić mu dodatkowe badanie kału - bo ciągle nie jest z tym za dobrze... :sad: Trzymajcie kciuki, żeby to nie była trzustka... :shake: Quote
Bodziulka Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 a cemu te fotecki takie małe? :shake: Quote
Ania-Sonia Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Dzien dobry Gutku! :lol: Trzymam kciuki, żeny to nie była trzustka, to się da leczyć, ale cholerstwo strasznie upi..... jest :shake: Quote
Marka Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 Bodziulka napisał(a):a cemu te fotecki takie małe? :shake: no właśnie nie wiem, ale któryś potral mi je samowolnie zmniejszył :cool3: - więc podmieniłam na pojedyncze :p A to zdjęcie z ostatniej chwili - skutki wkładania przez ciekawskie szczeniaki łebka do kosza na śmierci: Tak przystrojony Gutek przydreptał właśnie do mnie, z lekko speszonym wyrazem pyszczka :grin: Quote
Bodziulka Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 :lol: :lol: :lol: :lol: ale naszyjnik :cool3: Quote
ania14p Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Mareczko, a ja jak zwykle pogubiłam się z Twoją tymczasówką, jeju:oops: :oops: :oops: , to właśnie ja. Czekam na wytyczne - dowolne, co będę mogła, to wykonam! Quote
Marka Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Aniu - ślij nam pozytywne fluidy - żeby Gucio szybiutko wrócił do zdrowia i znalazł wspaniały dom, w którym wyrośnie na wielkiego i pięknego psa! :D A to - Gucio dla ciotek - na dobranoc :p : Quote
Bodziulka Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 A to na dobranoc dla Gucia: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2313416 Quote
Ania-Sonia Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Guciulek... ale słodka ciamajdka z niego jest! :lol: Quote
Marka Posted October 24, 2006 Author Posted October 24, 2006 Serdecznie dziękuję Irmie i la_pegazie za udział w bazarkowej aukcji i wsparcie w wykarmianiu Gutka Eukanubą :Rose: :Rose: (Irmo - Twój przelew (50 pln) już dotarł - wielkie i serdeczne dzięki! :calus: ) Gutek miał ostatnio badanie kału pod kątem wydolności trzustki - wszystko jest jak najbardziej OK! :multi: Pani Doktor tłumaczyła mi, że na te najpiękniejsze kupki to musimy jeszcze trochę poczekać ;) , bo kosmki jelitowe muszą mieć czas na pełne zregenerowanie się. Do tego czasu Gutek musi jeść tą swoją ekskluzywną karmę - ale ponieważ świetnie na niej rośnie i przybiera na wadze - to niech mu idzie na zdrowie! :D Jeszcze raz serdeczne dzięki wszystkim, którzy nam pomogli i wciąż pomagają! :calus: Quote
Ania-Sonia Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Gutek, ale jesteś śmiszny z tymi wielkimi łapami :loveu: Strasznie mnie intryguje, jaki psiak z niego wyrośnie. Coś czuję, że te uszka-klapouszki zostaną :evil_lol: Quote
Recommended Posts