supergoga Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 [FONT=Consolas]Obi to nowy podopieczny Fundacji Animalia. Jest młodym psiakiem, nie ma jeszcze roku. Ponad dwa tygodnie błąkał się po Obornikach, zanim znalazła go nasza wolontariuszka.[/FONT] [FONT=Consolas]Pies jest rozkoszny, zna komendy "podaj łapę", "siad" i "przynieś".[/FONT] [FONT=Consolas]Można mu spokojnie grzebać w miseczkach kiedy je, przy kąpieli troszkę piszczał ale nie był agresywny. W samochodzie na przednim siedzeniu, na kolanach jedzie w miarę spokojnie, na tylnym - dramat.[/FONT] [FONT=Consolas]Bardzo chętnie się bawi i jest radosnym psem. W zasadzie nie szczeka, szczeknął tylko raz, na suszarkę do włosów. Na smyczy chodzi, nie jakoś super ale szybko się uczy.[/FONT] [FONT=Calibri]Obi zamieszkał w hotelu dla psów w Poznaniu – bardzo pilnie szuka domu – siedzi w kociarni, bo w boksach same duże psy – Obi wyraźnie się ich boi, tego miejsca z nimi też.[/FONT] Zapraszamy do odwiedzin u Obiego. Quote
KateBono Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Śliczny kudłatek:lol:. Może go dać na forum kudłaczy. Quote
Andzike Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Pyrdka napisał(a):Cudny kudłaczek. Wiem komu by się spodobał;) hehe, dobrze wiesz :) cudny jest - 100% mój typ :D Quote
What May NN Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Obi potrzebuje tymczasu.. jest chłopak mocno wystraszony, nie bardzo chce jeść! zostawienie go w hotelowej klatce było przykre - bardzo chciał się wydostać i iść z nami! Quote
Andzike Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 To jest zaginiony brat blizniak Marcela - mojego poprzedniego tymczasowicza... Cudo, po prostu cudo... http://www.dogomania.pl/threads/201719-MARCEL-czarny-ksi%C4%85%C5%BCe-znalaz%C5%82-cudowny-dom!!! Quote
Juldan Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Andzike napisał(a):To jest zaginiony brat blizniak Marcela - mojego poprzedniego tymczasowicza... Cudo, po prostu cudo... :crazyeye:Jejku:crazyeye: Andzike to nie bliźniak, tylko klon:lol: cudowny... gdyby, nie to, że mieszkamy już z dwoma sierściuchami w bloku, to zaproponowałabym mu DT... Dziewczyny jaki on jest duży? Quote
supergoga Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Mam zdjęcia, postaram się zaraz jakoś wstawic choc padam nieco. Obi waży ok. 11 kg, sięga głową do kolana. Jest troche taki nieśmiały, nie jest wylewny. Gosia, która go znalazła i przywiozła mówi, że na ich widok juz sie potrafił sie cieszyć. I ponieważ Gosi psiak nie dawał spokoju właśnie postanowiła jutro zabrać go z hotelu do domu tymczasowego. Oczywiście jest jeden problem - domowa kotka. Jeśli Obi ją zaakceptuje, będzie miał tymczas do czerwca (potem Gosia wyjeżdża, ale myśle, że mały znajdzie już dom). Oby polubił koty. W hotelu akurat jak na złośc kotów nie bylo i nie można było sprawdzić. szukamy w każdym razie domu stałego. Jak sie przywiąże do Gosi - będzie bardzo mu potem xle. Quote
Andzike Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Czyli wielkości Marcela, ale tamten był aż za bardzo wylewny :) Dobrze, że idzie do domowego DT, oby się z kotem polubili... Jak będzie miał dużo ogloszeń, to długo w DT nie posiedzi - Marcel siedział niecałe 3tyg, a Obi jest równie zjawiskowy:loveu: Quote
What May NN Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Dogomania wybiera kandydata do konkursu w krakvecie - proszę głosujcie na Fundacje dla Zwierząt Animalia z Poznania http://www.dogomania.pl/threads/2037...data-na-marzec! Quote
KateBono Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='What May NN']Dogomania wybiera kandydata do konkursu w krakvecie - proszę głosujcie na Fundacje dla Zwierząt Animalia z Poznania http://www.dogomania.pl/threads/2037...data-na-marzec! Już zagłosowałam. Quote
supergoga Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Obi właśnie opuścił hotel, jedzie do Małgosi, która go znalazła na tymczas. Bardzo się ucieszył na Jej widok. Zupełnie inny psiak. Szukamy teraz super domku. Bo u nas w Buku - nowe 2 szczeniaki. Quote
snuszak Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 a kontaktowałaś się z ludźmi, których ankietę Ci przysłałam? Quote
supergoga Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Przekazałam namiary do tych Państwa Małgosi, która zabrała psiaka na tymczas. Zna go dłużej i może o nim coś powiuedzieć. czekamy! Quote
Andzike Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 oooo :) coś się dzieje? Jakaś szansa dla przystojniaczka? :) Quote
Andzike Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Serce mi się do niego wyrywa... boski jest ... Quote
supergoga Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 Trzymajcie proszę kciuki, jest domek zainteresowany - ankieta fajna, Państwo rozmawiali z Gosią u której jest Obi. Chcą przyjechać w sobotę poznać psiaka. Domek z Wronek. Quote
What May NN Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='supergoga']Trzymajcie proszę kciuki, jest domek zainteresowany - ankieta fajna, Państwo rozmawiali z Gosią u której jest Obi. Chcą przyjechać w sobotę poznać psiaka. Domek z Wronek.[/QUOTE] trzymam mocno kciuki ;-) Quote
zuzia_kuzik Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='What May NN']trzymam mocno kciuki ;-)[/QUOTE] Ja takze .. Quote
Recommended Posts