Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Matko jedyna! Dziewczyny-co tu robić?
Jakaś akcja by się przydała! Żeby wszyscy zobaczyli i dowiedzieli się co w Waszym schronie się wyprawia!
Przydałoby się,żeby Emir /a ma szeroką dokumentację fot./ pomogła-bo jako org.ma prawo interweniować wszędzie!
Może jednak do biur poselskich z Waszego terenu maile ze zdjęciami wysłać?
Który poseł jest od Was z PO,najlepiej,aby sam miał psa!
Możnaby takiemu na ambicję wejść,że nie wypada,aby taki schron funkcjonował w UE- Kielce to też UE przecież!

Posted

[quote name='KWL']Coś więcej o tym kaukazie może wiemy ?[/quote]

niestety nie bardzo... u nas w schronie nikt nic nie wie... jak my przechodziłyśmy koło jego boksu to strasznie szczekał, potem się uspokoił...ale łagodny to raczej nie jest:shake: no i na oko ma ok. 4-5 lat...ale to na oko

Posted

Andzia!
A gdzie składasz?
Do Urzędu Miasta? Mogłabyś też dopisac,że utrzymanie tego pseudoschronu idzie z pieniędzy podatników!
A na końcu pisma może napisać-do wiadomości: i tu wymienić jakieś ważne instytucje-w tym np.org.Emir

Posted

[quote name='czarna_zaba']jak trzeba będzie coś napisać, podpisać itd to dawaj znać...Ja też po wizycie w tym miejscu nie mogę sypiać:-([/quote]

lepiej nic nie pisz...przecież musimy mieć kogoś w razie potrzeby, kto będzie mógł wyciągnąć psa....

Posted

Andzia!
A możeby zrobić taką akcje dogomaniacką z mailami do wojewody Waszego-tak jak z Krzyczkami?
Jak facet zacznie dostawać maile /najlepiej z "odpowiednimi" zdjęciami-wybór na wątku jest duży!/ z całego kraju,to może się bardziej przejmie?
Można jeszcze napisać,ze wątki psów z Kielc ogląda już cała Europa!
Może się zawstydzi i będzie się chciał wykazać?

Posted

Ale dla nich to będzie rodzaj wstydu,że cała Polska wysyła do nich maile! Tego napewno sie nie spodziewają!
Wiesz jak jest,na własnym podwórku różne niedociągnięcia się kryje i udaje,że jest wszystko cacy!
A tu nagle okaże się,że wszyscy w kraju wiedzą,że nie jest cacy-zdjęcia mówia same za siebie!
A możnaby tekst ten do wojewody mazowieckiego "odpisać"-troche może zmienic i gotowe!
A potem puści się po wątkach-dziewczyny wyślą napewno-aż mu się skrzynka zapcha!:evil_lol:

Posted

Chrcynno, Krzyczki, Kielce, Ligota ,.... ile jeszcze takich syfów w których konają w potwornych męczarniach te bezbronne zwierzęta? Boże jakie straszne są te boksy, wąskie , długie tunele:-(. Mam dosyć..

Posted

Magdawi!
Mimo tego,że nie tylko Ty masz dość-musimy działać!!
Może się uda?;) Przynajmniej będziemy mogły powiedzieć,że zrobiłyśmy wszystko co w naszej mocy,aby zmienić los psów w tych schronach!
Nie możemy się załamywać-musimy stosować różne metody!
Mimo wszystko wierzę,że "kto puka,temu bedzie otworzone"!

Posted

Epe wiem, że nie można się poddawać , ale czasem dołuje mnie świadomość, że uda się pomóc tylko nielicznym a pozostałe zginą bez możliwości ucieczki z tych miejsc zagłady. I dopiero dogo uświadomiło mi ogrom cierpienia zwierząt w tych "schronach".

Posted

I właśnie dlatego należy walczyć o zmiany w schronach-bo wtedy beda miały przyzwoite warunki!
O to mi chodzi,że można działać dwutorowo-oprócz wyciągania pojedynczych psów-pisac,protestować-jednym słowem molestowac,wysyłac foty drastyczne do osób,które są władne do dokonania zmian!

Posted

Andzia!
Ja sobie skopiowałam te petycje,co były o Krzyczkach,ale tam trzeba zmienić w treści tak,aby opisywały co jest nieprawidłowego w Waszym schronie.
Moge to przerobić! Spróbuję!;)
I puścimy na wątki-dziewczyny napewno wyślą-myślę,że to też powinno iść do wojewody Waszego! I koniecznie ze zdjęciami!
Może facet wcale nie wie co się tam dzieje? A jeszcze jak fotki-takie "najlepsze" zobaczy,to może chłopa ruszy?

Posted

Dziewczyny!
Na dziś nie zdążę! Wolałabym w okolicach soboty,bo mi się nieoczekiwana praca "przyplątała":angryy:
A to trzeba zmienić z głową,aby przedstawiało tragedię tego schronu i wyrzucane w błoto pieniądze miasta i gmin z którymi umowa podpisana.

Posted

Próbowałam zainteresować sprawą znajomego fotoreportera. Okazało sie, że na kieleckim schronisku już połowa lokalnej prasy zęby zjadła, a kumpel miał zakaz wstępu na teren. obiecał, ze popyta, ale kazał nie robić sobie nadziei. Jako sojusznika zaproponował natomiast weterynarza z osiedla Na Stoku. Moze rzeczywiście warto zadbać o wsparcie wetów? Co o tym sądzicie?

Posted

Dziewczyny napiszcie jeszcze o tym ze nawet nie ma mozliwosci wolontariatu w schronie:roll: bo dla tych zwierzakow naprawde jest potrzebny kontakt z czlowiekiem a jak by byl wolontariat to napewno im by bylo tam "lepiej" i sadze ze znalazla by sie tez duza grupa osob ktore tam by chodily..

Posted

[quote name='czarna_zaba']Dziewczyny sprawą zainteresowało sie Echo, trzeba, żeby ktoś udzielił zwartej, konkretnej informacji, najlepiej udostępnił zdjęcia. Dobrze, żeby była to któraś z dziewczyn których już do schronu nie wpuszczają.
Dziennikarka też jest psiarą :) Andzia może TY?
Meil kontaktowy [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/quote]

a co mi tam - jutro wyslę do niej tresć tego pisma co go skleciełam, może odnajdę też jakies stare...i zdjęcia dołączę te co są tutaj...

Posted

Weterynarz z przychodni "Na Stoku" na pewno nie uważa, że schron jest ok. Mysle, ze warto go poprosić o pomoc.
A te materiały zebrane przez Emir? Może by je też dać do Echa?
Pomóżcie, dla mnie to jest dość obcy temat, nie wiem jakie działania były już podejmowane, jakie pisma pisane, trudno mi pośredniczyć w tej sprawie.
Andziu skontaktowałaś sie z ta panią?

Posted

Jeszcze nie miałam czasu:oops: ale myslę, ze w poniedziałek jej to wyslę - tylko tak bez ogródek mam jej to wysłac czy napisać, że od ciebie mam ten namiar czy jak? Emirowa ma wszystkie te nasze pisma z wczesniej - nie wiem czy prezes TOZu ma ich kopie - jak ma to na pewno chętnie udostępni dla tej pani. Na stronach [url]www.tozkielce.pl[/url] tez są pisma wysyłane np, w sprawie wolontariatu, opieki nad bezdomnym zwierzakiem po wypadku - na pewno sporo można wykorzystac

można jej podesłać tez link do tego wątku

Posted

Link do tego wątku już podesłałam. Wiecie o co chodzi - skoro chcemy zainteresować media, musimy im coś interesującego dać, zdjęcia, materiały, ludzi którzy udzielą wywiadu. Andziu czy Ty i Erka mogłybyście opowiedzieć np. o tym, że Was tam nie wpuszczają?
Andzia może daj mi na PW swój nr telefonu i to ona do Ciebie zadzwoni?

Posted

[FONT=Arial][SIZE=2]"przejrzałam forum i zdjęcia, wezmę sie za to, tak nie może być, po co w ogóle oszukiwać sie mówieniem że to jest schronisko, to jakaś wykańczalnia....[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Anna Niedzielska"

to meil od dziennikarki z Echa

wygląda na to, ze ktoś wreszcie chce pomóc....dziewczyny, jak zgromadzić materiały, dajcie namiary na ludzi którzy coś wiedzą, mogą udzielić informacji, mogą sie ujawnić opowiedzieć o tym, że trzeba wykupować zwierzęta ze schronu,żeby je ratować, jeśli ktoś chce nam pomóc to nie mozna tego zmarnować!
[/SIZE][/FONT]

Posted

Dziewczyny!
Dziś siadam do pisania apelu- najbardziej pomocne są dla mnie materiały i wnioski,które sporządziła Emir,po wizycie i fotach w Waszym schronie!
Ważne są też jej pisma do Waszych władz,które zostały bez odpowiedzi-chyba!
Wszystko to jest na innym wątku-tego spaniela /bo od niego się wszystko zaczęło!/
Jeśli chcecie dać materiały prasie,to najlepsze są na tamtym wątku!
A co do niepewności wysuniętej przez enię,że trzeba być w schronie,aby interweniować-przypominam sprawę Krzyczek!
Wiekszość wysyłających apel do wojewody mazowieckiego też tam nie była,ale apel wysyłała! Np.ja!
Przecież info co się dzieje nie tak w danym schronie,można uzyskać z różnych źródeł!