Faro Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Potrzebuje kontakt do kogos kto może obfotografować tego boksia bezzębnego w Olkuszu - jest dla niego szansa (miejsce na klinice SGGW i ewentulana pani chetna do siekania mięska by mógł zjadac , ale chciała zobaczyc najpierw zdjęcia ). Quote
karusiap Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Faro obawiam sie ze z fotami moze byc zle bo chyba nie pozwalaja tam,a laza za czlowiekiem krok w krok... Quote
Faro Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 A jakby im uczciwie powiedzieć , ze jest sznasa na dom dla tego psiaka i szansa na konsultacje u specjalisty "od zębiszczy" tylko kobieta chce widzieć zdjecia nim zdecyduje, bo szkoda jej przyjeżdżać taki kawał, jesli psiak nie będzie podobny do jej zmarłego własnie boksera, bo chce pomóc własnie jakiemus takiemu sierocie ? Quote
karusiap Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 moze faktycznie,gdyby szczerze powiedziec...jakby szykowal sie jakis wyjazd do olkusza to bede pamietac...a jak nie to bedzie trzeba jais wypad przyszykowac skoro psiak ma szanse Quote
kiwi Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 [quote name='kiwi']w niedziele bylismy u doktora, kazdy psiak cos dostal, zaplacilam w sumie [B]130[/B] zl, odejme od nowej ligoty, bo wodniczek narazie tylko sie prezentował dzisiaj jeszcze ide po leki dla wodnika i sterylka migotki. postaram sie to tak odejmowac zeby bylo sprawiedliwie. choc i tak wszytko trzymam w jednym worku tak naprawde ;) [B] stąd: 87,84 ogolny krakowski 290 Wodnik 800 Ligota w Krakowie :)[/B][/quote] wzgledem rozliczenia, ktore zakladalo pewne sumy dla pana tomka za hotel uwzgledniam znizki: dosia - znizka [B]95 zl[/B] ramzes - posiedzial da ygodnie dlusej, ale dostal taka znizke ze ma na minusie tylko [B]-35 zl [/B]misio po zwrotce znizka[B] 25 zl [/B]collie znizka [B]20 zl [/B]czyli do ogolnego zarobilismy na znizkach ;) [B]105 zl. stad mamy: [/B][B]192,84 ogolny krakowski 290 Wodnik 800 Ligota w Krakowie[/B] wydatki i wplywy do tamtej pory:[B] wodnik: [/B](juz ze zniazka bo zaplacone)[B] -300 zl za hotel -140 leki -17 leki -10 zl leki -24 puszki -66 zl convalescent +20 zl black sheep -225 ostatnia wizyta wodnika (nivalin, leki na skóre, karma, szczotka) +1000 zl afn wodnik +175 zl bazarek anashar +35 wellington dorzucila sie do rachunku bo w moim portfelu powstala chwilowo czarna dziura :) stad: [COLOR=Red]762 zl wodnik [/COLOR][/B][SIZE=1]na afn jeszcze jest kasa, ale wezme ja pod uwage jak dostane przelew bo inaczej pomyle :][/SIZE][B] ligota w krakowie: bylo 800 zl [/B]zdecydowalam sie sponsorowac z tej keiszonki leczenie atamana u kasie - to tez pies ligocki, kuleje i nie ma na leczenie, mam nadzieje ze zrozumiecie... [B]-60 [/B]zl ataman [B]-160[/B] sterylizacja migotki [B]-10[/B] migotka [B]+250[/B] afn (miedzy innymi od Aga-ta :Rose:) stad: [COLOR=Red][B]820 zl ligota w krakowie.[/B][/COLOR] [B]ogolny: [/B][B]192,84 ogolny krakowski wydatki: wizyta, badania krwi nory, leki - 40 zł. +100 zl od p prof Leji +100 afn "psy kraków" [/B][COLOR=Black]WIELIE PODZIEKOWANIA DLA PANA TOMKA, KTORY NIC NAM NIE POLICZYL ZA KICIE. MIALO BYC DO ZAPLATY 60 ZL, ALE NAM PODAROWAL, PONIEWAZ KICIA OKAZALA SIE BYC W CIAZY, A STERYLKE I TAK MIALYSMY ROBIC, ALE WZIELA JA WCZESNIEJ WESZKA. MYSLE ZE FAIR JEST DAC WESZCE TE 60 JAKO SKROMNA ZAPOMOGE, BO ZAPLACILA ZA STERYLKE Z WLASNEJ KIESZENI....[/COLOR] [B][COLOR=Red]352,84 OGOLNY KRAKOWSKI. podsumowujac:[COLOR=Magenta] [/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=Magenta][B]762 zl wodnik [/B][/COLOR][COLOR=Magenta][B]820 zl ligota w krakowie. [/B][/COLOR][B][COLOR=Red][COLOR=Magenta]352,84 OGOLNY KRAKOWSKI. [SIZE=1][COLOR=Pink]tereferekuku[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=Red] [/COLOR][COLOR=Red][/COLOR] Quote
noemik Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Kiwi, u mnie jest 220 zł z bazarków. (miało być 160 dl Wodnika, a 60 zł dla Yoko u Asior, ale dobra Mama Paatki zasponsoruje sterylkę, wiec jest więcej.:)) Przelać Cina na konto czy do łapki chcesz? Jak do łapki, to kiedy? Quote
kiwi Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 DZIE-KU-JE-MY :loveu: :Rose: do łapki, bo my bliziutko mieszkamy: tylko najwczesneij sobota po poludniu jak pojde z psami na twoje osiedle;) albo niedziela, pasuje? w niedziele pora chyba dowolna... Quote
noemik Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 [quote name='kiwi']DZIE-KU-JE-MY :loveu: :Rose: do łapki, bo my bliziutko mieszkamy: tylko najwczesneij sobota po poludniu jak pojde z psami na twoje osiedle;) albo niedziela, pasuje? w niedziele pora chyba dowolna...[/QUOTE] w niedzielę bym wolała, dziś i w sobotę mam zajęcia na uczelni. a bazarki mi się spodobały, w niedzielę wystawiam następne rzeczy, w tym darowane przez Perfi.:) Quote
Perfi Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Kasiu musze Ci jakos ten parasol podrzucic i jeszcze mam nowy portfel na bazarek :) a co z poniedzialkiem? :) ja mam do 14 rozmowe - test Quote
Brucio Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 tu podobno chca oddac szczeniaczki do schronu(w tytule pisze ze Krakow ) :-( [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=56476[/URL] i co z takimi bezmyslnymi debilami robic?:shake: Quote
Aga-ta Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 [quote name='karusiap']...jakby szykowal sie jakis wyjazd do olkusza to bede pamietac...a jak nie to bedzie trzeba jais wypad przyszykowac skoro psiak ma szanse[/quote] Prosze, dajcie znac jak ktos bedzie jechal do Olkusza Quote
kiwi Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 baltazar - jak hovawart!! [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=56546[/url] Quote
weszka Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Nieco spóźnione ale szczere podziękowania za ofertę wsparcia sterylki Lolity. Jak dobrze pójdzie to w poniedziałek pojedzie do fajnego domu do Bochni. kiwi - a ja mam dla Ciebie kasę za znaczki :) Quote
noemik Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Kiwi, dziś jednak nie dam rady. Rodzinne zobowiązania i takie tam... no i Eliś chory, od czwartku wieczorem ma biegunkę. Biedaczek. Jak do jutro się nie poprawi, to idziemy do weta. Ola, jutro nie dam rady... Jakby coś to zadzwonię. Quote
Ela_and_Krzys Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 w ramach komunikatu w Krakowie podobno pojawila sie babeszjoza - choc dotad w zasadzie nie wystepowala (jedynie na lubelszczyznie i mazowszu) trzeba dobrze psiaki zabezpieczyc przed kleszczami Quote
Ela_and_Krzys Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 do naszych znajomych wetek z Lublina dzwonili z Krakvetu zeby na szybko zamowic leki (ktore jak dotad nie byly raczej w Krakowie potrzebne) wetki kazaly powtorzyc naszym rodzicom zeby dobrze zabezpieczyc Fuksia a zatem powtarzamy dalej miejmy nadzieje ze to sporadyczne - ale lepiej uwazac Quote
Ela_and_Krzys Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 nie da sie owieczko niestety - chyba byly jakies szczepionki ale malo skuteczne (nasz Bimus mieszkajacy na lubelszczyznie niestety przechodzil ta wstretna chorobe i to nawet dwa razy) ale frontline / advantix stosowane regularnie chronia dosc dobrze Quote
black sheep Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 A do czego to? Jak się stosuje? A koty tez na to chorują? Mojej kotce wyciągam w lecie co tydzień kleszcza, czasem ze dwa! Quote
Ela_and_Krzys Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 choroba wywolywana jest przez pierwotniaka babesia canis przenoszonego przez jeden bodajze gatunek kleszcza z nazwy pierwotniaka wnioskowalabym ze koty nie choruja, ale nie wiem, nigdy nie mialam kotka :( frontline / advantix (pewnie sa tez inne) to jest taki plyn ktory daje sie psu np. miedzy lopatki i chroni go przez ok. 4 tyg (duzo skuteczniej niz np. obroze przeciwkleszczowe) substancje te nie daja 100% pewnosci ze kleszcz nie ugryzie ale nawet jesli to zatruty powinien odpasc zanim zacznie wypuszczac toksyny Quote
kiwi Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 koty sa bezpieczne, mozna znalezc kleszcza nawet na zabezpieczonym psie, ale on odpada znacznie szybciej niz potrzebuje czasu, zeby zarazic. trzeba psikac psy frontline, minimum raz w miesiacu... Quote
weszka Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Zła wiadomość :angryy: Ja bardzo pilnuję i regularnie co miesiąc "nawożę" suki Frontlinem. W zeszłym roku spóźnienie nawet o 1-2 dni i już się czepiały :mad: Quote
Recommended Posts