Maruda666 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Oczy coś mi zwilgotniały, chyba będzie padać :evil_lol: Piękny widok takie trzy potworki :) :) Quote
Alicja Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 [quote name='Maruda666']Oczy coś mi zwilgotniały, chyba będzie padać :evil_lol: Piękny widok takie trzy potworki :) :)[/QUOTE] idzie dysc idzie dysc idzie sikawica ;) Quote
olly Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Od kilku dni Kinio strasznie gubi sierść, nie wiem, czym to może być spowodowane :( Nóżki są już prawie łyse. Na początku tłumaczyłam sobie tym, że King non stop się czołga i wyciera sobie sierść, niebieski materacyk Tatankasowy jest cały brązowy, tak samo czarny ponton moich potworków. Dziś jedziemy do weta na kontrolę po kastracji, bo pozostałości po jajeczkach strasznie spuchły ( też prawdopodobnie jest to spowodowane czołganiem, bo Kinio szoruje raną po dywanie, trawie). A Miziak nie może usiedzieć w jednym miejscu. Kurcze, macie jakieś pomysły?? Spodenki mu jakieś założę, ale nie wiem, czy to zda egzamin. Quote
Alicja Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Teraz psiaki mocno tracą sierściucha , ale kurcze jak Kinio aż łysieje , to może tarczyca szwankuje (?) Ozzy po kastracji też spuchł , miał woreczek po jajuszkach większy niż z jajeczkami ale zmniejszył się do 3 dni , u Kinia jedynie ten problem że podrażnia . Quote
Alicja Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='tatankas']A może pieluchy mu ubierać?![/QUOTE] o właśnie Pampersa :cool2: będzie mu mięciutko na dodatek Quote
olly Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='tatankas']A może pieluchy mu ubierać?![/QUOTE] fakt, to jest dobry pomysł :) Quote
olly Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Tatankas, mam 4 nowiusieńkie legowiska, czy dałabyś radę zrobić szybki bazarek dla Kinia?? zrobię foto, pomierzę i prześlę Ci, co?? Od przyszłego tygodnia zaczynamy rehabilitację, a nie mamy już ani złotówki :-(:-(:-(:-(:-( , za kastrację zapłaciłam 250zł. Quote
olly Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='Alicja']Teraz psiaki mocno tracą sierściucha , ale kurcze jak Kinio aż łysieje , to może tarczyca szwankuje (?) Ozzy po kastracji też spuchł , miał woreczek po jajuszkach większy niż z jajeczkami ale zmniejszył się do 3 dni , u Kinia jedynie ten problem że podrażnia .[/QUOTE] Jenyś!! tylko nie nowe choróbska!!! Mam nadzieję, że to pora roku daje się we znaki!! Quote
Alicja Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='olly']Jenyś!! tylko nie nowe choróbska!!! Mam nadzieję, że to pora roku daje się we znaki!![/QUOTE] tfu tfu ....to na pewno ta głupia wiosno -zima zrobiła że Kinio sie mocniej sypie Ja zamiatam 2x dziennie podłogi i wieczorem wycieram by nie szwendały sie włosy po nosie ;) Quote
tatankas Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 [quote name='olly']Tatankas, mam 4 nowiusieńkie legowiska, czy dałabyś radę zrobić szybki bazarek dla Kinia?? zrobię foto, pomierzę i prześlę Ci, co?? Od przyszłego tygodnia zaczynamy rehabilitację, a nie mamy już ani złotówki :-(:-(:-(:-(:-( , za kastrację zapłaciłam 250zł.[/QUOTE] Pewnie,że mogę,ale dobrze by było,żebyś od razu ustaliła opcje kup teraz i koszta wysyłki,to pieniążki byłyby od razu :) Quote
olly Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 [quote name='tatankas']Pewnie,że mogę,ale dobrze by było,żebyś od razu ustaliła opcje kup teraz i koszta wysyłki,to pieniążki byłyby od razu :)[/QUOTE] OK, właśnie sprawdzam, ile kosztują :) Quote
tatankas Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 [quote name='olly']OK, właśnie sprawdzam, ile kosztują :)[/QUOTE] To daj znać smsem jak prześlesz wszystko,to zabiorę się od razu do roboty,bo nie siedzę cały czas na dogo :) Quote
ulvhedinn Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Pieluszki to niezły pomysł, tylko trzeba wietrzyć ;) Żeby nie spadały, można je przywiązywać do szelek (tak robią opiekunowie Czucza).... Quote
Nutusia Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 No wiedziałam, że będzie dobrze! :) W końcu królowie to wybrańcy losu. Gubienie sierści to pewnie pora roku. Poza tym Kinio był w schronie, więc się cieplej ubrał, żeby nie zmarznąć. Lili też traci sierść na potęgę. Poza tym jeszcze kwestia narkozy - po niej też włos się sypie bardzo. Ale "medycznie" sprawdzić nie zawadzi :) Quote
olly Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Jesteśmy po wizycie u weta Słodkiego :) Kiniu miał wczoraj wszywany cewnik. Wet zbadał zeskrobinę, żeby sprawdzić, czy naszego Króla nie zaatakowały jakieś pasożyty. Okazało się, że łapki są wytarte od czołgania, a sierść gubi przez porę roku. Wet podejrzewa, że Kinio był psem podwórkowym. W czwartek zaczynamy rehabilitację nóżek i dodatkowo spróbujemy elektrostymulacji pęcherza, może wróci siusianie... oby.... Quote
Nutusia Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 No, i w sumie dobre wieści! Lili też gubi sierść na potęgę, bo jeszcze w grudniu była w schronie i ubrała się jak mogła najlepiej... Niech już teraz się nie wydarzy nic nieplanowanego, rozpocznie się rehabilitacja i niech Kinio śmiga ile wlezie!:) Quote
Alicja Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 no to :kciuki: , a przede wszystkim za samodzielny siq na poczatku ;) Quote
tu_ania_tu Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Kibicuje Kingowi z całej siły, jest taki piękny i ma tak wielka wole życia:loveu: Mamy pod opieką 9 letniego doga niemieckiego Aresa - ludzie właśnie z Bydgoszczy przygarnęli go na dożywotni tymczas.... w sumie to dogaże tylko w części dokładaja się do jego utrzymania... Ares będzie właśnie u dr Słodkiego rehabilitowany.... może Gosia spotka Was z Kingiem któregoś dnia:lol: Quote
delfy2000 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Cioteczki potrzeba kogoś do sprawdzenia domu dla Falbanka pod Białogardem (zachodniopomorskie)droga na Połczyn Zdrój, w gminie Tychów - pomóżcie proszę [url]http://www.dogomania.pl/threads/118296-Falbanek-pies-kt%C3%B3ry-chce-%C5%BCy%C4%87!!!-Jest-DT-brakuje-100z%C5%82.-Pom%C3%B3%C5%BC-mu!/page24[/url] Quote
tatankas Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 [quote name='Freya73']Dochod z mojego bazarku wyniosl 150 zl. :)[/QUOTE] Dzięki Madziu,jak tylko dojdą pieniążki wpiszę w rozliczenie i prześlę olly :) Quote
Alicja Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Ja dopóki nie wyślą moich robaczków już na DS to kasiorki nie dołożę, ale potem będę dalej bazarkować :) Quote
olly Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [quote name='Freya73']Dochod z mojego bazarku wyniosl 150 zl. :)[/QUOTE] :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: DZIĘKUJEMY, KOCHANA CIOTECZKO :) 1 Quote
olly Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Dwie wiadomości: dobra i bardzo zła :-( 1. Kinio zaczął odpychać się tylną lewą łapką, jak czołga się po dywanie pomaga sobie łapką!! :smile: Niech już te jajeczka się goją, bo czas rehabilitację zaczynać!! 2. W moczu pojawiła się krew, nie wiem czego to może być objaw, dziś jedziemy do Słodkiego, martwię się o niego :-( Quote
Recommended Posts