Misiek2003 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 trzymam kciuki że sie wszystko uda - zobaczymy co odpowie dzisiaj Urząd Miasta w sprawie skargi na zakaz robienia zdjęć Quote
olaitomek Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 właśnie rozmawiałam z panią z Gazety Wyborczej!! załatwione!! :multi: będą publikować zdjecią psiaków szukających domów!! powiedziała, że nie może obiecać, że codziennie, ale na pewno często :lol: i najważniejsze, ż e mogę przesyłać im zdjęcia mailami :cool3: ta pani myślała, ze to będą psy ze schroniska, ale powiedziałam jej, że współpraca ze schronem "średnio" się układa... może za jakiś czas "podrzucić" im temat schroniska? czy lepiej tego nie ruszać? jakieś psie kandydatury na początek? :razz: zdjęcia będę wysyłać dopiero w poniedziałek, bo narazie najważniejsza jest Gafa... a z nią kiepsko... :-( Quote
Misiek2003 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Kierownik schroniska poinformowała mojego kolegę że zdjęcia można robić tylko pod jej nadzorem i na swój użytek - nie ma mowy o internecie i można fotografować tylko zdrowe ładne pieski bo pieskowi bez np nóżki ona tej nóżki nie przyklei a takie zdjęcie oczernia schronisko Quote
masienka Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 A jak by pieknie wygladalo gdyby w gazecie pojawialy sie zdjecia tych wlasnie najbardziej potrzebujacych psiakow ze schroniska. Bez nozki, bez oka czy starych i kalekich... Coz to musi byc za dobre schronisko gdzie tak staraja sie szukac domow tym biedakom. A ile splendoru splynelo by na kierownictwo tegoz przybytku...:razz: "Pani Kierownik musi byc wspanialym czlowiekiem skoro tak dba o swoich podopiecznych i zorganizowala takie akcje adopcyjne!" Wyobrazacie sobie takie rubryki w gazetach?? Cud, miod i orzeszki... Niech sie Pani Kierownik sprobuje nad takim pomyslem zastanowic:cool3: Zdrowiej nam Gafciu, zdrowiej... Quote
Misiek2003 Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Czekam na odpowiedź z Urzędu Miasta - prawdopodobnie będzie dopiero w poniedziałek bo osoba odpowiedzialna za schroniska jest dziś na szkoleniu, w każdym razie kierowniczka potwierdza że jej zakazowi brak podstaw prawnych a zakaz fotografowania to tylko jej inicjatywa w trosce o dobry wizerunek schroniska Quote
andzia69 Posted October 27, 2006 Author Posted October 27, 2006 Podejrzewam,że trzeba wysyłać po jednym zdjęciu plus opis psa. Trzeba tu podać Oli wszystkie kieleckie wątki!!!! Gafciu - nie rób nam tego, zdrowiej psinko:shake: Quote
Agnieszka P Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 a Nika została zabrana przez nas kilka tygodni temu [url]http://img142.imageshack.us/img142/8990/foto019ij0.jpg[/url] [url]http://img140.imageshack.us/img140/9492/foto001kc2.jpg[/url] [ur]http://img136.imageshack.us/img136/6094/foto021fw9.jpg[/url] [url]http://img222.imageshack.us/img222/9539/foto002ko6.jpg[/url] [url]http://img140.imageshack.us/img140/841/foto012ks1.jpg[/url] Quote
andzia69 Posted October 27, 2006 Author Posted October 27, 2006 Agnieszko - w takim razie jak będziecie w Kielcach zadzwon a ja podrzucę kaskę jak obiecałam - 100 wystarczy? Quote
andzia69 Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 rotek pojechał dziś z Agnieszką do Krakowa:multi::multi::multi: do Krakowa też razem z nimi pojechała dalmolabcia do swojego nowego domku i...narzygała na Agnieszkę ze 3 razy, nasikała:oops::oops::oops: Agnieszko przepraszam za kłopot i dziękuję, bo mała znalazła naprawdę fajowy domek:loveu::loveu::loveu: Quote
Agnieszka P Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Nic im nie wybacze pozbyłam sie zamszowej marynarki i mam tapicerke do czyszczenia w słuzbowym samochodzie Rottek nazwany Guffy moze dzis pojedzie do nowego domu zobaczymy ,po drodze był bardzo grzeczny Quote
Ksera Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Ojej, Aga zawsze ma pecha i co wiezie szczeniaka to ma na sobie pawia :evil_lol: . Kiedyś wiozłyśmy małego rottka do TV, siedział na podłodze koło pasażera, puścił pięknego pawika na Agę, tak, że potem w TV jej ze spodni zeskrobywałam suchy pokarm :cool3: , gorzej było jednak ze mną bo musiałam prać i suszyć suszarką siedzenie w pożyczonym aucie :roll: . Quote
Agnieszka P Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Pan był wczoraj ma sie zastanowić ,ale mamy juz kolejnego zainteresowanego to fajny pies ,na razie troche jeszcze sie boi ale juz sie przytula i wpycha tyłek do drapania Przez pierwsze dwa dni był problem ,niestety pojawiła sie krew w kale i załatwiła się samymi kości,ale juz wszystko dobrze Quote
MartaMichalina Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Psiak ze str.1 biala sunia z krotkim ogonkiem jest u mnie na tymczasie-pies jest zdrowy ale jest skrajnie wychudzona...jest problem bo sunia nie chce jesc... jak sie okazalo SABA zgadza sie z psami pod warunkiem ze jej nie wchodza w droge...strasznie szybko sie przywiazuje nie brudzi w domu widocznie kiedys mieszkala w domu... wyglada jak mieszanka boksera z jakims bullowatym(astek,pit bull???) chodzi za mna krok w krok i jest straszliwie zazdrosna o Dragona i Vive...ma typowy charakter boksia-wieczny dzieciak...nie lubi wetow i podniesionej reki-reaguje zabkami...komu slodziaka??? Quote
andzia69 Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 dostałam wiadomość od marty - sunia (ta którą wzięła ze schronu wczoraj) otworzyła jakimś cudem furtkę i razem z Dragonem uciekła:shake: Viva - jest w domu, nie uciekła. Marta chodzi i ich szuka. Sunia ma kopiowany ogonek - chyba miała być boksiem:shake: to ta sunia: [IMG]http://img139.imageshack.us/img139/4845/du380yastmg2.jpg[/IMG] Quote
andzia69 Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 sunia wróciła sama ok. 20, natomiast astek Dragon...zostanie przywieziony przez Straż Miejską (złapali go i mieli zawieźć do schrona - dobrze,że marta do snich zadzwoniła) dopiero teraz - marta przed chwilą dzwoniła! Quote
olaitomek Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 umieściłam przed chwilą zdjęcia Labosławy ze schroniska, psa z podkieleckiej wsi (na sznurku, bez budy) i 8 mies. suni (też ze wsi) na forum labradory, może im się poszczęści? Andzia, podałam Twój numer telefonu :razz: więc bedziesz najlepiej poinformowana... druga sprawa to zdjęcia psów w GW... przegladałąm wątki "kieleckie" i muszę przyznać, że się pogubiłam... :placz: nie wiem, które psy wysłać w pierwszej kolejności... czy te ON-kowate szczeniaki z postu Gem, a może psy będące pod opieką Erki, czy psy z kieleckich ulic? może ktoś bardziej zorientowany coś podpowie... ze względu na "postawę" schroniska tamte biedaki chyba nie dostaną tej szansy na znalezienie domu... a co z psami "wsiowymi" - ich właściciele chcą się ich pozbyć? jeżeli nie, to chyba nie można drukować ich zdjęć... egzemplarz GW może tam dotrzeć i dopiero by się narobiło :shake: Quote
andzia69 Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 Olu - w pierwszej kolejnosci trzeba umieścić informacje o naszych dalmatyńczykach: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33043&goto=newpost[/url] one na działkach, a robi się zimno - one mają krótką sierść!!! następne w kolejnosci chyba mogą byc mamusia onkowata i jej szczeniaczki - bo one tam same, bez jedzenia i dahu nad głową a potem psiaki na działkach - Frykas jest w pilnej potrzebie bo jak nie znajdzie nawet tymczasu grozi mu ampuyacja łapki (dalmatynczyk mu ja pogryzł:placz:) boshe - wszystkie są w potrzebie, ale chyba te najbardziej!!!! co z Gafą???? i mam prosbę,zebyś jak mogła napisać wszystkie przejścia z nia i opinię weta i jesli mozesz to mi ją prześlij... Quote
olaitomek Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 dzięki za informację, w takim razie najpierw dalmatyńczyki nie wiem ile zdjęć będzie w jednym wydaniu, na wszelki wypadek wyślę wiecej psów, będą do kolejnych ;) z Gafunią już lepiej, ale było bardzo źle, bardzo... :shake: w zeszły czwartek i piątek miała kryzys, nawet lekarze, zwykle optymiści, zaczęli przygotowywać nas na najgorsze... mała była już 3 łapami za TM, ale tej jednej uczepiliśmy się jak rzepy i nie puściliśmy jej ;) w piątek dostała drugą dawkę surowicy i wzięła się w garść :multi: teraz jeździmy na kroplówkę tylko raz dziennie, cały czas dostaje antybiotyk... strasznie schudła, wszystkie kości można jej policzyć...ale mimo tego nie chce jeść!! probowałam juz wszystkiego... może jeszcze źle się czuje... prosiłam juz lekarza, żeby napisał historię jej choroby, obiecał to zrobić jak będzie miał pewność, ze Gafa wyzdrowieje Quote
andzia69 Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 Olu - to dobrze, bo ja codziennie miałam zadzwonić (bo długo się nie odzywałaś) ale tak się bałam...najgorszego,ze jakoś nie miałam śmiałości dzwonić:oops: Życzę zdrówka dla malej i musi być dobrze - może wreszcie pokona te wszystkie poschroniskowe choroby i wyjdzie na ludzi;) Zobaczymy, czy ktoś się odezwie z ogłoszenia.... a kiedy ew. powiedzieli,że się ukaże? Quote
erka Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 ON-kowatą sunie ze szczeniorami chyba nie ma sensu ogłaszać, bo jedzie prawdopodobnie w niedzielę do Mielca. Po dalmatyńczykach, jak pisała andzia69 najpilniejszy jest Frykas(!), potem Łatka, Mira, Niki i te dwa młode psiaki - melanżowy średni i mały rudy. Quote
olaitomek Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 wysłałam maile do GW ze zdjęciami dalmatyńczyków i 7 psów z wątku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33042[/URL] - Frykas, Funia, Inka, Mira, Niki, Bazyl, Łatka niestety nie wiem kiedy będą pierwsze zdjęcia i ile w jednym wydaniu... proszę trzymać kciuki, żeby to coś pomogło!! :razz: Quote
Agnieszka P Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Guffi w tygodniu pojedzie do nowego domu bedzie mieszkła w domu z ogrodem w dabrowie tarnowskiej Quote
andzia69 Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 No to super wiadomość!!!! Dzisiaj ukazało sie ogloszenie w gw - 2 dalmasie - pies i sunia, ale nikt nie zadzwonił:shake: Olu - jak tam Gafiątko???? Quote
Ksera Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 [URL]http://www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/IV/26/5.pdf[/URL] Czyżby powtórka? Quote
andzia69 Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 tak Madziu - to co teraz sie dzieje to powtórka z tego artykułu!!!! i tak jest od lat:shake: Quote
Recommended Posts