Jump to content
Dogomania

Bokser KING -dostał porsche i nogi ruszyły-zbieramy na rehabilitację!!! King za TM ..

Recommended Posts

Posted

[quote name='Maruda666']Oczy coś mi zwilgotniały, chyba będzie padać :evil_lol: Piękny widok takie trzy potworki :) :)[/QUOTE]

idzie dysc idzie dysc idzie sikawica ;)

Posted

Od kilku dni Kinio strasznie gubi sierść, nie wiem, czym to może być spowodowane :( Nóżki są już prawie łyse. Na początku tłumaczyłam sobie tym, że King non stop się czołga i wyciera sobie sierść, niebieski materacyk Tatankasowy jest cały brązowy, tak samo czarny ponton moich potworków. Dziś jedziemy do weta na kontrolę po kastracji, bo pozostałości po jajeczkach strasznie spuchły ( też prawdopodobnie jest to spowodowane czołganiem, bo Kinio szoruje raną po dywanie, trawie). A Miziak nie może usiedzieć w jednym miejscu. Kurcze, macie jakieś pomysły?? Spodenki mu jakieś założę, ale nie wiem, czy to zda egzamin.

Posted

Teraz psiaki mocno tracą sierściucha , ale kurcze jak Kinio aż łysieje , to może tarczyca szwankuje (?)
Ozzy po kastracji też spuchł , miał woreczek po jajuszkach większy niż z jajeczkami ale zmniejszył się do 3 dni , u Kinia jedynie ten problem że podrażnia .

Posted

Tatankas, mam 4 nowiusieńkie legowiska, czy dałabyś radę zrobić szybki bazarek dla Kinia?? zrobię foto, pomierzę i prześlę Ci, co?? Od przyszłego tygodnia zaczynamy rehabilitację, a nie mamy już ani złotówki :-(:-(:-(:-(:-( , za kastrację zapłaciłam 250zł.

Posted

[quote name='Alicja']Teraz psiaki mocno tracą sierściucha , ale kurcze jak Kinio aż łysieje , to może tarczyca szwankuje (?)
Ozzy po kastracji też spuchł , miał woreczek po jajuszkach większy niż z jajeczkami ale zmniejszył się do 3 dni , u Kinia jedynie ten problem że podrażnia .[/QUOTE]

Jenyś!! tylko nie nowe choróbska!!! Mam nadzieję, że to pora roku daje się we znaki!!

Posted

[quote name='olly']Jenyś!! tylko nie nowe choróbska!!! Mam nadzieję, że to pora roku daje się we znaki!![/QUOTE]

tfu tfu ....to na pewno ta głupia wiosno -zima zrobiła że Kinio sie mocniej sypie

Ja zamiatam 2x dziennie podłogi i wieczorem wycieram by nie szwendały sie włosy po nosie ;)

Posted

[quote name='olly']Tatankas, mam 4 nowiusieńkie legowiska, czy dałabyś radę zrobić szybki bazarek dla Kinia?? zrobię foto, pomierzę i prześlę Ci, co?? Od przyszłego tygodnia zaczynamy rehabilitację, a nie mamy już ani złotówki :-(:-(:-(:-(:-( , za kastrację zapłaciłam 250zł.[/QUOTE]

Pewnie,że mogę,ale dobrze by było,żebyś od razu ustaliła opcje kup teraz i koszta wysyłki,to pieniążki byłyby od razu :)

Posted

[quote name='tatankas']Pewnie,że mogę,ale dobrze by było,żebyś od razu ustaliła opcje kup teraz i koszta wysyłki,to pieniążki byłyby od razu :)[/QUOTE]

OK, właśnie sprawdzam, ile kosztują :)

Posted

[quote name='olly']OK, właśnie sprawdzam, ile kosztują :)[/QUOTE]

To daj znać smsem jak prześlesz wszystko,to zabiorę się od razu do roboty,bo nie siedzę cały czas na dogo :)

Posted

No wiedziałam, że będzie dobrze! :) W końcu królowie to wybrańcy losu. Gubienie sierści to pewnie pora roku. Poza tym Kinio był w schronie, więc się cieplej ubrał, żeby nie zmarznąć. Lili też traci sierść na potęgę. Poza tym jeszcze kwestia narkozy - po niej też włos się sypie bardzo. Ale "medycznie" sprawdzić nie zawadzi :)

Posted

Jesteśmy po wizycie u weta Słodkiego :) Kiniu miał wczoraj wszywany cewnik. Wet zbadał zeskrobinę, żeby sprawdzić, czy naszego Króla nie zaatakowały jakieś pasożyty. Okazało się, że łapki są wytarte od czołgania, a sierść gubi przez porę roku. Wet podejrzewa, że Kinio był psem podwórkowym.

W czwartek zaczynamy rehabilitację nóżek i dodatkowo spróbujemy elektrostymulacji pęcherza, może wróci siusianie... oby....

Posted

No, i w sumie dobre wieści! Lili też gubi sierść na potęgę, bo jeszcze w grudniu była w schronie i ubrała się jak mogła najlepiej... Niech już teraz się nie wydarzy nic nieplanowanego, rozpocznie się rehabilitacja i niech Kinio śmiga ile wlezie!:)

Posted

Kibicuje Kingowi z całej siły, jest taki piękny i ma tak wielka wole życia:loveu:

Mamy pod opieką 9 letniego doga niemieckiego Aresa - ludzie właśnie z Bydgoszczy przygarnęli go na dożywotni tymczas.... w sumie to dogaże tylko w części dokładaja się do jego utrzymania... Ares będzie właśnie u dr Słodkiego rehabilitowany.... może Gosia spotka Was z Kingiem któregoś dnia:lol:

Posted

Cioteczki potrzeba kogoś do sprawdzenia domu dla Falbanka pod Białogardem (zachodniopomorskie)droga na Połczyn Zdrój, w gminie Tychów - pomóżcie proszę

[url]http://www.dogomania.pl/threads/118296-Falbanek-pies-kt%C3%B3ry-chce-%C5%BCy%C4%87!!!-Jest-DT-brakuje-100z%C5%82.-Pom%C3%B3%C5%BC-mu!/page24[/url]

Posted

[quote name='Freya73']Dochod z mojego bazarku wyniosl 150 zl. :)[/QUOTE]

Dzięki Madziu,jak tylko dojdą pieniążki wpiszę w rozliczenie i prześlę olly :)

Posted

[quote name='Freya73']Dochod z mojego bazarku wyniosl 150 zl. :)[/QUOTE]

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: DZIĘKUJEMY, KOCHANA CIOTECZKO :)

• Upvote 1
Posted

Dwie wiadomości: dobra i bardzo zła :-(

1. Kinio zaczął odpychać się tylną lewą łapką, jak czołga się po dywanie pomaga sobie łapką!! :smile: Niech już te jajeczka się goją, bo czas rehabilitację zaczynać!!
2. W moczu pojawiła się krew, nie wiem czego to może być objaw, dziś jedziemy do Słodkiego, martwię się o niego :-(