Kociabanda2 Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 na spacer to on jest zdecydowany tylko ubrać w szelki się nie chce i nie wie jeszcze, że czeka go przejście przez 3 piętra klatki schodowej :( i w tym punkcie łatwiej by było mając dom z dobrze ogrodzonym ogródkiem... Quote
szafra Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Obawiam się o schody! Może się zaprzeć i nici ze spacerku...oby było dobrze! Quote
Awit Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 To jak on sobie radził z tymi hukami petard ja żył na wolności? Quote
Kociabanda2 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 [quote name='szafra']Obawiam się o schody! Może się zaprzeć i nici ze spacerku...oby było dobrze![/QUOTE] no może być z tym problem tym bardziej, że na klatce schodowej można przecież kogoś spotkać a on się boi ludzi... :( [quote name='Awit']To jak on sobie radził z tymi hukami petard ja żył na wolności?[/QUOTE] pojęcia nie mam. Pewnie się gdzieś chował i czekał aż ustanie... Quote
ELMIKA Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='Awit']To jak on sobie radził z tymi hukami petard ja żył na wolności?[/QUOTE] Właził pod żelazne kontenery, albo pod kiosk.. Quote
Kociabanda2 Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 męscy mężczyźni poszukiwani!! Wejdźcie i wstawcie fotki swoich PRAWDZIWYCH mężczyzn :) [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=205856872790834[/url] Przełammy głupie stereotypy :) Quote
Awit Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 A może w chwili starchu na tej klatce wziąć go na ręce.... Dałby się wziąć? Bardzo proszę, jesli cioteczki możecie o zajrzenie na wątek mojego psiaka z lasu, którego nawet na łańcuch nie chcą.... Quote
Kociabanda2 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 [quote name='Awit']A może w chwili starchu na tej klatce wziąć go na ręce.... Dałby się wziąć? Bardzo proszę, jeśli cioteczki możecie o zajrzenie na wątek mojego psiaka z lasu, którego nawet na łańcuch nie chcą....[/QUOTE] Awit, jakby się dawał podnieść to i z szelkami bym dała radę :) no i byłby już wykąpany :P Niestety aż tak dobrze to nie ma :( Wita się radośnie, daje się głaskać (ostatnio nawet ze stojąca, a nie tylko w kucki), ale jednak dla tego psa są pewne granice, które jak przekroczysz to zmyka do klatki i nie chce gadać :P Siłą wszystko dałoby się zrobić, ale my mamy go oswajać, więc rozwiązania siłowe odpadają :/ Trzeba się uzbroić w cierpliwość... to wszystko wymaga dużo czasu :( W końcu nie nadrobi się 7 lat w dwa miesiące... W piątek kupiliśmy drugą serię advocate (80zł) i wczoraj zakończyliśmy już odrobaczanie. Teraz trzeba odczekać miesiąc i powtórzyć badanie koopola. Mam nadzieję, że inwazja włosogłówki i wszelkiego robactwa już za nami... :) Quote
Kociabanda2 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 tu miał trafić Ciapeczek (tam wywiózłby go hycel...) :( [URL]http://www.boz.org.pl/mz/chrcynno/[/URL] Quote
ELMIKA Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Już to wcześniej czytałam, brak słów!:( Ja jak tylko zobaczyłam tego "weterynarza", ktróry przyjechał po Ciapka to już mi wystarczyło..:/ Quote
Kociabanda2 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 [quote name='ELMIKA']Już to wcześniej czytałam, brak słów!:( Ja jak tylko zobaczyłam tego "weterynarza", ktróry przyjechał po Ciapka to już mi wystarczyło..:/[/QUOTE] taaa... o nim też jest wzmianka... [I]W pierszej połowie 2010 r. zagryzień było mniej, za to nasiliło się przyjmownaie do schroniska padliny celem utylizacji. Część zwierząt "powypadkowych" trafia do lecznic gdzie są usypiane, ew. uśmiercanie wykonuje hycel lek. wet. Stanisław Szymczyk. Gminy zaś płacą za przyjęte do schroniska zwierzę bez różnicy, czy jest żywe czy martwe ([URL="http://www.boz.org.pl/mz/chrcynno/100617_wiw.pdf"]protokół z 17.06.2010[/URL]). [/I]To już wiesz co stało się z pozostałymi psami, które wiózł?:( Quote
Nutusia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Czy weterynarze nie mają przysięgi jak ludzcy lekarze tej Hipokratesa? Toż to zwyrodnialcy są!!!! Quote
Kociabanda2 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 aha... przy okazji wizyty u weta po advocata pytaliśmy ile kosztuje kastracja takiego pieska jak Ciapek i facet, który akurat był powiedział nam 300zł... Chyba coś mu się pomyliło :lying: Czy to nie za dużo jak na 10kg pieska?? Quote
Nutusia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 My za naszego Lesia 12 kg płaciliśmy w Nowym Dworze u dr Traczyka 150 - i to z jednym jajkiem "zaginionym w akcji" :) Quote
Kociabanda2 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 [quote name='Nutusia']Czy weterynarze nie mają przysięgi jak ludzcy lekarze tej Hipokratesa? Toż to zwyrodnialcy są!!!![/QUOTE] szkoda gadać... czym więcej wiem w temacie schronisk, hycli, bezdomności zwierząt... tym bardziej się załamuję :( To wszystko przypomina walenie głową w mur :( Gdzie się nie ruszysz tam głupota ludzka i okrucieństwo oraz cierpienie zwierząt :( Quote
Kociabanda2 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 [quote name='Nutusia']My za naszego Lesia 12 kg płaciliśmy w Nowym Dworze u dr Traczyka 150 - i to z jednym jajkiem "zaginionym w akcji" :)[/QUOTE] No właśnie. 300zł to chyba za starylkę suki może by było... :/ Coś musiało mu się pomylić... Quote
Nutusia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Albo ma ceny "warszawskie". Tydzień temu zapłaciłam za sterylkę aborcyjną suki w bardzo wysokiej ciąży (że aż trzeba było szczeniaki "dosypiać" :() 320 zł (cena wyjściowa była 350 jak dla bezdomniaka, ale Doktor mięknie zawsze - nawet bez proszenia :)) Za operację usunięcia główki kości udowej u Lili zapłaciłam 500 zł - w Wwie zaśpiewali 1000 na dzień dobry za sam zabieg - plus każda wizyta kontrolna, która u nas jest "gratis", czyli wliczona w koszty. Quote
Kociabanda2 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 mniejsza o to - i tak kastrację zrobimy, gdzie indziej, bo przy okazji chcę żeby zdiagnozowali mu tą nóżkę (jak już będzie uśpiony), a tam w Legionowie nie mają rtg ani usg... Muszę zacząć rozglądać się za jakąś wyposażoną w ten sprzęt i dobrą klinikę blisko nas na okazję tych zabiegów... no ale wcześniej i tak trzeba go jeszcze zaszczepić... Kiedy ta wydra się wreszcie ucywilizuje na tyle by można go było zabrać do weta na przegląd i szczepienia? :/ Mówisz, że kastrację można zrobić za 150zł w Nowym Dworze? A mają tam rtg, usg itp? :D Quote
Nutusia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Jeśli nie znajdziecie bliżej - polecam naszą lecznicę w Nowym Dworze. Jest i rtg i usg, badają krew na miejscu, a przede wszystkim są tam lekarze i ludzie - przez duże "L". Quote
Kociabanda2 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 no właśnie coraz częściej docierają do mnie pochlebne opinie o jakieś lecznicy w N.D. Tam jest jedna lecznica? Jest jakaś strona www czy wizytówka? Quote
ELMIKA Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 My za strylizację Miki (28 kg) na Ogrodowej zapłaciliśmy 360 zł+55 zł pobranie krwi, czyli w sumie 415 zł. Ale są też gabinety wet., które przedłużyły marcową akcję sterylizacji za darmo na kolejne miesiące. Tu są wszystkie: [URL]http://www.arkastrefa**********/akcja-sterylizacji-w-roku-2011,44/2011-placowki-wet-wykonujace-zabiegi-w-kwietniu-i-dluzej,460.html#1492[/URL] Quote
ELMIKA Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [B]WARSZAWA-MOKOTÓW[/B] [B][COLOR=green]Filemon Przychodnia Weterynaryjna & Apteka Internetowa ul. Gotarda 16 tel/fax: 22 647 08 18 e-mail: [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#3f702e][email protected][/COLOR][/EMAIL] [URL="http://www.filemon.waw.pl/"][COLOR=#3f702e]www.filemon.waw.pl[/COLOR][/URL] Uwaga: W związku z dużym zainteresowaniem Akcją Sterylizacji postanowiliśmy zrezygnować z dużej części zysku dla dobra populacji zwierząt w Warszawie. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do umawiania terminów zabiegów poprzedzonych bezpłatną wizytą kwalifikującą[/COLOR][/B] [COLOR=red][B]UWAGA! akcje przedłużyliśmy bezterminowo[/B][/COLOR] --- [B][COLOR=green]Gabinet Weterynaryjny Prima-vet ul. Wiartel 3 tel. (22) 843 30 26 Uwaga: W naszej lecznicy uwaźamy, że w kraju jest za dużo biednych, cierpiących, bezdomnych zwierzaków. Może temu zjawisku zapobiec sterylizacja. Tak więc, chcąc poprawić los zwierzaków rezygnujemy z zysku i przystępujemy do akcji sterylizacji po podanych niżej cenach:kotka 90 zł; kocur 55 zł; suka mała 190 zł; suka duża 240 zł; pies mały 110 zł; pies duży 160 zł [/COLOR][/B] [COLOR=red][B]UWAGA! akcje przedłużyliśmy bezterminowo[/B][/COLOR]. -- [B]WARSZAWA-PRAGA POŁUDNIE[/B] [B][COLOR=green]Przychodnia Weterynaryjna Vet4Pet ul. Grenadierów 9 lok.2 tel. 22 414 25 42[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]UWAGA!01.03 do konca kwietnia i od 01.06.2011 do 31.07.2011. dodatkowo firma hill's zapewnia dla kotów worek karmy w/d(zapobiegająca nadwadze)[/COLOR][/B] --- [B]WARSZAWA-ŻOLIBORZ[/B] [COLOR=green][B]Lecznica dla Zwierząt Warszawa ul. Żeromskiego 4b Lek. Wet. Michał Morawicki 503193691 Lek. Wet. Jacek Markowski 601537401[/B][/COLOR] [B][COLOR=red]UWAGA; akcja bedzie trwała do odwołania[/COLOR][/B] Quote
Kociabanda2 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 dzięki :) Nie wiem czy się na tą akcję sterylkową akurat wyrobimy, ale może :) Quote
ELMIKA Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='Kociabanda2']dzięki :) Nie wiem czy się na tą akcję sterylkową akurat wyrobimy, ale może :)[/QUOTE] Myślę, że się wyrobicie, bo powyższe 3 przedłużyły bezterminowo. Quote
Recommended Posts