Vesper Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 A witamy, witamy... Na łapach też od śliny- pies-najczęściej kiedy ma alergię, a pokarmową ma 3/4 westów- liże sobie swędzącą łapkę. Paco niestety ma, co odkryłam miesiąc temu- a Pakulec ma ponad 5 lat :) Quote
dusiek Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='arielka186'][IMG]http://i54.tinypic.com/24lvvwm.jpg[/IMG] [IMG]http://i52.tinypic.com/1z1cyyq.jpg[/IMG][/QUOTE] Cudo,cudo,cudo:loveu: ja chyba jestem uzależniona od westików,kocham te mordy:loveu: Twój Pakuś ma lepszy włos od mojego,jest prosty,nie kręci się.Ładnie wygląda.Mój był oficjalnie trymowany a tak naprawdę robiony maszynką.Są miejsca z których włos nie chce wychodzić np.tył i przód.Aktualnie mam w miarę dobrego fryzjera,,włos się poprawia,na karku i plecach już prawie prosty,ale ten tył :shake: Pakuś ma fajne kolorowe obrózki,zaczynam się zastanawiać nad kolorem dla mojego, bo ja tylko czerwone kupowałam. Quote
Yuveza Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Pako jest w końcu wytrymowany czy ogolony?? bo tu wygląda na ogolonego.. [url]http://i53.tinypic.com/2v99e1t.jpg[/url] Quote
Vesper Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Był trymowany ale ok.1,5 m-ca temu, więc już zaczyna zarastać ;) A to jest świeże zdjęcie... Dusiek- co do obróżek, na westiku prawie wszystkie ładnie wyglądają :) A co do włosa, to Paco jak był mały przypominał owieczkę- z tym że trymuję go od małego- fakt, że brzuch i tył b. niechętnie daje sobie skubać (tam bardziej psa boli). No i głowę ma kiepską- miękki włos- tam sobie nie da ruszyć, a poza tym kiedyś włożył głowę w rzepy i trzeba było mu to usuwać- miał małą łysinkę i przerzedzone włosy- od tego czasu jakoś nad oczami mu kiepsko rosną... Quote
dusiek Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Czyli jest nadzieja że z czasem u mojego włos też się poprawi :smile: Podskubujesz Pakulca sama czy robi to tylko groomer?. Quote
kaskaSz Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Skąd ja znam problem z rzepami. Foxi też uwielbia co raz wleźć w 'wilki', a potem trzeba ciachać. Quote
Vesper Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [B]Ania[/B]- dziękujemy :) [quote name='dusiek']Czyli jest nadzieja że z czasem u mojego włos też się poprawi :smile: Podskubujesz Pakulca sama czy robi to tylko groomer?.[/QUOTE] Sama go skubię- kilka pierwszych razy palcami ale później palce bolą i kupiłam trymer -od tego czasu prawie wyłącznie trymerem, no chyba że jakieś partie gdzie potrzebne jest "wyczucie". Tzn ja go skubię sama pomiędzy wizytami u groomera, który robi resztę- brzuch (mnie Paco nie pozwala dotknąć) i generalnie doprowadza go do ładu- tak raz na 3-4 m-ce... [B]Kaśka[/B] widzisz Ty wycinasz, a ja byłam na tyle głupia że próbowałam to dziadostwo wyplątać- wiadomo jaki efekt- odwrotny... Quote
dusiek Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Arielko zmotywowałaś mnie,będę też skubać między wizytami u fryzjera.:) Quote
kaskaSz Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Ale jak na spacerze wplącze się w łapy to niestety trzeba paluchami wyrywać, bo pies nie chce iść ;) I wtedy też idzie z sierścią. Quote
Vesper Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Na łapach to pół biedy- gorzej jak wsadzi głowę- a Pako to robi cały czas:shake: Już sama nie wiem, jak go od tego odzwyczaić- nic z tego, zawsze wyczai gdzie są rzepy:diabloti: Quote
Vesper Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [quote name='dusiek']Arielko zmotywowałaś mnie,będę też skubać między wizytami u fryzjera.:)[/QUOTE] Warto- wtedy pies jest cały czas zadbany... Na ostatnich fotkach Paka widać jak wygląda po 1,5 m-ca po trymowaniu u fryzjera- i już trzeba go będzie skubać (w domu)- bo pojedyncze włoski już odrastają i odstają:roll: Ale jeżeli poważnie myślisz o skubaniu- spróbuj palcami, żeby złapać wyczucie, ale na przyszłość polecam trymer albo chociaż kapturki (np obcięte palce z gumowej rękawiczki)... Quote
dusiek Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 :oops: ja nawet trymer marsa mam tylko trymowanie wydawało mi się poza zasięgiem moich możliwości:razz: Quote
Yuveza Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 a ten mars to przypadkiem nie furminator? ja mam bardzo fajny niebieski trymerek:D Dotka po 2 trymowaniach zmieniła sie z baranka w pięknego westika ma prosty i twardy włos:D Quote
dusiek Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Mam i "grabie" marsa i trymer ręczny marsa.Arielko i westi_justa z jakich firm macie trymery ręczne? Quote
Yuveza Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 jaa mam... Artero o taki;) [url]http://images.okazje.info.pl/p/sport-i-hobby/4015/th100/show-tech-trymer-klasyczny-sredni-niebieski.jpg[/url] mam tylko ten trymer i palce:D Quote
Vesper Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Ja mam trymer firmy Karlie- niezbyt drogi, bo za niecałe 30zł, ale sprawdza się... Produkcja niemiecka. [COLOR="purple"][B]Chciałabym Was zaprosić na bazarro mający pomóc westikom w potrzebie- Pepsi, suczka z chorym oczkiem pilnie potrzebuje pomocy! [/B][/COLOR] [URL="www.dogomania.pl/threads/212588-biżuteria-damskie-ciuszki-i-inne-na-Pepsi-i-inne-westy!-do-22.08.-Zapraszamy-***?"]www.dogomania.pl/threads/212588-biżuteria-damskie-ciuszki-i-inne-na-Pepsi-i-inne-westy!-do-22.08.-Zapraszamy-***?[/URL] Quote
dusiek Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Skubię,skubię i ciężko idzie.Tam gdzie był trymowany włos wychodzi bez problemu ale na tyłeczku,na boczkach i na klacie ciężko,skubię po parę włosków.A jak jest u Pakusia,włos łatwo wychodzi? A co do Supełka,oglądałam na bieżąco pierwszą edycję parę lat temu.Może poszukaj na stronie tvp? Quote
Pieseczkowo Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 na klatce to ja bym proponowala zostawic to i tylko degazowac :) moj tam ma zawsze golone i te wlosy jedynie degazuje by nie zadawac mu bolu :) a pupe to byl tylko skubala poslady :) Moze pomoż sobie maka albo kreda porzadnie go tym "nasmaruj"i wtedy spróbuj :) Quote
dusiek Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Zastanawiałam się nad kredą:smile:zwiększa szorstkość więc pomaga w skubaniu.Skubię swojego palcami,jak arielka radziła,mam wtedy większe wyczucie. Mój west wygląda tak że szyję, kark,tułów ma szorstki i niepofalowany,a łapy i tyłek są dosyć miękkie i wełniste i jak się zmoczy kręcą się.Bardzo mi się to nie podoba.:shake: Quote
Pieseczkowo Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 tylek to w sensie poslady ? :) zawsze mozesz po takim zmoczeniu wziac suszarkę i okragla szczotke i to uformować a firankę suszyc i szczotkowac :D ja tez skubie palcami na mojego psa to lepiej dziala :) Quote
Vesper Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Paco mnie tyłka nie da dotknąć- tak samo z boczkami- tam skóra chyba jest wrażliwsza... Czasami trochę mi się udaje go podskubać trymerem- palce chyba by odgyzł:biggrina:... Jedynie naszej znajomej groomerce (jest takie słowo?) jak stoi przypięty na "szubienicy" to nie ma wyjścia i jest skubany... Z tego co wiem kreda bardzo pomaga, chociaż sama nie stosowałam. No i chyba nadaje włosom objętości- na wystawach przy ringu westów czasami aż białe chmury talku czy sproszkowanej kredy latają :D Pakowi włos na łapach też się kręci jak jest mokro- właśnie wróciliśmy ze spaceru, wcześniej trochę padało- no i Pakuś za pięknie nie wygląda... Ale później jakoś same mu się prostują. Tylko że u westów są bardzo różne rodzaje włosa- nie zależy to nawet od pielęgnacji- po prostu jeden rodzi się z włosem wełnistym, a drugi z szorstkim... I tak jest pomimo tylu lat hodowli- bo psy do hodowli uprawnienia zdobywają na wystawach- a tam dobry groomer nawet kędzierzawego westika zrobi tak żeby to dobrze wyglądało... Geny robią swoje ;) Ale dla mnie Pakuś może mieć tę swoją główkę bez chryzantemki- a o szorstkość włosa dbam, bo mniej się brudzi po prostu... Quote
dusiek Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 O okrągłej szczotce nie pomyślałam :lol: wypróbuję. Quote
dusiek Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 A Pakusiowi mokry włos nie kręci się? Mój na szubienicy hektolitry śliny toczy.Obecna groomerka nie używa szubienicy,radzi sobie :evil_lol: Quote
Recommended Posts