Dada M Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='Cantadorra']Kochajcie Amira! :) Nie sposób nie kochać ;) Mój ulubiony psiak z geriatrium ... :loveu: Wszystko wskazuje na to, że nowi właściciele też kochać będą - tu można poczytać wieści z Amirowych włości: http://www.dogomania.pl/threads/191873-Niewidomy-owczarek-niemiecki-szuka-domu-i-swojego-człowieka/page5 Quote
magdyska25 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Widziałam w nd Amira z nowymi właścicielami. Bardzo się cieszę :) Asia - co do bazarków- mam jeszcze 2 opakowania mleka początkowego dla niemowląt Bebilon (myślisz, że mogę to wystawić u nas na forum?). Edit: Oczywiście jakby się sprzedało- pieniądze lecą dla Diuke'a. Aaaa i jeszcze jedno: Odeszły mi 2 deklaracje za Grubcia i Mali..... więc dla Diuke'a mogę przeznaczyć 10 zł./m-c (+ okolicznościowe bazarki- jak mi się parę rzeczy uzbiera). Czekam na zdjęcia kocyków bo książki już mam obfocone ;) Quote
Czarodziejka Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Dziękujemy magdysko:) Dukowi zaczęło ropieć lewe oko. W sumie, to wielu staruszkom oczy łzawią - Carmen, Duke, Ząbal. W przypadku Carmen, to są to strużki łez, a w przypadku Duka i Ząbala, to rzadkie, jasne wydzieliny. Przemywam herbatą. Kiedyś wet powiedział, że to po prostu starość. Wiele funkcji w organiźmie siada... Duke ma apetyt i energię. Świni mi się w błocie niemiłosiernie - włazi do stawiku i tam grzęźnie. Poza tym już nie daje po sobie deptać silniejszym. Wczoraj złapał Rafiego bez łapki, aż tamten zapiszczał i przyszedł się utulić. Gryz nie był bezpodstawny - Rafi tak szybko przebiegł, że Duke nie wytrzymał podmuchu powietrza i się przewrócił. Oddał leżąc ;) Generalnie, to psina wciąż się wywraca, ale nie jakoś tak rozpaczliwie - ma swój schemat wynikający z upośledzenia ośrodka równowagi. Jesteśmy już przyzwyczajone z Julką, że Duke się zapomni i zakleszczy się w rowie, albo biegnie, biegnie i już leży. Pyszczek natomiast wciąż zainteresowany wszystkim dookoła. Cieszy mnie, że zjada i jest aktywny. Wyrabia sobie jakieś tam, pożal się Panie Boże, mięśnie, ale ruch jest ;) Quote
Radek Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 A może spróbować przemywać oko rumiankiem? Czasem pomaga. Quote
Czarodziejka Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Radek napisał(a):A może spróbować przemywać oko rumiankiem? Czasem pomaga. Jasne. Muszę sobie nabyć, bo często stosuję. Wieczorkiem oczko Dukowe ma się lepiej ;) Quote
anett Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Czarodziejka napisał(a):... Duke ma apetyt i energię. .... Strasznie się cieszę!!! udało się staruszkowi:loveu: niech zażywa sobie tych kąpieli błotnych:lol: Quote
magdyska25 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Nie ma sprawy. Diuke zapadł mi głęboko w pamięci- piękny i miły psiak. Apsa- prawdopodobnie nie będzie mnie w ten weekend w schronisku. Jak dobrze pamiętam mieszkasz gdzieś blisko metra? Quote
Czarodziejka Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Duczek dał się dziś pięknie uczesać, chociaż ślady farby ze schroniska nadal jeszcze ma. Grzecznie leżał i marszczył się, gdy któreś inne psię się pchało pod moją pachę ;) Julka odrabia lekce na dworze. Ustawia sobie stolik, gdzie jej się podoba i za moment już leży przy nim Duke ;) Obserwuje. Kanapki zjada razem z wiosenną sałatą :D Quote
Radek Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Czarodziejka napisał(a): Grzecznie leżał i marszczył się, gdy któreś inne psię się pchało pod moją pachę ;) Mały zazdrośnik;) Quote
anett Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Czarodziejko jak oczko? jest jakaś szansa na fotki? Quote
Czarodziejka Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Oczko jak marzenie. Po dwóch zakropieniach wydobrzało. Fotki będą. Mam ich tyle i tyle psów, że muszę wstawiać partiami :D Quote
anett Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 Przypomnę staruszka... Czarodziejko czy masz jeszcze dla Duka silivet? Quote
magdyska25 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Apsa- masz zapchaną skrzynkę. Jutro ok. 18:30-19 będziesz w domu? Mogę w tych godz. podjechać po kocyki na natolin. Przepraszam, że się nie odzywam- widziałam, że dzwoniłaś- nie słyszałam a dodatkowo zablokowali mi rozmowy wychodzące, wiec jestem uziemiona. Quote
Czarodziejka Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Silivet się kończy. Dokupiłam jeden wcześniej, kosztował 15 zł. Duczątko nadal bardzo zaczepne i ładnie zjada. W upały mimo iż dyszy bardzo, to jest w grupie tych aktywniejszych psów. Nie ma futra i wielkiego ciała, więc chodzi sobie i podszczekuje, gdy tymczasem Szarik np. nawet pyska nie otworzy, bo upał. Myślę, że trzebaby go również zabezpieczyć przeciwko kleszczom, bo lubi w trawach i bajorkach leżeć. Fiprex za 20 zł byłby chyba najtańszy. Quote
anett Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Jasne Czarodziejko, trzeba Duka zabezpieczyć p/kleszczom - to prześlemy 15zł x 2 za silivet (kup mu proszę kolejny) + 20zł fiprex APSA możesz przelać 50zł ? Świetnie, że Duke w takiej dobrej kondycji psychicznej:multi: i bardzo prosimy o grosik dla staruszka:-( Quote
Diegula Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Fiprex jest dobry ale 20zł miesięcznie wychodzi drożej niż obroża np ok 60zł na pół roku. Quote
Radek Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Zaraz po wypłacie (pewnie po niedzieli) prześlę swoją deklarację. Quote
anett Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Bardzo dziękujemy za wpłaty:lol::lol: Diegula masz rację ale Duke nie ma funduszy... :-( Quote
Czarodziejka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 A nas dopadła dziś jednak straszliwa burza i ulewa. Duke bez paniki zjadł swoją kolację, zostawił makaron i wołał o coś na smakę...Zaniosłam do podziału karmę po śp kociczce...Nie powiem, zjadł ze smakiem wielkim. Quote
Diegula Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 No niestety ta kasa :(. Podobno Preventic się znów na allegro pojawił i kosztuje coś w granicach 45 zł ale podobno ta obroża bardzo szkodliwa jest :(. Nie mogę pomóc ale postaram się w tym miesiącu lub na początku przyszłego wpłacić 30zł za kolejne 2 miesiące. Quote
Czarodziejka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Preventic bardzo intensywnie cuchnie chemią. Szkoda psa. Quote
Recommended Posts