What May NN Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Konto bankowe: Fundacja dla Zwierząt Animalia Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I 53 1440 1286 0000 0000 0453 3704 Konto do wpłat zagranicznych: Fundacja dla Zwierząt Animalia SWIFT: NDEAPLP2 IBAN: PL53 1440 1286 0000 0000 0453 3704 Quote
supergoga Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Powiedziałam P. Basi, że jeśli Fundacja Zwierzęta i MY zobowiązała sie załatwic sterylizacje zwierząt to pomożemy w transporcie skoro to probnlem. Wole to niż za chwile kolejne wydatki na kolejne szczeniaki. Byłam u maluszków właśnie - ciekawe człowieka, ale jeszcze mają mocne odruchy ssania, brakowało mi palców tak mnie obsiadły. Dostaly zabawke do przytulania, zawiozła też inna karmę, jeszcze drobniejszą - startera - mają apetyt. Trochę mnie martwi ta dropiata, taka jakaś z tyłu się trzymająca, przygarbiona lekko. Inna. Ale to pewnie i jej maść to sprawia, że wizualnie jest inna. Poprosiłam p. Rafała o baczną uwage i telefon gdyby coś było nie tak. Póki co wszystkie jedzą, u weta na badaniach żadnych kłopotów nie było. Każdy maluch ma własna ksiązeczkę - i teraz czekają na domki! dziękujemy za każdą pomoc! Quote
supergoga Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Wszystko pod kontrolą. W kupach nie widziałam. Quote
supergoga Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Ciekawska gromadka dzisiaj - słodaski takie... Quote
ania z poznania Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 A dropiate...... Najsłodsze......... Quote
ata Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Jakby były jakieś wpływy to piszcie, wstawię je na pierwszą stronę ;) A maluchy jak zawsze śliczne :) W fajnej klatce siedzą ... czy to wyrób swojej roboty ?? Quote
supergoga Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 To klatka hotelowa - taka podwójna, więc w jednej części maja wykładzine i miękkie a w drugiel linoleum - siusialnię. Zostawiłam im transporterek, aby sobie w nim spały - tam czuja się bezpieczne. Quote
supergoga Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Jest wpłata 20 zł, ale bez nicku, nie wiem czy z dogo, bo na stronie Fundacji także jest apel o pomoc dla maluszkw. Fugazi dorobił się wirtualnej opiekunki. Pani która miała pod opieką najpierw Kapsla - potem Zorro - przyniosła im szczęście, są w domach. Teraz wzięła pod skrzydała Fugaziego. I dzisiaj miała telefon o psiaka - umówilismy się na kontakt w przyszłym tygodniu, jeszcze są za małe. Chce je zaszczepić u nas pierwszy raz, po szczepieniu troche jeszcze posiedzą i moga iść. na razie przyjmuję rezerwacje i po kolei będziemy sprawdzac i rozmawiać z domkami. Quote
Asia_Rawicz Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='supergoga']Jest wpłata 20 zł, ale bez nicku, nie wiem czy z dogo, bo na stronie Fundacji także jest apel o pomoc dla maluszkw. Fugazi dorobił się wirtualnej opiekunki. Pani która miała pod opieką najpierw Kapsla - potem Zorro - przyniosła im szczęście, są w domach. Teraz wzięła pod skrzydała Fugaziego. I dzisiaj miała telefon o psiaka - umówilismy się na kontakt w przyszłym tygodniu, jeszcze są za małe. Chce je zaszczepić u nas pierwszy raz, po szczepieniu troche jeszcze posiedzą i moga iść. na razie przyjmuję rezerwacje i po kolei będziemy sprawdzac i rozmawiać z domkami.[/QUOTE] To w wolnej chwili ruszę z ogłoszeniami. Bo coś za dużo szczeniaków ostatnio w Fundacji. Ostatnio za każdym razem jak robię ogłoszenia to tak się zastanawiam skąd ma Pani tyle siły na ogarnięcie tego. Momentami to wygląda jak walka z wiatrakami. Jeden pies znajduje domek a trzy inne go tracą. Cały czas jestem pełna podziwu dla tego co cała Fundacja robi dla zwierząt. Quote
supergoga Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 To nie ja - to cała reszta: Snuszkak, Ajula, What May NN, Kmk - to na miejscu w bezpośrednim działaniu fundacyjnym. A cała pozostała grupa - bez Was Asiu, KateBono, beaBono, Za=uzia Kuzik - i jeszcze sporo osób - nic by się nie udało. Bardzo Wam wszystkim dziękuję - a jak nie wymieniam Kogos - wybaczcie starej ciotce jej sklerozę. Quote
zuzia_kuzik Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 supergoga napisał(a):To nie ja - to cała reszta: Snuszkak, Ajula, What May NN, Kmk - to na miejscu w bezpośrednim działaniu fundacyjnym. A cała pozostała grupa - bez Was Asiu, KateBono, beaBono, Za=uzia Kuzik - i jeszcze sporo osób - nic by się nie udało. Bardzo Wam wszystkim dziękuję - a jak nie wymieniam Kogos - wybaczcie starej ciotce jej sklerozę. aLE TO WSZYTSKO ISTNIEJE DZIEKI TOBIE mALGOSIU :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
Ajula Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Asia_Rawicz napisał(a): Bo coś za dużo szczeniaków ostatnio w Fundacji. od listopada do teraz - 30 sztuk masakra :flaming: to naprawdę walka z wiatrakami - pocieszające tylko, że wszystkie matki od których są te szczeniaki już więcej nie urodzą, bo albo już były, albo będą wycięte - i jeszcze pocieszam się, że z tych 30 sztuk też nigdy nie będzie żadnych szczeniaków, bo wszystkie w umowach mają wpisane obowiązkowe kastracje/sterylizacje Quote
supergoga Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Mam kilka osób które otrzymały ankietę i są zainteresowane szczeniakami. Mam nadzieje, że znajdą super domki. Na koniec tygodnia bedą szzcepione. A w przyszłym, pod koniec moga iść do domów. Quote
Asia_Rawicz Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Oby domki odesłały ankiety i szczeniaczki jak najszybciej trafiły do domku stałego. Hotel to nie miejsce dla takich maleństw. Aczkolwiek lepsze niż ulica. Quote
supergoga Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Jutro jak dobrze pójdzie 3 najmniejsze maluszki trafia do domu tymczasowego. Zwłaszcza jedna mnie niepoki, bardzo mało przybrała, jest drobinka ogromną. Wszystkie wczoraj zaszczepione. Zobaczymy czy domki będą potwierdzały adopcje. Quote
kmk Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Cała szóstka miała dzisiaj przeprowadzkę. Filmiki z piątku - banda aFErzystów u Weta :) [video=youtube;ZGvZQCmsjoQ]http://www.youtube.com/watch?v=ZGvZQCmsjoQ[/video] [video=youtube;aaNXjmf-UMI]http://www.youtube.com/watch?v=aaNXjmf-UMI[/video] [video=youtube;cSZSSGSIVVM]http://www.youtube.com/watch?v=cSZSSGSIVVM[/video] Quote
ania z poznania Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Jak Ci zazdroszczę, tyle klusek do miziania :)! Quote
ata Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Oj, mało osób odwiedza.... nieładnie ..... Quote
ata Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Staruszka we wrzesińskim schronisku - szansa na DT - potrzebne wsparcie... Quote
BeaBono Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Figa (zarezerwowana; pojedzie do Warszawy): Figa i Fero : Farys (zarezerwowany; pojedzie aż do Szwajcarii): Quote
BeaBono Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Figa, Farys i Fuga: Fuga i Sol: "Efki" i Sol : Quote
ania z poznania Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Słodziaki kochane...... Beatko, jak stoicie z pluszakami, zabawkami, macie czy przywieźć? Quote
Recommended Posts