Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Foksia, to mała kilkukilogramowa sunia , która w ramach akcji sterylizacji suczek ze schroniska w Ostrowi została zabrana na SGGW i tam wysterylizowana. Na pierwszy rzut, aby nie przerazić studentów zostały zabrane same malizny. W trakcie pobytu w lecznicy, sunie okazały się tak spragnione kontaktu z człowiekiem, że dały robić z sobą wszystko. Bez protestu poddawały się wszystkim zabiegom pielęgnacyjnym, które w wypadku sterylizacji nie są fajne. Dlatego zapadła decyzja, że w żadnym wypadku nie mogą wrócić do schroniska. Co po tak powaznym zabiegu nie jest bezpieczne.
Trzy z nich od razu poszły do domów stałych a Foksia, najstarsza i najspokojniejsza z nich trafiła do mnie. Dziś byłyśmy na zdjęciu szwów po zabiegu. Wszystko goi się ładnie.
Foksia jest spokojna, dogaduje sie z moimi psami i z kotami też nie ma problemu. Byleby nie podchodziły do jej miski. W stosunku do nas jest trochę nieśmiała ale z kazdym dniem robimy postępy. Najlepiej jednak mała czuje się na swoim posłaniu, pod schodami. Bardzo lubi głaskanie ale nie jest nachalna, z moim męzem już urządziła wyścigi po podwórzu. Jak wygram z imageschackiem, wstawię zdjęcia.
Prosimy o pomoc w ogłoszeniach. Nie chcę, zeby mała sie przyzwyczajała. To nie szczeniak.

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo sympatyczna sucz. Mogę jej zrobić ogłoszenia ,ale prosiłabym o napisanie jakiegoś chociaż krótkiego tekstu. Pod czyją ona jest opieką? Fundacji czy Twoją prywatną?

Posted

W książeczce nie ma wagi. Dziś miałam ja zważyć u lekarza i zapomniałam. Zważę ja jutro na wadze łazienkowej.

Posted

Mała wazy 8,9 kg. Ma ok.2,5-3lata.

Tekst do ogłoszeń
Foksia, to mała ok.2,5-3letnia sunia, której dzięki ludziom dobrej woli udało się opuścić schronisko. W pierwszym kontakcie nieśmiała, po pewnym czasie okazała się przesympatyczną, towarzyską i łagodną suczką. Uwielbia głaskanie i spacery. Ma dobry kontakt z innymi psami i kotami. Jednak najważniejsze jest dla niej towarzystwo człowieka. Obecnie przebywa w domu tymczasowym w Warszawie. Foksia jest wysterylizowana i zaczipowana. Może mieszkać w domu i w bloku. Zachowuje czystość. Pozostawiona sama nie piszczy. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.
Rela 609677067 mail: [email protected]

i może jeszcze czyjś?
Jeśli ktoś potrafi dosłodzić, to bardzo proszę:lol:

Posted

Ja zaglądam do suni. Zrobiłam jej trochę ogłoszeń:

warszawa.gumtree.pl
cafeanimal.pl
adopcjapsa.pl
tablica.pl
adopcje.org
petsy.pl
olx.pl