Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od rana mamy już 8 grudnia :shake:. 30 listopada buda się wyjechała, bo pancio muchy w nosie hoduje, a do tego specjalni specjaliści zrobili co - nikt nie widział. Dalej, 1 grudnia amikat pisze :
[quote name='amikat']to nie chodzi o fochy tylko o to ze zrobiliśmy za dużą budę. Za duża przy uwzględnieniu orzecha.[/QUOTE]

Jest super, hiper of g... o, a nie pomoc. Rzeczywiście zesr..... się, a nie daj się. Tyle profesjonalizmu ile orzeszka w tym ...... orzeszku. Będzie czym się chwalić.
Poległ Zawisza, został Czarny .... PR - i bez komentarza.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ANETTTA']Sos obiecał bude i ponoc czekaja na zamówioną !!wiec wierze że bedzie

[B]a karma no coż !!!Pan ponoc daje jej gotowane ale ponoć ona nie bardzo chce jeść a suche które kiedys jej dalam zjadła .....

[/B]moim celem nie było robić tu ferment i ogólnie zamieszanie ale szlak mnie trafił jak zobaczyłam to brudne skundlone psie na lancuchu..[/QUOTE]

ANETTTA nie jestem osobą, która lubi ferment na wątkach i obraża ludzi, ale...
Nie wierzę, że pan specjalnie gotuje dla Miśki jedzenie!!!
Przecież jego nie stać na tego psa!!!
Boli mnie to, że chcieliśmy wszyscy pomóc i nas olano!!!
Zbieraliśmy kasę, robiłyście bazarki... Pieniądze były...
Ale dogomaniaków z forum traktuje się właśnie tak jak na załączonym obrazku!!!
Bo śmiemy upominać się o dotrzymanie obietnic!!!
A Miśka mogła już być bezpieczna, zadbana i ZBADANA PRZEZ WETA w Fundacji Bernardyn!!!

Posted

[quote name='kaja555']może jeszcze nie jest za póżno? nie wiem co się wydarzyło, ale chyba jednak trzeba ją zabrać od pana![/QUOTE]

Kasiu, Fundacja BERNARDYN w tej chwili raczej nie ma miejsca.
Czekali na Miśkę, ale skoro zapadła inna decyzja to wzięli inne staruszki w potrzebie.
Z tego co wiem są zapsieni na maxa.

Posted

[quote name='magda222']Kasiu, Fundacja BERNARDYN w tej chwili raczej nie ma miejsca.
Czekali na Miśkę, ale skoro zapadła inna decyzja to wzięli inne staruszki w potrzebie.
Z tego co wiem są zapsieni na maxa.[/QUOTE]

dokladnie mają balbine i z wojtyszek

Posted

Wpłynęło 20 zł od Anety J. z Środy Wlkp.
Wpłaty dokonano na poczcie bez nicku czy imienia psa w tytule.
Pisze tylko "12 2011"
Czy to któraś z Was, bo nie wiem gdzie zaksięgować?

Posted

[quote name='magda222']Wpłynęło 20 zł od Anety J. z Środy Wlkp.
Wpłaty dokonano na poczcie bez nicku czy imienia psa w tytule.
Pisze tylko "12 2011"
Czy to któraś z Was, bo nie wiem gdzie zaksięgować?[/QUOTE]

magda to ja, przepraszam za brak nicku, przeoczenie :oops: . to jest moja deklaracja za grudzień :)

Posted

MIsia już dwa razy miała szansę pojechać do Fundacji Bernardyn,ale ciągle niektóre osoby litowały się nad Panem,który jak już pisałam litości i miłości dla suni nie ma i się nie zmieni .Żal tylko Miśki,bo już by była zadomowiona i przebadana ..eh szkoda gadać..Czekamy jeszcze na zdjęcia nieszczęśliwej,stojącej w błocie i na łańcuchu suni,bo były obiecane.

Posted

Buda jest. Przyjechała, mój mąż pomalował ją drewnochonem i we wtorek postawimy. Jesteśmy z panem w kontakcie. Do inwektyw pod adresem amikat i fundacji sos nie będę się odnosić, bo szkoda energii. Robimy ile się da i jak prędko się da.

Posted

[quote name='jotka']Buda jest. Przyjechała, mój mąż pomalował ją drewnochonem i we wtorek postawimy. Jesteśmy z panem w kontakcie. Do inwektyw pod adresem amikat i fundacji sos nie będę się odnosić, bo szkoda energii. Robimy ile się da i jak prędko się da.[/QUOTE]
Wow, INWEKTYW , a nie przesadzasz aby ? Ile osób pracuje na etacie w fundacji ? co robią ? jak długo jeszcze ta psica ma być podmiotem frymarczenia, tak ze strony fundacji jak i tego wrednego, bez serca starca.

Posted

[quote name='Pies Wolny']Wow, INWEKTYW , a nie przesadzasz aby ? Ile osób pracuje na etacie w fundacji ? co robią ? jak długo jeszcze ta psica ma być podmiotem frymarczenia, tak ze strony fundacji jak i tego wrednego, bez serca starca.[/QUOTE]

Psie Wolny
do wiadomości Twojej i ogółu
W fundacji nie ma etatów, więc nikt nie pracuje tu '' za pieniądze''. Wszyscy pracujemy wolontarystycznie, mamy swoje rodziny i domy i zwierzaki fundacyjne pod opieką.

Posted

[quote name='kuba123']Psie Wolny
do wiadomości Twojej i ogółu
W fundacji nie ma etatów, więc nikt nie pracuje tu '' za pieniądze''. Wszyscy pracujemy wolontarystycznie, mamy swoje rodziny i domy i zwierzaki fundacyjne pod opieką.[/QUOTE]

Wow, a jedna starsza pani mówiła mi co innego. Nic to, ja mam osiem psów, cztery koty, 44 duże ryby, rodzinę i kupę kup innych obowiązków. Jednak jeśli się publicznie czegoś podejmuję to robię to w taki sposób jaki wymaga sytuacja i nie tłumaczę się tym, że mam coś innego na głowie. Macie dużo zajęć, Wasza sprawa - tu trzeba było się nie wcinać z deklaracjami i długim, zadartym nosem.

Posted

[quote name='jotka']Buda jest. Przyjechała, mój mąż pomalował ją drewnochonem i we wtorek postawimy. Jesteśmy z panem w kontakcie. Do inwektyw pod adresem amikat i fundacji sos nie będę się odnosić, bo szkoda energii. Robimy ile się da i jak prędko się da.[/QUOTE]

czyli jeszcze 2 dni !!!!

Posted

[quote name='Pies Wolny']Wow, a jedna starsza pani mówiła mi co innego. Nic to, ja mam osiem psów, cztery koty, 44 duże ryby, rodzinę i kupę kup innych obowiązków. Jednak jeśli się publicznie czegoś podejmuję to robię to w taki sposób jaki wymaga sytuacja i nie tłumaczę się tym, że mam coś innego na głowie. Macie dużo zajęć, Wasza sprawa - tu trzeba było się nie wcinać z deklaracjami i długim, zadartym nosem.[/QUOTE]

nikt się nigdzie nie wcinal, boli cię coś ,oj boli, ale to nie nasza sprawa
przypuszczam,że nigdy boleć nie przestanie
wiesz,ze gdzieś dzwonią , ciężko tylko ustalić gdzie
na szczęście nie przed Tobą będziemy się rozliczać z naszych działań( czy ich braku)
pozdrawiam kolorowo

Posted

[quote name='kuba123']nikt się nigdzie nie wcinal, boli cię coś ,oj boli, ale to nie nasza sprawa
przypuszczam,że nigdy boleć nie przestanie
wiesz,ze gdzieś dzwonią , ciężko tylko ustalić gdzie
na szczęście nie przed Tobą będziemy się rozliczać z naszych działań( czy ich braku)
pozdrawiam kolorowo[/QUOTE]

Co to jest ?
[quote name='amikat']Kuba, Jotka i ja oczywiście będziemy działać w temacie Miśki. ZObaczymy co sie uda zdziałać[/QUOTE]
[quote name='amikat']Przeznaczcie zebrane pieniądze na co chcecie. My te budę kupimy . Nie pogniewajcie się , ale w przypadku w którym delikatnie mówiąc na Dogomanii uczciwość moją i Fundacji poddaje się w wątpliwość, dziękuję za wszelką pomoc finansową i fizyczną oferowaną przez dogomaniaków. Na co dzień radzimy sobie sami więc Miśce też pomożemy. Wplata 200 zł Fundacji na Miśkę niech zostanie przeznaczona na inna biedę według uznania. Chcecie - kupcie jej 4flex, artoflex lub coś podobnego na stawy i przekażcie panu. On jej poda tak jak podawał inne leki,[/QUOTE]
[quote name='amikat']Oświadczam raz jeszcze - całość kosztów za Miśkę ponosimy my i tylko my. Nie chcemy pomocy finansowej "dogomaniaków" w jej sprawie.[/QUOTE]

Boli mnie Miśka, a Tobie o co chodzi ?

Posted

Najważniejsze jest w tej chwili dobro i bezpieczeństwo Misi,bo już mrozy nastały,a biedaczka póki co na gołej ziemi.Nie wątpię,że wszyscy pragniemy jej szczęścia,oby coś zaczęło się zmieniać na lepsze.

Posted

i działamy, a że Tobie nie odpowiada sposób, to już nie nasz problem
pierwsza buda, która została specjalnie dla Miśki zrobiona była za duża ( dla tych, którzy byli na miejscu i widzieli starą budę Miśki, nasza była podobnej wielkości, tyle że z dwuspadowym dachem, więc wyższa)
i o ile można by ją postawić w innym miejscu na placu, to nie miało to sensu
kto tam był, wie jak to wygląda
budę Miśka musi mieć postawioną przy plocie na przeciw bramy wyjazdowej z posesji, inaczej nie będzie z niej korzystała
dlatego właśnie zamówiona została mniejsza buda, taka, która zmieści się w jedynym miejscu, w którym można ją postawić
czekaliśmy, aż przyjedzie i dlatego tyle to trwało

Posted

[quote name='kuba123']i działamy, a że Tobie nie odpowiada sposób, to już nie nasz problem
pierwsza buda, która została specjalnie dla Miśki zrobiona była za duża ( dla tych, którzy byli na miejscu i widzieli starą budę Miśki, nasza była podobnej wielkości, tyle że z dwuspadowym dachem, więc wyższa)
i o ile można by ją postawić w innym miejscu na placu, to nie miało to sensu
kto tam był, wie jak to wygląda
budę Miśka musi mieć postawioną przy plocie na przeciw bramy wyjazdowej z posesji, inaczej nie będzie z niej korzystała
dlatego właśnie zamówiona została mniejsza buda, taka, która zmieści się w jedynym miejscu, w którym można ją postawić
czekaliśmy, aż przyjedzie i dlatego tyle to trwało[/QUOTE]
Mnie nie odpowiada sposób Waszego działania ??? :crazyeye::crazyeye: A to moja dupa będzie zamarzać ? Co Ty pleciesz ? Przestań, bo to sensu nie ma. To Wy zrobiliście tę budę za dużą i bez uzgodnień, w takim razie myśl jak na jutro temat załatwić, a nie czekać kolejne ileś tam dni - to jest ważne !

Posted

Tobie nie odpowiada nic co z nami związane, cóż Twój problem
nie wiesz nic poza tym co wyczytałeś na wątku, więc daruj sobie
pozwól, że sama będę decydowac o sobie
buda jest i Jotka ją zawiezie tak jak napisała - we wtorek
i proszę, nie pisz o mnie tonem rozkazującym, bo już dawno skończyłam 5 lat

Posted

[quote name='kuba123']Tobie nie odpowiada nic co z nami związane, cóż Twój problem
nie wiesz nic poza tym co wyczytałeś na wątku, więc daruj sobie
pozwól, że sama będę decydowac o sobie
buda jest i Jotka ją zawiezie tak jak napisała - we wtorek
i proszę, nie pisz o mnie tonem rozkazującym, bo już dawno skończyłam 5 lat[/QUOTE]
Ot i błąd zarozumialca. 5 lat może i skończyłaś, ale 15 jeszcze nie.

Posted

a to dobre, pracować w fundacji "na etacie" - przecież każdy w fundacjach robi po godzinach, a etat owszem ma, ale normalnej pracy oprócz tego

jak zwykle na dogo musi być jatka

może lepiej pomyśleć co dalej, może trzeba kombinować, żeby Miśkę jednak zabrać, a póki co to zawieżć karmę