Jump to content
Dogomania

Bokser KING -dostał porsche i nogi ruszyły-zbieramy na rehabilitację!!! King za TM ..

Recommended Posts

Posted

[quote name='tatankas']ALE TO NIC STRASZNEGO,TO PSA NIE BOLI,W TAKI SAM SPOSÓB SUKA KARCI SWOJE MŁODE ;)

Dziewczyny zapraszam na bazarek dla Kinia:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230648-ZAPRASZAM%21%21%21-Bazarek-na-weta-i-jedzonko-dla-boksia-Kinga-z-niedow%C5%82adem-do-27-08-2012?p=19511675#post19511675"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230648-ZAPRASZAM!!!-Bazarek-na-weta-i-jedzonko-dla-boksia-Kinga-z-niedowładem-do-27-08-2012?p=19511675#post19511675[/URL][/QUOTE]

Aduś, dziękuję za bazarek ;)

Posted (edited)

[quote name='tatankas']ALE TO NIC STRASZNEGO,TO PSA NIE BOLI,W TAKI SAM SPOSÓB SUKA KARCI SWOJE MŁODE ;)

[/QUOTE]

Ada, uwierz, że nigdy nie widziałam, żeby moja Yana w taki sposób karciła swoje dzieci ;-) Nigdy ich nie przewracała, ani nie przytrzymywała na z łapami do góry. Małe szczenięta suka rzadko poważnie karci, zwykle jest cierpliwa, zaprowadza porządek dotknięciem pyska, blokadą własnym ciałem. Podrastającą Melę dyscyplinowała krótkim warknięciem, kłapnięciem zębami, czasem samym spojrzeniem... i to wystarczy.
Wiem, że jest taka metoda, ale to niepotrzebna demonstacja siły, niezawsze skuteczna. Pies z silnym charakterem, nie pozwoli żeby go tak traktować. To może go tylko nakręcić.
Jest wiele innych sposobów, żeby opanować psa :-)
O ile u Kinga jest to rzeczywiście problem z dyscypliną.

Dodam jeszcze, że był na dogo wątek adoptowanego boksera, którego nowi własciciele w taki siłowy sposób (tak im zresztą doradził jakiś "szkoleniowiec") próbowali dyscyplinować. Nie skończyło sie to dobrze, bo pies jeszcze bardziej się stawiał. Dopiero kolejni właściciele poradzili sobie z nim.

Edited by Yana
Posted

[quote name='tatankas']Zgadzam się z Yaną,nie można mu wiecznie chorób różnych wmawiać,Olu jest u was KIniu rozpieszczany na maxa ze względu na swoją ułomność,czas już chyba zacząć go traktować na równi z innymi,po takiej akcji przewrócić go na kilka minut na plecy i przytrzymać do góry kołami około minuty,by przypomniał sobie,kto w domu rządzi -to powinno przystopować jego popędy do dominacji ;)[/QUOTE]

Nie doszukuję się nowych chorób tylko staram się pomóc. Szukałam w necie i na forum czy były takie przypadki nagłej agresji i to wszystko.

Posted

Jesli to nie kłopoty zdrowotne, przyczyną może być to, ze Kinio czuje sie wyrózniany z całego stada, nabrał pewnosci siebie, "ustawia" pozostałych. Mam takie doswiadczenia z "tymczasami". Udawało sie zgrać "stado" werbalnym karceniem, unikaniem "punktów zapalnych", w przypadku mojej Kiri, to były piłeczki, w przypadku terierka, ukochana świnka.
Kiniu, zycze zdrowia...

Posted

Oluś na pewno to nie reakcje na ból ??

Mój Harley który przez 4 lata nie burknął , nie warknął , nie pokazał zebów ...miesiąc przed ostatnim rzutem choroby ostro warknął na moją siostrzenicę , ona pogłaskała go tylko po dupsku ...a potem okazało się co sie okazało :(

no chyba ze Kinio faktycznie wyczuł , ze serca miękną dla Kinia i chciałby królować ;) ...chyba czasem trzeba na niego ,,kliknąć ,, z naciskiem na ,,R,, ;)

Posted

[quote name='tatankas']Olly dostałam poza bazarkiem 25zł od Ania102 za zrobienie ogłoszeń i postanowiłam je przekazać Kiniowi.Zaraz robię przelew ;)[/QUOTE]

potwierdzam, otrzymałam 25 zł, jutro zawiozę do Kliniki, pomalutku jakoś spłaci się raty

Posted

Cioteczki, dziękuję za rady :loveu: strasznie się cieszę, że jesteście :) to dla mnie ogromne wsparcie.
Kinio był przebadany na co się da przy możliwościach kliniki (czyli bez rezonansu, żeby wykluczyć ewentualnego guza, i tak na badanie nas nie stać :( ) Na chwilę obecną jest dobrze, tfuuu, tfuuuu, za dużo nie będę wychwalać, bo w moim przypadku źle się to kończy. A co do traktowania, to nie jest tak, że King ma lepiej niż inne psy, jest traktowany tak samo jak one, na równi. Mam nadzieję, że to takie chwilowe zawahanie nastroju.. oby..

Posted

odwracanie psa na plecy to nie jest dobra metoda , wcale nie dyscyplinuje psa, wcale nie pokazuje mu kto rządzi , owszem wśród psów , kiedy pies sam się położy i pokaże brzuch podporządkowuje się temu drugiemu , podczas starcia , jeśli pies przytrzyma drugiego pod sobą brzuchem do góry to jest to chwilowa dominacja nad leżącym , , jeśli leżący pies się uspokoi , to walka się kończy , jeśli nie, trwa nadal i różnie się kończy to zachowania między psami ,
jeśli chcecie uspokoić psa w relacji pies -człowiek to połóżcie psa na boku i przytrzymajcie za kark do momentu kiedy się uspokoi i rozluźni , wtedy można puścić psa , powinien wstać i odejść - to jest działanie człowieka pokazujęce psu kto rządzi , nigdy na plecy z odsłonietym brzuchem , to wymuszone poddanie się psa , może spowodować atak na człowieka w najmniej spodziewanym momencie

Posted

Kupiłam Kiniowi jedzonko- 20kg Hilssa, po wszystkich zniżkach (za które baaaardzo dziękuję) zapłaciłam 227zł. Kinio znów pod kreską :( ale bazarek niedługo będzie rozliczony, więc może się odbijemy od dna finansowego, choć na chwilkę..

Posted

[quote name='olly']Kupiłam Kiniowi jedzonko- 20kg Hilssa, po wszystkich zniżkach (za które baaaardzo dziękuję) zapłaciłam 227zł. Kinio znów pod kreską :( ale bazarek niedługo będzie rozliczony, więc może się odbijemy od dna finansowego, choć na chwilkę..[/QUOTE]

Zapisuję w rozliczeniu ;)

Ja również dostałam kilka zleceń na ogłoszenia poza bazarkami,bo ostatnio czasu nie mam na założenie bazarku,więc niedługo wpłynie parę wpłat bezpośredni na twoje konto za ogłoszenia :)

Posted (edited)

Jak tak słyszę,że Ola non stop na minusie przez Kinia to mi się od razu przypominają wątki psiaków,na których DT grożą wręcz,że jak pieniędzy nie będzie to pies wyląduje w schronisku lub na ulicy.Szlag człowieka trafia.Kiniu miał ogromne szczęście,bo nie dość,że nie pobieracie opłaty za opiekę nad nim,to jeszcze często gęsto musicie dopłacać.I nigdy przenigdy byście nie oddali Kinga :loveu:Gdybym mogła,to bym nieba wam uchyliła :loveu:Ogromne dzięki raz jeszcze za opiekę nad nim i jak tylko mogę to będę pomagać :)

A pieniążki za ogłoszenia będą od doris66,ludwa,Alicja,tobciu i masza44 ;)

.

Edited by tatankas
Posted

Aduś, dziękuję :loveu::loveu:

Nie mogłabym wziąć pieniędzy za opiekę, nigdy przenigdy!! A Twoja pomoc jest przeogromna :) dziękuję :loveu::loveu:

[quote name='tatankas']Jak tak słyszę,że Ola non stop na minusie przez Kinia to mi się od razu przypominają wątki psiaków,na których DT grożą wręcz,że jak pieniędzy nie będzie to pies wyląduje w schronisku lub na ulicy.Szlag człowieka trafia.Kiniu miał ogromne szczęście,bo nie dość,że nie pobieracie opłaty za opiekę nad nim,to jeszcze często gęsto musicie dopłacać.I nigdy przenigdy byście nie oddali Kinga :loveu:Gdybym mogła,to bym nieba wam uchyliła :loveu:Ogromne dzięki raz jeszcze za opiekę nad nim i jak tylko mogę to będę pomagać :)

A pieniążki za ogłoszenia będą od doris66,ludwa,Alicja,tobciu i masza44 ;)

.[/QUOTE]

Posted

Przepraszam , ale szukamy kogoś do przeprowadzenia wizyty PA w okolicach Świnoujścia dla suni z tego wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/223647-Schronisko-na-tzw-KONCU-SWIATA-masa-psow-bezskutecznie-czekajacych-na-pomoc/page39[/URL] Bardzo pilne !

Posted

[quote name='andegawenka']Olu we wrześniu podeślę dla Kinia 50 zł.[/QUOTE]

Dziękujemy :)

Kinio był u Pana weta, oczywiście został wycałowany, wymiziany, musiałam dostarczyć filmiki z Kingiem w roli głównej, bo nasz Kiniutek będzie na stronie internetowej Kliniki doktora :)
[url]http://www.sweetwet.com.pl/[/url]
Uszka zostały przebadane, czyszczonko wykonane, kropelki zaaplikowane ( w domu ciąg dalszy). USG zrobione profilaktycznie, wszystko gra jak trza :) Zapłaciłam 50zł