Cantadorra Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 [url]http://img19.imageshack.us/img19/2922/mzx3.jpg[/url] Nic, tylko dowód osobisty wyrobić pannie :) Hop daje mi delikatnie do zrozumienia, że będziemy ją ogłaszać ;) Quote
hop! Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 W końcu jestem. ;) Tak, sugeruję, żeby już szukać DS dla Heli. Ten dom musi być specjalny, zdecydowany na adopcję psa po przejściach. Najlepiej jest, gdy psy lękliwe mają możliwość otwierania się w swoim docelowym miejscu. Hotel to tylko przystanek w ich życiu. Propozycja tekstu do ogłoszeń: Hela to około 3-letnia, średniej wielkości suczka o oryginalnej urodzie. Waży mniej więcej 20kg. Jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana i ma chip. Nie załatwia się w domu, nie niszczy i grzecznie zostaje sama. Potrafi chodzić na smyczy. Akceptuje inne psy, ale obawia się tych zbyt energicznych, gwałtownych i hałaśliwych. Hela miała ciężkie i smutne życie. Jako bezdomne szczenię koczowała w lesie, a potem trafiła do dużego schroniska dla psów. Żyła w ciągłym strachu, zamknięta w przepełnionym boksie, odizolowana od świata i pozbawiona normalnego kontaktu z ludźmi. Aktualnie Hela przebywa w hotelu dla psów. W miejscach, które pozna (np. dom, ogródek) funkcjonuje całkiem dobrze, natomiast wszystko, co nieznane budzi w niej strach. W kontakcie z ludźmi jest bardzo ostrożna, ale łagodna i podporządkowana. Hela potrzebuje czasu, by się otworzyć i zaufać. Z racji swojej lękliwości powinna zamieszkać w domu z ogrodem, najlepiej w towarzystwie otwartego i miłego psa. Hela czeka na dom, którego nigdy nie miała i na ciepłych, wyrozumiałych, odpowiedzialnych opiekunów. Czy ktoś da jej szansę? Można modyfikować. ;) Czy wystarczą zdjęcia, które zamieściłam? Quote
piescofajnyjest Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 jak chcecie, to moge pomoc z ogloszeniami;) Hela jest sliczna:) Quote
Cantadorra Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Piescofajny jest, a jak możesz pomóc? Robisz ogłoszenia? Quote
piescofajnyjest Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 robie;) tzn cos tam plodze! nie jestem super szybka, ale robie... Quote
Cantadorra Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 [quote name='piescofajnyjest']robie;) tzn cos tam plodze! nie jestem super szybka, ale robie...[/QUOTE] No to super! To poproszę o zrobienie ogłoszeń Helence :) Zdjęcia są piękne od Hop, jest w czym wybierać, na pw wyślę Tobie kontakt do ogłoszeń. Helenka jest w Łodzi. Quote
Murka Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Trzymam kciuki za Helcię, oby miała więcej szczęścia niż u nas... Quote
piescofajnyjest Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 to czekam na pw z danymi.....a tekst bierzemy oh hop!? Quote
Cantadorra Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 (edited) Tak, piescofajny, weźmy ten tekst. Edited December 5, 2013 by Cantadorra Quote
Cantadorra Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Skarpeta owczarkowa użycza Helence swojego nr konta. Dane prześlę Hop na pw, jak tylko otrzymam. Miziaki dla spiętej Helki, żeby się trochę rozpięła :razz: Chciałabym bardzo podziękować dziewczynom od owczarów, że pomimo iż w Helence jest 5% owczarka (miara na oko, w końcu uszka stoją) zgodziły się zrobić ukłon w stronę naszej panienki. Dziękuję baaaardzo! Quote
hop! Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Dotarła obroża ADAPTIL dla Helenki. Dzięki! :multi: Quote
bela51 Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='hop!']Dotarła obroża ADAPTIL dla Helenki. Dzięki! :multi:[/QUOTE] Nooo, to teraz Helenka zaadaptuje sie w trymiga ! ;) Quote
Cantadorra Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='bela51']Nooo, to teraz Helenka zaadaptuje sie w trymiga ! ;)[/QUOTE] Izek, obyś miała rację :) Ale czy struś może latać? Może za to szybciej biegać;) Quote
hop! Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Nie doceniacie Heli. Trzeba się cieszyć, że dziewczyna grzeczna, czysta, niekonfliktowa, łagodna, że błyskawicznie odnalazła się w warunkach domowych. Mogłaby szaleć, niszczyć, psocić, uciekać, kombinować, gryźć, załatwiać się i rozdeptywać... Nie stanie się Helą idealną, nie wymienimy jej mózgu. Lęk nie wziął się znikąd. Niemiłe przeżycia i doświadczenia ukształtowały psychikę Heli. Myślę, że bardzo powoli będzie szła do przodu, ale pewne lęki zostaną. Quote
Cantadorra Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Hop, wcześniej pisano, że Hela nadaje się do domu z psami. Jak myślisz, czy Hela może być jedynaczką? Jeśli z psami, to raczej spokojnymi, tak jak wspominałaś wcześniej? Quote
hop! Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 [quote name='Cantadorra']Hop, wcześniej pisano, że Hela nadaje się do domu z psami. Jak myślisz, czy Hela może być jedynaczką? Jeśli z psami, to raczej spokojnymi, tak jak wspominałaś wcześniej?[/QUOTE] Tak, może być jedynaczką lub zamieszkać ze spokojnym, miłym psem. Zbyt ruchliwe i szczekliwe psy ją płoszą. Quote
malvaaa Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 czyli Hela może spokojnie zamieszkać z Lolką :evil_lol: jakby coś to miejcie to na uwadze :) Quote
Agmarek Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 [quote name='Cantadorra']Skarpeta owczarkowa użycza Helence swojego nr konta. [/QUOTE] To poproszę numer konta. Zmienię na pierwszej stronie. Nie ukrywam że Helenka zaskoczyła mnie pozytywnie swoim zachowaniem. Chyba będzie z niej...pies :evil_lol: Quote
bela51 Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 [quote name='Agmarek']To poproszę numer konta. Zmienię na pierwszej stronie. Nie ukrywam że Helenka zaskoczyła mnie pozytywnie swoim zachowaniem. Chyba będzie z niej...pies :evil_lol:[/QUOTE] [B]SMON ul. Chałubińskiego 22/83 80-807 Gdańsk Numer konta w formacie IBAN :[/B] [B]PL 89 2490 0005 0000 4500 1264 5830[/B] [B]Kod SWIFT: ALBPPLPW[/B] Quote
Cantadorra Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 Agmarek, mam prośbę, wiem, że chyba dwie osoby miały dawno temu deklaracje na Helenkę. Czy możesz do nich napisać z przypomnieniem o deklaracjach i powiadomieniem o nowym nr konta? Quote
hop! Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 W nocy były szaleństwa pogodowe - wiatr, huki, błyski. Hela zniosła wszystko bardzo spokojnie. Zresztą wszystkie psiaki oprócz Fortuny zachowywały się tak, jakby nic się nie działo. Quote
Cantadorra Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 [quote name='hop!']W nocy były szaleństwa pogodowe - wiatr, huki, błyski. Hela zniosła wszystko bardzo spokojnie. Zresztą wszystkie psiaki oprócz Fortuny zachowywały się tak, jakby nic się nie działo.[/QUOTE] Bardzo przyzwoita dziewczyna z naszej Helenki:) Wiedziałam, że ma ukryte skarbeczki do odkrycia :) Quote
Agmarek Posted December 7, 2013 Author Posted December 7, 2013 [quote name='bela51'][B]SMON ul. Chałubińskiego 22/83 80-807 Gdańsk Numer konta w formacie IBAN :[/B] [B]PL 89 2490 0005 0000 4500 1264 5830[/B] [B]Kod SWIFT: ALBPPLPW[/B][/QUOTE] Czy teraz w tytule przelewu wpisywać ten kod? Do tej pory było "dla Heli" Quote
Agmarek Posted December 7, 2013 Author Posted December 7, 2013 [quote name='Cantadorra']Agmarek, mam prośbę, wiem, że chyba dwie osoby miały dawno temu deklaracje na Helenkę. Czy możesz do nich napisać z przypomnieniem o deklaracjach i powiadomieniem o nowym nr konta?[/QUOTE] Oczywiście że napiszę. Muszę tylko uzyskać odpowiedź co do tytułu przelewu :-) Quote
Recommended Posts