Luzia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Hotel zawsze jest rozwiązaniem tymczasowym - do czasu znalezienia domu. Quote
monika083 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='marta507']mnie nie stać na hotel. Ledwo mi starcza na akademik dla mnie. Poza tym jest to rozwiązanie tymczasowe i skoro tyle psów czeka na adopcję nie będzie to jednorazowy wydatek nawet, gdyby zebrała się spora liczba deklaracji[/QUOTE] deklaracje stale-to wlasnie deklaracje wplacane co miesiac. [B]To jakiej pomocy oczekujesz tutaj? [/B] Quote
danavas Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='marta507']mnie nie stać na hotel. Ledwo mi starcza na akademik dla mnie. Poza tym jest to rozwiązanie tymczasowe i skoro tyle psów czeka na adopcję nie będzie to jednorazowy wydatek nawet, gdyby zebrała się spora liczba deklaracji[/QUOTE] nikt od ciebie nie wymaga żebyś co miesiąc sama płaciła za pieska.....po to zbieramy stałe deklaracje żeby była ciągłość wpłat...i zabezpieczyła finansowo Misia...zrobi mu się allegro i wydarzenie na fb....potrzebna jest tylko osoba która poprowadzi finanse pieska(puki co mogę to być ja).....jak nazwa wskazuje "dom tymczasowy" jest rozwiązaniem doraźnym jakiego ten pies teraz potrzebuje.... nie masz kasy ale masz internet...siadaj za kompem i rozsyłaj kochana pw z zaproszeniami na ten wątek....jak będą wszystkie deklaracje stałe i zabierzemy Misia z tej poczekalni na stryczek to ja mogę go wziąść na swoje barki i poręczyć w dt że w razie braku kasy albo go zabieram albo sama z niego płacę.....bo większość dt wymaga takiej deklaracji żeby im piesek na stałe nie został..... Quote
BeataDz Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='marta507']mnie nie stać na hotel. Ledwo mi starcza na akademik dla mnie. Poza tym jest to rozwiązanie tymczasowe i skoro tyle psów czeka na adopcję nie będzie to jednorazowy wydatek nawet, gdyby zebrała się spora liczba deklaracji[/QUOTE]A masz inne rozwiązanie? Czy psiak jest zaszczepiony? Pytam o szczepienie przeciwko wściekliźnie, bo wirusówki pewnie nie. Quote
Luzia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Danavas czyli Ty poprowadzisz finanse? Bo jak coś ja również zgłosiłam się parę stron wcześniej ;) Quote
danavas Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='Luzia']Danavas czyli Ty poprowadzisz finanse? Bo jak coś ja również zgłosiłam się parę stron wcześniej ;)[/QUOTE] tak???????:) myślałam że nikt nie deklarował...sory że się wcinam...już nie będę:)tak sobie pomyślałam bo rozliczam tylko jednego psiaka.....ale spoko .... to Ty prowadź ciotka:) Quote
Luzia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Mi to obojętne ;) Jak chcesz to oczywiście oddaję pałeczkę :lol: Quote
danavas Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 nie no spoko:) ja się wryłam....podałam siebie bo myślałam że nie ma chętnego...zostań Ty Luzia:) Quote
Luzia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='piescofajnyjest']ja tez cos sie dorzuce....[/QUOTE] Stałej czy jednorazowej? Przepraszam że pytam ale chciała bym wiedzieć jak Misiek stoi z finansami. Quote
Igiełka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Luzia dzięki za zaproszenie normalnie tragedia :( Quote
Luzia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='Igiełka']Luzia dzięki za zaproszenie normalnie tragedia :([/QUOTE] Ja dziękuję za zjawienie się. Czym nas więcej tym lepiej :) Quote
Ciapkowa. Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Dodałam na facebooka! [URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=143106909093175[/URL] Quote
Doti Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Witam, przeczytałam cały wątek. Dostałam info od Paulina030894. Paulina chce dać Miśkowi DT. Czemu tego nie wykorzystacie??? Że niby Misiek jest agresywny do innych psów... Czy ktoś tu jest behawiorystą??? Bo szczeka za ogrodzeniem??? Hello!!! Każdy prawie szczeka. To nie oznacza, że zaraz zagryzie. Czyż nie? Może ktoś ogarnięty weźmie go na smycz, spacer i pozna z innym psem w normalnych warunkach... Prawdopodobnie to super pies :) Może da radę? Quote
danavas Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='Doti']Witam, przeczytałam cały wątek. Dostałam info od Paulina030894. Paulina chce dać Miśkowi DT. Czemu tego nie wykorzystacie??? Że niby Misiek jest agresywny do innych psów... Czy ktoś tu jest behawiorystą??? Bo szczeka za ogrodzeniem??? Hello!!! Każdy prawie szczeka. To nie oznacza, że zaraz zagryzie. Czyż nie? Może ktoś ogarnięty weźmie go na smycz, spacer i pozna z innym psem w normalnych warunkach... Prawdopodobnie to super pies :) Może da radę?[/QUOTE] więc najpierw trzeba Misia sprawdzić na inne psy poza ogrodzeniem...jest też opcja że będzie agresywny na smyczy...moje tak mają a jak je spuszcze to bawią sie z cała okolicą, dużo psów tak ma bo na smyczy jest ważny i "broni" pana.....jest takie ryzyko że jak Paulina go weźmie do siebie i psy się pogryzą to tzreba go będzie szybko ewakuować..i wtedy gdzie? więc musi to być decyzja przemyślana i koniecznie Marta(lub ktoś kto jest blisko) musi go sprawdzić poza podwórzem..... Quote
PaulinKa030894 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Super dołączyłam do udziału na FB No i co ? Chyba pora brać się za ogłoszenia :) mam 50 ogłoszeń do zrobienia nie wiem jak się wyrobię, chyba zaraz na zbity ryj padnę ;p nie mam siły kompletnie. Ale zażarcie będę robić te ogłoszenia, nie widzę chwili odpoczynku na dzisiejszy wieczór O widzę znów powraca szansa na to,że być może misiek będzie miał DT u mnie? Powiem szczerze dziewczynki nastraszyłyście mnie o obawiam się o swojego psa lecz nie wykreślam Miśka gdyż może się okazać że mogą stać się kumplami . W takim razie czekam na owe informacje jak pies reaguje rzeczywiście na inne psy 3mam kciuki że będzie dobrze.. Quote
Doti Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 danavas dobrze piszesz - na smyczy też czasem szaleją... Szczególnie na napiętej przez opiekuna... Trzeba mieć alternatywę albo silną rękę i trochę wiedzy żeby Miśka ustawić. Paulina czy Ty jesteś miłośniczką psów czy jednocześnie znasz się na psich zachowaniach? Ogarniasz takie tematy? Masz jakieś przygotowanie? Czytasz? Oglądasz? Jak to jest? Quote
paulinken Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Jeśli chodzi o hotelik, to u yumanji są dość dobre ceny, tylko że to kojce. Jeśli Misiek okaże się rzeczywiście agresywny, to będzie problem, wtedy chyba tylko jamor zostaje... Quote
MaDi Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Szkoda tylko,że założycielka wątku dzwoniąc nie powiedziała co ma spotkać psa. Myślę,że najlepszym i najbezpieczniejszym rozwiązaniem na już będzie schronisko i późniejsza pomoc w adopcji, chyba że znajdzie się ktoś w najbliższej okolicy kto będzie pilotował całą sprawę i uda mu się bezpośrednio trafić do DT. Quote
danavas Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Tylko że Misiu potrzebuje szybkiego wyadoptowania a do tego potrzebne są zdjęcia i bezpośrednie relacje z jego pobytu w dt a yumangi ma serducho dla psów ale nie ma czasu na robienie zdjęć i wypisywanie na bieżąco co piesek zrobił itd.... tam gdzie pytałam nie da rady bo raczej małe pieski i wszystkie w domu ale zapytam jeszcze astaroth bo może tam cos wolnego..... Quote
danavas Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 a no i trzeba na fb wkleić nr konta na które mogliby użytkownicy przelewać swoje cegiełki...wydarzenie Rustyego trwa kilka dni a nazbierało się już 750 zł...myślę że warto..Luzia możesz tam podać swoje dane do przelewu??? może nazbieramy choć na jeden miesiąc w tymczasie i będziemy mieć więcej czasu na zebranie stałych deklaracji???? Quote
marta507 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Hotel jest rozwiązaniem tymczasowym - powtarzam. Nie mogę sobie na to pozwolić bo nie wiem ja długo ta tymczasowość potrwa. Quote
danavas Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='marta507']Hotel jest rozwiązaniem tymczasowym - powtarzam. Nie mogę sobie na to pozwolić bo nie wiem ja długo ta tymczasowość potrwa.[/QUOTE] ja juz nie wiem o co tobie chodzi dziewczyno... Quote
Recommended Posts