Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AlfaLS']Miałam z nią jechać w tym tygodniu do weta na szczepienie ale nie wiem czy się wyrobię bo mam strasznie dużo pracy. Jak się nie wyrobię to pojadę zaraz po świętach. A my przez ten czas wymyślimy czy mam ją szczepić za 50 zł. czy za 85 zł. :lol:to może ogarnijmy finanse Heleny. za weta było 75zł, tak? Jeśli tak, to mamy -25zł, ale ja niedługo przeleję 35zł, to będzie dyszka na plusie. U Cudaka myślę, że kantar sprzeda się za min. 15zł, to na koncie Hela będzie miała 25zł. Chyba że gdzieś się pomyliłam..

Mam nowe fotki m.in. jak Helenka karmi gołębie za oknem ale wstawię jak się obrobię z robotą...
już? :)

Posted

[quote name='Cudak']AlfaLS płaciła raz 70 zł, drugi raz 10 zł u weta, więc wychodzi że jest 30 zł na minusie.a jeszcze dobrze byłoby ją zaszczepić...
Cudak ma rację, na razie wydałam na Helenę 70 zł. i 10 zł. Jeszcze szczepienie.
Ja postaram się zrobić bazarek na nią ale dopiero na początku maja, teraz mam jeszcze ok. 30 pitów do zrobienia dla klientów i już nie mogę doczekać się końca kwietnia żeby wreszcie odpocząć od tych cyferek. Wtedy też zamówię Helence ogłoszenia na bazarku - gdzieś były chyba 130 ogłoszeń za 20 zł...
Ale zdjęcia postaram się w Święta najpóźniej wstawić.

Posted

Kochani był sensowny telefon o Helenkę :lol:. Pani wcześniej miała kotka, ostatnio 6 lat fretkę. Fretka zmarła niestety... Pani wypatrzyła Helenkę na Poczekalni TOZ-u. Mieszkanie na parterze, nawet podobno jest drabinka gdyby kiedyś w przyszłości kicia chciała wchodzić i wychodzić przez okno. Dzielnica bardzo spokojna. W domu 2 dzieci - 15 i 23 /chyba :oops:/ lat. Wizyta przedadopcyjna - nie ma problemu. Podpisanie umowy też bez problemu. Jedyny problem z wu izytą to ewent. my byśmy mieli to Pani mieszka w Gertz w Niemczech. To 10 km. od Gryfina - ale pracuje tuż koło mnie :lol:. Wstępnie jesteśmy umówione że Pani jutro odwiedzi Helenkę........

I co Wy na to????????

Posted

Ok, potwierdzę i w ogóle uzupełnię dziś pierwszy post :lol:.

Już po wizycie i ......... myślę, że piękna Helena będzie miała super dom !!!!!!
Pani nasza kiciunia się spodobała a i Helenka nie odstępowała Pani na krok tylko siedziała a właściwie leżała na kanapie przez całą wizytę i ciągle chciała się bawić i być głaskaną :lol:. Przez Panią oczywiście :evil_lol:

Wstępnie jestem z Panią umówiona tak:
- dziś podsyłam Pani linki do wątków Heleny na dogo i miau,
- jutro się kontaktujemy i w piątek wyprawa za granicę. Pozwolę sobie osobiście odwieść Helenkę i tym sposobem będzie 2 w 1. Wizyta przedadopcyjna i wycieczka. Podpiszemy umowę adopcyjną i wracam sama :placz:
- Pani bierze na siebie szczepienia Helenki. Ma zaufanego weta, który będzie kicię w przyszłości prowadził. Ode mnie Pani dostanie te karty informacyjne leczenia Helenki, które dał mi mój wet.

Cudak masz dla mnie następną tymczaskę? Czy szukać gdzieś indziej?

Możecie mi podesłać wzór umowy adopcyjnej? Kto ma?

I ........ Helenka została "namierzona" na Cafeanimal a nie w Poczekalni TOZ-u.

Posted

Wiesz co - dla mnie może być ta pingwinka :lol:

Ale mam też prośbę jak byś mogła postaraj się dowiedzieć jak najwięcej na temat tego łysego chudzielca / bo on mi coś spać nie daje/ i tego starszego czarnego kota, którego wstawiłaś do adopcji wirtualnej. Chodzi mi konkretnie o numerki 1 i 12. Może im moglibyśmy jakoś pomóc?

Tylko następny tymczasik to na takich zasadach jak Helena , ok? Czyli ja daję dom, jedzenie i miłość a Wy pomagacie w wydatkach na weta, pasuje?

Posted

To będę próbowała ją łapać (i tak na sterylkę trzeba, a już kilka razy nam "umknęła", teraz będę miała jeszcze większą motywację) :loveu: Postaram się chyba o walerianę w kropelkach, o której gdzieś czytałam, że pomaga przy łapaniu kotów, bo nie mam innych pomysłów, jak ją złapać.. Pułapka odpada, bo kotów jest za dużo i jest małe prawdopodobieństwo, że akurat ona się złapie :roll:

Te chore kociaki to niestety totalne dzikuski :( Kompletnie nieadopcyjne moim zdaniem.

W ewentualnych wydatkach na weta jak najbardziej będę starała się pomóc. I mam nadzieję, że nie tylko ja ;)

Posted

z mojego bazarku będzie jeszcze 75zł i 13zł nadpłaty od agaty51, czyli 88zł
nie wiem, czy przelać na następne tymczasy, czy na resztę kotów z portu? Wy ustalcie... :)

Posted

Do spłaty Helenki brakuje 1 zł :) resztę na razie trzymaj. Zobaczymy, czy kolejną kotę uda mi się złapać dla AlfyLS na DT i czy też będzie wymagała leczenia.