Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Muszka jest ujmującym za serce kundelkiem. Wielkie kłapsiate uszy,kluskowy tułów,miękkie łapki i brak ogonka. Wyglada jak maskoteczka. Obecnie ma około 20 cm wysokosci w kłebie,ale docelowo będzie pieskiem około 12,do 15 kilo,czyli sredniaczkiem na obnizonych łapkach.

Muszka jest bardzo inteligentnym pieskiem,juz bardzo duzo rozumie. Niestety,juz zrozumiała,ze człowiek potrafi krzywdzić,porzucać i niektórym nie mozna ufać :(.

Sunia bardzo pragnie wdrapac sie na kolana,przytulić,byc blisko człowieka, ale zanim podejdzie do obcej osoby jest ostrozna. Za to gdy przełapie pierwsze lody staje się przeuroczą psinką,która nie chce schodzić z kolan.

Musi byc dla niej taka rodzina,która nie zawiedzie; bo się znudzi,bo dziecko nagle dostanie alergii,bo bo sie okaże ,ze szczeniak boi sie dzieci. Ją tak łatwo skrzywdzić,jest bezbronna,jak potoczy się jej los,to tylko kwestia szczęścia,bo szczenieta bierze się ze schroniska bardzo łatwo i równie łatwo,wyrzuca do schroniska z powrotem,gdy dzieci się nabawią,a rodzicom piesek się spowszednieje.

czy Muszka dostanie prawdziwa rodzine,na której bedzie mogła polegac do końca swojego długiego psiego zycia?

jej nr schroniskowy to 42/11,jest także na stronie schroniska w Sopocie.Adres w moim podpisie.

NIE POLECAM SUCZKI DO MAŁYCH DZIECI, PONIEWAZ BARDZO ŁAPCZYWIE BIERZE JEDZENIE Z RĘKI,JEST ŁAKOMA I małemu dziecku na pewno uszkodzi paluszki. A sama zzostanie w trybie natychmiastowym zwrócona do schroniska.

Posted

Mała jest czujna. Chetnie alramuje pojawienie sie nowej osoby,czyli nowa rodzina musi chciec miec psa-dzwonek alarmowy. Mała poza tym jest zrownoważona,nie ma ADHD,aktywnośc srednia. Piękne podążanie za człowiekiem.

Posted

psinka jest prześliczna, brazowa 1 czy Ty przychodzisz do sopockiego schroniska, bo ja obecnie mieszkam w Sopocie u kuzynki
na Żeromskiego i chętnie przyjdę np. wyprowadzać na spacery, co myślisz o tym?

Posted

Jeśli wszystko dobrze pójdzie to w niedziele będę w schronie w Sopocie po jedną psiunkę ....ale taką 6 letnią ...szkoda że nie mogę ich więcej zabrać bo Muszka jest przepiękna , na fotce ze stronki schroniska baaaardzo przypomina Polę(z mordki oczywiście) Muszka jako szczeniaczek ma większe szanse na adopcję dlatego ja zdecydowałam się na tą starszą , która niestety już raz została zwrócona z adopcji.
pozdr rossa

Posted

Rossa,a o która chodzi ,może o sunię Mea??? Napisz prosze. Masz upatrzoną sunię?

Muszka i Pola sa absolutnie różne pod zwględem wyglądu,kompletnie. Pola to taki "gończy",długonoga,gładkowłosa, a Muszka to niskopodłogowiec,krępa budowa i puchata.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Rossa,a o która chodzi ,może o sunię Mea??? Napisz prosze. Masz upatrzoną sunię?

Tak o Meę , zobaczyłam ją na stronie schronu (link w twoim podpisie)... i podbiła moje serce hihi , myślę że w realu nic się nie zmieni , a nawet jeśli to jakaś inna znajdzie domek ...no i u mnie będzie Mają hihi , będzie Gucio i Maja hihi
pozdr

Posted

Tak,Mea jest biedna, swoje przeszła-totalnie zszargane nerwy,miała dostanie dobre zycie,do czasu,aż ja wyrzucili z domu. Miała swój wątek,ale gdzieđ zaginął na Dogo,szukałam,nie ma go.
Bede szczesliwa,jezeli przygarniecie jakas sunie,najlepiej ta do ktorej zabije serce. Ciekawa jest Funia,ma fatalna fotke na stronce,ale wyglada jak miniatura rottweilera,jest ta beznadziejna Pola. A pasje do aportowania ,fenomenalny talent ma Dolly,tylko teraz biedna sobie dluuuugo nie poaportuje.

Posted

Przepraszam ze dopiero teraz ... Mea /Majeczka już w domku, wszystko ok , więcej na watku Gutka ... ale jutro
Sorry za offa...
Muszko, sliczna dziewuszko skacz do góry po szczęście !!!
pozdr Rossa

Posted

oj,to dobrze,kamień z serca.

uwazaj,początkowo, przy jedzeniu,bo będzie odganiac Kolta,a on może sobie nie pozwolić.

Ci *****,którzy ja wzięli 24 grudnia,ostrzygli ją,nie wiedzieć po co; sunia w rzeczywistosci ma piękna sierść,trochę dłuższą,niz ta,w jakiej ją teraz widzisz. Jest bardzo czysta. Przecudowna miekkość sierści przyjdzie z czasem,gdy sie odchucha,ona jest jak kaczuszka,sama zobaczysz.

mam jej zdjęcia,gdy przyszła do schroniska i była pierwszy tydzień,moge przesłać,jeżeli chcesz.

Powodzenia. Dziękuję Rossa.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Rossa,jak nie chcesz oficjalnie,to napisz mi prosze na PM,który piesek,to dla mnie bardzo wazne.

Brązowa , nie rozumiem ... Meę adoptowałam , teraz u mnie zwie się Majeczka hihi ale musze dodac że macie tam tyle cudeniek że naprawdę trudno podjąc decyzję , chciałoby się wszystkie adoptowac , no ale ... niestety

Posted

[quote name='brazowa1']oj,to dobrze,kamień z serca.

uwazaj,początkowo, przy jedzeniu,bo będzie odganiac Kolta,a on może sobie nie pozwolić.

Ci *****,którzy ja wzięli 24 grudnia,ostrzygli ją,nie wiedzieć po co; sunia w rzeczywistosci ma piękna sierść,trochę dłuższą,niz ta,w jakiej ją teraz widzisz. Jest bardzo czysta. Przecudowna miekkość sierści przyjdzie z czasem,gdy sie odchucha,ona jest jak kaczuszka,sama zobaczysz.

mam jej zdjęcia,gdy przyszła do schroniska i była pierwszy tydzień,moge przesłać,jeżeli chcesz.

Powodzenia. Dziękuję Rossa.
Jedzą osobno i pod moją kontrolą , a po jedzeniu Gucio sprawdza pustą miskę Majki a Majka Gucia hihi i nie ma spięć , przynajmniej na razie. A wiesz że zastanawialiśmy się czy Majka nie jest czasem ostrzyżona hihi tak nam się wydawało ale nie byliśmy pewni. No jest rzeczywiście piękna , ta mordeczka cudowna i wogóle taka kluseczka hihi .
Pierwsze dwie kupki były luźne ... nastepne już normalne , jak już wszystko się ustabilizuje to będzie dostawała omegan 3 na fajniejszą sierść , Gucio dostaje i nie ma sensacji ,zobaczę jak zareaguje Majka?
Gdy wieczorkiem wychodzą na siku to zauważyłam smieszną sytuację hihi oboje ładnie , jednocześnie sikają , potem Majka idzie na miejsce Gucia i poprawia a Gucio na miejsce Majki i robi to samo hihi
Coś się posty poprzestawiały chyba ,no i chyba wątki mi sie pomyliły , dalej już będę pisała nawątku Gucia aby nie zaśmiecac Muszce!! a fotki Majki baaardzo proszę , podam adres meilowy na PW
sorry

Posted

aaa,Ty przeczytałas i odpowiedziałaś,zanim ja edytowałam,bo doczytałam,jaka to sunia.

Bo po wpisie na watku Kolta zrozumiałam tak,ze dopiero jutro nam powiesz,a ja paluchy gryzłam od kilku godzin,że może żadnej nie wybierzecie...

Posted

Pilnie szukam transportu z Darłowa do Lęborka na 04.04 na godzinę 16 w Lęborku. 2 koty ( jeden bez łapki drugi z katarem ..... ) mają szansę na lepsze życie !!! MOGĘ ZWRÓCIĆ KOSZTY !

Proszę o kontakt na PW. :loveu::loveu::loveu:

• 4 months later...
Posted

Muszka zwie sie Nutka i wyrosła na bardzo ładna psinkę,krótkołapą,długoucha i bardzo ładnie sie prezentuje. Za to charakterk-oj,j,oj. Dobrze,że ma wyrozumiała pańcię. Natomiast pan,który rowniez był na spacerze z Muszka ma zapędy,żeby puścic od niej miocik,bo przeciez ma tylu chętnych na szczeniaki. Czy cos przetłumaczyłam,czy nie,nie wiem. Przeciez nie wyrwe mu suczki i nie wypatrosze na miejscu :(
Mam nadzieję,ze zrozumiał,nie tylko po to,abym sie odczepiła,ale tak naprawdę,czego sobie i Muszce z całego serca życze.