Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widziałam w nd Amira z nowymi właścicielami. Bardzo się cieszę :)

Asia - co do bazarków- mam jeszcze 2 opakowania mleka początkowego dla niemowląt Bebilon (myślisz, że mogę to wystawić u nas na forum?).
Edit:
Oczywiście jakby się sprzedało- pieniądze lecą dla Diuke'a.

Aaaa i jeszcze jedno:
Odeszły mi 2 deklaracje za Grubcia i Mali.....
więc dla Diuke'a mogę przeznaczyć 10 zł./m-c (+ okolicznościowe bazarki- jak mi się parę rzeczy uzbiera).

Czekam na zdjęcia kocyków bo książki już mam obfocone ;)

Posted

Dziękujemy magdysko:)
Dukowi zaczęło ropieć lewe oko. W sumie, to wielu staruszkom oczy łzawią - Carmen, Duke, Ząbal. W przypadku Carmen, to są to strużki łez, a w przypadku Duka i Ząbala, to rzadkie, jasne wydzieliny. Przemywam herbatą. Kiedyś wet powiedział, że to po prostu starość. Wiele funkcji w organiźmie siada...
Duke ma apetyt i energię. Świni mi się w błocie niemiłosiernie - włazi do stawiku i tam grzęźnie. Poza tym już nie daje po sobie deptać silniejszym. Wczoraj złapał Rafiego bez łapki, aż tamten zapiszczał i przyszedł się utulić. Gryz nie był bezpodstawny - Rafi tak szybko przebiegł, że Duke nie wytrzymał podmuchu powietrza i się przewrócił. Oddał leżąc ;) Generalnie, to psina wciąż się wywraca, ale nie jakoś tak rozpaczliwie - ma swój schemat wynikający z upośledzenia ośrodka równowagi. Jesteśmy już przyzwyczajone z Julką, że Duke się zapomni i zakleszczy się w rowie, albo biegnie, biegnie i już leży. Pyszczek natomiast wciąż zainteresowany wszystkim dookoła. Cieszy mnie, że zjada i jest aktywny. Wyrabia sobie jakieś tam, pożal się Panie Boże, mięśnie, ale ruch jest ;)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
...
Duke ma apetyt i energię.
....

Strasznie się cieszę!!! udało się staruszkowi:loveu: niech zażywa sobie tych kąpieli błotnych:lol:

Posted

Nie ma sprawy.
Diuke zapadł mi głęboko w pamięci- piękny i miły psiak.

Apsa- prawdopodobnie nie będzie mnie w ten weekend w schronisku. Jak dobrze pamiętam mieszkasz gdzieś blisko metra?

Posted

Duczek dał się dziś pięknie uczesać, chociaż ślady farby ze schroniska nadal jeszcze ma. Grzecznie leżał i marszczył się, gdy któreś inne psię się pchało pod moją pachę ;) Julka odrabia lekce na dworze. Ustawia sobie stolik, gdzie jej się podoba i za moment już leży przy nim Duke ;) Obserwuje. Kanapki zjada razem z wiosenną sałatą :D

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Grzecznie leżał i marszczył się, gdy któreś inne psię się pchało pod moją pachę ;)

Mały zazdrośnik;)

Posted

Apsa- masz zapchaną skrzynkę.
Jutro ok. 18:30-19 będziesz w domu? Mogę w tych godz. podjechać po kocyki na natolin.
Przepraszam, że się nie odzywam- widziałam, że dzwoniłaś- nie słyszałam a dodatkowo zablokowali mi rozmowy wychodzące, wiec jestem uziemiona.

Posted

Silivet się kończy. Dokupiłam jeden wcześniej, kosztował 15 zł.
Duczątko nadal bardzo zaczepne i ładnie zjada. W upały mimo iż dyszy bardzo, to jest w grupie tych aktywniejszych psów. Nie ma futra i wielkiego ciała, więc chodzi sobie i podszczekuje, gdy tymczasem Szarik np. nawet pyska nie otworzy, bo upał. Myślę, że trzebaby go również zabezpieczyć przeciwko kleszczom, bo lubi w trawach i bajorkach leżeć. Fiprex za 20 zł byłby chyba najtańszy.

Posted

Jasne Czarodziejko, trzeba Duka zabezpieczyć p/kleszczom - to prześlemy 15zł x 2 za silivet (kup mu proszę kolejny) + 20zł fiprex
APSA możesz przelać 50zł ?
Świetnie, że Duke w takiej dobrej kondycji psychicznej:multi:
i bardzo prosimy o grosik dla staruszka:-(

Posted

A nas dopadła dziś jednak straszliwa burza i ulewa. Duke bez paniki zjadł swoją kolację, zostawił makaron i wołał o coś na smakę...Zaniosłam do podziału karmę po śp kociczce...Nie powiem, zjadł ze smakiem wielkim.

Posted

No niestety ta kasa :(.
Podobno Preventic się znów na allegro pojawił i kosztuje coś w granicach 45 zł ale podobno ta obroża bardzo szkodliwa jest :(.
Nie mogę pomóc ale postaram się w tym miesiącu lub na początku przyszłego wpłacić 30zł za kolejne 2 miesiące.