Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='erka']Niestety nasza sunia za duża:placz::placz::placz:.

W niedzielę mogłybyśmy ja zabrać z powrotem do Kielc, ale nie mam jej gdzie przetrzymać od środy do niedzieli. Czy ktoś mógłby pomóc?[/quote]\

erka podaje na pw jeszcze jeden nr.telefonu ,o tej pani zapomnilam że chce cos małego kudlatego ,a przed chwilka do mnie zadzwoniła przypomniec sie .Pani mieszka w chrzanowie ,ma dom z ogrodem ale wypytaj jej bo ma jednego dużego psa w kojcu ,a małego chce do przytulania na lózko .
Napewno trzeba tam podjechac z mała jak by chciła ja zobaczyc .

Posted

[quote name='Tweety']Mam dostęp do darmowych sterylek, tylko proszę o kontakt w przyszłym tygodniu, bo do końca tego na pewno mnie nie będzie[/quote]

[EMAIL="Ank@2"][B]Ank@2[/B][/EMAIL]wróc sie na watu do tyłu znajdż kiedy Tweety to napisała, bo ja nie pamietam i neiwiem czy przyszły tydzien to juz ten czy następny dopiero i skontaktuj sie z Tweety,bo ona to do Ciebie pisała

Posted

[quote name='Ank@2']Ja się z kotem ( ze wsi ) do sterylki przypominam[/quote]

agamika, dzięki :loveu: a Ty, Ank@2 przedzwoń do mnie (505 052 892) to umówimy się

Posted

uwazajcie na kleszcze! ostatnio bylismy z psem na spacerze w lasku i oblazly nas jak mrowki! na szczescie zaden sie nie wgryzl, pies po spacerze na wszelki poszedl pod prysznic.

Posted

[quote name='Perfi']uwazajcie na kleszcze! ostatnio bylismy z psem na spacerze w lasku i oblazly nas jak mrowki! na szczescie zaden sie nie wgryzl, pies po spacerze na wszelki poszedl pod prysznic.[/quote]
Nooo ja już z mojego psa 5 wyjełam (a jest zakropelkowana przeciwko), a to dopiero początek :crazyeye: W tamtym roku przez całe wakacje miała 5.

Zapraszamy do Majeczki. Waży 5 kg, jest stareńka... i ktos sie jej pozbył, wyrzucając na ulicę.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109718[/url]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/196/fd79f09f48ad8aaf.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='sugarr']A akceptuje inne psy? Ja na jedną noc raczej bez problemu[/quote]
sugarr, ona tak różnie... jak podeszła do Nas przyjaźnie nastawiona labka to mała ja obwarczała a jak tamata ja obwachiwała nic sobie nie robiąc z warkotu to tak w powietrzu kłapneła w strone tamtej, więc raczej wskazana izolacja chyba... tzn to jest okruch, więc Portosowi nic by nie zrobiła, tylko nie wiem jak on reaguje na warkoczące małe stare... :eviltong:

Posted

To może lepiej nie ryzykować, tzn z Portosem to jest różnie, na ogół nic sobie nie robi z takich jazgotów małych, ale czasami się najeży, odszczeka, warknie i za chwilę oba gotowe do bójki. A nie mam za bardzo jak odseparować w razie czego. Ale jakby się nic innego nie znalazło, to można spróbować, jeszcze pogadam z mamą co ona o tym myśli

Posted

hmm...na spacerze - przy mijaniu sie z innym psem jest bojazliwa i przechodzi na druga strone czlowieka, ale jesli jakis podbiegnie - stoi nieruchomo i daje sie obwachac, sama raczej unika. w psim sklepie okopala sie w rogu i nastroszyla, kiedy weszla starenka bokserka i chciala sie przywitac - nie warczala, ale wargi juz podchodzily w gore. na koty zupelnie nie reaguje

Posted

Mojej koleżance zaginął kot, a raczej kotka. Młoda ok. roku. Wabi się Tośka.
[IMG]http://img397.imageshack.us/img397/5481/obraz002dh2.jpg[/IMG]
Jeżeli ktoś by ją zobaczył proszę o kontakt na numer 513074373 lub 0126573426
Uciekła wczoraj.

Posted

wlasnie wyjelam psu kleszcza :-( nie ma rumienia wokol ukaszenia wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok... czy u nas w krk jest obszar epidemiologiczny? slyszal ktos o zachorowaniu na babeszjoze w krakowie?

Posted

[quote name='Perfi']wlasnie wyjelam psu kleszcza :-( nie ma rumienia wokol ukaszenia wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok... czy u nas w krk jest obszar epidemiologiczny? slyszal ktos o zachorowaniu na babeszjoze w krakowie?[/quote]

Niestety tak, ale nie jest to jeszcze bardzo częste jak np na Mazurach, czy w okolicach Warszawy

Posted

[quote name='Perfi']wlasnie wyjelam psu kleszcza :-( nie ma rumienia wokol ukaszenia wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok... czy u nas w krk jest obszar epidemiologiczny? slyszal ktos o zachorowaniu na babeszjoze w krakowie?[/quote]

Fuksowi wyjęliśmy jakieś 5 kleszczy w ubiegły weekend, mimo Frontline'u. Negatywnych objawów na razie brak. W ubiegłym roku były sporadyczne przypadki babeszjozy w małopolskim (pytaliśmy w krakvecie) ale zdecydowanie, zdecydowanie mniej niż np w lubelskim. Oby to się utrzymało...

Posted

[COLOR=red]Kto się ulituje nad jamnikiem Tupetem i zaiwezaie go domku w Liszkach z hotelu w ten weekend? prosze o smsa na numer 501 801 553 to podam dane państwa, ksiazeczka psa jest u kiwi. bardzo proszę :loveu::lol:[/COLOR]

Posted

Ja zmieniłam frontline na adventixa bayera i narazie zaden paskudny kleszcz sie nie pojawił a spacerki w puszczy w niepolomicach :)
Slłyszałam, że obecnie ten srodek (adventix) jest lepszy.