Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Perfi']mam prosbe do dziewczyn ktore jezdza do hoteliku pana Tomka :oops: znajomi wzieli psiaka ze schroniska w orzechowicach i umiesclili tam bo w schronie nie dal by rady. pies jest starszy i wabi sie Grot. bardzo prosze o zainteresowanie :oops::modla::modla::modla:[/quote]

Czy on ma wątek ? Mam fotki .

Posted

Uff mam sytuację podbramkową.. sunia, którą dziś wziełam ze schronu na dt do mojej mamy wszystko robi w domu.. si i ku.. mama mi oświadczyła, że daje jej tylko trzy dni na naukę i jak tak dalej będzie to mam ja brać..:shake::shake::-(:-( a ona ma guza sutka i czeka ją operacja, musi mieć dt .. i kogos cierpliwego kto ja nauczy,, siedziała od 2005 w schronie, nie wychodząc z boksu... więc nie rozumie :(

Posted

[quote name='kiwi']asior, twoj tymczas ma wątek :>?[/QUOTE]

jeszcze nie, bo na razie trwają dyskusje z moim "panem", żeby zgodził się na stałe na nią :cool3:

DZIEWCZYNY.. wpadajcie wyhopać czasem Kraterka!!!
Bo on ma zero wejść na wątek :(
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-krater-onek-3-lata-w-schronisku-cudny-lagodny-kochany-kto-go-pokocha-127572/#post11630618[/url]

aa i widze, ze Paragraf też ma słabą "oglądalność"..
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/100-letni-paragraf-chcialby-odejsc-kochany-w-swoim-domu-128452/[/url]

Posted

[quote name='Patia']Aga , spokojnie , może to tylko stres pierwszego dnia . Jak ona się poza tym zachowuje ? Widać , że zestresowana ?[/quote]
Boi się, siedziała w schronie od 2005. Kurcze gorzej, że moja mama nerwowa,, i pewno ją skrzyczała. :( a ja nie miałam wyjścia, musiałam ja wziąć bo ma guza i trzeba jej to wyciać... kurcze, ja bym ją przechowała mimo ze to byłby piaty pies ale nie dostałam na to zgody :( ech..

Posted

nowe wątki psów szukajacych domu:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-rozia-babcia-ze-schronu-z-guzem-na-sutku-byla-od-2005-w-schr-zbieramy-na-oper-129613/[/URL]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-jamnik-szorstkowlosy-1-5-lat-jego-brat-kundelek-szuka-domu-z-ogrodem-129609/[/URL]

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-jedno-oczko-niewidome-drugiego-nie-ma-biedna-sunia-pekinczyka-ze-schronu-129608/[/url]

Posted

Wczoraj wieczorem dowiedzilam sie od wetki jak dzwonilam w sparwie pieskow z Olkusza ,ze na kwarantannie jest suczka i piesek oba 12 letnie oddane przez starszego pana z powodu pojscia do szpitala.Oba maja problemy zdrowotne ,chore serduszko ma suczka i dotego guziki , po kwarantannie zostana rozdzielone ,a one sie do siebie wtulaja,co z nimi bedzie :placz::placz:juz brakuje mi sil do tego wszystkiego:placz:

Posted

[quote name='j3nny']a te psiaki nadadza sie do kojca? nie daloby sie je do jednego wcisnac razem?

w sensie czy wytrzymaja warunki, zimno.[/quote]

Kasiu chyba do budy sie nie nadaja bo z tego co mowila wetka to malutkie pieski ,poprosze Malgosie zeby podjechala i zobaczyla na nie.:shake:

Posted

czy ktoś nie ma w zanadrzu domu dla małego rudo-białego psiaka? 2 latka :( :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pani-do-szpitala-zwierzeta-gdzie-sio-na-ulice-129216/[/URL]

Posted

[SIZE=5][B]Uwaga! Do krakowskich [U]fundacji[/U][/B][/SIZE]

[B]Niedługo odbędzie się premiera filmu familijnego "Hotel dla psów" w kinach Cinema-City. Skontaktowałam się z ich specjalistką ds. marketingu i są chętni wesprzeć krakowską fundację na zasadzie jakiejś zbiórki przed/po premierze.[/B] Wspomniałam też o przekazaniu części funduszu z biletów, ale nie otrzymałam dokładnej odpowiedzi w tej kwestii.

Akcja jest do zrealizowania, ja wyobrażam sobie to jako zbiórkę - jakiś szyld/plakat na zasadzie małego stoiska przy wejściu do sali i wolontariuszy z "puszkami" (być może udałoby się z psami - byłoby na pewno efektowniej). Często na premierach obsługa kina ogłasza coś przed seansem przez mikrofon, możnaby poprosić o ogłoszenie zbiórki, przedstawienie przez przedstawiciela fundacji/wolontariusza na co dokładnie zbierane są pieniądze.

Z mojej strony jest to tylko garść pomysłów, aby w pełni coś uzgodnić z Cinema-City trzeba podać im dokładne szczegóły akcji, pewnie jakiś plan. I oczywiście nie da rady zbierać na "prywatne" psy, musi być to wszystko załatwiane pomiędzy fundacją a przedstawicielem kina.

Moje pytanie - czy mamy chętną fundację? Ja oczywiście przekażę namiary, sama mogę załatwić ile będzie się dało, pomóc przy samej zbiórce gdyby doszła do skutku, ale zaangażowanie fundacji jest konieczne. Pomyślałam o Amicusie, bo nie wiem nawet czy jakaś jeszcze w Krakowie jest? Do tego wiem, że [B]Amicus[/B] ma swoje psy w hotelach, a właśnie w takiej tematyce będzie ten film.

Myślę, że rodzice z dziećmi oglądając film, na którym inne dzieci ratują bezdomne pieski, po wyjściu z kina chętnie pogłaszczą psa i wrzucą parę groszy :)

Po namiar na panią od marketingu proszę na PW :)

Posted

[quote name='sugarr'][SIZE=5][B]Uwaga! Do krakowskich [U]fundacji[/U][/B][/SIZE]

Z mojej strony jest to tylko garść pomysłów, aby w pełni coś uzgodnić z Cinema-City trzeba podać im dokładne szczegóły akcji, pewnie jakiś plan. I oczywiście nie da rady zbierać na "prywatne" psy, musi być to wszystko załatwiane pomiędzy fundacją a przedstawicielem kina.

Moje pytanie - czy mamy chętną fundację? Ja oczywiście przekażę namiary, sama mogę załatwić ile będzie się dało, pomóc przy samej zbiórce gdyby doszła do skutku, ale zaangażowanie fundacji jest konieczne. Pomyślałam o Amicusie, bo nie wiem nawet czy jakaś jeszcze w Krakowie jest? Do tego wiem, że [B]Amicus[/B] ma swoje psy w hotelach, a właśnie w takiej tematyce będzie ten film.

:)[/quote]

Dzięki Sugarr, za pomyśłenie o AMICUSIE, ale o ironio, od piątku nei ma AMICUSA, a wszytskie psiaki i kociaki są teraz, moje - prywatne. Na to wyszło.

Może Iza Smolińska? Fundacja Zwierzę nei jest rzeczą.

Posted

wątek kolejnego znajdy w Krakowie [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-znaleziony-mlody-wesoly-psiak-w-typie-labradora-czarny-szuka-domu-129660/#post11634261[/url]

Posted

[quote name='Patia']Błagam , tylko nie to , nie rozdzielac staruszków :placz:[/quote]
Juz je rozdzielono.to rodzenstwo:shake:.Waza gdzies 8-10 kg ,sa szorstkowlose,koloru grafitowo srebrnego.
Koko i Nuka .Koko jest nie wysterylizowana wiec jest na suczkach k 5 ,a pies na pieskach k3

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Juz je rozdzielono.to rodzenstwo:shake:.Waza gdzies 8-10 kg ,sa szorstkowlose,koloru grafitowo srebrnego.
Koko i Nuka .Koko jest nie wysterylizowana wiec jest na suczkach k 5 ,a pies na pieskach k3[/quote]

jak tam jest k3 i k5?
szorstkie wytrzymaja w budzie czy nie bardzo?

Posted

[quote name='mar.gajko']Dzięki Sugarr, za pomyśłenie o AMICUSIE, ale o ironio, od piątku nei ma AMICUSA, a wszytskie psiaki i kociaki są teraz, moje - prywatne. Na to wyszło.

Może Iza Smolińska? Fundacja Zwierzę nei jest rzeczą.[/quote]

O kurcze, nie miałam pojęcia. A przyznam, że gdzieś tam podświadomie byłam pewna, że właśnie z Amicusem się to zorganizuje.
Napisałam na razie maila na [email][email protected][/email]

Ten film, o którym mowa wchodzi do kin 20.02. Niby miesiąc, ale żeby wszystko podopinać to wcale nie tak dużo czasu. Nie wiem zupełnieee od strony prawnej jak wyglądają takie akcje, ale jeżeli tylko będzie taka opcja, to poproszę o pomoc też dla psiaków z tego wątku. Ale zobaczymy czy to wszystko wypali, poczekam na odpowiedź od Zwierze nie jest rzeczą.
Czy w razie czego znane są komuś jeszcze jakieś z Krakowa?

Napisali mi, że prawdopodobnie będzie można wprowadzić do kina jakieś grzeczne, spokojne, zdrowe bidy na czas akcji, więc jak na 100% będzie zgoda, to ktoś by się przydał z jakimś kundlem :cool3:

Posted

A może psy KTOZu porozrzucane po hotelach ?
12-letnia Kora, Lucky (po kastracji jak będzie ), Maks, Klemens - o nich świat zapomniał :shake:
Może psy od smalcownika ? A może te z Olkusza (ale tylko te w 100% zdrowe)?

A może jakieś przeciętne psy ze schroniska ? Takie które siedzą już kilka lat ....

Posted

W zeszłym roku KTOZ miał długi za hotel. W tym roku też pewnie będą długi, skoro zabrali psy z Olkusza, mają zabrać z Zakopanego, a w hotelach czekają już długo psy.

Posted

Dzięki za informację! Nie wiedziałam, że KTOZ ma swoje psy w hotelach, tymbardziej zadłużone:oops:.
Na razie wysłałam pomysł do zwierze nie jest rzeczą, jak z tą fundacją nie, to zadzwonię do KTOZ

Posted

[quote name='Ank@2']
12-letnia Kora, Lucky (po kastracji jak będzie ), Maks, Klemens - o nich świat ....[/quote]

Lucky i bez kastracji jest grzeczny :roll: ... wystarczy ze wie ile mu wolno

po mnie próbował skakać raz jeden jedyny na początku , i nie robi tego od tamtej pory - i od razu pisze - nie użyłam przemocy żeby to wyegzekwować ;)

żeby zorganizować taką zbiórka to Fundacja chyba musi mieć jakieś pozwolenia z UM ?

Myślę ze w Fundacji powinni wiedzieć co i jak w takich wypadkach ;)

(PS.sugarr gratuluje pomysłu :) )

Posted

[quote name='agamika']Lucky i bez kastracji jest grzeczny :roll: ... wystarczy ze wie ile mu wolno

po mnie próbował skakać raz jeden jedyny na początku , i nie robi tego od tamtej pory - i od razu pisze - nie użyłam przemocy żeby to wyegzekwować ;) [/QUOTE]

no ja niewiem Aguś co to z Tobą jest.. chyba nie jesteś w typie psiaków :evil_lol: bo parys też Cię nie chciał a mnią nie pogardzał :mad:

Posted

[SIZE=4][COLOR=DarkGreen][B]Mam wiad. dot. Skipiego z ogłoszenia !!!
U kogo on jest ????
PILNE !

Od: [email][email protected][/email]
Witam jestem zainteresowany pieskiem z ogloszenia a mianowicie Skipim tylko prosze o jakies zdjecia.[/B][/COLOR][/SIZE]