Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie powinnam i to robię, bo sen sam mnie morzy, straszne to ciągłe zmęczenie, a podobno w 2 trymestrze odzyskuję się energię- taaa
Lecę już dziś do wyra, jutro szybko się zwinę z tym bazarkiem bo w sumie wszystko przygotowane

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny kochane, nie chciałabym was pouczać, ale przy kiepskich finansach i tak kupujecie ryż luksusowo. Znacznie taniej jest przecież kupić ryż w kilogramowych paczkach. Wiem coś o tym ,bo codziennie mojej 8 gotuję albo kilo ryżu albo kaszy. Proporcja jest 1 (ryż ) do 2-2,5 ( wody), czyli np. 1 kubeczek ryżu -2 lub 2,5 kubeczki wody. A poza tym wszystko dobre z ryżu ucieka do wody która jest wylewana, a tak jest wchłaniana podczas gotowania.
Zdrowia dla Otiska

Posted

[quote name='Atomowka']Dziewczyny zrobiłam bazar
Zapraszajcie ludzi, albo sobie wklejcie w sygnaturkę opis żeby ktoś tak zaglądał[/QUOTE]

Agata, dzięki :loveu: Zaraz lecę !

Byłam dzisiaj przelotem u Otisa:

[IMG]http://i56.tinypic.com/2z6dtaw.jpg[/IMG]

[IMG]http://i52.tinypic.com/ezok9g.jpg[/IMG]

[IMG]http://i56.tinypic.com/9kqyht.jpg[/IMG]

Mam nadzieję, że jego chorobę możemy już włożyć pomiędzy karty historii...
Usiłował wejść na głowę białej suczce, która jest u Pauli :) i biega jak nakręcony.
Dowiozłam piersi z kurczaka, na kilka dni powinno starczyć.

Ps. Palmer normalnie kosztuje jakieś 500zł. Z tą zniżką nie jest tak prosto.

Posted

[quote name='Atomowka']O kurde Otisek wygląda kwitnąco, serio takie oczka błyszczące jak zdrowy szczeniak[/QUOTE]

Dzisiaj jeszcze miał być w lecznicy na "przeglądzie". Mam nadzieję, że Paula napisze o wynikach tej wizyty i przedstawi opinię vet.
Czekamy też na podsumowanie kosztów leczenia.

Posted

Astaroth poprosiła Kundelkową Skarbonke o pomoc w opłaceniu palmera - 250zł.
Są osoby, które pomimo tych kłótni - zostały i czytają wątek. Dziekuję.

Tak więc kasa na palmera jest :multi::multi:
Dziekuje Kundelkowej, dziękuję Astaroth za to, że pamiętasz o suńce.

Posted

[quote name='Atomowka']Superowo :) Astaroth dziękujemy :)

Malvaaa czy dostałaś nr konta od kogoś już czy przesłać Ci?[/QUOTE]

Pewnie nie dostała. :) więc jak mozesz to podeslij MAlvie :)

Posted

[quote name='Atomowka']Superowo :) Astaroth dziękujemy :)

Malvaaa czy dostałaś nr konta od kogoś już czy przesłać Ci?[/QUOTE]

dostalam tylko od ciebie, dzisiaj przeleje ale nie bedzie to duzo :(

Posted

[quote name='obraczus87']Na palmera kasę to chyba Tobie Abra przelać?? :) poprosze o konto :)[/QUOTE]

Tak, ale wstrzymaj się proszę jeszcze. Jestem w trakcie załatwiania , nie wiem czy wszystko wypali.
Dopóki nie usłyszę "OK", sprawa jest w zawieszeniu. Ten weekend nie wchodzi niestety w grę, bo jutro wyjeżdżam i nie będzie mnie do niedzieli.

Malvaa - dzięki !!!

Ps. Proszę o pomoc w podnoszeniu bazarku, który stworzyłam dla mega seniorów, pod opieką Vivy.
Na razie (pomijając dwie kupujące) hula tam wiatr i od czasu do czasu ja :)
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/215223-Poradniki-psychologiczne-i-odtwarzacz-DVD-dla-staruszków-pod-opieką-patrolu-int-VIVY[/URL]!

Posted

rozliczenie ma p.Marzena na dziś rozpisać, ale podobno nie ma dużo, bo on tylko za leki, a ja w domu mu wszystko już podaję. Otis ma się coraz lepiej, tylko mu samotność i nuda dokucza. Jeszcze przez cztery dni metronidazol i chyba koniec terapii antybiotykowej. Wczoraj doszła do mnie karma, którą zamówiła Kapuszek dla Niry, ale to i Otisowi trochę podrzucam. Teraz dieta, dieta, dieta, aby się żołądkowo-jelitowe sprawy odbudowały. I pewnie niedługo będzie można domu szukać.

edit: mam do zapłaty 90zł wyrównam jak będę osobiście w lecznicy bo póki co mam dwoje chorych dzieci, których nie mam z kim zostawić.