Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W końcu jestem. ;)

Tak, sugeruję, żeby już szukać DS dla Heli. Ten dom musi być specjalny, zdecydowany na adopcję psa po przejściach. Najlepiej jest, gdy psy lękliwe mają możliwość otwierania się w swoim docelowym miejscu. Hotel to tylko przystanek w ich życiu.

Propozycja tekstu do ogłoszeń:

Hela to około 3-letnia, średniej wielkości suczka o oryginalnej urodzie. Waży mniej więcej 20kg. Jest zdrowa, odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana i ma chip. Nie załatwia się w domu, nie niszczy i grzecznie zostaje sama. Potrafi chodzić na smyczy. Akceptuje inne psy, ale obawia się tych zbyt energicznych, gwałtownych i hałaśliwych. Hela miała ciężkie i smutne życie. Jako bezdomne szczenię koczowała w lesie, a potem trafiła do dużego schroniska dla psów. Żyła w ciągłym strachu, zamknięta w przepełnionym boksie, odizolowana od świata i pozbawiona normalnego kontaktu z ludźmi. Aktualnie Hela przebywa w hotelu dla psów. W miejscach, które pozna (np. dom, ogródek) funkcjonuje całkiem dobrze, natomiast wszystko, co nieznane budzi w niej strach. W kontakcie z ludźmi jest bardzo ostrożna, ale łagodna i podporządkowana. Hela potrzebuje czasu, by się otworzyć i zaufać. Z racji swojej lękliwości powinna zamieszkać w domu z ogrodem, najlepiej w towarzystwie otwartego i miłego psa. Hela czeka na dom, którego nigdy nie miała i na ciepłych, wyrozumiałych, odpowiedzialnych opiekunów. Czy ktoś da jej szansę?

Można modyfikować. ;) Czy wystarczą zdjęcia, które zamieściłam?

Posted

[quote name='piescofajnyjest']robie;) tzn cos tam plodze! nie jestem super szybka, ale robie...[/QUOTE]
No to super! To poproszę o zrobienie ogłoszeń Helence :) Zdjęcia są piękne od Hop, jest w czym wybierać, na pw wyślę Tobie kontakt do ogłoszeń. Helenka jest w Łodzi.

Posted

Skarpeta owczarkowa użycza Helence swojego nr konta. Dane prześlę Hop na pw, jak tylko otrzymam. Miziaki dla spiętej Helki, żeby się trochę rozpięła :razz:
Chciałabym bardzo podziękować dziewczynom od owczarów, że pomimo iż w Helence jest 5% owczarka (miara na oko, w końcu uszka stoją) zgodziły się zrobić ukłon w stronę naszej panienki. Dziękuję baaaardzo!

Posted

Nie doceniacie Heli. Trzeba się cieszyć, że dziewczyna grzeczna, czysta, niekonfliktowa, łagodna, że błyskawicznie odnalazła się w warunkach domowych. Mogłaby szaleć, niszczyć, psocić, uciekać, kombinować, gryźć, załatwiać się i rozdeptywać... Nie stanie się Helą idealną, nie wymienimy jej mózgu. Lęk nie wziął się znikąd. Niemiłe przeżycia i doświadczenia ukształtowały psychikę Heli. Myślę, że bardzo powoli będzie szła do przodu, ale pewne lęki zostaną.

Posted

[quote name='Cantadorra']Hop, wcześniej pisano, że Hela nadaje się do domu z psami. Jak myślisz, czy Hela może być jedynaczką? Jeśli z psami, to raczej spokojnymi, tak jak wspominałaś wcześniej?[/QUOTE]

Tak, może być jedynaczką lub zamieszkać ze spokojnym, miłym psem. Zbyt ruchliwe i szczekliwe psy ją płoszą.

Posted

[quote name='Cantadorra']Skarpeta owczarkowa użycza Helence swojego nr konta. [/QUOTE]

To poproszę numer konta. Zmienię na pierwszej stronie.
Nie ukrywam że Helenka zaskoczyła mnie pozytywnie swoim zachowaniem. Chyba będzie z niej...pies :evil_lol:

Posted

[quote name='Agmarek']To poproszę numer konta. Zmienię na pierwszej stronie.
Nie ukrywam że Helenka zaskoczyła mnie pozytywnie swoim zachowaniem. Chyba będzie z niej...pies :evil_lol:[/QUOTE]

[B]SMON
ul. Chałubińskiego 22/83
80-807 Gdańsk
Numer konta w formacie IBAN :[/B]
[B]PL 89 2490 0005 0000 4500 1264 5830[/B]
[B]Kod SWIFT:
ALBPPLPW[/B]

Posted

W nocy były szaleństwa pogodowe - wiatr, huki, błyski. Hela zniosła wszystko bardzo spokojnie. Zresztą wszystkie psiaki oprócz Fortuny zachowywały się tak, jakby nic się nie działo.

Posted

[quote name='hop!']W nocy były szaleństwa pogodowe - wiatr, huki, błyski. Hela zniosła wszystko bardzo spokojnie. Zresztą wszystkie psiaki oprócz Fortuny zachowywały się tak, jakby nic się nie działo.[/QUOTE]

Bardzo przyzwoita dziewczyna z naszej Helenki:) Wiedziałam, że ma ukryte skarbeczki do odkrycia :)

Posted

[quote name='bela51'][B]SMON
ul. Chałubińskiego 22/83
80-807 Gdańsk
Numer konta w formacie IBAN :[/B]
[B]PL 89 2490 0005 0000 4500 1264 5830[/B]
[B]Kod SWIFT:
ALBPPLPW[/B][/QUOTE]

Czy teraz w tytule przelewu wpisywać ten kod? Do tej pory było "dla Heli"

Posted

[quote name='Cantadorra']Agmarek, mam prośbę, wiem, że chyba dwie osoby miały dawno temu deklaracje na Helenkę. Czy możesz do nich napisać z przypomnieniem o deklaracjach i powiadomieniem o nowym nr konta?[/QUOTE]
Oczywiście że napiszę. Muszę tylko uzyskać odpowiedź co do tytułu przelewu :-)