Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sorki, że się nie odzywałam, ale trochę urwanie głowy mam z maluchami, a do tego nie mało innych spraw na głowie. Wczoraj ok.13 maluchy zostały wyciągnięte, wyspacerowane i wygłaskane. Rozdzieliłam je, tzn. ruda sunie wzięłam na ganek, a czarna i chłopaczek poszły do domku gospodarczego. Tuż przed 19 przyjechały dziewczyny, zrobiły fotki i chłopaczek niestety ciapnął mnie i zwiał do skrytki....:( A dziś jak uchyliłam drzwi ruda sunia zrobiła to samo, straszna z niej mądrala, przyczaiła się i śmignęła w takim tempie, że zdążyłam ją za ogonek tylko złapać - niestety za słabo i w dodatku mnie ciapnęłą, więc dołączyła do braciszka pod dechy. W nocy psiaki jadły, ruda sunia na ganku tylko piła wodę. Czarna kulka siedzi teraz u mnie w kuchni, wsadziła nosek pod szafkę i udaje, że jej nie ma. Oczka ma ok i nosek wilgotny, więc myślę, że poza strachem nic jej nie dolega. Jutro po pracy mają przyjechać dziewczyny i będziemy maluchy wyciągać, jak się uda to zamieszkają u mnie w kuchni - nie będę ryzykowała kolejnej ucieczki. Pozdr:)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To małe spryciarze. Dzięki Fiera za wieści. Jutro jak nam się uda to już ok 11 już możemy być u Ciebie i zostać do wieczora. Tylko żebyśmy dały radę wyciągnąć towarzystwo, one są bardzo cwane, a mój mąż ( specjalista z drugim Piotrkiem od wyciągnięcia ich ) nie może z nami jechać.

Posted

Oczywiście wstawiłam do skrytki świeżą wodę i jedzonko. I faktycznie obróżki są niezbędne, bo inaczej nie da się z nimi spacerować. Ja je nosiłam na rękach, jak postawiłam na chwilę na ziemi, to misiek od razu pokazał zęby:mad: i zwiał... Zapytam weta, czy na kleszcze i pchełki lepsze będą obróżki czy kropelki.

Posted

Może być ciężko z tym wyciąganiem, ale to myślę kwestia czasu i naszej determinacji, bo jak je trochę "odkopiemy", to one są zbyt wystraszone, żeby uciekać na otwartą przestrzeń. I oczywiście możecie być ok. 11, chyba im wcześniej tym lepiej, żebyśmy je przed zmrokiem zdążyły wyciągnąć, wyspacerować i może weta zaliczyć. A czarna kulka zrobiła w nocy normalną, bobkowatą kupkę, więc chyba z brzuszkiem ok, mam nadzieję....

Posted

Poczytalam w necie - mozna stosowac spot-ony u szczeniat powyzej 8 tygodnia zycia. Tak wiec warto je zakupic. Tylko kurcze mozna by poszukac jakiegos tanszego weta bo niektorzy sobie licza bardzo duzo za kropelki...

Posted

Moja wetka ma kropelki 10-30 zł, p.Beatka przesłała na ten cel 100 zł ( czekam na kaskę, jeszcze nie wpłynęła na moje konto ), ale zapytam, może są równie dobre i tańsze nieco, to starczy na obróżkę albo coś innego potrzebnego maluchom.

Posted

Fiero a pamietasz nazyw tych kropli?? Jesli Fiprex jest tanszy to wezcie Fiprex. Poza tym dla takich maluchow to można kupic jedną pipetę dla DUŻEGO psa i potem strzykawka rozdzielić odpowiednia dawkę dla szczyli. Ale to tylko sugestia :)

Posted

[quote name='Agnieszka_K']co za cwane gnojki :diabloti:

dzisiaj do weta jedziecie?[/QUOTE]

Jutro jak Zośka pojedzie z p.BEata i złapia szczyle.

GDYBY KTOKOLWIEK mial czas i dzien wolny w pracy to Zoska bedzie miała 2 wolne miejsca w aucie :)

Posted

[quote name='obraczus87']Jutro jak Zośka pojedzie z p.BEata i złapia szczyle.

GDYBY KTOKOLWIEK mial czas i dzien wolny w pracy to Zoska bedzie miała 2 wolne miejsca w aucie :)[/QUOTE]

ja mogę pomóc w wygrzebywaniu:) ale niestety jestem spłukana mogę 10zł dorzucić:(

Posted

[quote name='obraczus87']Poprosiłam o pomoc Kundelkową Skarbonkę - czekam na odpowiedź.

[/QUOTE]

KUNDELKOWA SKARBONKA - jak zwykłe niezastapiona :multi::razz:

Przeznaczyła na pomoc szczeniakom - 200 zł !!! DZIEKUJĘ !

Po wymianie PW z Zośką - ustaliłam iz pieniądze te wyślę Zośce na konto żeby mogła jutro opłacić weta, kupic obrozki, smyczki.. a to co zostanie odeśle Atomówce.

---------------------------------------------------------------
[B]LISTA rzeczy do kupienia:[/B]

- zwykłe obróżki
- smyczki
- preparat p.kleszczom

FIERA jak stoimy z karma dla szczeniaków?

Czy potrzebny jest zkaup miseczek do jedzenia i wody??? Napiszcie wszystko co Wam przychodzi do głowy to Zośka dzisiaj zakupi.

Posted

Koleżanka która ma dziś też dorzucić się do maluchów, ma znajomą w hurtowni zoologicznej za Makro, dostaniemy tam podobno 15 % zniżki ( tylko zakupy zrobię jutro bo hurtownia jest czynna od 9 do 16, a ja do 16 pracuję ) Piszcie więc co jeszcze mam kupić.

Posted

Jedziemy rano tzn na 11 już byśmy chciały tam być. Miałyśmy posiedzieć do wieczora, ale jak masz być na 17 w Wawie to możemy posiedzieć do 16 i wrócić.

Posted

[quote name='Zośka74']Jedziemy rano tzn na 11 już byśmy chciały tam być. Miałyśmy posiedzieć do wieczora, ale jak masz być na 17 w Wawie to możemy posiedzieć do 16 i wrócić.[/QUOTE]

jak tak Wam pasuje to ja jestem od rana dostępna;)

skąd jedziecie? będziecie gdzieś przez Centrum przejeżdżały ?:)

Posted

[quote name='Agnieszka_K']jak tak Wam pasuje to ja jestem od rana dostępna;)

skąd jedziecie? będziecie gdzieś przez Centrum przejeżdżały ?:)[/QUOTE]
Nie jedziemy Beaty samochodem, więc ona wyrusza z Gocławia, wpada do mnie do Ząbek a potem toruńską na Poznań. Dasz radę gdzieś podjechać na tej trasie ?

Posted

dobrzy by bylo gdyby maluchy znalazly sie w tej kuchni, widzialy by czlowieka non stop i moze malymi krokami przyzwyczaily sie.
dziekujemy za kase od Kundelkowej Skarbonki!
wstawicie fotki, chetnie bym zobaczyla te kluski w calej okazalosci :)

Posted

Mam plastikowe miseczki, ale jeśli nie będzie bardzo drogo, to ewentualnie możecie im kupić. Z mokrej karmy ( szczyle w zasadzie wcale chrupków nie jedzą) zostało pół małej puszki, jedna duża i jeden "pasztecik" więc mokra karma b.b.b.b.b się przyda. Czekam na Was od rana, może być nawet wcześniej niż na 11.

Posted

Jak je "upolujemy", to na pewno będą w domu - zasikają podłogę pewnie, ale jakoś to przeżyję ;). Do wyciągania maluchów będą potrzebne rękawice takie "budowlane" po ok. 2 zł. Super, że będzie kasa na weta na jutro:)

Posted

[quote name='Zośka74']Nie jedziemy Beaty samochodem, więc ona wyrusza z Gocławia, wpada do mnie do Ząbek a potem toruńską na Poznań. Dasz radę gdzieś podjechać na tej trasie ?[/QUOTE]

no to pewnie potem z Toruńskiej wskakujecie na Górczewską? tam bym mogła gdzieś na Was czekać - dajcie znać w PW czy tak Wam psuje i gdzie dokładnie:)