Kajka_72 Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 [quote name='_Goldenek2'][INDENT]Proszę pomóżmy koosiek i Jej podopiecznym. Ona sama znajduje sposoby, aby zarobić na psiaki. Liczy się każda złotówka. Niech na razie chociaż ta młoda sunia ma szansę na dobry start [URL="http://www.dogomania.pl/threads/207274-7-msc-sunia-przerzucona-przez-p%C5%82ot-potrzebne-deklaracje-albo-DT%21?p=16915019#post16915019"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2072...9#post16915019[/COLOR][/URL] [/INDENT][/QUOTE] dolaczam sie do prosby. Quote
Kajka_72 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Witamy :) u nas dzisiaj bez zdjec i bez bardzo radosnych informacji ale tez i bez bardzo smutnych. Wczoraj Saba udzielala sie towarzysko...byla pierwszy raz w gosciach, na grilu :p Nowa trawka, nowy kot, nowi ludzie, dom tez- ale tam nie zyczyla sobie zagladac...wszystko bardzo nowe. Spodziewalam sie lekkiego strachu, wycofania...przynajmniej qrcze pilnowania sie panci;) a tu moja psica w swoim zywiole...towarzyska, ze wszystkimi sie przywitala, ogon-wiatraczek, taka sprzedajna dziewczyna :evil_lol: Fakt, ze ludzie z dobra energia i kochajacy czterolapy ale az taka przyjazn w sekundzie? :roll:....tego sie nie spodziewalam:eviltong: Chociaz nie ukrywam,zem troszke zazdrosna :diabloti:... bo to najpierw brylant na drodze naszej milosci stanal, a teraz inni :evil_lol: Upatrzyla sobie ( chyba wiedziala co robi) naszego kolege ludzkiego doktora i co? ...na nowej trawie kolami do gory i pieszczonko :multi:...i z tego pieszczonka wyszlo, ze sunia ma 7 ropni podskornych :crazyeye:to 4takie guleczki wielkosci malych orzeszkow i 3miekkie, lekko rozlane w roznych miejscach. Ja wiedzialam o tych 4 guzikach ale przez mysl mi nie przeszlo, ze to ropnie:shake: To sie nie saczylo, nawet najmniejszej ranki, czerwone tez nie bylo-ot takie podskorne kuleczki. Sunia nie mloda i po przejsciach...myslalam, ze to moze jakies zrosty. Doktor zapewnil, ze to ropnie bez watpienia i zaproponowal natychmiastowe przeciecie. bo taki stan zapalny moze sie zle skonczyc:roll: Ropa nie ma ujscia wiec kanalikami pojdzie glebiej, a psikacze moge sobie wsadzic w... Zdebialam:roll:..., po pol godzinie mowie <tnij>, a on za skalpel, cos zielonego do dezynfekcji i po suczy.Zagrozilam, ze zabije jak tam ropy nie bedzie. Dr przezyl bo byla:-( Dziewczyny...nacial wszystkie 7 ropni...smrod, ropa pryskala jak nacisnal....przeciez ja bym tego psikaczami nigdy nie wyleczyla :shake: Oczyscil, zapryskal czyms, dzisiaj tez to powtorzyl i ranki wygladaja znacznie lepiej. Ciotka doktorka macala Sabcie ze 100razy i nie wymacala nic :( Chyba zaczniemy chodzic do ludzkich doktorow ;)-macaja lepiej hehehe Sunia bardzo dzielna, chyba nawet nie zauwazyla , ze miala <operacje> ;) Quote
unixena Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Uff..jakie to szczescie ,ze poszlas Kajko na tego grila i ze Sabulek uparzyl sobie wlasnie pana doktora do zabawy.,ze ten zauwazyl te ropnie i zaraz przecial ..Z pewnoscia to wielka ulga dla Sabci jak ta ropa z niej wyszla.:roll:Cmokaski dla naszej dzielnej suni .:loveu::buzi: Quote
GoniaP Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 To ja się teraz ujawnię i napiszę, że życzę wszystkim bidulom takiego happy endu jaki mamy tu! Z Zapartym tchem śledziłam i teraz śledzę losy niuni, a opowieści Kajki są jak narkotyk ;) Gdybym mogła, przychyliłabym Wam Nieba, a że nie mogę, to ślę najszczersze, najpiękniejsze myśli i życzenia wszystkiego co najlepsze. A gdybyście miały pomysł co zrobić z cudowną, zdrową sunią ON: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_5XdhgrGVsTY/TdgVP_76FxI/AAAAAAABKXA/Fzr19ol6WwE/s600/P1110145.JPG[/IMG] Która siedzi w schronir i może trafić dosłownie wszędzie, dajcie mi proszę znać: 661 955 880 Quote
Martika&Aischa Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 [quote name='GoniaP']To ja się teraz ujawnię i napiszę, że życzę wszystkim bidulom takiego happy endu jaki mamy tu! Z Zapartym tchem śledziłam i teraz śledzę losy niuni, a opowieści Kajki są jak narkotyk ;) Gdybym mogła, przychyliłabym Wam Nieba, a że nie mogę, to ślę najszczersze, najpiękniejsze myśli i życzenia wszystkiego co najlepsze. A gdybyście miały pomysł co zrobić z cudowną, zdrową sunią ON: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/_5XdhgrGVsTY/TdgVP_76FxI/AAAAAAABKXA/Fzr19ol6WwE/s600/P1110145.JPG[/IMG] Która siedzi w schronir i może trafić dosłownie wszędzie, dajcie mi proszę znać: 661 955 880[/QUOTE] Matko jaka ona jest śliczna :( Ludzie serca nie mają żeby takiego psiaka oddać do schroniska :( Cioteczko Ilon_n pomaga w adopcji owaczarków pytałaś czy nie miała by domku dla dziewczynki ??? Albo żeby miała ją na uwadze ??? Quote
Kajka_72 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Goniu, dziekujemy bardzo :lol: Alez to cudenko...napisz prosze ile ma lat i jak z innymi zwierzakam. Mam kogos, komu kiedys oddalam i zabralam owczarka :-( dwa miesiace temu do brylanta sie przypaletalo tez takie cudo 9-ciomiesieczne. Byl u nas 2tygodnie, oglaszalam wszedzie, ze znalazlam(wygladal piesek na zadbanego tylko chudziutki troche byl).TOZ, policja, straze wszystkie, schroniska, gazeta, ogloszenia itd. Nikt sie nie zglosil to oddalismy go naszemu przyjacielowi. On przyjal, pokochal i...oddal po kolejnych dwoch tygodniach, bo sie wlascicielka znalazla. Dlugo kobiete sprawdzalam ale okazalo sie, ze rzeczywiscie szukali ale nie tam gdzie trzeba. U nowego wlasciciela-placz, u starego-radosc :) Zapytam czy starszego by nie chcial? Quote
unixena Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Matenko kochana takie piekne psisko w schronie ..szok ..sciskam lapki ,by Kajka ten pan sie w nim zakochal ....i dal mu domek . Quote
Kajka_72 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Wiem, ze on chcial mlodego lub szczeniaka ale popytac warto. Jutro zadzwonie tylko istotne jak sunia do innych zwierzat bo on juz ma kaukaza i 2 koty. To juz mam dwie misje ....matko droga. Juz sie boje. A moje sloneczko spi twardo , ranki oczyszczone , nawet kolnierza nie trzeba bo nie lize-taka grzeczna;) Quote
Marycha35 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Kajko i to jest dowód na to, że jesteście jej Aniołami normalnie:):):) DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ, w piątek mnie na Dogo nie było;) Quote
Kajka_72 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Marysiu dziekuje:loveu: , a Twoj wpis o algach rozbawil mnie do lez :lol!: Quote
unixena Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Kajka wycmokaj od nas wszystkie pieknosci z prezesem wlacznie :loveu:.A Sabunie dodatkowo ..podwojnie ...:calus::calus:-to nasze slonko ,co stalo na sznureczku pod jablonka ..:razz::lol::lol: Quote
Iljova Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Wiele jest historii o psiakach Smutnych, głodzonych i dostających kopniaka. Nie wszystkie kończą się radośnie, Ale wszystkie te psiaki krzyczą donośnie. Dlaczego los taki nas spotkał Dlaczego człowiek okrutny się stał. Lecz wśród tych wszystkich historii są też takie, które kończą się szczęśliwie Taka właśnie historię tu mamy gdzie o sunie Sabusie dbają ludzie troskliwie. Chęci do życia dostała, Wszystkiego spróbować by chciała. Żyje teraz w najwspanialszym miejscu, pełnym wspaniałości. Napewno pomyślicie sobie że do zamku trafiła czy jakieś posiadłości. Ale nie! To nie tak ludzie! Sabusia sercem patrzy a nie oczyma jak ludzie. Trafiła do domku wspaniałego Mają to co dla niej jest najcenniejszego. Kaja i Brylant są dla niej wielkim darem który dało życie. To było to o czym kiedyś tylko marzyła skrycie. Teraz w serduszku szczęście gości, Bo ma powody do radości. Wśród ludzi i zwierząt wspaniałych przyjaciół zyskała, A to dla niej radość w jej życiu nie mała. W końcu może być spokojna i biegać beztrosko po łąkach Nie martwiąc się o nic i nie chowając się po kątach. Teraz dalszą przemianę przechodzi, Do zdrowia sobie dochodzi. Taka to historia Sabusi kiedyś smutnej i zrozpaczonej Teraz radosnej i uszczęśliwionej. Co mam dają takie historie wspaniałe? Moc, energię do dalszej walki i to że nasze serca są jeszcze całe. Quote
unixena Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Iljova :lol:...pieknie ...pieknie ....:klacz::klacz::klacz: Quote
Iljova Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Chciałoby się żeby wszystkie historie zwierzaków tak się kończyły, ale cóż tak nie jest więc niech chociaż większość tak się kończy. Quote
Kajka_72 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Ilyova bardzo Ci dziekujemy :loveu: alez pieknie potrafisz pisac....bardzo sie wzruszylam:placz:....malo tego...brylant tez :) Pieknie dziekujemy za tak cudowne slowa :calus: Tylko nie wiem dlaczego moj maz teraz kaze do siebie mowic -Pan Brylant :mad: :evil_lol: Quote
Iljova Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Musisz mu wyjaśnić że Brylant to jest dla dogo, a dla Ciebie tak jak było wcześniej. ;-) Co do pisania czasami samo tak przychodzi pod wpływem emocji. Kiedy jest ich wiele czuje potrzebę napisania o tym. Kiedy pojawiają negatywne emocje pisanie pomaga to znieść, a przy pozytywnych emocjach to czuję silną chęć podzielenia się tym z innymi :-) Quote
unixena Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 :cool3:Kajka ..hehehhe :eviltong:..brylant to brylant .:fadein::fadein::fadein:Nie ma to tamto ....zasluzyl sobie na ten tytul i juz .;););) i niech tak zostanie ..AMEN ....:lol::lol::lol: Quote
Marycha35 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Kajko ja algi podjadam, Wam DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ, suniaczka ściskam, a Ilusi buzi ślę poetyckie;) Ho, ho, ho, tu wątek cudowności!!!!:) Quote
Marycha35 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Kajeczko co u Was?:) Mam nadzieję, że ok wszystko, tylko roboty dużo:) DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ za Was i suni raj! Quote
Kajka_72 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Marysiu dziekujemy :) ....tak tak u nas ok tylko.....roboty duzo;) Wieczorkiem poopowiadamy o nowosciach bo Sabcia dostarcza nam atrakcji :evil_lol: zmienia sie w oczach i zaczyna troszke rozrabiac ;) ...znaczy... czuje sie juz w domu :loveu: Pozdrawiamy cieplo :) Quote
Marycha35 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Ściskamy Was serdecznie i spokojnie czekamy na info o rozrabiace:) Jak ja tu lubię zaglądać:):) Quote
Iljova Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Na takie wątki wchodzi się z ochotą, bo pozwalają odetchnąć, oderwać myśli od tragedii i nabrać sił aby pomagać Quote
unixena Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 I tak ma byc .Pies musi troche napsocic :evil_lol:..wtedy jest zdrowy i szczesliwy :eviltong:Czekam niecierpliwie na nowe wiadomosci o naszej pieknej Sabuni .:loveu: Quote
Recommended Posts