Agucha Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='handzia']Cudna Wera, nie do poznania :) Dzięki Agucha![/QUOTE] No problemo :) :) :) [quote name='DORA1020']Sliczna,kochana Wercia,a co ona na tym zdjeciu razem z kotkiem?[/QUOTE] Tak, to jest kot - sąsiad zza ściany :lol: Quote
kudlataja Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Czekam w związku z tym na wieści. Wera wygląda zjawiskowo. Pozdrawiam Quote
Agucha Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Mam malutką prośbę... :oops: Kochani! porzucona w Rybniku - moja tymczaska - Adelka zakwalifikowała się do konkursu!!! BARDZO POTRZEBUJEMY GŁOSÓW! Poświęcisz minutkę? Walczymy o m.in. o karmę i kontenerek, które bardzo przydadzą się - wywalonej zapewne z powodu choroby Adelce - do częstych wizyt u weta... Będziemy wdzięczni jeżeli zagłosujecie i przekażecie naszą prośbę dalej :loveu: [url]http://www.petsupplies.pl/dachowiec-miesiaca.html?pID=761[/url] Quote
ala123 Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 [quote name='kudlataja']Witam, dawno mnie nie było. Chciałam tylko przypomnieć o pieniądzach na sterylizację Wery. Na moim koncie jest 600 zł na ten cel przeznaczonych i nikt się o te pieniążki nie upomina.[B] Czy Wera została już wysterylizowana? [/B][/QUOTE] [QUOTE]Dora1020 Jesli zostana jakies pieniazki prosze nie zapomninajcie o moich zwierzakach. [/QUOTE] [QUOTE]kudlataja Bardzo proszę o jakąś decyzję w sprawie tych pieniązków. [/QUOTE] Właśnie,czy ktoś ma jakiś kontakt z domem Wery? Jeżeli sunia została wysterylizowana,to te pieniądze należałoby wykorzystać wreszcie. Ja w zasadzie jestem tutaj gościem,ale wiem,że są duże potrzeby w Szczebrzeszynie chociażby,może ktoś podejmie jakąś decyzję w tej kwestii. Oto wątek szczebrzeszyńskich psów i kotów, wśród których jest m.in.Sonia: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/191040-Bezdomne-ze-Szczebrzeszyna-BRAK-SPONSORÓW-DLUGI/page178[/URL] Sonia siedzi już rok w dt i nikt o nią nie pyta,a jest taka kochana. W dodatku ludzie opiekujący się dotychczas psami chcą zrezygnować z prowadzenia dt z różnych względów (m.in. z tego,że obecnie oboje pracują i psami nie ma się kto zajmować). Psy czeka pewnie przeprowadzka do hoteliku,bo nie ma innego wyjścia,a kasy brak. Sonia ma tylko 150zł miesięcznie,a hotelik kosztuje znacznie więcej. Gdyby był większy dostęp do informacji i zdjęć,może wreszcie Sonię ktoś by wypatrzył, a tak siedzi biedulka niemalże zapomniana. Quote
kudlataja Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Proszę o jakąś decyzję w sprawie pieniędzy, które się u mnie znajdują. To na prawdę trwa już zbyt dług, brak informacji na temat tego czy Wera została wysterylizowana, a ja już nie chcę tych pieniędzy trzymać na koncie. Proszę właścicieli o kontakt i decyzję w tej sprawie... Quote
DORA1020 Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 [quote name='kudlataja']Proszę o jakąś decyzję w sprawie pieniędzy, które się u mnie znajdują. To na prawdę trwa już zbyt dług, brak informacji na temat tego czy Wera została wysterylizowana, a ja już nie chcę tych pieniędzy trzymać na koncie. Proszę właścicieli o kontakt i decyzję w tej sprawie...[/QUOTE] Ja rowniez czekam na decyzje,ala123 poprosila o pomoc i pieniazki dla Soni,ktora juz bardzo dlugo czeka na dom,na tymczasie nie moze zosytac/powod j/w/ bardzo prosze zalozycielke watku o podjecie decyzji/majac na uwadze moja prosbe/ Quote
funia Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 Napisałam PW do Aguchy bo ona miała kontakt z DS .Swoją drogą jest to niepokojące ,ze ponad rok minął a ona nie została wysterylizowana . Quote
funia Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 Sprawdziłąm w tym roku w jesieni mijają dwa lata od adopcji WERY ...... Quote
ala123 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 [quote name='funia']Napisałam PW do Aguchy bo ona miała kontakt z DS .Swoją drogą jest to niepokojące ,ze ponad rok minął a ona nie została wysterylizowana .[/QUOTE] I nic nadal nie wiadomo odnośnie tej sterylizacji? Na pewno jest ktoś,kto robił wizytę u tych ludzi,dlaczego wszyscy milczą? Quote
funia Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Dostałąm pw od Aguchy ,Wera dawno po sterylce .Wszyscy zabiegani .MAm nr tel.do Patrycji .KUdlataja skontaktuje się z nia i zrobi jej ewentualny zwrot za zabieg .POdam jej na pw Quote
DORA1020 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Dalej cisza na wątku,tyle jest potrzeb,a pieniadze nie wykorzystane. Kudlataja przekaże na wskazanego psa,ale brak jakiejkolwiek decyzji;Sonia siedzi na dt niesterylizowana,bo nie ma pieniędzy i warunków - przydalaby jej się chociaż profesjonalna opieka,bo siedzi biedulka zapomniana,choć taka sliczna i dobra ; ta sunia w Bodaczowie coraz bardziej dzika i wychudzona,ludzie ją przeganiają, bo tam jest więcej tych zlych niż dobrych; nie wspomnę już,że sunia pewnie znowu w ciąży Quote
ala123 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Suczka z Bodaczowa bardzo źle wygląda,ludzie nie dają jej jeść,od kiedy gmina obiecała pomoc ( ok. 4 mies. temu!),przeganiają,zeby znowu nie oszczeniła się w czyjejś stodole; patrzę na jej nieszczęście i jestem bezsilna. Quote
DORA1020 Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 tej suni z Bodaczowa koniecznie trzeba pomoc.Bezduszni urzednicy z Miasta i Gminy Szczebrzeszyn napewno tego nie zrobia. Wcisneli mi na tymczas 6 szczeniakow od tej suni,musialm bidulki wykarmic,odpchlic,szukac im domu i zawiezc do tych DS. Nie dali dla tych szczeniakow nic,nawet ziarenka karmy.Chociaz obiecali.Pracownica gminy uciekala jak mnie zobaczyla,udawala,ze mnie nie widzi.I caly czas klamala,ze pomoze. Temat....woda....... Dlatego musimy my,ktorzy mamy serca pomoc tej suni,zeby nie bylo za pozno,tak jak nie udalo sie pomoc bidulce z lasu:(:(:( Trzeba ja zlapac,i umiesic u Murki,gdzie czekaja na nia.Dlatego spadek po udanej adopcji:) Werki bardzo sie suni przyda. Chyba decyzja podjeta?Nie zostawimy suni bitej,przeganianej,glodnej i napewno w ciazy:( Quote
handzia Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Moim zdaniem, nie ma na co czekać. Skoro do tej pory nikt nie upomina się o te pieniądze, to trzeba je przeznaczyć na tą potrzebującą sunię. Magda, wyślę Ci dzisiaj parę groszy na te szczeniaki. Dostałam od znajomej, niezwiązanej z dogo, żebym przeznaczyła na jakieś biedne psiaki. Wysyłam Ci 30 zł. Quote
DORA1020 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='handzia']Moim zdaniem, nie ma na co czekać. Skoro do tej pory nikt nie upomina się o te pieniądze, to trzeba je przeznaczyć na tą potrzebującą sunię. Magda, wyślę Ci dzisiaj parę groszy na te szczeniaki. Dostałam od znajomej, niezwiązanej z dogo, żebym przeznaczyła na jakieś biedne psiaki. Wysyłam Ci 30 zł.[/QUOTE] Dziekuje:) jest tylko problem juz od kilku miesiecy w odlowieniu suni,jeszcze kilka miesiecy temu nie bylo tak zle,chociaz sunia bala sie to podchodzila blisko i mozna ja bylo zlapac.Teraz nie ma takiej mozliwosci.Poniewaz przy zakladach w Bodaczowie ciagle podrzucaja psiaki,to ludzie nie chca ich i je przeganiaja na potege,zeby jakis sie do nich nie przyzwyczail. I tak jest z sunia,na poczatku dokarmiali,a teraz bija i przeganiaja,i sunia w tej chwili panicznie boi sie ludzi. Musialby pomoc zlapac ktos z Bodaczowa,ale ja tam nikogo nie znam.Gmina ma obowiazek,ale o tym chyba nie bede juz pisac. Jedno jest pewne ,sunia tej zimy nie przezyje,jesli sie jej nie pomoze. Quote
kudlataja Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 Witam, no ze złapaniem suni jest problem. zaangażowałam się w to, ciągle tam jeżdżę, ale z okolicznymi mieszkańcami nie ma dialogu, zero współpracy. Nie pomaga nawet fakt, że większość tych ludzi znam, bo mam tam babcię i się na tamtej ulicy wychowałam. dzisiaj zawiozłam łapak, byłam trzy razy i nic, sunia na mój widok wieje gdzie pieprz rośnie, jest nieufna. Ludzie albo są obojętni, albo utrudniają. Nie wiem czy coś z tego będzie...Dodatkowo pojawił się tam kolejny psiak wyrzucony, w coraz gorszym stanie. Wszyscy te psy przeganiają, nikt nie chce ich karmić ani pomóc w złapaniu, sunia znów w ciąży, normlanie tragedia! [quote name='DORA1020']Dziekuje:) jest tylko problem juz od kilku miesiecy w odlowieniu suni,jeszcze kilka miesiecy temu nie bylo tak zle,chociaz sunia bala sie to podchodzila blisko i mozna ja bylo zlapac.Teraz nie ma takiej mozliwosci.Poniewaz przy zakladach w Bodaczowie ciagle podrzucaja psiaki,to ludzie nie chca ich i je przeganiaja na potege,zeby jakis sie do nich nie przyzwyczail. I tak jest z sunia,na poczatku dokarmiali,a teraz bija i przeganiaja,i sunia w tej chwili panicznie boi sie ludzi. Musialby pomoc zlapac ktos z Bodaczowa,ale ja tam nikogo nie znam.Gmina ma obowiazek,ale o tym chyba nie bede juz pisac. Jedno jest pewne ,sunia tej zimy nie przezyje,jesli sie jej nie pomoze.[/QUOTE] Quote
DORA1020 Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Czy moge prosic o pomoc dla Soni,ktora musi byc zabrana z PDT,i umieszczona w hoteliku u Murki:modla: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/246015-Sonia-juz-1-5-roku-czeka-na-dom-a-teraz-traci-DT-Zbieramy-na-hotelik?p=21166191#post21166191"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246015-Sonia-juz-1-5-roku-czeka-na-dom-a-teraz-traci-DT-Zbieramy-na-hotelik? p=21166191#post21166191[/URL] jesli sa jakies pieniazki po Werce to bardzo prosze:czy moga byc przeznaczone dla Soni? Ta sunia nie ma szans na DS ,u Murki moze bedzie miala wieksze szanse,ze ktos ja wypatrzy/ mial;a mnostwo ogloszen,ostatnio zamowione na bazarku-50 ogloszen,ogloszenia w Przyjaciel Pies i Zaginal Dom i wszedzie gdzie tylko moglam ja oglosic. Quote
Ingrid44 Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 [quote name='DORA1020']Czy moge prosic o pomoc dla Soni,ktora musi byc zabrana z PDT,i umieszczona w hoteliku u Murki:modla: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/246015-Sonia-juz-1-5-roku-czeka-na-dom-a-teraz-traci-DT-Zbieramy-na-hotelik?p=21166191#post21166191"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246015-Sonia-juz-1-5-roku-czeka-na-dom-a-teraz-traci-DT-Zbieramy-na-hotelik? p=21166191#post21166191[/URL] jesli sa jakies pieniazki po Werce to bardzo prosze:czy moga byc przeznaczone dla Soni? Ta sunia nie ma szans na DS ,u Murki moze bedzie miala wieksze szanse,ze ktos ja wypatrzy/ mial;a mnostwo ogloszen,ostatnio zamowione na bazarku-50 ogloszen,ogloszenia w Przyjaciel Pies i Zaginal Dom i wszedzie gdzie tylko moglam ja oglosic.[/QUOTE] To prawda. Soni bardzi przydaly by sie pieniazki. Zbieramy na Hotelik u Murki ale ciagle nas tam za malo :( Quote
Sabina02 Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 Przepraszam za offa, ale bardzo Was proszę o pomoc dla suni Balbinki, która całe swoje zycie mieszka w schronisku w Józefowie. :modla: Balbinka nigdy nawet nie była na spacerze. :-( Sprawmy aby poznała inne zycie. Szukamy dla niej przede wszystkim domu stałego, ale o to trudno, gdyz ona boi sie wszystkiego. :-( Sunia ma zarezerwowany domowy hotelik, bo potrzebuje socjalizacji, ale brakuje deklaracji. :-( Bardzo prosimy o wsparcie na hotelik, każda, nawet najmniejsza kwota się liczy. Bardzo prosimy... :modla: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/249420-BALBINKA-nie-zna-miłości-człowieka-od-lat-zna-tylko-schroniskowy-betonowy-box"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/forum/thread...y-betonowy-box[/COLOR][/URL]-( [IMG]https://scontent-a-lga.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/247639_500741889980824_1810565828_n.jpg[/IMG] Quote
handzia Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Trzeba w końcu rozstrzygnąć co z tymi pieniędzmi. Nie mogą leżeć w nieskończoność na koncie a potrzebujące psy cierpią. Ja proponuję jakąś część przekazać też i dla Balbinki. Nie możemy odmówić pomocy. Dora, wiesz jaka jest tam kwota?, bo ja już nie pamiętam dokładnie. Quote
DORA1020 Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Boze,widac po Balbince ,ze sie boi:( czy ona jest duza? bo moze...czasami,ktos chce pomoc,a chce mala sunie,a na tymczasie sa 2 duze,moze zaproponowalabym u Magdy jest chyba 600zl ja juz pisalam do Murki,i zarezerwowalam miejsce od poczatku stycznia,bo taki termin jest mozliwy nie wiem jak sobie poradze z utrzymaniem w hoteliku Soni,ale Balbince nie mozna odmowic pomocy,taka bidulka:( az w sercu zal:( Quote
handzia Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Dora, to zdecyduj ile z tych 600 zł przeznaczyć na Sonię, a na jaką kwotę pomóc Balbince. Z tego co wiem, to Balbinka ma jakieś deklaracje a Sonia? ma jakieś? Bo za dwa miesiące, jak domu nie znajdzie, to skąd weźmiesz pieniądze? Quote
DORA1020 Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 [quote name='handzia']Dora, to zdecyduj ile z tych 600 zł przeznaczyć na Sonię, a na jaką kwotę pomóc Balbince. Z tego co wiem, to Balbinka ma jakieś deklaracje a Sonia? ma jakieś? Bo za dwa miesiące, jak domu nie znajdzie, to skąd weźmiesz pieniądze?[/QUOTE] Wlasnie tego bardzo sie boje,dwa miesiace szybko zleca,ale co ja mam zrobic jak Sonia juz 1,5 roku na tymczasie i zadnych szans na dom. Napewno u Murki ze 400zl za hotel,bo sunia jest duza. 150zl placi za nia Majka z Krakowa,ale prze 2 miesiace nie placila,a teraz wyslala 100zl,50zl musialam doplacic sama.No i sunie trzeba wysterylizowac,a na tymczasie nie ma na to szans,ja juz przemyslalam to wszystko,i za i przeciw,ale chyba nie mam wyjscia. Moze jak bedzie u Murki,to sie zrobi jej wydarzenie na FB,i moze z FB ktos sie zlituje. Proponuje dla Soni 500zl i 100zl dla Balbinki. Quote
handzia Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 No i dobrze, jeśli nikt nie zgłasza sprzeciwów, to niech tak będzie. Prześlijcie z Sabiną02 nr konta do kudlataja. Potem potwierdźcie tutaj, jak pieniądze wpłyną i po kłopocie. Jeśli chodzi o sterylkę Soni, to można zgłosić ją do Akcji Sterylizacji. Quote
Recommended Posts