Faflok Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Na prośbę skierowana do zapracowanej blacky, wyręczam i wrzucam bannerki, gdyby nie o to chodziło proszę o wskazówki co poprawić ;) [URL="http://www.dogomania.pl/threads/204351-Garet-%C5%9Bliczny-pies-w-typie-ON-potrzebuje-wsparcia-finansowego"][img]http://img20.imageshack.us/img20/3248/garbq.jpg[/img][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/204351-Garet-%C5%9Bliczny-pies-w-typie-ON-potrzebuje-wsparcia-finansowego"][img]http://img696.imageshack.us/img696/3024/garr.jpg[/img][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/204351-Garet-%C5%9Bliczny-pies-w-typie-ON-potrzebuje-wsparcia-finansowego"][img]http://img638.imageshack.us/img638/5213/garet.jpg[/img][/URL] Quote
Guest monia3a Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Piękne :loveu: dziękuję :roll: Dziewczyny zachęcam do wstawiania do podpisów. Quote
buniaaga Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 a jak się wstawia taki banerek?ja wybieram ten ze zdjęciem ze stacji,bo jak patrzę na to zdjęcie to mnie na wspomnienia nachodzi...jak marzł a ja go bluzą przykrywałam. Quote
dreag Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Brakuje już tylko 35 zł na zapłatę za hotelik w kwietniu... Quote
buniaaga Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Co u Garecika czy był już u lekarza w wawie??jak tak to co powiedział? Quote
Kuna Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Dr Buczek potwierdział diagnozę wet Majki z Med-Wet-u, więcej napisze jaanna019, bo ma info z pierwszej ręki. Gorzej jest z Pluto :( - nie widzi i nigdy nie będzie już widział... nie wiem jak on ma szansę znaleźć dom... Quote
Guest monia3a Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='Kuna'] Gorzej jest z Pluto :( - nie widzi i nigdy nie będzie już widział... nie wiem jak on ma szansę znaleźć dom...[/QUOTE] Tak samo jak Borys i Fidżi ... może Pluto jest wyjątkowo ładny to może szybciej znajdzie domek. Quote
jaanna019 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 W przypadku Pluta jest jeszcze problem z agresją do psów. Ciężki przypadek do adopcji:shake: Co do Gereta to myślę, że te oczy to nie jest jakaś straszna tragedia. W tym momencie ma zapalenie spojówek, być może początek limfocytarnego zapalenia spojówek. W prawym oku ślad degeneracji przy brodawce nerwu wzrokowego, może to być skutek nieleczonych oczu lub uderzenia. Dostał maść do oczy i ma ją dostawać min. miesiąc. Nawroty choroby mogą występować ale nie można przewidzieć po jakim czasie, może to być miesiąc po leczeniu, może dwa tygodnie, a może kilka lat. Nie musi przyjmować leków bez przerwy. Quote
kaszanka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='jaanna019']W przypadku Pluta jest jeszcze problem z agresją do psów. Ciężki przypadek do adopcji:shake: .[/QUOTE] Wklejcie zdjęcie Pluta bo kompletnie nie wiem o kogo chodzi. Dzięki z góry. [quote name='jaanna019'] Co do Gereta to myślę, że te oczy to nie jest jakaś straszna tragedia. Nie musi przyjmować leków bez przerwy.[/QUOTE] I to jest pocieszająca wiadomość, bo te leki to spory koszt i mógłby się przyczynić do podwyższa\enia poprzeczki pe\rzy ewentualnej adopcji. Quote
buniaaga Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Cieszę się że diagnoza w spr Garecika jest w miarę pozytywna. Quote
Kuna Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Pluto ma mieć zrobione zdjęcia na dniach. U mnie się nie dało, bo był za bardzo spanikowany obecnością psów, ale sesję zdjęciową zamówioną już ma. Niestety poza przepięknym kolorem, nie jest ujmującym psiakiem. Zwykły wiejski kundelek. Za to kochający ludzi na maxa:loveu: Każdy, natomiast, pies to wróg, boi się przeraźliwie i rzuca jak tylko wyczuje:placz: Koty zaś moga z nim siedziec łeb w łeb. Quote
ifka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='buniaaga']Cieszę się że diagnoza w spr Garecika jest w miarę pozytywna.[/QUOTE] uff, dobrze, że nic poważniejszego, jak w przypadku Borysa Quote
kaszanka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='Kuna']Pluto ma mieć zrobione zdjęcia na dniach. U mnie się nie dało, bo był za bardzo spanikowany obecnością psów, ale sesję zdjęciową zamówioną już ma. Niestety poza przepięknym kolorem, nie jest ujmującym psiakiem. Zwykły wiejski kundelek. Za to kochający ludzi na maxa:loveu: Każdy, natomiast, pies to wróg, boi się przeraźliwie i rzuca jak tylko wyczuje:placz: Koty zaś moga z nim siedziec łeb w łeb.[/QUOTE] Pytałam o Pluta bo jestem wzrokowcem i łatwiej mi historię do obrazu psiaka zapamiętać. A z tym nie tolerowaniem samców to ja tez obecnie mam takiego koleżke wojowego u siebie. Każdy spacer to trening, ale po cześci odnosimy już małe sukcesy. o spuszczeniu psa ze smyczy na razie nie ma mowy, ale już zaczyna reagowac na komendy. Quote
Kuna Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Mało precyzyjnie się wyraziłam... Pluto tak reaguje na wszystkie psy, w sensie gatunku a nie płci :( Po prostu nie widzi i się boi, cholera wie co go spotkało... wg dr Buczek może byc to uraz mechaniczny :cry: Quote
doris66 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='Kuna']Mało precyzyjnie się wyraziłam... Pluto tak reaguje na wszystkie psy, w sensie gatunku a nie płci :( Po prostu nie widzi i się boi, cholera wie co go spotkało... wg dr Buczek może byc to uraz mechaniczny :cry:[/QUOTE] Wydaje mi się kwestia jego agresji to nie ślepota i wynikający z niej strach, to raczej kwestia charakteru psa i jego psychiki. Większość psów , kiedy coś im dolega i czuja się słabsze unika kontaktu z innymi psami, ewentualnie tylko sie broni w wyniku ataku. Bardzo rzadko "ułomne" psy atakuja inne, zdrowe i to w dodatku bez wzgledu na płeć psa. Moim zdaniem ma zaburzoną psychikę w wyniku jakiegoś lub jakichs strasznych przezyć. Quote
dreag Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Dobrze, że z Garecikiem całkiem, całkiem, szkoda Plucika, ale może uśmiechnie się do niego szczęście:roll:. [B]Bardzo dziękuję osobom, które pojechały z psiurkami do W-wy;):loveu:. [/B] Mamy kolejną wpłatę:loveu: - 50 zł - od kogo??? G.C. z Bielska, nie ma podanego nicka:cool3:. Bardzo dziękujemy:loveu:, mogę opłcić hotel, wysyłam kasę:) Quote
Guest monia3a Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Super, że w tym miesiącu nie trzeba dokładać :) Zbieramy na maj. Quote
Kuna Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='doris66']Wydaje mi się kwestia jego agresji to nie ślepota i wynikający z niej strach, to raczej kwestia charakteru psa i jego psychiki. Większość psów , kiedy coś im dolega i czuja się słabsze unika kontaktu z innymi psami, ewentualnie tylko sie broni w wyniku ataku. Bardzo rzadko "ułomne" psy atakuja inne, zdrowe i to w dodatku bez wzgledu na płeć psa. Moim zdaniem ma zaburzoną psychikę w wyniku jakiegoś lub jakichs strasznych przezyć.[/QUOTE] Poniekąd o tym piszę... psy ze słabą psychiką wychodzą z założenia, ze najlepszą obroną jest atak. U Pluta jest to dodatkowo spowodowane ślepotą, w sumie to logiczne, nie dość, ze pewnie generalnie jest tchórzem, to jeszcze teraz nie potrafi ocenić zagrożenia... poza tym, jeżeli rzeczywiście jest to uraz mechaniczny - uczy się swojej ślepoty.. U mojej kolezanki jest juz 2, może 3 miesiące, a nadal obija się o rzeczy, które zawsze stoją w tych samych miejscach... Do tego wszystkiego zapewne dochodzi jeszcze fakt, że jako pies łańcuchowy, nie miał zapewne wielu okazji do nawiązywania relacji z innymi psami. Słowem brak socjalizacji, bo musicie wiedzieć, że wiemy skąd pochodzi Pluto i kto go podrzucił... tyle, ze zwrócenie go tam - to wyrok dla psa:shake: Ale OK, koniec OFF-a, jak będę mieć zdjęcia, założę mu osobny watek. Quote
olivetshka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Zapraszam wszystkie mamy na bazarek z ubrankami z USA dla dziewczynki - bazarek na sunię ON, wyrwaną ze szpon śmierci głodowej: [url]http://www.dogomania.pl/threads/206170-Garstka-ubranek-dla-dziewczynki-na-2-3-lata-z-USA-dla-suni-ON-do-30.04[/url]. Quote
buniaaga Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='dreag']Dobrze, że z Garecikiem całkiem, całkiem, szkoda Plucika, ale może uśmiechnie się do niego szczęście:roll:. [B]Bardzo dziękuję osobom, które pojechały z psiurkami do W-wy;):loveu:. [/B] Mamy kolejną wpłatę:loveu: - 50 zł - od kogo??? G.C. z Bielska, nie ma podanego nicka:cool3:. Bardzo dziękujemy:loveu:, mogę opłcić hotel, wysyłam kasę:)[/QUOTE] Ta wpłata jest od jednego z pracowników stacji,którego Garecik bardzo lubił. Quote
Guest monia3a Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Kuna możesz zrobić dla GARETA jakieś fajne zdjęcia, ze dwa są mi potrzebne, jedno może być profilowe. Te co są nie nadają się do mojego celu ;) Quote
dreag Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='buniaaga']Ta wpłata jest od jednego z pracowników stacji,którego Garecik bardzo lubił.[/QUOTE] Dziękujemy, zapraszamy:) Quote
kaszanka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Ajak ogółem przebiegła wam podróż? Bez komplikacji? Quote
Recommended Posts