gosia2313 Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 :loveu::loveu: Istar19 Kłapacz[COLOR=red][B] B A R D Z O[/B][/COLOR] dziękuje za banerek. Quote
gosia2313 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Przeglądałam sobie wątki na dogo i natknęłam się na jeden post, w którym pisano ( na początku marca), że Kłapacz został pogryziony :crazyeye::crazyeye:. Był wtedy z jakimis czterema psami w boksie i (podobno) tylko on miał "obrażenia". Miał rozwalone ucho :shock:, pracownicy nie umieli chyba rozdzielić psów i potraktowali je wodą, psiaki były całe mokre, a że mój podopieczny jest nieco wiekowy to obawiano się, że nabawi się jakiegoś zapalenia czy czegoś w tym stylu. Na szczęście ( przynajmniej odtąd co się nim zajmuje) Kłapacz ma się dobrze. :p:Dog_run::Dog_run: Zajmuję się Kłapaczem dopiero od kwietnia i nie miałam o tym pojęcia. :oops::oops: Quote
gosia2313 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Kłapacz spacerował:painting: dziś z obiema suczkami z jego bosku. Mała czarna, jak się okazało ma imię - Kama i ma 8 lat, więc jest w jego wieku ;p Poszliśmy nad staw Borki. Psina weszła do wody, pomoczyła szelki :evil_lol:, napiła się i pociaplała [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/Cool%21%21.gif[/IMG] Zrobiłam mu kilka fotek w wodzie, jakieś na piasku itp. Ale niestety mój aparat podczas spaceru z Emi uległ zniszczeniu. Wpadł mi do piachu i został przez Emi[B] [COLOR=magenta][I]przygnieciony tyłkiem[/I][/COLOR][/B] :-o Po niedzieli oddam go do serwisu, jak tylko go odbiorę to wrzucę zdjęcia z dzisiejszego spaceru. :p E D I T : Uffff :biggrina: udało się dodać zdjęcia z karty pamięci ! [CENTER][I][COLOR=green]"Uśmiech" [/COLOR][/I]:lol!: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_orqX5aTl4PM/Tc6ssATXbGI/AAAAAAAAE5M/Uz79mwar2bI/s512/DSCN6342%20modified.jpg[/IMG] [/CENTER] [CENTER][COLOR=green][I]"Na poważnie" [/I][/COLOR]:icon_roc: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/_orqX5aTl4PM/Tc6s0c6HmwI/AAAAAAAAE5Q/ntqaZyG0erU/s512/DSCN6343%20modified.jpg[/IMG] [/CENTER] [CENTER][I][COLOR=green]A tu Kłapacz chce dać nura do wody :bigcool: [/COLOR][/I] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_orqX5aTl4PM/Tc6tn4E0F8I/AAAAAAAAE5c/TI3fyq5vtoE/s640/DSCN6340.JPG[/IMG] Jeszcze dzisiaj Kłapacz został pochwalony przez Klaudię, że jest grzeczny. ; ))) [/CENTER] Quote
Irvette Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Kłapacz............ lepiej zmykaj do domu,ok? Na pewno jakiś sobie znajdziesz... albo on znajdzie ciebie Quote
mar_tika Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 O widzę że z naszego emeryta wodny pies jest:)Dziś jak podeszłam do jego boksu to cieszył się jak szalony może myślał że znowu na spacerek pójdzie.A tu musi poczekać jeszcze tydzień;( Quote
gosia2313 Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Kłapacz to taki emeryt ale w baardzo dobrej kondycji ; )) Cieszę się, że wstawiłaś sobie jego banerek : ) A i psiak podobno ma obserwatora na Allegro, więc może ktoś się nim zainteresuje ! Quote
Dorin91 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='gosia2313'] [CENTER][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red][U]i przeprasza Dorotę za to, że podczas spacerów notorycznie wyłudzał od niej karmę przeznaczoną dla innej psiny.[/U][/COLOR][/SIZE][SIZE=3] :oops:[/SIZE] [/CENTER] [/QUOTE] Ojej, gapa ze mnie, a ja tu dopiero teraz trafiłam :oops: To forum jest takie duże, że jeszcze się tu gubię ;p I nie ma za co przepraszać, szczególnie, że to nie były moje smaczki (pierwszy raz byłam i się nie przygotowałam :oops:) Ważne, że Kłapaczowi smakowało i był zadowolony :D Ten pies się uśmiecha :) oby znalazł się dla niego szybko dom... Quote
mar_tika Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='Dorin91']Ojej, gapa ze mnie, a ja tu dopiero teraz trafiłam :oops: To forum jest takie duże, że jeszcze się tu gubię ;p I nie ma za co przepraszać, szczególnie, że to nie były moje smaczki (pierwszy raz byłam i się nie przygotowałam :oops:) Ważne, że Kłapaczowi smakowało i był zadowolony :D Ten pies się uśmiecha :) oby znalazł się dla niego szybko dom...[/QUOTE] Dorota bardzo trafnie to ujęłaś .Nie wiedziałam jak to określić .Tak moi kochani ten pies się uśmiecha.Jak podchodzisz do boksu to Kłapacz ma rozdziabiona mordkę i widać górny i dolny rząd białych ząbków.Wgląda jakby "suszył" zęby do wszystkich:) Quote
mar_tika Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Oj nie było dzis nikogo u starszego pana:(do góry Kłapaczku może ktoś cię wypatrzy i pokocha Quote
gosia2313 Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 Dzisiaj pogoda była fajna, może trochę za ciepło. Po spacerze z Kłapaczem byłam już zziajana i cała zgrzana, a przecież trzeba jeszcze Emi wziąć ! Wybraliśmy się również nad staw, Kłapacz pobrodził w wodzie, a wracając jakiś pan zainteresował się nim i pytał co mogę o nim powiedzieć. Szedł z inną wolontariuszką z Kubą (?) czy Czakim (?). Standardowo psiak dostał porcję mięska z ryżem, parówki i takie tam. Jeszcze wtrącę zdanie o Cejlonie. Psiak zdrowieje, dzisiaj go dokarmiłam kurczakiem i parówkami. Chyba mu smakowało, bo jadł, aż mu się uszy trzęsły :cool3:. Chciałam mu zrobić kilka zdjęć, ale przez kraty niestety nie wyszły zbyt fajnie :( Jak wyzdrowieje to może dostanie opiekuna na stałe. OBY ! Zdjęcia ze spacerku : W wodzie, coś widzi < tylko co ???> [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/_orqX5aTl4PM/TdfEfZ2cjII/AAAAAAAAFgE/HlGkqd63fTg/s800/P5200175.JPG[/IMG] c.d [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_orqX5aTl4PM/TdfEL2YXeZI/AAAAAAAAFgA/qs7MwiYi_kY/s720/P5200167%20modified.jpg[/IMG] Odpoczynek na trawce :) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_orqX5aTl4PM/TdfDr3OzN1I/AAAAAAAAFf8/7xQQkvQwY-k/s512/P5200189.JPG[/IMG] [CENTER][SIZE=3][COLOR=seagreen][I]No to co ? Do soboty [B]Kłapacz[/B] ! :loveu: [/I][/COLOR][/SIZE][/CENTER] Quote
Guest AnetaR Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Cześć Kłapacz! Fajnie się dziś z tobą spacerowało :grins: Quote
gosia2313 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Edytuję: Nie do soboty tylko do jutra !! ; )) Quote
mar_tika Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Witaj usmiechnięty psie:)Kurcze te psy na spacerach są takie szczęśliwe.Oby szybko domek go wypatrzył.Zima dla wiekowego psa w schronisku jest ciężka .Zwłaszcza w takim schronisku:( Quote
gosia2313 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Cudem udało mi się dzisiaj wziąć Kłapacza na pół godziny. Miałam dla niego jedzenie i nie chciałam wieźć go z powrotem do domu. Zjadł, a później poszliśmy na krótki spacer :multi:. Zdjęć niestety nie mam za dużo. Jedno tylko wycięte z filmiku. A ze złych wiadomości to nie podoba mi się to, że kupa Kłapacza coraz mnie przypomina kupę :shake:. Wiem, że psy ze schronisk mają biegunki, jakiś czas temu Kłapacz też miał biegunkę, ale w sobotę i dzisiaj widziałam, że zamiast (nawet rzadkiej) kupy "leci" mu brązowa woda :-( Nie wiem od czego to może być ?? :roll: Kłapczyk na spacerku ;) [IMG]http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0511/fdgdfgmodified0f4b.png[/IMG] [SIZE=3][COLOR=darkorange][B]Pozdrawiamy ! [/B][/COLOR][/SIZE] :shiny: Quote
gosia2313 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Lało dzisiaj jak nie wiem co ! :angryy: Przed spacerem z Kłapaczem chciałam jeszcze podkarmić Cejlona, a tu się okazało, że on już jest zdrowy i siedzi sobie w boksie 33 z Ruterem, Marysią i Sarą :razz:. Mam nadzieję, że będzie teraz wychodził na spacery ; )) A co do Kłapacza: - zjadł ryż z mięsem i marchewką :evil_lol: - skakał jak zawsze i do tego ubrudził mi kurtkę :mad::eviltong: - zamiast kupy dalej leci mu ta dziwna "woda" :shake::shake: Zaraz wygoogluje co to może być, czy da się coś poradzić na to, bo jak widzę jednak nie wszystkie psy mają biegunki (np. Kama dzisiaj miała jak najbardziej normalną kupę - więc jednak się da) - lało tak, że wcale nie musieliśmy iść nad staw, żeby mógł popływać :lol: - z dzisiaj niestety tylko jedno zdjęcie. Było tak mokro, że jak wyciągnęłam na chwilkę aparat to za kilka sekund był cały w wodzie :roll: [CENTER][I][B][FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=darkorange]Kłapacz pozdrawia wszystkich Dogomaniaków i życzy udanej Akcji w SCC !! :loveu::loveu: [IMG]http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0511/p5270034918f.jpg[/IMG] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I][/CENTER] Quote
Guest AnetaR Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Ucięłaś Kamie tyłek:shake:! A Kłapaczowi coś dzisiaj odbijało xD Quote
gosia2313 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Nie, to nie ja jej ucięłam tyłek tylko ona "weszła" do nieswojego zdjęcia ;p Quote
mar_tika Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 [quote name='gosia2313']Lało dzisiaj jak nie wiem co ! :angryy: Przed spacerem z Kłapaczem chciałam jeszcze podkarmić Cejlona, a tu się okazało, że on już jest zdrowy i siedzi sobie w boksie 33 z Ruterem, Marysią i Sarą :razz:. Mam nadzieję, że będzie teraz wychodził na spacery ; )) A co do Kłapacza: - zjadł ryż z mięsem i marchewką :evil_lol: - skakał jak zawsze i do tego ubrudził mi kurtkę :mad::eviltong: - zamiast kupy dalej leci mu ta dziwna "woda" :shake::shake: Zaraz wygoogluje co to może być, czy da się coś poradzić na to, bo jak widzę jednak nie wszystkie psy mają biegunki (np. Kama dzisiaj miała jak najbardziej normalną kupę - więc jednak się da) - lało tak, że wcale nie musieliśmy iść nad staw, żeby mógł popływać :lol: - z dzisiaj niestety tylko jedno zdjęcie. Było tak mokro, że jak wyciągnęłam na chwilkę aparat to za kilka sekund był cały w wodzie :roll: [CENTER][I][B][FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=darkorange]Kłapacz pozdrawia wszystkich Dogomaniaków i życzy udanej Akcji w SCC !! :loveu::loveu: [IMG]http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0511/p5270034918f.jpg[/IMG] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I][/CENTER][/QUOTE] A gdzie wyście dziś zawędrowali:) Jak to Kłapaczowi dziś odbijało? Quote
gosia2313 Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Bo wiesz, on zawsze skacze, ale dzisiaj to jakby miał jakieś sprężynki w tyłku, tym gorzej, że wszędzie mokro, błoto a on skacze w najlepsze :P Gdzie? To tylko połowa drogi nad staw, na kładce obok Reala :) Quote
mar_tika Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Kurczę to kawalek drogi do tego stawu . W niedzielę odwiedziłam chlopaka dostał paróweczki .Załapała się też sunia z jego boksu.W boksie spokój i Harmonia.Kupy nie było bo boks byl wysprzatany. Wypusciłam z kwarantanny koty na wybieg i Klapacz dostał powera.Jakby dorwał jakiegos kota to założę się że z niego futerka nawet by nie zostało.A sunia z jego boksu spojrzała na kota odwróciła się na pięcie i poszła do boksu:lol: Quote
gosia2313 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 Jeszcze raz dziękuję za informacje o Kłapaczu i jego stosunku do kotów. No i oczywiście za dokarmienie parówkami :loveu: Quote
mar_tika Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Gosiu nie ma za co dziekować.Trzymam kciuki za nowy dom dla niego.Wiem że jest mało ludzi którzy chcą adoptować starsze psy.Ale cuda się zdarzają .Mam nadzieję że cud się stanie i Kłapacz znajdzie nowy kochający dom :) Quote
Recommended Posts