Iwona&Wiki Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 basiagk napisał(a):Teraz najwazniejsze to umówic sunie na sterylkę. Jutro sie załatwi sie:eviltong: btw ile waży sunieczka? Quote
emdziolek Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 No niestety w naszym schronisku nie ma warunków na sterylke. :roll: Dzisiaj obdzwonie ludzi w białymstoku, popytam kto bedzie mógł wziąść na kilka dni sunie puki rana po sterylce sie do konca nie zagoi:razz: Quote
Iwona&Wiki Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Przy Zwycięstwa na 24 (sobota) i 29 (czwartek) wolnych terminów juz nie ma. W pozostałe dni spokojnie. Myślę, że mamy tak dwa dni, żeby bez problemu umówić termin. Jesli nie da sie na Zwycięstwa to najwyżej w innej. Koszt zależny głównie od narkozy, ale nie powinien przekroczyć 150PLN. Ale zanim, to ważniejsze by zgrac to z DT-em, mozliwością dowozu i opieki. PS. Powiedzcie, ile waży Sunia - tak mniej wiecej? Quote
emdziolek Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 :niewiem: Jak narazie zero konkretnych chętnych na przetrzymanie suni. Iwona , popytaj tam ludzi kto mógłby wziąść suńke na kilka dni ja podzwoniłam ale narazie nic:shake: A ten DT ma byc w białymstoku...:roll: hmm nie wiem co robic... Iwonko prosze popytaj tam u siebie ludzi:loveu: Quote
Dea Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Marta a z kim pogadać o tym, żeby jednak starali się umieszczać oddzielnie sunie i psy? Może ta weterynarka mogłaby to zasugerować kierownikowi??? Tak niby przy okazji...:cool3: Quote
kon trojanski suwalki Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 ================================================= Dea - nie umieszcza oddzielnie suk i psow ================================================= Quote
martasuwałki Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Dea napisał(a):Marta a z kim pogadać o tym, żeby jednak starali się umieszczać oddzielnie sunie i psy? Może ta weterynarka mogłaby to zasugerować kierownikowi??? Tak niby przy okazji...:cool3: Dea, przykro mi to mówić, ale ona nic tam nie ma do powiedzenia, bo jest zwykłym pracownikiem i zależy jej na pracy. A taka jest prawda, że tam nie ma możliwośći na oddzielenie psów od suk - po prostu nie ma miejsca!!! Nie wiem, jak Inspekcja Weterynaryjna, która musi wyrazić zgodę na prowadzenie schroniska - godzi się z ewidentnym łamaniem przepisów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzeba coś z tym zrobić!!! Tak być nie może!!!!!!!!!!!!!! Dea, dzisiaj przy nas rodziły się szczenięta:angryy: A obok budy, w której to sie odbywało stał odłowiony ogromny kaukaz... Jak ta suka w obronie szczeniąt na niego się rzuci, to będzie po niej!!!!!!!!!!!!! Już przy nas doszło prawie do starcia! To jest straszne! Może napisać trzeba do głównego Inspektoratu Weterynarii gdzieś w Warszawie, nie wiem!!! Quote
kon trojanski suwalki Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 ================================================ Bardzo prosze o rozpowszechnienie tego w kazdym mozliwym miejscu ktore moze umozliwic jak najszybsze zalatwienie tej sprawy. NIELUDZKO PILNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4064761#post4064761 ================================================ Quote
basiagk Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 martasuwałki napisał(a): Ja myślę, żeby ktos z Was założył suni osobny wątek. wtedy na bazarku dołącze go i będzie wiadomo o jaką sunie chodzi. Proponuje nazwac ją Sara. Co wy na to? Quote
Iwona&Wiki Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 emdziolek napisał(a)::niewiem: Jak narazie zero konkretnych chętnych na przetrzymanie suni. Iwona , popytaj tam ludzi kto mógłby wziąść suńke na kilka dni ja podzwoniłam ale narazie nic:shake: A ten DT ma byc w białymstoku...:roll: hmm nie wiem co robic... Iwonko prosze popytaj tam u siebie ludzi:loveu: Emka, bo ja jestem głupia:roll:. Czy Wy macie chętnego na te sunie? Jeśli 1-tak i 2-to powazny człowiek, to lepiej odwieźć ja od razu po sterylce do niego! Po co trzymac zwierzyne u obcych? Quote
Iwona&Wiki Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 martasuwałki napisał(a):Dea, przykro mi to mówić, ale ona nic tam nie ma do powiedzenia, bo jest zwykłym pracownikiem i zależy jej na pracy. A taka jest prawda, że tam nie ma możliwośći na oddzielenie psów od suk - po prostu nie ma miejsca!!! Nie wiem, jak Inspekcja Weterynaryjna, która musi wyrazić zgodę na prowadzenie schroniska - godzi się z ewidentnym łamaniem przepisów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzeba coś z tym zrobić!!! Tak być nie może!!!!!!!!!!!!!! Dea, dzisiaj przy nas rodziły się szczenięta:angryy: A obok budy, w której to sie odbywało stał odłowiony ogromny kaukaz... Jak ta suka w obronie szczeniąt na niego się rzuci, to będzie po niej!!!!!!!!!!!!! Już przy nas doszło prawie do starcia! To jest straszne! Może napisać trzeba do głównego Inspektoratu Weterynarii gdzieś w Warszawie, nie wiem!!! Marta napiszcie do psiego anioła: http://www.psianiol.org.pl/ Bo to oni walczą z tymi bezmyślnymi schronami.:angryy: Te wszystkie Krzyczki, Korabiewice, Ligota, to własnie oni http://www.psianiol.org.pl/boz/index.htm Myslę, ze powinnyscie koniecznie tam napisać. BTW od kiedy mozna, to własnie im przekazuje ten 1% Quote
kon trojanski suwalki Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 =================================================== Iwona&Wiki - nie mamy konkretnego chetnego - tylko Emcia lubi sie rozpedzac. Ona ma 14 lat i mnostwo dobrych checi - tyle ze nie wie jeszcze ze to co ludzie mowia w emocjach, nie zawsze ma pokrycie w faktach i jeszcze nie zawsze umie rozrozniac czyjs chwilowy pomysl od glebokiej i zdeterminowanej checi jego realizacji. Rozmawialam juz dzis z Emcia na ten temat - nastepnym razem postara sie byc bardziej rozwazna w swoich "deklaracjach". ================================================== Quote
Iwona&Wiki Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 kon trojanski suwalki napisał(a):================================================ Bardzo prosze o rozpowszechnienie tego w kazdym mozliwym miejscu ktore moze umozliwic jak najszybsze zalatwienie tej sprawy. NIELUDZKO PILNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4064761#post4064761 ================================================ tu ktos szuka kaukaza http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=6818 warto wstawić na portalu kaukaskich http://www.kaukazy.webd.pl/adopcje.php3 - potrzebne sa lepsze zdjęcia Quote
martasuwałki Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Iwona&Wiki napisał(a):Emka, bo ja jestem głupia:roll:. Czy Wy macie chętnego na te sunie? Jeśli 1-tak i 2-to powazny człowiek, to lepiej odwieźć ja od razu po sterylce do niego! Po co trzymac zwierzyne u obcych? Jest mała szansa na adopcję, ale warunkiem jest sterylizacja, bo tam jest już pies... Jutro może się wyjaśni, bo ludzie się zastanawiają... Quote
basiagk Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 To ja chyba poczekam z tym bazarkiem na bieg sprawy. Quote
martasuwałki Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 basiagk napisał(a):Ja myślę, żeby ktos z Was założył suni osobny wątek. wtedy na bazarku dołącze go i będzie wiadomo o jaką sunie chodzi. Proponuje nazwac ją Sara. Co wy na to? To adres wątku Zary: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4068337#post4068337 Ponawiam apel o pomoc w zorganizowaniu zabiegu sterylizacji! TO nasza ksieżniczka!!! Ratujmy ZARĘ!!! Quote
*Gajowa* Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Czy jest jeszcze Cywil ? Czy macie inne ONki w schronie ? jeżeli tak to wstawcie tu : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=50747 zdjecia i opisy. Quote
Dea Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Dobra - KTO PISZE DO PSIEGO ANIOłA??? Ja na wątku tego kaukaza czytam, że znowu są w Suwałkach eutanazje. Nie będę dużo pisać teraz bo jestem zbyt wkurzona i i tak mi to wytną, ale trzeba interweniować!!! Kto pisze? Najlepiej żeby to był ktoś z Suwałk, kto widział co się dzieje w schronie, kto widział tą rodzącą sunię, tego uśpionego szkieletorka!!! Quote
Dea Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Marta proszę prześlij mi tą listę osób podpisujących się pod listem jak najszybciej, to trzeba wysyłać!!! Trudno, niech będzie ich mniej, ale czas nas goni! Dopiszę do listu to co dzisiaj przeczytałam na forum. Quote
Iwona&Wiki Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Dea napisał(a):Dobra - KTO PISZE DO PSIEGO ANIOłA??? Ja na wątku tego kaukaza czytam, że znowu są w Suwałkach eutanazje. Nie będę dużo pisać teraz bo jestem zbyt wkurzona i i tak mi to wytną, ale trzeba interweniować!!! Kto pisze? Najlepiej żeby to był ktoś z Suwałk, kto widział co się dzieje w schronie, kto widział tą rodzącą sunię, tego uśpionego szkieletorka!!! Kasiu, ja myślę, że powinna napisać (zadzwonić) Marta. Albo ktoś inny ze schroniska, kto zna wszystkie fakty i szczegóły. Albo może piszcie wspólnie:roll:. Quote
basiagk Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Założyłam bazarek dla Zary i dodatkowo dla innej amstaffki Babe, obydwie potrzebują sterylizacji. Zaznaczam, że na tej aukcji Zara ma pierwszeństwo i to na jej potrzeby pieniążki będą przeznaczone. A Babe dostanie cuś gdyby była jakaś nadwyżka. Na co liczę!:cool3: Oto bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4077681#post4077681 Podoba się?:oops: Quote
kon trojanski suwalki Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 ============================================ Dzis bylam z Matrusia w schronie. Rozmawialam z Panem Kierownikiem - i - wysterylizuja nasza Zarunie za darmo :loveu: Marta znalazla jej dom - to juz na 100 % :multi: W piatek zabieg i zawozimy ja do nowego wlasciciela. No i co wiecej - nic tylko sie cieszyc - szybko zapominajac o tym co juz zrobione a koncentrujac sie na tym co przed nami. Proponuje zeby pieniadze zebrane na Zare zostaly przeznaczone na inna suczke z naszego schroniska, ktora wymaga od nas nie mniejszej pomocy i jest nie mniej kochana. Zdjecia dam do wklejenia Emci. I narazie to byloby na tyle :thumbs: .................. ============================================ Quote
basia0607 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Ciesze sie,że sie cieszycie z jednego uratowanego pieska.Mnie spokoju nie daje to co wiem o tym schronisku.To co robią dziewczyny to kropla w morzu. Jest tu tyle spraw nie jasnych ,że powinien zjąć sie tym prokurator. Wydaje mi sie ,ze istnieje tu konflikt interesoów.Kierownik ma prywatna hodowlę.Musze sprawdzic to w ustawie.Obowiązkiem wladz miasta jest opieka nad bezpanskimi zwierzetami.to jest jedno z ich zadań. Sprawa nastepna -sterylizacja.Dlaczego na czipowanie wydaje sie 70 zl.,jak nasz wet.robi to za 30 zł.Nie zabija sie zdrowych zwierząt.Nie rozmnaża bezsensownie, wiele innych przykladow łamania praw tu widze. Moje Stowarzyszenie obejmuje Warmie i Mazury ale ze wzgledu na odległośc poradziłam dziewczynom zakladac swoje. Dam wytyczne.Z wami jako z osobami fizycznym i nie będą chcieli rozmawiac a jeżeli juz to nie bedą Was traktowac poważnie. Doniesienie do Prokuratrury mozna wnieść od zaraz. Zmibilizujcie sie nie ma na co czekac ! Pomyślcie o tym ,ile niewinnych istnien jeszcze zginie ! Quote
Iwona&Wiki Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Basiu, spokojnie! Chcesz wrzucić na głęboką oj na baaardzo głęboką wode kogoś, kto dopiero uczy się pływać. No i jeszcze tam ich garstka. Zajmą się stowarzyszeniem, to zwierzaki w schronie zostaną bez opieki:-(! Ze o konstrukcji psychicznej nie wspomnę - to małe miasto! Potrzeba odwagi. Dużo tego, oj dużo! Ale zgadzam się że to patologiczne schronisko i potrzebne tam "systemowe" zmiany. A swoją drogą, to ceny w tych Suwałkach mają z księżyca! Ja za zachipowanie swojej suni dałam 50 PLN. Skąd tam 70:mad:!? Koniu, piękne wieści! Wspaniale Wam poszło! Jesteście niesamowici:loveu:. Ale zaskakujące, że jednak można w schronie sterylkę:roll:! Hmmmm... Niemożliwe stało się możliwe! Tak zastanawiam się co stało się temu kierownikowi - wrażliwość pomroczna:roll:?! Czy to tylko Wasz hmm... urok osobisty:eviltong:?! Quote
basiagk Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 To co ja mam zrobic z bazarkiem dla Zary? Przeznaczyć na inną sunię? Edit: No to czekam na zdjęcia! Quote
Recommended Posts