Aga - Czakra Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 no to trzymamy, ale wiesz, żer jak on tam nie będzie chciał zostać - to zrobi wszysto, żeby próba nie wyszła. Jak miałam sziciaka do adopcji - to przy wizytach adopcyjnych udawał chorego autystycznego psa. I został w domu. Ale trzymam i tak Quote
champadevi Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Bubuś na DT sprawuje się dobrze :) apetycik dopisuje, wesoły jest, dużo śpi... niestety jeden z psów, który towarzyszy Bubciowi na DT, jest o niego zazdrosny, mieszkanko jest małe, ciężko psiaki odizolować...a łącznie jest ich tam 5.Duży Misio ma skłonności do agresji, czasem patrzy na Bubcia jak na potencjalną zdobycz... oczywiście opiekunowie chronią Bubcia i reagują w mig, nie zostaje sam z duzym psem... ale jest bardzo trudna sytuacja dla opiekunów. Nadal pilnie szukamy Bubciowi DS, z uwagi na to ile ma lat, co już przeszedł, chcielibyśmy aby kolejny jego domek był już tym domkiem "na zawsze" Quote
Magdalena Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Wiem, że są ważne powody, przez które nie można Bubuśka tak otwarcie ogłaszać, pisać gdzie się znajduje itd... Miałam okazję spotkać to małe cudo i potwierdzam, że Bubuś jest naprawdę kochanym psiakiem, grzecznym (a jaki przystojniacha z niego), zasługuje na kochający dom. bardzo mocno mu życzę żeby znalazł sobie spokojniutki kącik na starość, niestety psie staruszki mają problemy ze znalezieniem domu... Bubuśku, trzymam kciuki za Ciebie i będę zaglądać Quote
champadevi Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 :) znalazłaś nas tu :) Bubuś w nowym domku tymczasowym, z okazji cieplejszej pogody trafił ponownie do psiego fryzjera i obcięty został na króciutko :) czekam na filmiki i zdjęcia z nowym fryzem, myślę ,że jest tam szczęśliwy, jego opiekunowie to bardzo dobrzy ludzie- ma farta maluszek :) tylko niestety tam jest tyle piesków ,że Bubcio nie może zostac na stałe...szuka domku stałego, no ale dobrze,że jest już bezpieczny. Quote
paulinken Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Jestem na zaproszenie. Ogłoszenia odpadają? Quote
Magdalena Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 champadevi napisał(a)::) znalazłaś nas tu :) Bubuś w nowym domku tymczasowym, z okazji cieplejszej pogody trafił ponownie do psiego fryzjera i obcięty został na króciutko :) czekam na filmiki i zdjęcia z nowym fryzem, myślę ,że jest tam szczęśliwy, jego opiekunowie to bardzo dobrzy ludzie- ma farta maluszek :) tylko niestety tam jest tyle piesków ,że Bubcio nie może zostac na stałe...szuka domku stałego, no ale dobrze,że jest już bezpieczny. Znalazłam Was dzięki Idze ;) bardzo się ciesze, że jest bezpieczny i szczęśliwy. To na prawdę super psiak. czekamy na zdjęcia! Paulinken obawiam się, że ogłoszeń na razie nie można zrobić. Quote
champadevi Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 tak, Bubcio to super piesek, bardzo trudno pogodzić mi się z tym, że nie mógł zostać... bardzo za nim tęsknie... niestety realia są nieubłagalne :( a najwazniejsze jest jego bezpieczeństwo... troszkę fotek( z komórki, więc jakość kiepska) Bubuś jedzie pociągiem do nowego DT, bardzo grzecznie spał obok mnie na kocyku i mojej kurtce pod główką :) Bubeczek już w nowym domku tymczasowym, z kolegami :) i sam sobie chrapie a tu Bubasiek po zrzuceniu zimowego płaszczyka, czyli wiosenne wdzianko:) Quote
Magdalena Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 ojej jaka malizna się zrobiła, polowa Bubusia. a czemu w sumie był strzyżony? tak mi się podobał w swoim futerku... no ale to bez znaczenia, najważniejsze że bezpieczny Quote
champadevi Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 tak do końca to nie wiem czemu , to już była decyzja obecnego DT ;) jemu to pewnie obojętne ;) jak suszyłam sobie w domu włosy, to sam podchodził i dupke grzał pod suszarką :D jest niesamowity:) w pociagu spał albo chciał patrzec przez okno :) Bubuś ma ogromne problemy z jamą ustną, w nowym domku zrobiono mu szczegółowe badania i wypadły bardzo dobrze, rozważamy więc zabieg i usunięcie zgniłych korzeni/zębów etc. bo to zagraża też np jego serduszku, a po czasie może przez to nie chcieć jeść, z uwagi na to, że zabieg może kosztować w najgorszym wypadku do 1000 zł, a zarówno u mnie jak i u obecnego DT zwierzaków cała chmara, będziemy zbierać pieniążki na stronie Viva- akcja dla zwierząt, szczegóły jak już akcja ruszy. Quote
champadevi Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 noo:) jak niosłam go na rękach to co chwile ktoś się pytał" ojej, jaki malutki, ile on ma? :)" :) w jego sytuacji takie zwracanie na niego uwagi było streeesujące, Bubuś jest urokliwy ;):) ma takie grube przednie łapeczki i szeroką sznupkę i gęste, stojace lekko włosy na czółku :) Quote
Magdalena Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 generalnie szczeniakami i psami, które wygladają jak szczeniaki np własnie po obcięciu wszyscy się zachwycają... staruszkami już niestety nie... :-( a one takie kochane... straszny mam sentyment do staruszków... no to czekamy na szczegóły o akcji Quote
auraa Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Dziećmi też się niektórzy zachwycają a starszymi ludźmi juz nie......... Tak po prostu jest. Quote
champadevi Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Bubcio szuka domku stałego [FONT=Tahoma];;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;[/FONT] Quote
champadevi Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 nadal nie ma domu stałego, obecnie przebywa w Warszawie, ale jego opiekunowie mają bardzo małe mieszkanie, sporo psów i 1 z nich bardzo Bubka nie lubi ( jest duży, łapał go już za szyję, muszą je izolować, co bywa bardzo trudne) Bubek szuka więc nadal swojej bezpiecznej przystani, w obecnym miejscu nie jest bezpieczny :( sami opiekunowie też mają ciężką sytuację. Quote
siekowa Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Czy mogę prosić o kontakt do tymczasowych opiekunów Bubusia? --- Doczytałam, że Bubuś nie lubi kotów a w tym domu jest ślepa kotka. Szkoda, bo by miał fajny domek. :( Quote
Recommended Posts