andzia69 Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 [B]a ja mam prośbę - czy ktos moze poprostować to, co tam sie zaczęło dziać??? ludzie chcą wpłacać pieniadze i zbierać dary na konto kieleckiego TOZu!!! a to się ma nijak do faktycznego stanu rzeczy!!!:shake: to STOZ "Zwierzak" i niezrzeszeni wolontariusze wyciągali z tej mordowni zwierzaki - TOZ nie ma z tym nic wspólnego (oprócz częsciowego podobienstwa w nazwie:angryy:)[/B] zaraz sie okaże, ze to TOZ to wszystko rozdmuchał - tylko dlaczego przez tyle lat siedzieli cicho jak mysz pod miotłą!!!:shake: Quote
agnieszka24 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Andziu zaraz wyślę ci na pw jaką odpowiedź dostałam na pytanie dlaczego pieniądze zbierane sa na kontu TOZu. Ty to sklecisz w całość i napiszesz na forum. Bo ja jestem trochę nie w temacie. Quote
andzia69 Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 [quote name='Basia1968']własnie zdążyłam się juz zorientować. Cholera żeby to nie obróciło się w złym kierunku. W ogóle co za pomysł z tym zbieraniem kasy??[/QUOTE] no właśnie nie mam pojęcia - juz są komentarze, ze to wszystko po to by kasę wyciagnąć! zesz k..a mać:angryy: albo, ze to walka przedwyborcza z obecnym prezydentem... Quote
ewab Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Dziewczyny nie prostujcie tego za bardzo. W pierwszym odruchu też się wkurzyłam i napisałam maila, informującego kto wyciągnął kilkadziesiąt zwierząt z zacnego przybytku, zrobił zdjęcia i rozrabiał temat. Gdy weszłam na FB i przeczytałam co tam się pisze, to powiem Wam, że nie chcę tego firmować naszym stowarzyszeniem. Jedyny pożytek z tego, że wokół sprawy zrobiło się głośno i media są zainteresowane tematem. Andzia jesteś zalogowana na goldenline.pl. Sprawdź czy tam ktoś nie pisze takich głupot. Quote
E-S Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 [quote name='andzia69']no właśnie nie mam pojęcia - juz są komentarze, ze to wszystko po to by kasę wyciagnąć! zesz k..a mać:angryy: albo, ze to walka przedwyborcza z obecnym prezydentem...[/QUOTE] O ile się zorientowałam z facebooka - nikt nie prosił o pieniadze - była tylko prośba o pomoc agatce - dalej poszło samo, ludzie sami zainicjowali zbiórkę na pomoc wszystkim psiakom z Kielc ... napisało mi się Killec. hm. No, niemniej jednak coś z tym trzeba było zrobić, prawda ? Bo te psy naprawdę potrzebują pomocy, nie tylko Agatka. Skoro jest inicjatywa obywatelska, ludzie sami chcą pomóc - to trzeba ich gdzieś skierować, tak się stało. A nieżyczliwych komentarzy zawsze będzie przybywać, o czym by nie był artykuł, jakie by nie były jego skutki, malkontenci i wyznawcy spiskowej teorii dziejów są wszędzie i mają się dobrze. To co się dzieje na facebooku to coś niesamowitego - około 7000 osób jest tam na wątku Kielc ... Quote
ewab Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 [B][B]Wklejam cytat ze strony ŚTOZ-u. Można go wykorzystywać w informacjach dla osób nie będących w temacie.[/B] [/B][B]Nie bądź obojętny na los zwierząt, które przebywają w schronisku w Dyminach. Od wielu lat sytuacja nie ulega zmianie. [/B][B]1. Dokumentacja prowadzona przez schronisko jest nierzetelna, dotyczy to zarówno księgi rejestrowej zwierząt jak i dokumentacji medycznej. Brak jest możliwości jednoznacznej identyfikacji zwierzęcia. 2. W schronisku panuje przepełnienie. Zwierzęta żywione są np. surowymi korpusami, podrobami drobiowymi, chlebem moczonym w wodzie lub kaszą. Karma podawana jest w jednym pojemniku znajdującym się w danym boksie. Brak systematycznego dostępu do wody. 3. Nieumiejętne rozmieszczenie zwierząt powoduje, że psy walczą ze sobą okaleczając się nawzajem, nierzadkie są przypadki zagryzień. 4. Suki z cieczką przebywają w jednym boksie wraz z psami. W konsekwencji dochodzi do walk pomiędzy psami oraz rozmnażania się zwierząt. 5. Brak kwarantanny (zwierzęta nowo przybyłe są dołączone do pozostałych bezpośrednio po odłowieniu). 6. Piaszczyste podłoże w boksach i klatkach uniemożliwia dezynsekcję co skutkuje rozprzestrzenianiem się chorób zakaźnych. Wydawane psy i koty są często nieuleczalnie chore. 7. Brak programu zapobiegania bezdomności zwierząt (wydawane zwierzęta można co prawda bezpłatnie wysterylizować, ale jest to zależne od osoby nabywającej zwierzę). 8. Brak wolontariatu. 9. Personel nie posiada predyspozycji do zajmowania się zwierzętami, często nie potrafi udzielić podstawowych informacji dotyczących wskazanego zwierzęcia, przy wyłapywaniu, a także przy wyciąganiu z boksów zwierzęta są traktowane brutalnie. 10. Wyposażenie gabinetu weterynaryjnego w schronisku (szafka z lekami i stół do badania) nie pozwala na diagnostykę i przeprowadzenie zabiegów chirurgicznych (m.in. dotyczy to zwierząt powypadkowych). Schronisko odławia psy i koty z terenu gminy Kielce otrzymując roczne wynagrodzenie od miasta w wysokości ok. 550.000 zł. Mimo znacznego przekroczenia ilości zwierząt ma zawartą umowę z 21 gminami województwa świętokrzyskiego otrzymując za każde odłowione zwierzę ok. 1200 zł.[/B] Quote
andzia69 Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 [quote name='E-S']O ile się zorientowałam z facebooka - nikt nie prosił o pieniadze - była tylko prośba o pomoc agatce - dalej poszło samo, ludzie sami zainicjowali zbiórkę na pomoc wszystkim psiakom z Kielc ... napisało mi się Killec. hm. No, niemniej jednak coś z tym trzeba było zrobić, prawda ? Bo te psy naprawdę potrzebują pomocy, nie tylko Agatka. Skoro jest inicjatywa obywatelska, ludzie sami chcą pomóc - to trzeba ich gdzieś skierować, tak się stało. A nieżyczliwych komentarzy zawsze będzie przybywać, o czym by nie był artykuł, jakie by nie były jego skutki, malkontenci i wyznawcy spiskowej teorii dziejów są wszędzie i mają się dobrze. To co się dzieje na facebooku to coś niesamowitego - około 7000 osób jest tam na wątku Kielc ...[/QUOTE] E-S no to zobacz: "Stworzone przez:[URL="http://www.facebook.com/group.php?gid=111611718864409"]NIE!!!! DLA BANDYTÓW MALTRETUJĄCYCH ZWIERZĘTA![/URL] Więcej informacjiWysłaliśmy tysiące maili w sprawie "schroniska" w Kielcach-Dyminach;sprawą zainteresowały się media,są przeprowadzone kontrole,prawdopodobnie odbiera się już bandziorom chore zwierzaki i kalekie.Czekamy na udostępnienie nr kont i adresów do przesyłania pomocy finansowej i w postaci darów,o które pytacie...TERAZ NAJWAŻNIEJSZA JEST POMOC!PRZEDE WSZYSTKIM ADOPCJE!JEŻELI JESTEŚCIE Z KIELC LUB OKOLIC ALE TEŻ I CAŁEJ POLSKI I MOŻECIE ADOPTOWAĆ PSA,KOTA ZRÓBCIE TO!Jeżeli nie,przekazujcie dalej,zobaczcie co dzieje się w schronisku,zostańcie Wolontariuszami...DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM ZA NIESAMOWITĄ AKCJĘ MAILLINGOWĄ I NIE TYLKO...TERAZ MUSIMY POMÓC!!!! KOCHANI WPŁACAMY PIENIĄDZE NA ZWIERZAKI Z KIELC NA: [B]TOZ KIELCE Deutsche Bank PBC S.A.odział Kielce 55 1910 1019 2004 4200 3121 0001 KONIECZNIE Z DOPISKIEM: "Darowizna dla zwierząt z kieleckiego schroniska-Dyminy" / przekazujcie dalej [/B] POTRZEBNE SĄ ADOPCJE,DOMY TYMCZASOWE,STAŁE!!!!" [URL="http://www.facebook.com/posted.php?id=135227116488082&share_id=155904214429544&comments=1#%21/event.php?eid=118781651508291&ref=share"]http://www.facebook.com/posted.php?id=135227116488082&share_id=155904214429544&comments=1#!/event.php?eid=118781651508291&ref=share[/URL] i niejaka Gosia Frąc w co drugim swoim poscie podaje te namiary...to o co tu chodzi???? bo jak dla mnie o kasę - a my nie chcemy żadnej kasy!!!! chcemy tylko, zeby to schronisko było schroniskiem - a nie umieralnia!!! Miasto ma kasę - po jaką cholerę jeszcze na to zbierac!? jakos do tej pory ciułałyśmy grosz do grosza i się udawało łatwiej czy ciężej ratować bniedaki...ale to nie chodzi o uratowanie 5, 10, 15 psów - nam chodzi o to, by ta reszta, która tam została miała godne warunki egzystencji!!! EwaB - ja pozostanę przy swoim zdaniu...uważam, ze w tym momencie zbiórka kasy zostanie bardzo źle odebrana i...myslisz, ze ktos z TOZu wyciągnie pieseczka i go bedzie niańczył tak jak my to robimy???? bo jak znam życie to moze i wyciągnie...tylko dziwnym faktem on zostanie nam na głowie...(bo to nie raz było praktykowane!!!) co do tych wypunktowanych rzeczy - brak mi tutaj informacji, że zwierzaki nie są szczepione, albo szczepione wybiórczo w zależnosci od widzimisie? i często szczepione są zwierzęta majace objawy chorobowe - np. zaropiałe oczy, nos, są wychudzone, odwodnione - a to jest przeciwwskazaniem do szczepień, bo mogą zwierzaka tylko dobić! Quote
ewab Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 [quote name='andzia69']EwaB - ja pozostanę przy swoim zdaniu...[B]uważam, ze w tym momencie zbiórka kasy zostanie bardzo źle odebrana [/B]i...myslisz, ze ktos z TOZu wyciągnie pieseczka i go bedzie niańczył tak jak my to robimy???? bo jak znam życie to moze i wyciągnie...tylko dziwnym faktem on zostanie nam na głowie...(bo to nie raz było praktykowane!!!)[/QUOTE] Też tak uważam. Quote
erka Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 To chyba przez to, że dziewczyny , które wyciągneły benię , Agatkę z oczami w fatalnym stanie, prosiły o pomoc w sfinansowaniu operacji . Wczoraj pod bramą schronu ktos przywiązał psiaka. Akurat ktos wchodził, otworzyli brame i on wbiegł do środka . Zadbany, w dobrej kondycji, wbiegł radośnie , wesoły zadowolony, biedak nie wiedział, gdzie sie dostał. Tak mi go szkoda, wkrótce, o ile przezyje, nie zostanie zagryziony i nie zachoruje na wirusówke, będzie brudny, zapchlony i wychudzony. Quote
ewab Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Andzia wklej cytat z postu 867 na pierwszą stronę Quote
erka Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 W tym cytacie nie ma jeszcze punktu o braku izolatki, bo chyba trudno nazwać tym karcer metr na metr, bez dostepu światła słonecznego, gdzie wrzucane są chore psy. Quote
epe Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Dziewczyny! Ja w sprawie akcji zbierania kasy do TOZ Kielce. Czy znacie niejaką Gosię Frąc? Widzę,że to ona jest główną "polecającą" konto TOZ,a na wpis dziewczyny ze "Zwierzaki",że to one wyciągają psy,płacą za hotele i leczą - Gosia jej odpisuje,że teraz to nieważne,one też dostaną potem kasę - czy coś w tym rodzaju. Czyżby Gosia była z TOZ? I czy TOZ Kielce również brał udział w wyciąganiu psów z Dymin? Czy teraz się "obudziły"?:cool3: Quote
eve-w Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 nie ma sensu wypisywac teraz z wykrzyknikami, ze to nie TOZ tylko STOZ. Wyglada to jak walka o pieniadze.(uwazam, ze te wpisy powinny byc usuniete, bo na serio zle to wyglada) Pieniadze sa zbierane na TOZ ale sa t pieniadze ktore beda "zamrozone" na czas poprawy warunkow w schronie. Sa zbierane na TOZ bo STOZ nie budzi zaufania, nie ma marki, ale pracujemy nad nia :) Link STOZ wedruje na FB, zwieksza sie ilosc osob, to szansa na wypromowanie Waszych psiakow na FB, czyli dotarcie do potencjalnych DS. Tylko ktos musi nad tym posiedziec. Ten apel z postu ktoregostam musi wyjsc z konta STOZ. To znowu powiekszy Wam liczbe osob. Gosia Frąc nie zaszkodzi, jedyne co może zrobić to pomóc. Waszym zadaniem jest opracowac plan poprawy warunkow w schronie. Punkt po punkcie trzeba do tego dazyc, ale trzeba wiedziec do czego. Nie przejmujcie sie glupimi komentarzami, nie przejmujcie sie tym co pojedyncze jednostki wypisuja na ktorykolwiek z tematow. Zobaczcie jak poruszyla sie Polska (za moment dotrze to cdo calego swiata). Jak ludzie chca Wam pomoc. Wykorzystajcie te szanse i pomozcie pomagac a zobaczycie, ze bedzie lepiej :) Zbierzcie wszystkie dowody przeciwko schronisku. Udowodnijcie, ze lamia punkt po punkcie swojego regulaminu. Tylko prosze, nie ujawniajcie zbyt wiele tutaj, na forum publicznym. Nie dopytujcie jak idzie i co jest w planach. Tu nie mozna sie zdradzic, niestety konspiracja musi byc. Czy ktos moze napisac tekst do przetlumaczenia na ang o sytuacji w kielcach? ps. Gosia jest z Fundacji Obrony Praw Zwierzat. Nijak powiazana z TOZ. O pieniadze na kielce nikt nie prosil,. Sa zbierane bo setki ludzi domagaly sie tego. Na hotele itp bedziecie zbieraly z konta STOZu, bo zwieksza Wam sie ilosc osob. Quote
E-S Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Epe, nie wiem kogo pytasz o Gosię Frąc, ale jako żem dziewczyna - to odpowiem, że ja jej nie znam. Quote
epe Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Eve! Nie rozumiem Twojego wpisu:-o Czy nie rozumiesz,że źle ulokowana kasa nikomu nie pomoże? Wiesz ile kosztuje leczenie psów,doprowadzenie do normalnego stanu? Co ty piszesz o zamrożeniu kasy? Psom w takim stanie kasa potrzebna jest na już! Ponbadto widzę,że nie znasz przepisów towarzystw - pieniądze darczyńców na określony cel muszą być na niego wydane,a nie zamrażane!:shake: Czy to Ty jesteś Gosią Frąc? Wtedy Twój wpis byłby bardziej zrozumiały:razz: Quote
eve-w Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 epe a czy Ty nie rozumiesz idei akcji na FB? Ona nie ma na celu zbierania pieniedzy na hotele dla psow ktore macie pod opieka, tylko na to, zeby te psy nie musialy do nich isc, tylko siedzialy w bezpiecznym schronisku pod nalezyta opieka. Akcja na FB ma doporwadzic do zmiany w Dyminach, w schronie. Nie ejstem Gosia Frac. Gosia to Gosia i nie ma jej na dogo. :) Quote
E-S Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Ewa nie jest Gosią Frąc :D Ewe-w znam osobiście i zaręczam, że nie jest żadną Gosią :D Quote
agnieszka24 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Bardzo proszę o zakończenie dyskusji na fb na temat zbierania pieniędzy na konto TOZu! Sama była na początku zaskoczona, ale taka dyskusja tylko szkodzi. Pieniądze jakie wpłynął zasilą też konto psiaków ze śtozu. Poza tym duże grono osób dowie się o psiakach, a to zwiększa szansę na pomoc dla nich. Toz ze śtozem się dogada w tej sprawie. My nie musimy drążyć tematu. Gosia pomaga, a nie szkodzi. Naprawdę bardzo dużo już zrobiła. Oby tym razem akcja przyniosła efekty i udało się wygrać walkę o lepsze jutro psiaków ze schronu. Nie mąćmy już na fb, bo to tylko podważa wiarygodność akcji. Quote
ewab Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Eve-w nie jest Gosią Frac. Wpisy o kasę nie wyszły od Toz-u choć tak to jest wpisane na FB. Nie chcę o wszystkim pisać na ogólnodostępnym forum. Nie chcę też, żeby kasa skłóciła nasze wspólne działania o poprawę sytuacji zwierząt, które znalazły się w Dyminach. Quote
andzia69 Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 a ja zapytam inaczej - co bedzie z ta "zamrozoną" kasą na koncie TOZu gdy sie okaże, ze z całej tej akcji nic nie wyszło??? przyszło wam to do głowy? po jaką chusteczkę pisze sie o kasie???? można było napisac, ze do momentu osiągniecia konkretnego celu nie zbieramy kasy, bo nie ma po co! nie podoba mi sie to....i nei znam żadnej Gosi Frąc...zalogowałam sie na FB po to by poczytać co tam piszą...ale mi sie to nie podoba i koniec - takie jest moje zdanie:( Quote
eve-w Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Dlatego skupmy się na sprawach dotyczących zmian w schronisku. Sprawy finansowe odlozmy na bok. Bylam na stronie STOZ :) widze poprawe! Brawo! :) Quote
erka Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Nie jestem członkiem żadnej z tych organizacji, ale o ile wiem, to nie ŚTOZ był inicjatorem zbierania jakichkolwiek pieniędzy. Jednak TOZ nie ma teraz jakiegokolwiek udziału w ratowaniu psów ze schroniska , dlaczego więc akurat na ten cel miałby ktos wpłacać tam pieniądze:roll:. Quote
epe Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 E-S jak dobrze,że jesteś! Chodzi mi o to,że wspomniana Gosia Frąc wydaje się głównodowodzącą na FB! Nie wiem czy jest przy okazji moderatorem,ale wszelkie moje pytania np. jak TOZ zamierza wydać zebrane pieniądze - są poprostu usuwane! Dobrze,że Eve jest Ci znana,ale nie mogę się zgodzić z jej argumentacją,że pieniądze zebrane zostaną zamrożone do czasu zmian w Dyminach. Ile psów potrzebujących interwencji weta z prawdziwego zdarzenia,a nie tego konowała ze schronu /zresztą opisywanio jak wygląda i czym dysponuje gabinet/ nie doczeka,a pieniądze będą się mroziły! Wcale nie wiadomo jak długo potrwa walka o prawdziwe zmiany w Dyminach - bo to że jest głośno w sprawie,jeszcze niczego nie załatwia! Wiem o tym,bo wiem jak długo trwają takie sprawy np.Wieluń.Olkusz itp. Quote
eve-w Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 DZIEWCZYNY! dlaczego cały czas piszecie o pieniądzach? Napiszcie proszę tekst do przetlumaczenia. Quote
ewab Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Fotorelacja z Dymin - 18.09.2010 szkieletorek:( [IMG]http://img715.imageshack.us/img715/7345/imgp0988a.jpg[/IMG] [IMG]http://img255.imageshack.us/img255/9534/imgp0990a.jpg[/IMG] [IMG]http://img94.imageshack.us/img94/1531/imgp0991a.jpg[/IMG] [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/2530/imgp0992a.jpg[/IMG] [IMG]http://img543.imageshack.us/img543/695/imgp0993a.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts