enia Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 z tego co wiem, opiekunka postanowiła go sobie zostawić, i jego matke też.... ręce opadają.... nie wiem co mam myśleć o tej pani... Quote
evita. Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Dziewczyny- dzięki, że pamiętacie o maluchach :). Niestety sytuacja jest dokładnie taka jak opisała to Enia. Dosłownie kilka dni temu zadzwoniła do mnie p. Ala i powiedziała, że akcja szukania domu dla Benia jest nieaktualna, ponieważ postanowiła, że Benio tak dobrze czuje się u niej w stadzie, że zostaje już na zawsze. Ręce mi opadły i nie mam nawet siły tego komentowac. Nie potrafię dotrzec do niej żadnymi argumentami. Chciałam znaleźc domki chociaż dla kilku jej psiaków, ale widzę, że ona ma inną wizję prowadzenia swojej "działalności". Niestety głową muru nie przebiję... Na pocieszenie fotki Bufo z nowego domku ;): Quote
elik Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Tak właśnie powinny mieszkać psy. Dobrze, że choć jego udało się "wyrwać". Też nie pojmuję toku myślenia takich ludzi. Jak można kochać psy, a jednocześnie odbierać im szansę na szczęśliwe życie :shake: Czyli Benia można wyjąć z podpisu ? Quote
Kalinuwka Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Tak coś przez skórę czułam, że z adopcji Benia będą nici. I ja miałam jeszcze kilka telefonów, ale były beznadziejne. Co do sterylki Ady, to Ali nie trzeba przekonywać, zrobi to na pewno, tylko teraz nie ma za co. I nie wiem kiedy będzie miała kasę. Chcę jej w tym pomóc, po kolei robić każdą suczkę. Ja mogę zapytać naszego weta za ile by to zrobił i może jakoś grosz do grosza i się uzbiera. Quote
enia Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 a czyż nie jest tak, że "gminne bezdomne" suki opłaca gmina? można próbować rozmawiać z miastem o sterylkach.... Ada była bezdomna... Quote
Recommended Posts