ma_ruda Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 [quote name='Fela']Jakby ktoś miał chęć oglądać, jeszcze parę zdjęć [URL="http://imageshack.us"][/URL] [/quote] Mamy ochotę oglądać i prosimy o więcej zdjęc i takich dobrych wiadomości:multi: a najbardziej czekamy na wiadomość, że Mopcia jest juz w domku;) . Quote
lika Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Jak to dobrze, że Mopcia robi postępy z tygodnia na tydzień. :multi: Quote
BoWa Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Mopciu, szukamy domu na pierwszej - pokaż wszystkim zdjęcia z poprzedniej strony,że się nadajesz do adopcji! Quote
outsi Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Cudownie :klacz: :loveu: ! [IMG]http://img341.imageshack.us/img341/2064/dsc0994nj1.jpg[/IMG] Quote
ma_ruda Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 [quote name='GoWa']Mopciu, szukamy domu na pierwszej - pokaż wszystkim zdjęcia z poprzedniej strony,że się nadajesz do adopcji![/quote] No właśnie- za chwile będzie trudno odnaleźć te zdjęcia, a przede wszystkim informacje o postępach suni. Dobrze byłoby te najnowsze informacje przenieść na pierwszą strone do pierwszego postu. Ale to moze zrobić tylko autorka wątku, której tu juz bardzo dawno nie było:-( Poza tym wydaje mi się, że tu na dogo Mopcia ma niewielkie szanse, zeby ja ktoś zauważył:shake: Zagląda tu kilka osób, wątek jak wiadomo błyskawicznie spada na dalekie strony a nawet jak przez chwilę jest na początku, to w temacie brakuje mi jakiejs bardziej zachecającej informacji . Nieśmiało sugeruję:oops: , żeby spróbować "zareklamować" Mopcię na innych stronach? Wiem, że to nie jest proste, ze sunia wymaga szczególnych warunków i musiałaby trafić do kogos z doswiadczeniem, umiejetnościami, swiadomego trudności itd.,Ale przecież zdarzaja się jeszcze trudniejsze adopcje ze szczęsliwym finałem. Pamiętam, ze sama trafiłam na Mopcię wtedy, gdy poszukiwałam psa dla siebie i znalazłam ją nie na dogo (chociaż systematycznie przeglądałam stronyPwP), ale na stronie sznaucerów do adopcji. Była tam dość lakoniczna informacja o suni, dlatego zaczęłam jej szukać tutaj. Do dzisiaj myślę, że gdybym mieszkała bliżej i miała możliwość odwiedzania Mopci w schronisku przez jakiś czas, to kto wie- może z czasem odważyłabym się ją adoptować. Piszę o tym dlatego, że byc może jest gdzieś ktoś, kto podobnie jak ja zachwyci się Mopcią, ale w odróznieniu ode mnie będzie mógł jej zapewnić odpowiednie warunki. Tylko trzeba tego kogos pomóc szukać. Mogę zadeklarować jedynie pomoc w zamieszczaniu ogłoszeń, gdyby była taka potrzeba. Quote
Fela Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ma_ruda, dzięki, chętnie z Twojej pomocy skorzystamy. Umieścimy Mopcię na Allegro (a raczej wznowimy z nowymi zdjęciami i informacjami) i zmienimy info na stronie sznaucerów. I oczywiście nowe info zamieścimy na stronie naszej, stowarzyszeniowej. Ale pomoc w zamieszczaniu ogłoszeń i rozsyłaniu informacji, gdzie się da, bardzo, bardzo się przyda. :loveu: Jak już uda się spłodzić sensowny w miarę tekst, podeślemy. Quote
ronja Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Pierwsza strona uaktualniona. Wątek śledzę po cichu. Z tego co wiem, Mopcia nigdy nie miała allegro, ani żadnych ogłoszeń, bo było za wcześnie Quote
BoWa Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Mopciu od tej chwili już jest "z górki" - taka fajna uszatka na pewno znajdzie wielbiciela ! Quote
dusje Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Okazuje sie, ze opinia Pani Agnieszki byla trafna. To wlasnie ona po moich sugestiach opartych na waszych spostrzezeniach/agresywna itp./ okreslila patrzac na jej zdjecia przeslane przeze mnie ze Mopcia jest po prostu zalekniona. Nie mylila sie........ Podejmuje wiec starania o znalezienie dla Mopci domku w NL. Nic nie obiecuje ale jesli znalzalby sie, przyjade po Mopcie. Tylko tyle moge dla niej zrobic Quote
Fela Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Owszem, od samego początku pisaliśmy tutaj, że Mopcia jest nieufna w stosunku do ludzi, a ten brak ufności z niczego innego nie wynika, jak tylko ze strachu. Nikt natomiast nie był w stanie przewidzieć (a tym bardziej na podstawie zdjęć), jak długo może trwać socjalizacja. I czy w ogóle ma szanse na powodzenie. Quote
ma_ruda Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Przypominam, że Mopcia robi postępy:loveu: i szuka domku. Quote
dusje Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 [U]Pomalutku dzialamy w NL w sprawie Mopci. Jest nas tutaj kilka osob i bedziemy probowac jej pomoc. Jesli poznamy wiecej szczegolow o Mopci, jej zachowanie itd. daje ja na strone gazety w Holandii z prosba o pomoc w szukaniu domku. Gazeta jest dla Polakow i mam nadzieje ze zachwyca sie Mopcia i ktos da jej naprawde wspanialy dom:lol: Sprobujemy zainteresowac Holendrow na forum dla buwierow. Musi sie udac!!!![/U] Quote
dusje Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Jak nasza Mopcia?:lol: Staraj sie psinko, daj z siebie wszystko i szukamy wkrotce domku:lol: Quote
BoWa Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Mopciu, może ktoś Cię pokocha ? Robi psinka postępy w oswajaniu? Quote
BoWa Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Wszyscy o Mopci zapomnieli..... czy ktoś ja ostatnio odwiedził ? Ja mam tak strasznie daleko... Quote
ma_ruda Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='GoWa']Wszyscy o Mopci zapomnieli..... czy ktoś ja ostatnio odwiedził ? Ja mam tak strasznie daleko...[/quote] Ja nie zapomniałam, ale też moge ja tylko tutaj odwiedzać. Mam nadzieję, ze dusje wkrótce sie odezwie i bedziemy miec powód do radości Quote
dusje Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 jestem caly czas na watku:lol: czekamy na dobre i tylko dobre wiesci o Mopci. Tak jak wspomnialam, musze jej pomoc i zrobie wszystko co w mojej mocy zeby Mopcia znalazla domek. Musi sie udac. Boze, marzy mi sie jakis tynczasik dla niej w PL zeby dziewczynka poznala co to dom, pani itd. Mysle tu ze moze Weszka dalaby rade jakos pomoc.Ona ma tak dobra raczke:lol: Kto napisze do Weszki? Wiecie, teraz probujemy wyciagnac mala Sarenke pinczerka do NL i naprawde jest spore zainteresowanie. Ta mala miala szczescie bo wschronie nie chciala ani jesc ani zyc. W DT nastapil cud i to juz inna sunia. Zeby tak Mopci zalatwic Quote
ma_ruda Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='dusje']jestem caly czas na watku:lol: czekamy na dobre i tylko dobre wiesci o Mopci. Tak jak wspomnialam, musze jej pomoc i zrobie wszystko co w mojej mocy zeby Mopcia znalazla domek. Musi sie udac. Boze, marzy mi sie jakis tynczasik dla niej w PL zeby dziewczynka poznala co to dom, pani itd. Mysle tu ze moze Weszka dalaby rade jakos pomoc.Ona ma tak dobra raczke:lol: Kto napisze do Weszki? Wiecie, teraz probujemy wyciagnac mala Sarenke pinczerka do NL i naprawde jest spore zainteresowanie. Ta mala miala szczescie bo wschronie nie chciala ani jesc ani zyc. W DT nastapil cud i to juz inna sunia. Zeby tak Mopci zalatwic[/quote] Na podstawie informacji z tego wątku sądzę, że gdyby udało się Mopcię wyciągnąć do domu tymczasowego, to później prawdopodobnie nie byłoby problemu ze znalezieniem stałego- tzn. wyobrażam sobie, że "sprawdzona" i oswojona Mopcia z pewnością zachwyci kogoś tu w Polsce. Quote
dusje Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Czy sa szanse na znalezienie DT w Pl? nawt odplatnego?Kobitki szukajcie czegos dla Mopci. Postaramy sie nieco sfinansowac jej pobyt w Dt:lol: A pozniej.......ech szukamy na zawsze jednego jedynego domku ma ruda, a moze zechcesz ja wziac na DT? Ryzyko chyba niewielkie a ewentualna radosc z jej posiadania ogromna. One sa naprawde niezwykle madre...buwierki i takie kochane........ Quote
Recommended Posts