Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale fajne że całkiem dobrze z sunią :-) gdyby jeszcze te paskudztwo udało się pokonać :).
To paskudne przeżycie kiedy są podejrzenia o bardzo poważne schorzenia, ale całe szczęście że jest wszystko dobrze.
Fakt to jest ogromna ulga kiedy okazuje się że nic złego się nie dzieje :)
Mizianka i buziaki ślę dla Sabinki, a dla Ciebie Kajka podziękowania za to co dla niej robisz :-)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myszko:evil_lol: jak nie, jak tak :eviltong:...podmienili na bank ;)

[quote name='Cantadorra']Kajka, jeśli możesz napisać jakie antybiotyki brała i jaka jest dokładnie diagnoza, to popytam lekarza homeopaty. Najwyżej nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi. Wyleczył nie jednego mojego psa i dziecko z różnych dziwnych antybiotykowych sensacji.[/QUOTE]

Cantadorra dziękuje:) oczywiscie , ze mogę napisać jakie antybiotyki brała...(zakraplane do ucha). Najpierw Otisan,później Surolan i Oridermyl ...teraz mamy Posatex...coś ponoć w miarę nowego i najlepiej działającego. Na efekty musimy poczekać. Mamy jeszcze coś specjalnego robionego na zamówienie ale nie ma na nim nazwy. To COŚ ma za zadanie <przygotować> przewód słuchowy do przyjęcia antybiotyku.
Cantadorra oczywiście będę wdzięczną za wszystkie sugestie ale osobiście mam mieszane uczucia co do homeopatii. próbowałam u Ramzesa, póżniej u Viki i u mnie się nie sprawdziła...:( Nie było żadnych efektów.Najmniejszych nawet:( Może leki były żle dobrane-nie wiem...Nie mam jednak nic przeciwko homeopatii:)
Pałeczka ropy błękitnej jest zbyt niebezpieczna żebym mogła ryzykować odstawienie antybiotyków. Mam też inne zwierzęta - rozumiesz. Co nie znaczy, że nie proszę Cie o ewentualna poradę. Chętnie każdą propozycje przemyśle :) Raz jeszcze dziękuję.

edit.
Zapomniałam dopisać jaka jest diagnoza. Złośliwe zapalenie ucha wewnętrznego, którego patogenem jest pałeczka ropy błękitnej. Nie dopuszczamy do bardzo ostrego stanu zapalnego, poprzez regularne czyszczenie, podawanie antybiotyków (niestety to cholerstwo szybko się uodparnia, nawet w trakcie leczenia) i zakwaszanie uszka bo tego bakteria nie lubi i rozmnaża się wolniej. Miała też pobraną ziarninę zapalną celem wykluczenia innych patologii.
Choroba dotyczy lewego uszka i bardzo się pilnujemy żeby broń Bóg, nie przenieść pałeczki do prawego. Mamy oddzielne zestawy do czyszczenia, mało tego ...leżą nawet oddzielnie jakby to miało jakieś znaczenie...:) ale strzeżonego...itd ;)

Posted

To kajka zróbmy tak, że ja zapytam, oczywiście antybiotyków nie odstawiaj, nie może to paskudztwo się rozleźć. Może jest możliwość stosować jednocześnie? Dam znać co mi powiedziano.

Posted

Ogromnie Ci dziękuję :) Będę wdzięczna za każda poradę. U mnie brylant ma swoją cenę ;) , natomiast zwierzaki i ich zdrowie są bezcenne:eviltong:.....co do brylanta trochę zażartowałam ...jest prawie bezcenny :evil_lol:

Posted

Kajka, ten lek to Sanukehl Pseu D6. Stosować się powinno 2x dziennie po 5 kropli na język. Podobno w Polsce nie do dostania, tylko w Niemczech. Czy któraś z cioteczek tutaj może podesłać z Niemiec na wypróbowanie tego cuda?

Posted

Cantadorra dziękuję :) już zapisuje . Brzmi nieżle bo paleczki ropy błękitnej to <Pseudomonas aeruginosa> , a lek nazywa się Sanukehl [COLOR=red]Pseu[/COLOR] D6. Może warto spróbować?
Z dostaniem go nie powinnam mieć problemu jeśli jest dostępny w niemieckiej aptece.
Jutro o 15 będę w Monachium :multi: czekam prawie 5godzin na swój następny lot. Może uda mi się ten lek kupić,tam aptek w pobliżu jest sporo, a jak nie ....poproszę jakąś cioteczkę po powrocie:oops:. Wyjazd służbowy, nie urlopowy więc postaram się wrócić szybko.
Nawet jak kupię,samodzielnie bez zgody naszej dr nie podam....boje się... ale jak to dobry specyfik, moja wetka przewertuje <pól internetu> i nawet jeśli to homeopatyczny lek,na pewno będzie chciała spróbować. Jest otwarta na medycynę niekonwencjonalna.

EDIT.
Cantadorra jestem po rozmowie ze swoja doktor i ....TAK TAK TAK :) możemy spróbować. Jest przekonana, ze nawet jak nie pomoże to nie zaszkodzi ale wierzmy, żę pomoże :)
Dziękuję Cantadorra raz jeszcze:) buziak

Posted

Dostępne jest szczepionka przeciwko pałeczce ropy błękitnej. Znajomy lekarz ludzki :) podawał mojemu psu.
Paskudztwo zniknęło. Trudniej było wytępić gronkowca.
Ta szczepionka ma jedną wadę, jest bolesna i w noc po podaniu pies popłakiwał ;(.

[URL]http://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=1030[/URL]

Posted

Wlasnie otrzymalam wiadomosc od Kajki :lol:.Sabinki uszatka dochodza do porzadku :multi:..czyli jest wielka poprawa .Nie wiadomo,co tak naprawde pomoglo ..antybiotyk ,zastrzyki czy kropelki ale jest lepiej i bardzo sie z tego wszyscy cieszymy .Dzisiaj Brylant odebral wyniki wymazu z ucha i jest prawie czysto;) ...Kajka wraca za 3 dni ,wiec na pewno sama zda nam relacje :cool1:..jak tesknila za mokrymi nochalami i z calego powitania ...