Jump to content
Dogomania

Jamnikowate szczeniaczki. Obydwie w domach! Hurrraaaaa!!!!

Recommended Posts

Posted

Złociutkich kaczuszek, jajeczek dzbanuszek, słodziutkich baranków,
słonecznych poranków, wiosennej euforii, a w brzuszku świątecznych
kalorii.

Wszystkim DOGOMANIAKOM i ich MILUSIŃSKIM Wesołych Świąt!!!!

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolorowych jajeczek,
Wacianych owieczek,
Rozkicanych króliczków,
Pyszności w koszyczku!
A przede wszystkim
Udanego uciekania
W dniu "wielkiego lania"

i żeby nasze kochane zwierzaczki zawsze były te najwazniejsze i żeby nigdy nie zabrakło domków a zabrakło biednych istot porzuconych.

• 4 weeks later...
Posted

Karolcia zawsze była grzeczna ona nawet jak była szczeniaczkiem to nie zachowywała sie jak mały rozbójnik, więc kiedy w nasze progi zawitała Psota to wszystkie harce szczeniaka były dla nas nowością ( pogryzione buty, łóżka itd.) ale to ,że obie są inne tylko chyba działa na ich korzyść przynajmniej my mamy ciekawe przeżycia . Psota bardzo się przywiązała do karolci i nie dopuszcza żadnego psa ostatnio mielismy taka sytuacje ze moj tato byl z Karolcia na podwórku i do Karolki podleciał jakis pies bez smyczy a akuratnie my wychodziłysmy tez z bramy na podworko i jak Psota zobaczyla ze do "jej" Karolci podszedł obcy pies to tak zaczęła szczekać i przegoniła psa z naszego podwórka a potem tak szybko biegła ( a ja za nią na drugim końcu smyczy;) ) do babusi sprawdzic czy cos czasami sie jej nie stalo . Mi sie zdaje ze Psota probuje sie opiekowac Karolcia bo ta już jest starenka i już coraz gorzej słyszy i widzi :-(.

Posted

Z Psoci to się zrobił ponad-jamnik, wielkostworek... jak była mała to była jamnicza, ale jej wyrźnie przeszło... no ale PIĘKNA jest ciągle!

Posted

Psota jakoś tak rosła , rosła no i urosła . Myślałam też, że to będzie jamnik ale jak mijamy jamniki na ulicy to porównuje ją i ona jest prawie dwa razy większa od jamników :roll: . Od razu mówię że drożdży jej nie dawałam, ale jakoś tak urosła . Jak ją przywiozłam to Karolka była od niej większa a teraz jest maluśka wobec Psotusi. :crazyeye:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

Witam wszystkich,baardzo długo mnie nie było.Niestety,ale jakoś tak się wszystko ułożyło,że nie miałam czasu napisać.Ostatnie miesiące były dość smutne dla mnie i mojej rodziny,w październiku miałam pogrzeb brata :-( i jakoś tak wypadło mi z głowy pisanie na forum.No dobra dość już smutnych rzeczy,oto są nowe aktualne fotki Psoty(niestety zła jakość,bo robione telefonem).

To pierwsza fotka,Psotka zamyślona!

A tu miziana przez moją siostrzenicę

A tu Psotka ze swoją ulubioną piłką tenisową, a raczej tym co z niej zostało :evil_lol:

a tu piłeczka w pyszczku

tutaj słoneczko na dywaniku

Czyż można nie kochać tej mordeczki i tych oczu:loveu::loveu:

ona tak patrzy i patrzy,że aż serce mięknie :p

A tak poza tym, to nasza mała psotusia podbiła serce swojej Pani weterynarz,która bardzo ją lubi,właścicielki sklepu zoologicznego,w którym kupujemy smakołyki do nauki,zabawki,itd.Wszyscy zgodnie twierdzą,iż ona ma bardzo piękne oczy.
Ostatnio martwiłam się,że małej coś dolega,ponieważ sika raz z nogą w górze:crazyeye:( jak samiec),a zaś innym razem sika już jak dziewczynka.No i na wizycie u wetki( odrobaczanie) uspokoiła nas,że wszystko jest w porządku,ale po prostu Tusia tak sika, ponieważ my chodzimy na spacery z moją siostrą a ona ma psa i od niego przejeła takie zachowanie.

• 4 weeks later...
Posted

witam wszystkich :multi:
mam mały problemik z Psotusią,a mianowicie ona nam zjada pościel:angryy::-o:crazyeye:,jest to zarówno pościel świerza dopiero założona,jak i buszuje po koszu z praniem po zmianie pościeli.Lecz żeby nie było ona ją zjada tylko w nocy.Dawalismy jej już różne kości do chrupania,smakołyki na noc,ale nic nie pomaga,niestety.
Może ktoś ma pomysł jak ją tego oduczyć.Za niedługo zostaniemy bez poscieli.

Posted

Niestety zjada tylko posciel,my zaczynamy się coraz bardziej martwić,ponieważ to może jej zaszkodzić.Próbowaliśmy zrobić tak,że w dzień dostaje inne smakołyki i zabawki,a w nocy zabieramy tamte i dajemy nowe których nie zna(myśleliśmy,że może się po prostu nudzi i dlatego zjada pościel),ale i to nie pomogło.Gdyby tylko rozgryzała nie byłoby takiego problemu,ale ona ją zjada i dlatego się martwimy,niestety jeszcze nie spotkaliśmy się z takim zachowaniem u psa i nie wiemy co może poskutkować.

• 2 weeks later...
Posted

Przed godziną ktoś podrzucił nam na wycieraczkę psa (nie rozumiem tych ludzi:shake:).Jest to maleńki szczeniaczek płci męskiej.Daliśmy mu mleczka i troszkę suchego pokarmu dla szczeniąt,miałam jeszcze troszkę,tylko,że ja nie wiem dokładnie jak karmic to maleństwo.Jutro z rana pójde do wetki,żeby określić ile ten psiaczek ma miesięcy( na moje oko ma ok 2 do 3) i ogólnie zbadać.Kurcze może ktoś mi poradzi jak go karmic i czym,niestety nie mam doświadczenia z takimi maleństwami:oops:.

Psiaczek teraz śpi,zrobił kupkę i dwa razy siku a moje suczynki siedzą cały czas koło niego i chyba go pilnują.On śpi tak smacznie i tak słodko,jak ktos mógł go wyrzucić.