Merys Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='caromina']Szefowa stowarzyszenia, przysłała 2 maile w tym jeden o treści "proszę o telefon" W drugim zaprzeczała zdjęciom. Wg jej ustaleń pies ma 15 m, nie 1, 5 i swobodną możliwość wyjścia z celi. Na zdjęciach jak byk jest kłódka. Osoby z Rzeszowa, które podjęły sie sprawdzenia czy peis nadal jest uwięziony an działce, nie mogły sie dogadać kto am do kogo zadzwonić wydać pare groszy i po cichu wycofały się[/QUOTE] O matko :O Proponuje napisac do mediow. Co Ty na to? Ja moge powysylac maile do uwagi i nterwencji. Poprosze znajomych o to, rowniez mozna zalozyc wydarzenie na facebook'u i poprosic inych ludzi o wysylanie maili. Quote
caromina Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Merys bardzo dziekuję, będę wdzięczna za pomoc, ja zrobię fejsa. Choc pisałam kilkakrotnie o tej sprawie na grupie adwokaci zwierząt, nikt z Rzeszowa nie zgłosił się. Quote
kobietka Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 na poczatek napisze, ze jestem w szoku!!! :shake::shake::shake: ale zeby zaczac cos z tym robic, trzeba to najpierw wyjasnic, ktos tam byl i widzial, ze przeciez nie ma z tego "czegos" wyjscia prawda? tylko czemu Pani ze Stowarzyszenia twierdzi, ze pies ma duzo miejsca? moze jest mozliwosc, zeby ktos ponownie dokladnie przyjrzal sie temu "czemus" ? i czy rozmawialas telefonicznie z Pania ze Stowarzyszenia, czemu twierdzi tak a nie inaczej, czemu wedlug niej pies ma 15 m a nie 1,5 metra? i jeszcze jedno, czy nie mozna sie z nimi dogadac, zeby postawili temu psu kojec? a nie od razu robic na nich nalot? tylko z drugiej strony, trzymanie psa w "czyms" takim nie jest czyms normalnym! :shake: zreszta jezeli faktycznie sie okaze, ze siedzi w tym "czyms" bez mozliwosci przejscia do wiekszego pomieszczenia, to chyba lepiej sie nie dogadywac z takimi ludzmi, zabrac psa i poszukac mu normalnego domu, na to "cos" az sie nie da patrzec :-( jednak czekam na odpowiedz odnosnie tego co pisze Pani ze Stowarzyszenia, czemu twierdzi, ze pies ma 15 m? i jeszcze jedno mnie zastanawia: co to jest za budynek/szopa? (na zdjeciu widac tylko czesc) zielony/a polaczony/a z tym "czyms" gdzie psiak sie znajduje? co to za pomieszczenie? czy ten psiak nie ma mozliwosci przejscia do tego wlasnie pomieszczenia? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Na tym zdjęciu widać, że raczej ten biedny pies nie ma możliwości wyjścia: [URL="http://public.blu.livefilestore.com/y1p3jZXEhfT1Oe78FBSzuBnJ84YRvNNaT1Diky0dLhWWy3KjnAJuHWFrQC5obR3Q263mvlY4rmurexJMGaOx5GYxA/Zdj%C4%99cie0539.jpg?psid=1"]http://public.blu.livefilestore.com/y1p3jZXEhfT1Oe78FBSzuBnJ84YRvNNaT1Diky0dLhWWy3KjnAJuHWFrQC5obR3Q263mvlY4rmurexJMGaOx5GYxA/Zdj%C4%99cie0539.jpg?psid=1[/URL]. Czy w tej okolicy naprawdę działa tylko to jedno, tajemnicze i megaindolentne w tej sprawie stowarzyszenie ? [B]Caromina[/B], czy próbowałaś zainteresować sprawą tego dręczonego psa inne organizacje prozwierzęce ? Kiedy widziałaś ostatnio tego psa ? Quote
caromina Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Nigdy go nie widziałam, mieszkam w Poznaniu. Zgłoszenie jest od dziewczyny z Rzeszowa.W tej chwili nie ma z nią kontaktu, ale była w wysokiej ciąży, możliwe, ze już urodziła. Druga osoba, kompletna lipa, najpierw sie wykłócała, ze nie będzie nigdzie dzwonić bo my ją poprosiliśmy o przysługę (sprawdzenie czy pies siedzi nadal). Ostatnio zapytana na fejsie czy był na działkach sprawdzić co tam sie dzieje, musiała już lecieć. Nie znalazłam żadnej innej organizacji poza stowarzyszeniem Derwiszowej, która po moim pytaniu czy te super warunki, o których pisze widziała osobiście zamilkła. Uważam, ze trzeba iśc do mediów, ale nie am żadnej gwarancji, ze pies nadal tam jest. To pierwsza rzecz, którą należy sprawdzić. Quote
kobietka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='caromina']Nigdy go nie widziałam, mieszkam w Poznaniu. Zgłoszenie jest od dziewczyny z Rzeszowa.W tej chwili nie ma z nią kontaktu, ale była w wysokiej ciąży, możliwe, ze już urodziła. Druga osoba, kompletna lipa, najpierw sie wykłócała, ze nie będzie nigdzie dzwonić bo my ją poprosiliśmy o przysługę (sprawdzenie czy pies siedzi nadal). Ostatnio zapytana na fejsie czy był na działkach sprawdzić co tam sie dzieje, musiała już lecieć. Nie znalazłam żadnej innej organizacji poza stowarzyszeniem Derwiszowej, która po moim pytaniu czy te super warunki, o których pisze widziała osobiście zamilkła. Uważam, ze trzeba iśc do mediów, ale nie am żadnej gwarancji, ze pies nadal tam jest. To pierwsza rzecz, którą należy sprawdzić.[/QUOTE] eh cholerka co za ludzie, czyli trzeba kogos znalezc z Rzeszowa, zeby to sprawdzil, zanim bedziemy to naglasniac, i mam pomysl, moze zrobmy wydarzenie na fb odnosnie wlasnie szukania osoby z Rzeszowa chetnej do sprawdzenia tego? co Wy na to? zeby ta osoba poszla na te dzialki, oczywiscie co i gdzie dokladnie znajduje sie ten piesek to tylko na pw dla osoby, ktora bedzie chetna do pomocy, bo bez sprawdzenia wszystkiego nie mozna na nikogo nagonki robic. I moze by w tytule tego watku tez dopisac, ze szukamy takiej osoby? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='kobietka']eh cholerka co za ludzie, czyli trzeba kogos znalezc z Rzeszowa, zeby to sprawdzil, zanim bedziemy to naglasniac, i mam pomysl, moze zrobmy wydarzenie na fb odnosnie wlasnie szukania osoby z Rzeszowa chetnej do sprawdzenia tego? co Wy na to? zeby ta osoba poszla na te dzialki, oczywiscie co i gdzie dokladnie znajduje sie ten piesek to tylko na pw dla osoby, ktora bedzie chetna do pomocy, bo bez sprawdzenia wszystkiego nie mozna na nikogo nagonki robic. I moze by w tytule tego watku tez dopisac, ze szukamy takiej osoby?[/QUOTE] Może jednak lepiej zapoznać z tematem dogomaniaków z Rzeszowa, niż nagłaśniać na fb, można jeszcze psu zaszkodzić. Nie wiem, kto z dogo jest z Rzeszowa ? Czy ta instytucja była zawiadomiona: [URL]http://free.of.pl/b/basia111/[/URL] [B]OKRĘG W RZESZOWIE[/B] ul. Szarych Szeregów 4 35-114 Rzeszów Tel.: (+48 17) 8564671 tel. kom.: 606527076 Quote
caromina Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 [quote name='dana']Może jednak lepiej zapoznać z tematem dogomaniaków z Rzeszowa, niż nagłaśniać na fb, można jeszcze psu zaszkodzić. [/QUOTE] Własnie dana, myślę podobnie o FB, dlatego nie robiliśmy do tej pory. Przypadkiem moze przeczytać temat ktoś "nieodpowiedni" i pies zniknie. teraz już jestem zdesperowana , nie wiem kogo prosić o pomoc dla psa. Ta instytucja nie jest powiadomiona A ta jest [url]http://www.rsoz.org/[/url] Quote
kobietka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='dana']Może jednak lepiej zapoznać z tematem dogomaniaków z Rzeszowa, niż nagłaśniać na fb, można jeszcze psu zaszkodzić. Nie wiem, kto z dogo jest z Rzeszowa ? Czy ta instytucja była zawiadomiona: [URL]http://free.of.pl/b/basia111/[/URL] [B]OKRĘG W RZESZOWIE[/B] ul. Szarych Szeregów 4 35-114 Rzeszów Tel.: (+48 17) 8564671 tel. kom.: 606527076[/QUOTE] ooo swietny pomysl! skontaktowac sie z osobami na dogo z Rzeszowa. Quote
kobietka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='caromina']Własnie dana, myślę podobnie o FB, dlatego nie robiliśmy do tej pory. Przypadkiem moze przeczytać temat ktoś "nieodpowiedni" i pies zniknie. teraz już jestem zdesperowana , nie wiem kogo prosić o pomoc dla psa. Ta instytucja nie jest powiadomiona A ta jest [URL]http://www.rsoz.org/[/URL][/QUOTE] a moglabys sie skontaktowac z ta, ktora podala dana?: [URL]http://free.of.pl/b/basia111/[/URL] sa z Rzeszowa i moze akurat oni beda chetni do pomocy, i jeszcze jedno czy moglabys dodac w tytule, ze szukamy osob z Rzeszowa do pomocy? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='kobietka']a moglabys sie skontaktowac z ta, ktora podala dana?: [URL]http://free.of.pl/b/basia111/[/URL] sa z Rzeszowa i moze akurat oni beda chetni do pomocy, i jeszcze jedno czy moglabys dodac w tytule, ze szukamy osob z Rzeszowa do pomocy?[/QUOTE] Dobry pomysł z tą zmianą tytułu, miejmy nadzieję, że pojawi się na wątku ktoś z Rzeszowa. Quote
kobietka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 caromina jakby co, zebys nie musiala szukac tutaj jest watek do zmiany tytulu: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197741-Pro%C5%9Bby-o-przeniesienie-w%C4%85tk%C3%B3w-i-zmian%C4%99-tematu/page7"]http://www.dogomania.pl/threads/197741-Pro%C5%9Bby-o-przeniesienie-w%C4%85tk%C3%B3w-i-zmian%C4%99-tematu/page7[/URL] moze na cos takiego: Husky zamknięty w 1,5 m celi!!! Bardzo prosimy osoby z RZESZOWA o pomoc!!! badz cos podobnego, moze wpadnie Wam cos lepszego/innego do glowy :) Quote
caromina Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Skontaktuje sie z tą instytucja i zmieniam tytuł:) Quote
Karmi Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='caromina']Skontaktuje sie z tą instytucja i zmieniam tytuł:)[/QUOTE] Instytucja, z którą chcesz się kontaktowac nie istnieje. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='Karmi']Instytucja, z którą chcesz się kontaktowac nie istnieje.[/QUOTE] W necie istnieje :crazyeye:. Skąd wiadomo, że nie istnieje ? A może podpowiesz, gdzie się udać ? :lol: Quote
kobietka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='caromina']Skontaktuje sie z tą instytucja i zmieniam tytuł:)[/QUOTE] super! tytul zmieniony! :multi: moze dzieki temu ktos z Rzeszowa nas wypatrzy :loveu: Quote
Karmi Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='dana']W necie istnieje :crazyeye:. Skąd wiadomo, że nie istnieje ? A może podpowiesz, gdzie się udać ? :lol:[/QUOTE] Czy odpowiedź: bo wieszałam i ściągałam tam firanki będzie satysfakcjonująca? :lol: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='Karmi']Czy odpowiedź: bo wieszałam i ściągałam tam firanki będzie satysfakcjonująca? :lol:[/QUOTE] Czy satysfakcjonująca, to bym nie powiedziała .... Quote
kobietka Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='Karmi']Czy odpowiedź: bo wieszałam i ściągałam tam firanki będzie satysfakcjonująca? :lol:[/QUOTE] Karmi jakkolwiek to brzmi, czyli rozumiem, że jesteś z Rzeszowa? czy mogłabyś nam pomóc bądź czy znasz kogoś kto mógłby nam pomóc? Quote
caromina Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 własnie, albo moze nasz kogoś kto choć przejdzie sie na tę nieszczęsna działkę. Jeśi pies będzie to powiadomimy media Quote
runo Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 czego to ludzie nie wymyślą... psa zamknąć w klatce... :angryy: Quote
kobietka Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Bardzo prosimy kogoś z Rzeszowa o sprawdzenie czy piesek nadal jest na tej działce i w takich warunkach jak na zdjęciu :help1: Quote
kobietka Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 caromina tak patrze, ze chyba zakladajac watek nie wybralas regionu czyli "podkarpackie", mysle, ze to by moglo ulatwic sprawe, moze moglabys napisac na tej stronce, ktora podawalam w watku odnosnie zmiany tytulu, zeby umiescili ten watek wlasnie w czesci watkow odnosnie regionu podkarpackiego, nie wiem czy jest taka mozliwosc, ale mozna by sprobowac, co Ty na to? Quote
caromina Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 OK, napisać do modów? Znalazłam kogoś z Rzeszowa na FB, napiszę. A nóż widelec Quote
sylwija Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 oby się udało.. to już tyle trwa.. a moze psiak cierpi - w takie upały na pewno gorzej jeszcze Quote
Recommended Posts