Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a jest już ktoś kto pojedzie sprawdzić warunki??Myślę,że to kwestia formalna i nie będzie zastrzeżeń...jeżeli do końca tygodnia znajdzie się ktoś to mogę sama pojechać po Yogiego w sobotę wieczorem lub w niedzielę i dopełnić wszelkich formalności...na przyszłość polecam się jeżeli będzie potrzeba w Ostrowcu Świętokrzyskim-chętnie Wam pomogę.Jestem weterynarzem i prowadzę gabinet tutaj więc jeżeli mogę jakoś pomóc (np.sterylizacje ,kastracje czy nawet adopcja w okolicy...)

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gosiakk2 napisał(a):
a jest już ktoś kto pojedzie sprawdzić warunki??Myślę,że to kwestia formalna i nie będzie zastrzeżeń...jeżeli do końca tygodnia znajdzie się ktoś to mogę sama pojechać po Yogiego w sobotę wieczorem lub w niedzielę i dopełnić wszelkich formalności...na przyszłość polecam się jeżeli będzie potrzeba w Ostrowcu Świętokrzyskim-chętnie Wam pomogę.Jestem weterynarzem i prowadzę gabinet tutaj więc jeżeli mogę jakoś pomóc (np.sterylizacje ,kastracje czy nawet adopcja w okolicy...)

To naprawdę dobry początek dla Jogiego :lol:i bardzo dobrze brzmi propozycja współpracy:lol::lol::lol:...dam znać kiedy należy zadzwonić do schroniska...jeśli uda się zrobić wizytę do soboty ,to w niedzielę schronisko jest czynne do 11 00... będzie p.Marek ,który może podpisać z Państwem umowę i zaczipować psiaka...czekamy na wynik wizyty...;)

Posted

w takim razie czekamy.Gdybym nie miała już dwóch piesków to chyba sama starałabym się o adopcję Jogiego.
Gdyby ktoś chciał wiedzieć dokładnie z której strony Lublina (widziałam takie pytanie na forum) to informuję iż w stronę Lubartowa-dosłownie 5-10 km.od Lublina,za Ciecirzynem tuż przed Niemcami.Gdyby ktoś był z Lublina to tata z całą pewnością może umówić się z tą osobą w Lublinie i zawieźć ją na miejsce a później odwieźć do Lublina.Może jest ktoś kto działa przy schronisku w Krzesimowie? (mąż na studiach tam się udzielał).

Posted

[quote name='mamanabank']Witam serdecznie :-)

To ja pytałam o kierunek. Koło Nowodworu w Lubartowie jest schronisko i wątek tego schroniska tutaj
http://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-w-Nowodworze.Mo%C5%BCe-w%C5%82a%C5%9Bnie-tu-bije-dla-Ciebie-psie-serduszko-...
Może wolontariusze zgodzą się na wizytę. Romka napiszesz? Czy jest już ktoś?
Spoko!;)Pytam ja i pyta Desktop...pewnie jeszcze w tym tygodniu niuniek będzie w domku...:p

Posted

niestety nikt się z nami nie skontaktował w sprawie wizyty:-( My wciąż czekamy...przecież dla Yogiego liczy się każdy dzień (by jak najmniej dni spędził w schronisku!) .Wypadało by by osoba która ma nas odwiedzić chociażby wczoraj zadzwoniła i ustaliła termin wizyty w dogodnym terminie.
O ile cała procedura adopcyjna bardzo mile nas zaskoczyła ( dokładny wywiad,wizyta przed i po adopcji) o tyle sam kontakt z osobą odpowiedzialną za wizytę już mnie rozczarował.
Bo chcielibyśmy już,natychmiast mieć Yogiego:-)

Posted

Gosiakk2,jeszcze trochę...a na pewno ktoś zadzwoni...Desktop to bardzo odpowiedzialna osoba i wszytko ustalił właściwie,pewnie to osobie z Lublina coś wypadło...różnica temperamentów wpływa na takie spostrzeżenia...a znam obydwie strony...Desktopa osobiście a przyszły domek Jogiego ze spontanicznych rozmów telefonicznych,podobnych bardziej do mojego temperamentu...ot i cała róznica...a Wasza niecierpliwość jak dla mnie jest w tej sytuacji jak najbardziej in plus...

Posted

Witajcie! To ja bede przeprowadzała wizytę przedadopcyjną. Wczoraj sie o tym dowiedziałam ale tak jak ktoś napisał-cos mi wypadło i nie mogłam zadzwonic. Spokojnie, własnie sie umówiłam i dzis o 15 spotykam sie z potencjalnym włascicielem Jogiego. Trzymajcie kciuki aby wizyta przebiegła pomyślnie :)

Posted

...no dobra,już napiszę...NIE MA SIĘ DO CZEGO PRZYCZEPIĆ...:lol::lol::lol::multi::multi::multi:
No to Jogi pakujesz się i jedziesz do domku pod Lublin do Woli Niemieckiej...p.Kasia i jej labradorka są jak najlepszego zdania o twoim domu piesku...prozwierzęcy i bardzo ciepły...mały kumpel trochę jazgotliwy,jak to takie maluchy,ale przy twoim słodkim charakterze piesku na pewno dogadacie się...
Teraz tylko twój nowy opiekun zadzwoni do schroniska poda wszystkie dane a potem podrzucimy cię do Nowego Miasta nad Pilicą i tu spotkasz swojego nowego opiekuna...a potem to chcemy widzieć twoje zdjęcia z uśmiechniętym pycholem...

Posted

gosiakk2 napisał(a):
teraz czekamy na wyniki.Oby decyzja zapadła jak najszybciej:-)

Pogadałam już z Jogim bardzo się cieszy;)...rozmawiałam też z domkiem Jogiego,ustaliliśmy,że spotkanie nastąpi w Nowym Mieście nad Pilicą...czekam teraz na wiadomość od Sylwii ,naszej koleżanki i p.Karola,który prawdopodobnie zawiezie Jogiego do Nowego Miasta...już w niedzielę...:lol::lol:

Posted

Wspaniale! Miałam nadzieje, że Jogi trafi do Państwa bo na pewno stworzą mu wspaniały domek. Kasta (moja labradorka) była domkiem zachwycona, wyjadała karme małemu Kajtkowi i wypiła mleczko :oops: Potem sie z nim ganiała po ogródku. Powiem Wam, że Jogi bedzie miał wspaniałe warunki i kochających właścicieli:lol:

Posted

dziękujemy za zaufanie:-)
Tak jak myślałam-ta wizyta to była formalność bo rodzice kochają psiaki...w końcu wzorce wynosi się z domu a ja na studia na wydz.weterynaryjnym trafiłam nie przez przypadek.Kocham to co robię!!!!

tak na marginesie:Yogi był kastrowany 16 maja? a dzisiaj został zaszczepiony????trochę to wszystko za szybko-szczepienie można było zostawić na później (przecież mogliśmy to zrobić już w domu). Jak rana po kastracji?

Posted

Co do szczepienia to nie wiem czy za wcześnie czy za późno, nie znam sie na tym. Ranka wygląda bardzo dobrze, tak samo z resztą jak samopoczucie Yogiego po zabiegu.