q-ku Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 niestety aura zmieniła moje plany nie odwiedziłem tej pani :-( Quote
Ellarien Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 No pechową pogodę mieliśmy w długi weekend :/ Ok, to co robimy ze szczepieniami? Czy jest już wet, który by to zrobił? Ja się też zastanawiam nad tą liczną gromadą kotów - czy one nie będą się mnożyć między sobą? Quote
q-ku Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 weterynarz jest, pieniędzy brak:-) pan weterynarz prawdopodobnie zgodzi się na tańsze szczepienie, ale to przecież nie tylko usługa ale i leki Quote
rena60 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Prześlę jakiś grosik, ale proszę o nr konta, może być na moją pocztę. Pozdrawiam. Quote
rena60 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Psy P. Krystyny trzeba koniecznie zaszczepić i sprawdzić u wet-a, to jest podstawa. Myślę że nie tylko ja śledzę ten wątek lecz inni też zareagują. Tu nie chodzi o hotelikowanie czy inne sprawy tylko o podstawę - sczepienia. Hotelikowanie Pani Krystyna daje za darmo. Quote
q-ku Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 na pomoc pani Krystynie zrzuciła się Ellarien i rena60, no i ja pomału wychodzimy na zero, ale pani Krystyna jest chora i to jej przeszkadza zbierać zioła - z tego wiosną ona i jej psy żyją:-) Quote
Ellarien Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Dostałam info od q-ku, że udało nam się uzbierać na szczepienia :) Super!! Ja trochę zamarudziłam z paczką, ale postaram się trochę jedzenia i chemii podesłać jeszcze w czerwcu. Quote
q-ku Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 wspólnie zebraliśmy na szczepienie - pani Krystyna dziękuje i pisze: "otrzymałam pieniążki, w środę jedziemy z pieskami i przy okazji kupie karmę i środki owadobójcze .serdecznie dziękuje za pomoc.pozdrawiam .Krystyna" Quote
Nina Michnik Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Czy szczeniaczki są do adopcji? Jest możliwość dowiezienia jednego do warszawy? Quote
rena60 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Znowu wiosna i szczepienia. Pani Krystyna jakoś przeżyła zimę ale teraz idą ŚWIĘTA. Może oprócz q-ku ktoś zatroszczy się o nią. Adres tej Pani jest na 1 stronie można więc przesłać paczkę z żywnością lub karmą dla zwierząt. Wspomóżmy człowieka. Quote
Nadziejka Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Zagladam pierwszy raz , porozsylam troszenke , cudnowna Pani Krysiu:modla::modla::thumbs::iloveyou:pozdrawiam calym sercem Quote
q-ku Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 (edited) Zbieram znów na szczepienie psów pani Krystyny. Aktualnie kilka psów rozdała i jest dobry moment bo tylko chyba 8 ich jest kotów nie liczę bo ja robię w psach:-) ---- potrzeba ok 180-200zł na to szczepienie - na początek lipca na razie jest nas dwoje zdeklarowanych chyba - bo na pewno ja i rena60 pisze też że pamięta PS kupiłem im właśnie 40 kg karmy - do sierpnia powinno starczyć Edited June 18, 2012 by q-ku dodałem coś Quote
rena60 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Deklaruję się z pomocą. Napisz kiedy, dorzucę się. Quote
q-ku Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 a teraz pani Krystyna potrzebuje na szczepienie psów oraz obroże od pcheł i odrobaczanie - szczepienie: 20zł od sztuki dla 9 psów, szczepić trzeba zaraz teraz w lipcu - obroże - około 5zł razy 9 = 135zł - odrobaczanie - 9 x 30 = 180 dołoży się ktoś ze mną? mój kontakt: [email][email protected][/email], kom 513 057 830 dziękuję tym co już pomogli przez czas trwania wątku warto kobiecie troszkę czegoś dać Quote
zuzia_kuzik Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Poleciłabym dodać jakies zdjęcia- przydadza sie do ogloszen. Quote
q-ku Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 postaram się lepiej działać pani Krystyna osobiście raczej nic nie zdziała tu bo jest osobą z innego pokolenia i nie ma internetu. nawet nie dzwoni tylko smsuje bo to taniej. rano zadzwonię do niej i zbadam teren - dowiem się i wszystkim odpowiem na pytania. Chyba trzeba też do niej pojechać i zrobić wywiad, Zrobię to. Quote
ihabe Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Pomożemy wspólnie Pani Krysi tylko dajcie znać jak!! :-) Quote
q-ku Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 podnoszę wątek. Pani Krystyna nadal ma psiaki i kociaki:-) A jeść trza. z pomocą Przyjaciół zaszczepiliśmy, nakarmiliśmy i odpchliliśmy zwierzaki. Ale to było w lipcu. Quote
AMBER40 Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 W imieniu całego stada i pani Krystyny przekazuje gorącą prośbę o pomoc. Idzie zima, a karma niestety się kończy. Quote
q-ku Posted December 23, 2013 Author Posted December 23, 2013 (edited) podnoszę wątek pani Krystyna nadal biedna i nadal ma zwierzaki stan na dzisiaj: 11 psów, 9 kotów i ta sama renta mam gorszy rok i nie podołam sam, ale wyslę po prostu jej przekaz, dzwoniła też pani z Dogomanii i pytała o nią niedawno mam prośbę - sami rozważcie czy jej pomożecie - od kilku lat ma ciągle nowe psy i koty (wrzucają jej ludzie je przez płot albo sama przygarnia - taki rodzinny dom psiego dziecka:-) wyślijcie jej paczkę albo przekaz - sama zjeść musi a zwierzęta głodne sami najlepiej zrobicie wesołych świąt: Marek Adres p Krystyny: Krystyna Augustynowicz Gajrowskie 8 11-510 Wydminy telefon/sms do niej (chyba sms lepszy - tylko odbiera bo nie płaci za tel) 500 801 225 Edited December 23, 2013 by q-ku dodaję Quote
malagos Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Marku, a jak tam bywasz, zrób zdjęcia, zawsze to bardziej poruszy serca ludzi. Dziewczyyspod Warszawy zaczęły pomagać pani prowadzącej małe przytulisko i zdjęcia, relacje na bieżąco dają wymierny efekt. a i psa się uda zawsze wyadoptowac, i karmę zakupić, nawet zebrać pieniądze na budy. Edit: na mapie to rzeczywiscie daleko od Olsztyna, raczej teren Stare Juchy, Giżycko, kawał drogi.... Quote
teresaa118 Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Co nowego u p. Krystyny? Dalej zapsiona i zakociona? Quote
tucha Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Co nowego u p. Krystyny? Dalej zapsiona i zakociona? Aktualna sytuacja jest opisana tutaj: - http://www.dogomania.com/forum/topic/144337-15-kot%C3%B3w-na-wsi-pod-gi%C5%BCyckiem-potrzebna-karma-i-nie-tylko/ koty - http://www.dogomania.com/forum/topic/144335-9-ps%C3%B3w-na-wsi-pod-gi%C5%BCyckiem-potrzebna-karma-i-nie-tylko/#entry15936303 psy Quote
Recommended Posts