Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

foty pięknej Nutki sprzed ok. 2 tygodni od fochu,
troszkę jej uszy opadły ze względu na drugą nową ciotkę w boksie, co się "wepchała" żeby zdjęcia porobić:)
a zazwyczaj Nutka ma piękne stojące radarki, szczególnie jak słyszy, że coś się dzieje, ktoś idzie, szczeka itd.

Posted

A dzisiaj nasza Nutka miała jakiś lepszy dzień, ponieważ pozwoliła się pogłaskać, i jeszcze miała jedną ciotkę w boksie, Galaa siedziała z nami i nawet Nutka dała się Gali pogłaskać:) po drugim spotkaniu, mi tak szybko nie poszło:)
a później siedziałyśmy sobie we 3, a Nutka naprzeciw nas radary nadstawiała i tak myślę, że słuchała co mówimy, ale spać jej się zachciało:) chyba przynudzałyśmy:)
niestety spacerki na trawie nadal wykluczone, za bardzo się boi, tylko w boksie siedzimy:(

Posted

monika083 napisał(a):
kurcze..fajnie byloby znalezc jej dom przed zima:(

też o tym marzę,
nasze przyzwyczajanie idzie bardzo powolutku, bo ja tylko w weekendy u niej jestem,
a w domu, gdyby miała człowieka 24 na dobę to by moim zdaniem szybko się przyzwyczaiła, szybko znaczy miesiąc, 2,
moje marzenie to rześka emerytka z domem z ogródkiem, i jeszcze jednym psiakiem:)

• 2 weeks later...
Posted

muszę koniecznie pochwalić Nutkę:)
dzisiaj Nutka przeszła prawie całe kółeczko na spacerze na wybiegu, bez żadnego ciągnięcia jej,
nigdy nie chciała chodzić po wybiegu, tylko siku przy boksach i do boksów,
a dzisiaj poszłyśmy najpierw wzdłuż tylnej ściany boksów, a jak zobaczyła Bubiego to tak mnie ciągła za nim, że obeszłyśmy kozy i owce dookoła,
gdyby to był inny pies powiedziałabym, że to normalka, ale dla Nutki spacer po otwartej przestrzeni to nielada wyczyn,
czy zadziałał urok Bubiego?:)
zobaczymy jak będzie jutro
ale dzisiaj jestem z niej megadumna:)

Posted

Szira napisał(a):
muszę koniecznie pochwalić Nutkę:)
dzisiaj Nutka przeszła prawie całe kółeczko na spacerze na wybiegu, bez żadnego ciągnięcia jej,
nigdy nie chciała chodzić po wybiegu, tylko siku przy boksach i do boksów,
a dzisiaj poszłyśmy najpierw wzdłuż tylnej ściany boksów, a jak zobaczyła Bubiego to tak mnie ciągła za nim, że obeszłyśmy kozy i owce dookoła,
gdyby to był inny pies powiedziałabym, że to normalka, ale dla Nutki spacer po otwartej przestrzeni to nielada wyczyn,
czy zadziałał urok Bubiego?:)
zobaczymy jak będzie jutro
ale dzisiaj jestem z niej megadumna:)

Bubi już tak ma - wszystkie laski za nim lecą:D

Posted

a dzisiaj niestety Nutka była bardzo przestraszona, bardzo dużo ludzi się kręciło, i nie chciała już spacerować, nawet z Bubim:(
ale w następny weekend też będzie musiała znieść moje towarzystwo:)
dzisiaj stwierdziłyśmy z Galą, że ona nie może mieć 11 lat, ma w miarę ładne ząbki i w porównaniu z innymi 11-latkami wygląda bardzo młodo, ja bym jej dała z 8 lat.
ale ile ma naprawdę to nam nie powie:(

• 2 weeks later...
Posted

dzisiaj Nutka okazała się francuskim pieskiem,
wcześniej nie mogłam jej skusić ani na psie przysmaki, ani na parówkę, ani kaszankę,
ale kiełbaska podwawelska to już coś lepszego chyba,
dzisiaj Nucia w końcu dała się trochę przekupić, ale jadła tylko jak nikt obcy nie patrzył, no ja ewentualnie mogłam spoglądać,
troszkę Nutce się pogorszyły koleżanki w boksie, ponieważ teraz nie bardzo mogę do środka wejść, ale jak zawołam Nutkę do wyjścia to ona podejdzie,
zuch dziewczyna:)
teraz tylko fajnego ludzia wypatrywać:)

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Nutka nadal w schronisku,
mieszka sobie teraz z nową koleżanką w 17,
w każdy weekend chodzimy na spacerki, które Nutka chyba lubi, bo zawsze chętnie przychodzi do wyjścia i chce iść,
nadal boi się obcych, nie podejdzie na zawołanie, no chyba że chodzi o spacer,
ale już macha ogonkiem jak widzi, że idziemy,
kiełbaskę weźmie jak udaję, że nie widzę, czesania i głaskania nie lubi,
ale mimo wszystko widać różnicę,
nadal się boi dziewczynka

• 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...