Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze ze te paskudne koscie z niego wyszly bo moglo sie to zle skonczyc. Tez ciekawa jestem kto mial taki wspanialy pomysl zeby dac mu takie kosci.

Dziekujemy pieknie za zdjecia. Jurandzik ma teraz tyle swobody i tyle do obwachania.
Az serce sie cieszy jak sie na to patrzy.

Posted

dobrze że wszystko pomyślnie się skończyło.
Jurand dłuższy czas był na suchej karmie i na puszkach, do kości pewnie nie był przyzwyczajony. Wbrew pozorom kości dość dobrze oczyszczają przewód pokarmowy, w schronisku jeśli któryś z psiaków dostanie biegunki, dostaje jeden dzień głodówki i surową kość do obgryzania-zawsze skutkuje.
Starszy organizm pewnie nie mógł sobie poradzić z kośćmi.

I co najgorsze Jurand je bardzo łapczywie, tego nie potrafiłam go oduczyć. Może nawet kości połykał dużymi kawałkami.
chauwa, Jurand nie ma umiaru w jedzeniu, jak już nie może zjeść to wraca kilka razy dziennie do miski i je na siłę. Po czymś takim często nam wymiotował. Uważaj na żarłoka jednego:)

Posted

[quote name='rotek_'] Uważaj na żarłoka jednego:)[/QUOTE]
A ty uważaj na to co mówisz :diabloti:
Jurand to przekochany i najwspanialszy piesek pod słońcem!

Nie wiem gdzie chwycil te kości, ale skoro czuję się dobrze, to może nie ma sensu robić dochodzenia?...

Mykam zamówić kolejny worek karmy - na styczeń.

Posted

W końcu to psiak-a te znają różne sposby, żeby dostać się do przysmaków. Po prostu nauczka na przyszłość,żeby zwracać większą uwagę na jego jedzonko.

Posted

[quote name='Satrina']W końcu to psiak-a te znają różne sposby, żeby dostać się do przysmaków. Po prostu nauczka na przyszłość,żeby zwracać większą uwagę na jego jedzonko.[/QUOTE]
racja...

ja zamówiłam worek karmy za 99 zł,
poza tym wpłynęły mi jakieś deklaracje.

Idę ogarnąć finanse dziadziulka :)

Posted

[quote name='Satrina']Ja jeszcze nie zapłaciłam za grudzień-ja zawsze koło 25 każdego miesiąca.[/QUOTE]
luzik :)
nie wiem tylko jak to zrobimy, bo przed nowym rokiem trzeba by zapłacić, bo do 1.01 jest opłacony hotel.

Posted

[quote name='Satrina']No to puszczę w poniedziałek 19.12, a jak inni?Bedzie na hotelik?[/QUOTE]
nie, jak 25 to spokojnie, od ciebie przelwy migiem docierają na konto :)
jutro to ogarne...

Posted

[quote name='Ingrid44']Do 1 stycznia mamy jeszcze troche czasu, moze jakies deklaracje sie pojawia .[/QUOTE]
muszę ogarnąć kto za styczeń wpłacił, a kto nie.
w poniedziałek zapłacę (jak będę przelewać kasę za Roiego) karmę Juranda za styczeń

Posted

I się wziąl jeden naprawił banerek...
Do rzeczy ;)

Jurand ma w... czterech literach naszą suchą karmę.
Dopiero jak Aneta zmiesza mu z warzywkami i innymi smakowitościami to hrabia śmie ruszyć.
[B]
Bardzo mu za to posmakowały puszki CHAPSS, które inni tymczasowicze zajadają.
Pakiet 24 puszek po 1250g kosztuje 84,99 zł + wysyłka gratis.[/B]

Zamówienie Dog Chowa postaram się odwołać. Zamówiłam już puchy i w poniedziałek zapłacę, żeby jak najszybciej były na miejscu.

Prośba do deklarowiczów:
[B][SIZE=4]CZY MOGLIBYŚCIE POWPŁACAĆ SWOJE DEKLARACJE DO DNIA 28.12?
WPŁACAM WTEDY NA KONTO ANECIE I SĄ TEGO SAMEGO DNIA, A CHCĘ MIEĆ DO 1 STYCZNIA OPŁATY Z GŁOWY, ŻEBY W NOWY ROK Z DŁUGIEM NIE WEJŚĆ :evil_lol:[/SIZE][/B]

Posted

Jurand ma się wyśmienicie. Pełnia zdrowia jak na niego. Duzoooo śpi, zwlaszcza po spacerze na którym myśli ze rządzi i sam wybiera trasę przechadzki w ten sposób wpadł już raz w dziurę wyryta przez zwierzęta w lesie.
Wszystko co go męczyło minęło w niepamięć.
Zaczął pochłaniać jedzenie jak świr, nie dziwi mnie to bo przez tydzień męczyło go rozwolnienie i co zjadł to szybko z niego wychodziło a to gorą lub dołem.
Je mięsko z ryżem i warzywami a wieczorem puszkę. Nie chce go stresować sucha karma bo wolno je, nawet 40min i mam wrażenie ze to go meczy.
Na podwieczorek daje mu suszone mięsko i sobie pomału glamie.
Jak jest głodny daje znać ze chce jeść kładąc się kolo lodówki. Siusiu i qpa robi na dworze, daje tez znać przychodząc do pokoju i wiercąc pupka.
Kontakty z reszta psów prawidłowe, umie dać znać ze coś mu nie pasuje i warczy. Zdrowe odruchy obronne swojego posłania i miski, broni nawet wody :D
Nie sprawia mi żadnych problemów, pies ideał.

Posted

Aneta, dzięki za informacje o Jurandzie, wspaniale się czyta takie wieści :loveu:
Zamówiłam mu te puchy, o czym napisałam parę postów wyżej, ale wołowe, bo przy tych był cały pakiet i wysyłka za free, drobiowe były jakoś porozdzielane i nie chciałam się z tym babrać ;) ale coś się wykombinuje.

Pomyślałam sobie, że Juranda trzeba ogłaszać i jak definitywnie zakończę bazarek ogłoszeniowy to Jurysiowi też odpalę jakiś pakiet.

Proszę wymiziać mojego paskudka mocno ode mnie :loveu:

Posted

Niech Boże Narodzenie zamiast okresem zakupowego szaleństwa,
stanie się czasem odpoczynku i wzajemnej miłości.
a spedzone wspólnie z rodziną godziny najwazniejszym prezentem.
Piękna jest radość lecz nie każdy ją zna
Piękne są święta i każdy z nas je ma.
Jedni w oddali inni przy jednym stole
Nieważne kto, gdzie,
lecz ważne byśmy zawsze pamiętali o sobie.
Wesołych Świąt.
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-YG80pFH9h8g/TvIeNRaKKFI/AAAAAAAAGis/DKZOZWgIvIs/s288/photo.jpg[/IMG]

Posted

Jest już nowe rozliczenie.

DOszły trzy deklaracje:
Satrina - 40 zł
Jolanta W. - 30 zł
Diggery - 30 zł
:loveu:

po odjęciu wydatku w postaci karmy za 84.99 zł i prowizji wyszło mi że mamy na Jurysia 120,51 zł.

Hotelu jeszcze nie doliczyłam...
Ale jesteśmy ok. 60 zł na minusie...

Posted

[B] [/B]

[INDENT] [CENTER][COLOR=red][B]Wszystkim Wam życzę wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w rodzinnej, ciepłej atmosferze.[/B][/COLOR]

:tree1::tree1::tree1:

[SIZE=3][COLOR=royalblue][B]MERRY CHRISTMAS ! [/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=royalblue]:x-mas: [/COLOR][/CENTER]

[CENTER][IMG]http://www.echochrystusakrola.org/assets/images/starsze/swieta.jpg[/IMG]

Ja oczywiście będę tutaj zaglądać podczas Świąt, ale nieobecnym życzę już dziś :loveu:[/CENTER]
[/INDENT]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...