Atomowka Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 No właśnie powinnam i to robię, bo sen sam mnie morzy, straszne to ciągłe zmęczenie, a podobno w 2 trymestrze odzyskuję się energię- taaa Lecę już dziś do wyra, jutro szybko się zwinę z tym bazarkiem bo w sumie wszystko przygotowane Quote
Bambino Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Dziewczyny kochane, nie chciałabym was pouczać, ale przy kiepskich finansach i tak kupujecie ryż luksusowo. Znacznie taniej jest przecież kupić ryż w kilogramowych paczkach. Wiem coś o tym ,bo codziennie mojej 8 gotuję albo kilo ryżu albo kaszy. Proporcja jest 1 (ryż ) do 2-2,5 ( wody), czyli np. 1 kubeczek ryżu -2 lub 2,5 kubeczki wody. A poza tym wszystko dobre z ryżu ucieka do wody która jest wylewana, a tak jest wchłaniana podczas gotowania. Zdrowia dla Otiska Quote
obraczus87 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Bambino, dziekujemy za radę. Ja kupiłam taki ryż, bo na szybko i innego nie było. Ale taniej wychodzi kupowanie ryżu w kg opakowaniach. Paula, jak się czuje Otisek?? Quote
Atomowka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Dziewczyny zrobiłam bazar Zapraszajcie ludzi, albo sobie wklejcie w sygnaturkę opis żeby ktoś tak zaglądał Quote
obraczus87 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='atomowka']dziewczyny zrobiłam bazar zapraszajcie ludzi, albo sobie wklejcie w sygnaturkę opis żeby ktoś tak zaglądał[/quote] super!!!!! Quote
Astaroth Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 ile kosztuje odłowienie za pomocą palmera? Quote
Atomowka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Abra pytanie do Ciebie na bazarku Astaroth Z tego co kojarzę, 250 zł to cena po jakiejś zniżce Quote
Abrakadabra Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Atomowka']Dziewczyny zrobiłam bazar Zapraszajcie ludzi, albo sobie wklejcie w sygnaturkę opis żeby ktoś tak zaglądał[/QUOTE] Agata, dzięki :loveu: Zaraz lecę ! Byłam dzisiaj przelotem u Otisa: [IMG]http://i56.tinypic.com/2z6dtaw.jpg[/IMG] [IMG]http://i52.tinypic.com/ezok9g.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/9kqyht.jpg[/IMG] Mam nadzieję, że jego chorobę możemy już włożyć pomiędzy karty historii... Usiłował wejść na głowę białej suczce, która jest u Pauli :) i biega jak nakręcony. Dowiozłam piersi z kurczaka, na kilka dni powinno starczyć. Ps. Palmer normalnie kosztuje jakieś 500zł. Z tą zniżką nie jest tak prosto. Quote
obraczus87 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 SUPER!! Dzięki abra za zdjęcia, chłopak wygląda pięknie! :) Quote
Atomowka Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 O kurde Otisek wygląda kwitnąco, serio takie oczka błyszczące jak zdrowy szczeniak Quote
Abrakadabra Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Atomowka']O kurde Otisek wygląda kwitnąco, serio takie oczka błyszczące jak zdrowy szczeniak[/QUOTE] Dzisiaj jeszcze miał być w lecznicy na "przeglądzie". Mam nadzieję, że Paula napisze o wynikach tej wizyty i przedstawi opinię vet. Czekamy też na podsumowanie kosztów leczenia. Quote
malvaaa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 poproszę nr konta, przeleje jakies pieniązki... Quote
obraczus87 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Astaroth poprosiła Kundelkową Skarbonke o pomoc w opłaceniu palmera - 250zł. Są osoby, które pomimo tych kłótni - zostały i czytają wątek. Dziekuję. Tak więc kasa na palmera jest :multi::multi: Dziekuje Kundelkowej, dziękuję Astaroth za to, że pamiętasz o suńce. Quote
obraczus87 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Na palmera kasę to chyba Tobie Abra przelać?? :) poprosze o konto :) Quote
Atomowka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Superowo :) Astaroth dziękujemy :) Malvaaa czy dostałaś nr konta od kogoś już czy przesłać Ci? Quote
obraczus87 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Atomowka']Superowo :) Astaroth dziękujemy :) Malvaaa czy dostałaś nr konta od kogoś już czy przesłać Ci?[/QUOTE] Pewnie nie dostała. :) więc jak mozesz to podeslij MAlvie :) Quote
malvaaa Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Atomowka']Superowo :) Astaroth dziękujemy :) Malvaaa czy dostałaś nr konta od kogoś już czy przesłać Ci?[/QUOTE] dostalam tylko od ciebie, dzisiaj przeleje ale nie bedzie to duzo :( Quote
Atomowka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Malvaaa daj spokój wiesz,że każde 5 zł jest ważne Dziękujemy serdecznie :) Quote
Abrakadabra Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='obraczus87']Na palmera kasę to chyba Tobie Abra przelać?? :) poprosze o konto :)[/QUOTE] Tak, ale wstrzymaj się proszę jeszcze. Jestem w trakcie załatwiania , nie wiem czy wszystko wypali. Dopóki nie usłyszę "OK", sprawa jest w zawieszeniu. Ten weekend nie wchodzi niestety w grę, bo jutro wyjeżdżam i nie będzie mnie do niedzieli. Malvaa - dzięki !!! Ps. Proszę o pomoc w podnoszeniu bazarku, który stworzyłam dla mega seniorów, pod opieką Vivy. Na razie (pomijając dwie kupujące) hula tam wiatr i od czasu do czasu ja :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/215223-Poradniki-psychologiczne-i-odtwarzacz-DVD-dla-staruszków-pod-opieką-patrolu-int-VIVY[/URL]! Quote
obraczus87 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Abra, ten tez u mnie odpada. Wstrzymuje sie zatem :) Malvaaa wielkie dzięki!!! Quote
Abrakadabra Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Paula - jak się czuje Otis i jak wygląda rozliczenie w lecznicy? Quote
paula82 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 rozliczenie ma p.Marzena na dziś rozpisać, ale podobno nie ma dużo, bo on tylko za leki, a ja w domu mu wszystko już podaję. Otis ma się coraz lepiej, tylko mu samotność i nuda dokucza. Jeszcze przez cztery dni metronidazol i chyba koniec terapii antybiotykowej. Wczoraj doszła do mnie karma, którą zamówiła Kapuszek dla Niry, ale to i Otisowi trochę podrzucam. Teraz dieta, dieta, dieta, aby się żołądkowo-jelitowe sprawy odbudowały. I pewnie niedługo będzie można domu szukać. edit: mam do zapłaty 90zł wyrównam jak będę osobiście w lecznicy bo póki co mam dwoje chorych dzieci, których nie mam z kim zostawić. Quote
Atomowka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Paula a masz rachunki od weta za wszystkie zabiegi i leki? Otisku zdrówka dużo :) Quote
Recommended Posts