zuzlikowa Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Ihabe, wyślij mi na maila konto dla MIśki...[B] dana przysłała 15zł dla Miśków, czyli teraz na Miśkę pójdzie[/B]( ok, dana?)! Pozostałe wpłaty notuję na 1 stronie i zmieniam tytuł... Quote
zuzlikowa Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 [ Troszkę zaszło zamieszanie...szybko się dzieje... Misiek jest w domu stałym w ok. Krakowa... Miśka w Fundacji SOS ...czyli Misiek na ten moment nie potrzebuje wsparcia, Miśka nadal potrzebować go chyba będzie. Quote
zuzlikowa Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Może tak być zapisane? [COLOR=darkred][B][SIZE=4]Finanse Miśków...opieka weterynaryjna...[/SIZE][/B][/COLOR] [B][COLOR=darkred]WPŁYWY: -konto ihabe: [/COLOR][/B] [LIST] [*]magda222... 50zł [*]Poker ...50zł [*]rencia42 ...50zł [/LIST] [B][COLOR=darkred] [/COLOR][/B] ------------------------------------------- razem... 150zł [B][COLOR=darkred]-konto zuzlikowej: [/COLOR][/B] [LIST] [*]dana... 15zł [/LIST] ------------------------------------------- razem...15zł ------------------------------------------------------------------------------------- RAZEM: 165zł [B][COLOR=darkred]WYDATKI[/COLOR][/B]: ------------------------------------------ razem... 0,00zł [B][COLOR=darkred] [SIZE=5]STAN na dzień 28.03.2011... 165zł[/SIZE] [/COLOR][/B] Quote
magda222 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 [quote name='zuzlikowa'][ Troszkę zaszło zamieszanie...szybko się dzieje... Misiek jest w domu stałym w ok. Krakowa... Miśka w Fundacji SOS ...czyli Misiek na ten moment nie potrzebuje wsparcia, Miśka nadal potrzebować go chyba będzie.[/QUOTE] A można dowiedzieć się czegoś więcej na temat adopcji Miśka? Quote
malawaszka Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 ale akcja[B] ihabe[/B] :klacz: trzymam :kciuki: za Misię - ogromne guzisko - coś okropnego :( Quote
magda222 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 [quote name='azalia']To MIsio jest w fundacji,a nie w DS?[/QUOTE] W odpowiedzi cytuję zuzlikową: [quote name='zuzlikowa']Misiek jest w domu stałym w ok. Krakowa... [/QUOTE] Quote
kuba123 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Miśka ma się coraz lepiej dziewczynka przestała kłapać paszczękom chodzi na spacery na smyczy, je i pije bez problemów, nie interesuje się ranom pooperacyjną i najlepsze Miśka zaczęła poruszać się truchtem dziewczynka przemieszcza sie wszędzie delikatnym kłusikiem, a z guzem tak chodziła jak na zdjęciach stała( znaczy człapała) możemy sobie tylko wyobrazić,, jak ciężkie( i to dosłownie) było jej życie Quote
zuzlikowa Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 [quote name='magda222']A można dowiedzieć się czegoś więcej na temat adopcji Miśka?[/QUOTE] Myślę, że ihabe napisze więcej... I jeszcze raz zaznaczam, że[B] Misiek jest w domu stałym pod Krakowem.[/B]..wygląda na to,że się udało to czego najbardziej chciałyśmy dla Miśka... oby wszystko było już tylko dobrze i jeszcze lepiej! Cieszę się też, że Miśka czuje się już lepiej...i o 11kg lżej jej sie żyć będzie Quote
ihabe Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='ihabe'] Podrózy do nowego domku Miśka:-) Domku na wzgórzu, niedaleko las, piekne łaki, do dyspozycji ogród , duży ogród z choinkami, do dyspozycji kojec i wielka piekna buda jesli Misiek wybierze tę formę rekreacji:-) Ma wspaniały domek do dyspozycji jesli zdecyduje sie zamieszkać z 3 psiakiami, dwoma suczkami i 3 kotkami:-) A jego nowa Pańcia to wielka psiara, która serce ma ogromne dla naszych czworonożnych przyjaciół. [/QUOTE] myslałam, ze opisałam nowy domek Miska:-) Wczoraj rankiem zadzwoniła Pani Ewa w sprawie Miśka. Po długiej rozmowie telefonicznej umówiłam sie z Panią na wizytę tego samego dnia po południu. Zabraliśmy Miska aby sprawdzić jak zachowa sie w stosunku do jej stada. Byłam pewna, ze bedzie ok, gdyz z moim stadem było ok. Ale stado stadu nie równe:-) Bylismy u Pani prawie 2 godziny, Misiek poznał stado, poznał teren i zadecydowlismy , że Misiek tam zostanie, że jest to miejsce dla niego. Ma do dyspozycji piekne górskie powietrze, cudowne widoki, dużą przestrzeń na spacery, a co najwazniejsze Panią, która chetnie poświęci mu swój czas aby wydobyc go z poprzedniego życia. Wierzę, że się uda:-) Quote
magda222 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='ihabe']myslałam, ze opisałam nowy domek Miska:-) [/QUOTE] Wiesz, że nam zawsze mało, mało, mało takich opowieści :) Ale Misio ma szczęście :) A fotki z nowego domku będą? :) Quote
jotka Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Miśka była zabrana przez Fundację SOS dla Zwierząt i to Fundacja ponosi koszty jej leczenia i wożenia. [B]„FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT”[/B] 41-508 Chorzów-Maciejkowice ul. Antoniów 1 Numer konta bankowego: [B]93 1560 0013 2367 0569 2079 0001[/B] IBAN PL[B]93 1560 0013 2367 0569 2079 0001[/B] [B]SWIFT GBGCPLPK[/B] [FONT="][SIZE=4]Tytuł przelewu – leczenie Miśki Wszystkie wpływy są ważne, od przedwczoraj mamy w lecznicy pokiereszowanego powypadkowego niczyjego psa. To jego wątek [url]http://www.dogomania.pl/threads/204930-potr%C4%85cony-pies-przy-drodze-86-B%C4%99dzin-%C5%81agisza-Sarn%C3%B3w-HELP!?p=16579131#post16579131[/url] [/SIZE] [/FONT] Quote
zuzlikowa Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 [quote name='jotka']Miśka była zabrana przez Fundację SOS dla Zwierząt i to Fundacja ponosi koszty jej leczenia i wożenia. [B]„FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT”[/B] 41-508 Chorzów-Maciejkowice ul. Antoniów 1 Numer konta bankowego: [B]93 1560 0013 2367 0569 2079 0001[/B] IBAN PL[B]93 1560 0013 2367 0569 2079 0001[/B] [B]SWIFT GBGCPLPK[/B] [FONT="][SIZE=4]Tytuł przelewu – leczenie Miśki Wszystkie wpływy są ważne, od przedwczoraj mamy w lecznicy pokiereszowanego powypadkowego niczyjego psa. To jego wątek [URL="http://www.dogomania.pl/threads/204930-potr%C4%85cony-pies-przy-drodze-86-B%C4%99dzin-%C5%81agisza-Sarn%C3%B3w-HELP%21?p=16579131#post16579131"]http://www.dogomania.pl/threads/204930-potr%C4%85cony-pies-przy-drodze-86-B%C4%99dzin-%C5%81agisza-Sarn%C3%B3w-HELP!?p=16579131#post16579131[/URL] [/SIZE] [/FONT][/QUOTE] Przesyłam środki przesłane przez danę (15zł) na konto Miśki do fundacji... wklejam też konto na 1 stronę z informacją,że jest to konto dla MIŚKI. OK? Edit: zrobione! Quote
jotka Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Dzięki, łatwo znaleźć i dowiedzieć się co i jak zrobić.:lol: Quote
Paulina_mickey Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Ale super wieści! A skąd PANI się dowiedziała o chłopaku?Ja skąd mogę to Go "wyrzucę" ale nie wszystkie ogłoszenia da się skasować, więc jakby ktoś dzwonił to może ktoś inny skorzysta. Quote
ANETTTA Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 tak jeden bezpieczny a sunia w potrzebie dalej pomózmy FUNdacji w jej utrzymaniu biorac pod uwagę że Funacja ma wiele psów w potrzebie i po wypadkowych Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='zuzlikowa']Ihabe, wyślij mi na maila konto dla MIśki...[B] dana przysłała 15zł dla Miśków, czyli teraz na Miśkę pójdzie[/B]( ok, dana?)! Pozostałe wpłaty notuję na 1 stronie i zmieniam tytuł...[/QUOTE] Jasne,[B] Zuzliku :lol:.[/B] Cieszę się, gratuluję [B] Ihabe i Zuzliku[/B], że Misio już w domu :lol:. Quote
ihabe Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 przesyłam 150 zł do SOS. Misio pomalutku sie aklimatyzuje do nowego miejsca:-) Ma apetyt, chodzi na spacerki. Powinnam miec więcej info weiczorkiem:-) Quote
magda222 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='ihabe']przesyłam 150 zł do SOS. Misio pomalutku sie aklimatyzuje do nowego miejsca:-) Ma apetyt, chodzi na spacerki. Powinnam miec więcej info weiczorkiem:-)[/QUOTE] Nie mogę się doczekać :) Może jakieś fotki przyślą? :) Chciałam zapytać jeszcze a propos Miśki. Jakie były koszty zabiegu? Co jest potrzebne na już (oprócz kasy oczywiście)? Czy Miśka wróci na swoje podwórko? Quote
olenka1987 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 a nie wiadomo czy misiek wybrał dom czy podwórko? gdzie przebywa? sypia? Quote
Bączek Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 To ja wzięłam Misia. Wypatrzyłam go w niedzielę na allegro. Nie wiedziałam, że ma wątek na Dogomanii. Kocham takie psy, i własnie kilka takich było ogłaszanych, ale ten jakoś bardzo mi zapadł w serce. Tak bardzo, że rano w poniedziałek zadzwoniłam pod nr telefonu podany w ogłoszeniu a po południu Misio już był u mnie - jako siódmy pies. Ja naprawdę nie miałam zamiaru brać kolejnego psa. Na noc z poniedziałku na wtorek zamknęłam go w kojcu. Był bardzo przestraszony i zdezorientowany. Bałam sie że wyjdzie za ogrodzenie i przepadnie. W kojcu płakał całą noc, tak że rano skoro świt, z duszą na ramieniu wypuściłam go na zewnatrz. Połaził trochę i zaczął dobijać sie do bramy. Przestraszyłam się i znów go na chwilę zamknęłam. A potem zrobił sie piekny dzień i poszliśmy na spacer. Jak na psa, który nie chodził na smyczy szedł dość dobrze. Jak mój pies sie oddalał to darł za nim, że mi rekę chciał wyrwać. Ale ogólnie było nie źle. Po spacerze zostawiłam go na długiej lince, żeby go złapac jak będzie np skakał przez siatkę. Ale linka plątała się o drzewa, a Misiu nie chciał przeskakiwać więc od tej pory chodzi luzem. Na noc go na razie zamykam. Na dzien też jak idę do pracy, boję się żeby z nudów coś nie wykombinował. Psy przyjęły go poprawnie, nie było żadnej awantury. Misiu jest strasznie delikatny i bojaźliwy. Towarzystwo psów wyraźnie wpływa na niego pozytywnie (zwłaszcza takich diabłów, one go rozruszają) Nie wiem jak go wyczesać chyba trzeba będzie go ostrzyc, jest cały w dredach i kołtunach posklejanych tłuszczem do samej skóry. Czesanie sprawia mu ból i wogóle jest niemożliwe. To tak jakby owcę chciał wyczesać. Dziś już biega radośnie jak szczeniak, ale jeszcze wczoraj był smutny i zagubiony. Quote
kuba123 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='magda222']Nie mogę się doczekać :) Może jakieś fotki przyślą? :) Chciałam zapytać jeszcze a propos Miśki. Jakie były koszty zabiegu? Co jest potrzebne na już (oprócz kasy oczywiście)? Czy Miśka wróci na swoje podwórko?[/QUOTE] co do kosztów zabiegu dopytam dokładnie Miśka jest świetna, taka "MISIATA" sama słodycz Miśka jutro wraca do swojego domu Pan bardzo kocha sunię, dzwoni codziennie i dopytuje o wszystko bardzo za nią tęskni będziemy z nim w kontakcie Quote
ihabe Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 witam , witam i bardzo sie cieszę, że jesteś z nami Bączku:-) Myślę cały czas o Miśku ale wiem, że jest mu cudownie tam gdzie jest, mnie by na pewno było:-) Wymiziaj go prosze od ciotki ihabe:-) Quote
ihabe Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Miśka wraca na to podwórze? A przygotuje jej Pan chociaż budę? Czy bedzie nadal spała w beczce?:-( Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='ihabe']Miśka wraca na to podwórze? A przygotuje jej Pan chociaż budę? Czy bedzie nadal spała w beczce?:-([/QUOTE] To dobre pytanie... Dobrze, ze Misio ma dom:lol:. Quote
Recommended Posts