_ogonek_ Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 piękny :) i ten jego ryjek wiecznie zamyślony :) zapomniałam o tych kościach dzisiaj, jutro załatwię sprawę - idę spać...
Ingrid44 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Dobrze ze te paskudne koscie z niego wyszly bo moglo sie to zle skonczyc. Tez ciekawa jestem kto mial taki wspanialy pomysl zeby dac mu takie kosci. Dziekujemy pieknie za zdjecia. Jurandzik ma teraz tyle swobody i tyle do obwachania. Az serce sie cieszy jak sie na to patrzy.
rotek_ Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 dobrze że wszystko pomyślnie się skończyło. Jurand dłuższy czas był na suchej karmie i na puszkach, do kości pewnie nie był przyzwyczajony. Wbrew pozorom kości dość dobrze oczyszczają przewód pokarmowy, w schronisku jeśli któryś z psiaków dostanie biegunki, dostaje jeden dzień głodówki i surową kość do obgryzania-zawsze skutkuje. Starszy organizm pewnie nie mógł sobie poradzić z kośćmi. I co najgorsze Jurand je bardzo łapczywie, tego nie potrafiłam go oduczyć. Może nawet kości połykał dużymi kawałkami. chauwa, Jurand nie ma umiaru w jedzeniu, jak już nie może zjeść to wraca kilka razy dziennie do miski i je na siłę. Po czymś takim często nam wymiotował. Uważaj na żarłoka jednego:)
_ogonek_ Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 [quote name='rotek_'] Uważaj na żarłoka jednego:)[/QUOTE] A ty uważaj na to co mówisz :diabloti: Jurand to przekochany i najwspanialszy piesek pod słońcem! Nie wiem gdzie chwycil te kości, ale skoro czuję się dobrze, to może nie ma sensu robić dochodzenia?... Mykam zamówić kolejny worek karmy - na styczeń.
Satrina Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 W końcu to psiak-a te znają różne sposby, żeby dostać się do przysmaków. Po prostu nauczka na przyszłość,żeby zwracać większą uwagę na jego jedzonko.
_ogonek_ Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 [quote name='Satrina']W końcu to psiak-a te znają różne sposby, żeby dostać się do przysmaków. Po prostu nauczka na przyszłość,żeby zwracać większą uwagę na jego jedzonko.[/QUOTE] racja... ja zamówiłam worek karmy za 99 zł, poza tym wpłynęły mi jakieś deklaracje. Idę ogarnąć finanse dziadziulka :)
Satrina Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Ja jeszcze nie zapłaciłam za grudzień-ja zawsze koło 25 każdego miesiąca.
_ogonek_ Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 [quote name='Satrina']Ja jeszcze nie zapłaciłam za grudzień-ja zawsze koło 25 każdego miesiąca.[/QUOTE] luzik :) nie wiem tylko jak to zrobimy, bo przed nowym rokiem trzeba by zapłacić, bo do 1.01 jest opłacony hotel.
Satrina Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 No to puszczę w poniedziałek 19.12, a jak inni?Bedzie na hotelik?
_ogonek_ Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 [quote name='Satrina']No to puszczę w poniedziałek 19.12, a jak inni?Bedzie na hotelik?[/QUOTE] nie, jak 25 to spokojnie, od ciebie przelwy migiem docierają na konto :) jutro to ogarne...
Ingrid44 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Do 1 stycznia mamy jeszcze troche czasu, moze jakies deklaracje sie pojawia .
_ogonek_ Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 [quote name='Ingrid44']Do 1 stycznia mamy jeszcze troche czasu, moze jakies deklaracje sie pojawia .[/QUOTE] muszę ogarnąć kto za styczeń wpłacił, a kto nie. w poniedziałek zapłacę (jak będę przelewać kasę za Roiego) karmę Juranda za styczeń
_ogonek_ Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 [quote name='Ingrid44']Widze ze i Ogonkowi zniknely banerki .[/QUOTE] no... nie wiem o co biega
_ogonek_ Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 I się wziąl jeden naprawił banerek... Do rzeczy ;) Jurand ma w... czterech literach naszą suchą karmę. Dopiero jak Aneta zmiesza mu z warzywkami i innymi smakowitościami to hrabia śmie ruszyć. [B] Bardzo mu za to posmakowały puszki CHAPSS, które inni tymczasowicze zajadają. Pakiet 24 puszek po 1250g kosztuje 84,99 zł + wysyłka gratis.[/B] Zamówienie Dog Chowa postaram się odwołać. Zamówiłam już puchy i w poniedziałek zapłacę, żeby jak najszybciej były na miejscu. Prośba do deklarowiczów: [B][SIZE=4]CZY MOGLIBYŚCIE POWPŁACAĆ SWOJE DEKLARACJE DO DNIA 28.12? WPŁACAM WTEDY NA KONTO ANECIE I SĄ TEGO SAMEGO DNIA, A CHCĘ MIEĆ DO 1 STYCZNIA OPŁATY Z GŁOWY, ŻEBY W NOWY ROK Z DŁUGIEM NIE WEJŚĆ :evil_lol:[/SIZE][/B]
_ogonek_ Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 [quote name='Satrina']Ja puszczę jutro kasę:-)[/QUOTE] super :) dzięki wielkie :loveu:
chauwa Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Jurand ma się wyśmienicie. Pełnia zdrowia jak na niego. Duzoooo śpi, zwlaszcza po spacerze na którym myśli ze rządzi i sam wybiera trasę przechadzki w ten sposób wpadł już raz w dziurę wyryta przez zwierzęta w lesie. Wszystko co go męczyło minęło w niepamięć. Zaczął pochłaniać jedzenie jak świr, nie dziwi mnie to bo przez tydzień męczyło go rozwolnienie i co zjadł to szybko z niego wychodziło a to gorą lub dołem. Je mięsko z ryżem i warzywami a wieczorem puszkę. Nie chce go stresować sucha karma bo wolno je, nawet 40min i mam wrażenie ze to go meczy. Na podwieczorek daje mu suszone mięsko i sobie pomału glamie. Jak jest głodny daje znać ze chce jeść kładąc się kolo lodówki. Siusiu i qpa robi na dworze, daje tez znać przychodząc do pokoju i wiercąc pupka. Kontakty z reszta psów prawidłowe, umie dać znać ze coś mu nie pasuje i warczy. Zdrowe odruchy obronne swojego posłania i miski, broni nawet wody :D Nie sprawia mi żadnych problemów, pies ideał.
_ogonek_ Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 Aneta, dzięki za informacje o Jurandzie, wspaniale się czyta takie wieści :loveu: Zamówiłam mu te puchy, o czym napisałam parę postów wyżej, ale wołowe, bo przy tych był cały pakiet i wysyłka za free, drobiowe były jakoś porozdzielane i nie chciałam się z tym babrać ;) ale coś się wykombinuje. Pomyślałam sobie, że Juranda trzeba ogłaszać i jak definitywnie zakończę bazarek ogłoszeniowy to Jurysiowi też odpalę jakiś pakiet. Proszę wymiziać mojego paskudka mocno ode mnie :loveu:
Iljova Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Niech Boże Narodzenie zamiast okresem zakupowego szaleństwa, stanie się czasem odpoczynku i wzajemnej miłości. a spedzone wspólnie z rodziną godziny najwazniejszym prezentem. Piękna jest radość lecz nie każdy ją zna Piękne są święta i każdy z nas je ma. Jedni w oddali inni przy jednym stole Nieważne kto, gdzie, lecz ważne byśmy zawsze pamiętali o sobie. Wesołych Świąt. [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-YG80pFH9h8g/TvIeNRaKKFI/AAAAAAAAGis/DKZOZWgIvIs/s288/photo.jpg[/IMG]
rotek_ Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 wołowe karmy lepiej smakują psiakom, sama nie wiem dlaczego, ale wolą je od tych drobiowych
_ogonek_ Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 ogarnę później, albo jutro jak finansowo stoimy. Wyjdzie na plusie, ale nie licząc DT za styczeń... :roll:
_ogonek_ Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Jest już nowe rozliczenie. DOszły trzy deklaracje: Satrina - 40 zł Jolanta W. - 30 zł Diggery - 30 zł :loveu: po odjęciu wydatku w postaci karmy za 84.99 zł i prowizji wyszło mi że mamy na Jurysia 120,51 zł. Hotelu jeszcze nie doliczyłam... Ale jesteśmy ok. 60 zł na minusie...
_ogonek_ Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 [B] [/B] [INDENT] [CENTER][COLOR=red][B]Wszystkim Wam życzę wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w rodzinnej, ciepłej atmosferze.[/B][/COLOR] :tree1::tree1::tree1: [SIZE=3][COLOR=royalblue][B]MERRY CHRISTMAS ! [/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=royalblue]:x-mas: [/COLOR][/CENTER] [CENTER][IMG]http://www.echochrystusakrola.org/assets/images/starsze/swieta.jpg[/IMG] Ja oczywiście będę tutaj zaglądać podczas Świąt, ale nieobecnym życzę już dziś :loveu:[/CENTER] [/INDENT]
Recommended Posts