Fiera Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Sorki, że się nie odzywałam, ale trochę urwanie głowy mam z maluchami, a do tego nie mało innych spraw na głowie. Wczoraj ok.13 maluchy zostały wyciągnięte, wyspacerowane i wygłaskane. Rozdzieliłam je, tzn. ruda sunie wzięłam na ganek, a czarna i chłopaczek poszły do domku gospodarczego. Tuż przed 19 przyjechały dziewczyny, zrobiły fotki i chłopaczek niestety ciapnął mnie i zwiał do skrytki....:( A dziś jak uchyliłam drzwi ruda sunia zrobiła to samo, straszna z niej mądrala, przyczaiła się i śmignęła w takim tempie, że zdążyłam ją za ogonek tylko złapać - niestety za słabo i w dodatku mnie ciapnęłą, więc dołączyła do braciszka pod dechy. W nocy psiaki jadły, ruda sunia na ganku tylko piła wodę. Czarna kulka siedzi teraz u mnie w kuchni, wsadziła nosek pod szafkę i udaje, że jej nie ma. Oczka ma ok i nosek wilgotny, więc myślę, że poza strachem nic jej nie dolega. Jutro po pracy mają przyjechać dziewczyny i będziemy maluchy wyciągać, jak się uda to zamieszkają u mnie w kuchni - nie będę ryzykowała kolejnej ucieczki. Pozdr:) Quote
obraczus87 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Fiera dzięki ze weźmiesz je do kuchni! To bardzo by ułatwiło sprawe ze wszystkim. Moze uda sie je choc troszkę przekonac do człowieka... :) Quote
Zośka74 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 To małe spryciarze. Dzięki Fiera za wieści. Jutro jak nam się uda to już ok 11 już możemy być u Ciebie i zostać do wieczora. Tylko żebyśmy dały radę wyciągnąć towarzystwo, one są bardzo cwane, a mój mąż ( specjalista z drugim Piotrkiem od wyciągnięcia ich ) nie może z nami jechać. Quote
Fiera Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Oczywiście wstawiłam do skrytki świeżą wodę i jedzonko. I faktycznie obróżki są niezbędne, bo inaczej nie da się z nimi spacerować. Ja je nosiłam na rękach, jak postawiłam na chwilę na ziemi, to misiek od razu pokazał zęby:mad: i zwiał... Zapytam weta, czy na kleszcze i pchełki lepsze będą obróżki czy kropelki. Quote
Fiera Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Może być ciężko z tym wyciąganiem, ale to myślę kwestia czasu i naszej determinacji, bo jak je trochę "odkopiemy", to one są zbyt wystraszone, żeby uciekać na otwartą przestrzeń. I oczywiście możecie być ok. 11, chyba im wcześniej tym lepiej, żebyśmy je przed zmrokiem zdążyły wyciągnąć, wyspacerować i może weta zaliczyć. A czarna kulka zrobiła w nocy normalną, bobkowatą kupkę, więc chyba z brzuszkiem ok, mam nadzieję.... Quote
obraczus87 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Poczytalam w necie - mozna stosowac spot-ony u szczeniat powyzej 8 tygodnia zycia. Tak wiec warto je zakupic. Tylko kurcze mozna by poszukac jakiegos tanszego weta bo niektorzy sobie licza bardzo duzo za kropelki... Quote
Fiera Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Moja wetka ma kropelki 10-30 zł, p.Beatka przesłała na ten cel 100 zł ( czekam na kaskę, jeszcze nie wpłynęła na moje konto ), ale zapytam, może są równie dobre i tańsze nieco, to starczy na obróżkę albo coś innego potrzebnego maluchom. Quote
Agnieszka_K Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 co za cwane gnojki :diabloti: dzisiaj do weta jedziecie? Quote
obraczus87 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Fiero a pamietasz nazyw tych kropli?? Jesli Fiprex jest tanszy to wezcie Fiprex. Poza tym dla takich maluchow to można kupic jedną pipetę dla DUŻEGO psa i potem strzykawka rozdzielić odpowiednia dawkę dla szczyli. Ale to tylko sugestia :) Quote
obraczus87 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Agnieszka_K']co za cwane gnojki :diabloti: dzisiaj do weta jedziecie?[/QUOTE] Jutro jak Zośka pojedzie z p.BEata i złapia szczyle. GDYBY KTOKOLWIEK mial czas i dzien wolny w pracy to Zoska bedzie miała 2 wolne miejsca w aucie :) Quote
Agnieszka_K Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='obraczus87']Jutro jak Zośka pojedzie z p.BEata i złapia szczyle. GDYBY KTOKOLWIEK mial czas i dzien wolny w pracy to Zoska bedzie miała 2 wolne miejsca w aucie :)[/QUOTE] ja mogę pomóc w wygrzebywaniu:) ale niestety jestem spłukana mogę 10zł dorzucić:( Quote
Zośka74 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Agnieszka to jak możesz z nami jechać byłoby super zawsze dodatkowe dłonie do pomocy, napisz gzie możemy się umówić żeby Cię zabrać. Quote
obraczus87 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='obraczus87']Poprosiłam o pomoc Kundelkową Skarbonkę - czekam na odpowiedź. [/QUOTE] KUNDELKOWA SKARBONKA - jak zwykłe niezastapiona :multi::razz: Przeznaczyła na pomoc szczeniakom - 200 zł !!! DZIEKUJĘ ! Po wymianie PW z Zośką - ustaliłam iz pieniądze te wyślę Zośce na konto żeby mogła jutro opłacić weta, kupic obrozki, smyczki.. a to co zostanie odeśle Atomówce. --------------------------------------------------------------- [B]LISTA rzeczy do kupienia:[/B] - zwykłe obróżki - smyczki - preparat p.kleszczom FIERA jak stoimy z karma dla szczeniaków? Czy potrzebny jest zkaup miseczek do jedzenia i wody??? Napiszcie wszystko co Wam przychodzi do głowy to Zośka dzisiaj zakupi. Quote
Zośka74 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Koleżanka która ma dziś też dorzucić się do maluchów, ma znajomą w hurtowni zoologicznej za Makro, dostaniemy tam podobno 15 % zniżki ( tylko zakupy zrobię jutro bo hurtownia jest czynna od 9 do 16, a ja do 16 pracuję ) Piszcie więc co jeszcze mam kupić. Quote
Agnieszka_K Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 dziewczyny to Wy jedziecie w dzień czy po pracy? jak w dzień to się dostosuję, ale jak po 16 to ja odpadam bo muszę być na 17 w wawie:( Quote
Zośka74 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Jedziemy rano tzn na 11 już byśmy chciały tam być. Miałyśmy posiedzieć do wieczora, ale jak masz być na 17 w Wawie to możemy posiedzieć do 16 i wrócić. Quote
Agnieszka_K Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Zośka74']Jedziemy rano tzn na 11 już byśmy chciały tam być. Miałyśmy posiedzieć do wieczora, ale jak masz być na 17 w Wawie to możemy posiedzieć do 16 i wrócić.[/QUOTE] jak tak Wam pasuje to ja jestem od rana dostępna;) skąd jedziecie? będziecie gdzieś przez Centrum przejeżdżały ?:) Quote
Zośka74 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 [quote name='Agnieszka_K']jak tak Wam pasuje to ja jestem od rana dostępna;) skąd jedziecie? będziecie gdzieś przez Centrum przejeżdżały ?:)[/QUOTE] Nie jedziemy Beaty samochodem, więc ona wyrusza z Gocławia, wpada do mnie do Ząbek a potem toruńską na Poznań. Dasz radę gdzieś podjechać na tej trasie ? Quote
malvaaa Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 dobrzy by bylo gdyby maluchy znalazly sie w tej kuchni, widzialy by czlowieka non stop i moze malymi krokami przyzwyczaily sie. dziekujemy za kase od Kundelkowej Skarbonki! wstawicie fotki, chetnie bym zobaczyla te kluski w calej okazalosci :) Quote
Fiera Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Mam plastikowe miseczki, ale jeśli nie będzie bardzo drogo, to ewentualnie możecie im kupić. Z mokrej karmy ( szczyle w zasadzie wcale chrupków nie jedzą) zostało pół małej puszki, jedna duża i jeden "pasztecik" więc mokra karma b.b.b.b.b się przyda. Czekam na Was od rana, może być nawet wcześniej niż na 11. Quote
Fiera Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Jak je "upolujemy", to na pewno będą w domu - zasikają podłogę pewnie, ale jakoś to przeżyję ;). Do wyciągania maluchów będą potrzebne rękawice takie "budowlane" po ok. 2 zł. Super, że będzie kasa na weta na jutro:) Quote
Agnieszka_K Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Zośka74']Nie jedziemy Beaty samochodem, więc ona wyrusza z Gocławia, wpada do mnie do Ząbek a potem toruńską na Poznań. Dasz radę gdzieś podjechać na tej trasie ?[/QUOTE] no to pewnie potem z Toruńskiej wskakujecie na Górczewską? tam bym mogła gdzieś na Was czekać - dajcie znać w PW czy tak Wam psuje i gdzie dokładnie:) Quote
Atomowka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 No ja bym mogła jechac ale niestety na 16 muszę byc w Wawie więc chyba bez sensu Fierra te maluchy są duże? Quote
Zośka74 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Sporawe, jak w czwartek je ważyliśmy u weta to największa sunia ważyła 6 kg, piesek 5,5 kg i jasna sunia 4 kg Quote
Recommended Posts