siekowa Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Dobrze, że ja już takich szkolnych problemów nie mam i jutro też wybieram się do azylu. :) Quote
siekowa Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Pierocik :loveu::loveu::loveu: (przywieziony przez SM) Rudzik na dogo http://www.dogomania.pl/forum/f28/rudzik-wyrzucony-z-firmy-po-10-latach-wiernej-sluzby-dozywocie-w-schronie-wa-wa-130338/ Quote
siekowa Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Nemo, Mozart, Jordan są na stronach gumtree.pl petworld.pl ojej.pl adopcjapsa.pl pupile.com petsy.pl e-zwierzak.plprzygarnijzwierzaka.pl psy.pl i oczywiście na stronie psiegrane-marzenia.pl też :smile: Quote
siekowa Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Nawet nie wiedziałam, że Pies już jest za TM :( Miał około 13 lat a w azylu był 8 :( 23.12.2008 stan Psa bardzo się pogorszył,USG wykazało 5cm guz śledziony mimo iż kilka miesięcy wcześniej Pies miał robione rutynowe badania w tym USG które nie wykazało żadnych zmian. 24.12.2008 po pełnej diagnostyce okazało się że także i wątroba została zaatakowana-zdecydowaliśmy wspólnie z lekarzami poddać Psa eutanazji. Quote
Maszaberla Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Pomoc jakos? Tylko od ktorego zaczac?:-( Quote
siekowa Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Pomoc w ogłaszaniu psiaków zawsze bardzo potrzebna. Możesz zacząć od Kory http://www.dogomania.pl/forum/f28/cudowna-onka-merle-prosi-o-dom-na-ostatnie-miesiace-swojego-zycia-warszawa-23002/ ona podobnie jak Rudzik była wyrzucona z firmy po 9 latach a w azylu jest już 4. :( Quote
pumcia02 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Dudu ma z 10 lat, malutki, chudziutki i nie cierpi innych zwierząt Quote
Gosiapk Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Falbiś Falbanek, Falbiś, Falbi... starszy, mały piesek z piękną, długą sierścią. Falbisia nie da się nie lubić. Mimo swojego wieku jest wesoły, żwawy, lubi spacery i smakołyki. Śliczny. To typ kanapowca, idealny dla starszej osoby. Falbanek jest zupełnie niekłopotliwy, ma tylko uraz z przeszłości- czasami denerwuje się, gdy ktoś go łapie za obrożę zbyt gwałtownie, ale i tak jest o niebo lepiej niż na początku. Myślimy, że da się to u niego całkowicie ''wyplenić'' w kochającym domku. Czy Falbi na stare lata znajdzie swojego człowieka? W azylu od 22.01.2008r. znaleziony na os. Ługi w Otwocku zdjęcia __________________ Quote
siekowa Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Cudowna fotka :) kochany Pierocik :loveu: Miałam już na dogo nie zakładać azylowych wątków ale chyba jednak jeszcze jemu założę. Quote
siekowa Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 Chcemy rozpocząć akcję promującą adopcje starszych psów. Zapraszam wszystkich na wątek http://www.dogomania.pl/forum/f98/siwa-kufa-jak-zachecac-do-adopcji-starszych-psow-134345/ Quote
siekowa Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 Pierocik zaprasza na swój wątek http://www.dogomania.pl/forum/f28/najwspanialszy-pierocik-8-letnie-cudo-szuka-domu-warszawa-134106/ Quote
siekowa Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Arnold 1148 Wzrost: średni Wiek: ok. 8 lat Wygląd: czarny podpalany, dłuższy włos Zachowanie: miły, spokojny, Pochodzenie: Znaleziony w Falenicy leżał w krzakach w bardzo złym stanie, cały w ranach nie miał siły sie nawet podnieść. :( Widzę, że kolejne cudo trafiło do azylu. Mariol Ty mi coś mówiłaś o tym pięknym psie? Jest tyle nowych psów, że mi się już wszystko miesza. Quote
pumcia02 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 tak mówiłam psiak jest po wypadku, badź pobiciu. jest zupełnie niewidomy. Psiak ogólnie jest tłuściutki, miał obrożę przecwpchelną. Mimo to zapchalony, brudny. Quote
ania_sami Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 kolejne, i kolejne....:-( nowa azylowa bida czeka na ratunek.. Pepper ma ok 9-10 lat(?). jest niewidomy, malutki, chudziutki.. Do azylu trafil z lecznicy w ten weekend. byl i jest(bo skutki sa widoczne) ofiara wypadku. Prawie wogole sie nie rusza, glowke ma zawsze opiszczona. nic wiecej nie napisze, bo sama nie wiem. kostek albo mariola powinny wiedziec wiecej. Quote
Gosiapk Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 [quote name='ania_sami']kolejne, i kolejne....:-( nowa azylowa bida czeka na ratunek.. Pepper ma ok 9-10 lat(?). jest niewidomy, malutki, chudziutki.. Do azylu trafil z lecznicy w ten weekend. byl i jest(bo skutki sa widoczne) ofiara wypadku. Prawie wogole sie nie rusza, glowke ma zawsze opiszczona. nic wiecej nie napisze, bo sama nie wiem. kostek albo mariola powinny wiedziec wiecej. co za biduleczka! Quote
siekowa Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Kolejne starsze psiaki trafiły do azylu :( Dębek (1152) Wzrost: średni Wiek: ok. 10 lat Wygląd: wilkowaty, czarny podpalny, siwy pyszczek Zachowanie: spokojny, bezproblemowy, miły Pochodzenie: Biegał po ulicy, bardzo wychudzony Uwagi: kastrowany Pies znaleziony dziś na przystanku http://www.dogomania.pl/forum/f28/warszawa-wawer-znaleziono-starszego-psa-na-przystanku-pkp-anin-pilnie-dt-na-juz-135205/ te psy nie zdążyły znaleźć domów :placz: Aksio (1138) Wzrost: średni Wiek: ok. 12 lat Wygląd: miks ON, krótkowłosy, czarny-podpalany Zachowanie: spokojny Pochodzenie: znaleziony skrajnie wyczerpany w Aninie Uwagi: ma nowotwór wątroby,problemy z układem ruchu 23.03.2009 Aksio został poddany eutanazji z powodu pogarszającego się stanu zdrowia Antuś (1129) Wzrost: średni Wiek: ok. 10 lat Wygląd: miks ON, czarny podpalany Zachowanie: spokojny, grzeczny, miły, potrzebuje kontaktu z człowiekiem Pochodzenie: został znaleziony wycieńczony w rowie melioracyjnym Uwagi: Antuś zmarł 13.03.09r w klinice, powodem śmierci była niewydolność układu krążenia Pogo (1115) Wzrost: średni Wiek: ok. 8 lat Wygląd: owczarkowaty, dzicza maśc Zachowanie: Pochodzenie: Z interwencji Uwagi: umarł na serce http://psianiol.org.pl/img/animal/1208/1.jpg nawet nie zdążyłam poznać tych trzech psiaków :( Quote
Recommended Posts