Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciapek jest dużym psem, jest większy od owczarka niemieckiego.
Jest kochany i łagodny,

Ja Ciapkowi wykupiłam pakiet ogłoszeń przed wyjazdem - 60, ale teraz nie mogę odnaleźć tego bazarku. Ogłoszenia były, zero telefonów.
Ciapek kocha ludzi, i dzieci też, moja Ola go tuliła.

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agata,Sonia']Witam,

Mam takie wrażenie,że On nie jest aż taki duży,chyba,że tak wyszło na zdjęciach...
Zabierajcie chłopaka do hotelu,przez 3 miesiące będę wpłacac brakującą kwotę czyli zbieracie deklaracje,a ja dopłacam różnicę.
3 miesiące to duzo czasu,wiec deklaracje na pewno uzbieracie.
Wysyłajcie pw na dogo,to tez bardzo pomaga,no i oczywiscie facebook.[/QUOTE]

Aniele, jesteś niesamowita:-)

Posted

Dziewczyny-jesteście cudowne!!Dzięki za deklaracje!!
Odpisała do mnie jeszcze [B]mariamc[/B]-hotelik jest najtańszy-200zł z wyżywieniem!Tylko jeszcze czekam na odp.dot. miejscowości,bo nie ma sensu wieźć go do Szczecina :/ Jakby ktoś mógł zrobić mu wydarzenie na facebooku,to byłabym wdzięczna-ja nie posiadam konta.I dzięki [B]E-S[/B] za rady o podpisaniu warunków.
I [B]Agata,Sonia[/B] bardzo dziękuję za deklaracje-a jeśli chodzi o wpuszczenie na klatkę schodową to jest problem.Otóż codziennie próbujemy zagonić go do klatki (różnymi smakołykami itp) a on strasznie boi się przekroczyć progu.Próbowałyśmy go nawet wepchnąć :) ale on tak się zapiera że my we trzy kobitki nie dałyśmy rady!! Dlatego też zastanawiałam się jak wyglądałoby przeniesienie go do auta w razie transportu do hoteliku??

Posted

[quote name='as_animali']To trafiłam jak kulą w płot...No szkoda[/QUOTE]

Lena od Argat z Tomaszowa Mazowieckiego będzie jechała do Megii1 z pod Warszawy może uda się połączyć transport jakby u Megii było miejsce.

Posted

U miriamc jest bardzo tanio, bo oni tylko za koszty właściwie i jeśli jest miejsce to bym się nie zastanawiała. Koszty transportu zwrócą się Wam po dwóch miesiącach.

Posted

as_animali ja się trochę boję tego hycla co na niego poluje. Może załóż mu obrożę z telefonem kontaktowym i adresem do Siebie. Hotelik już szukany i szkoda byłoby gdyby psina zniknęła :(. Można jeszcze wśród sąsiadów rozpuścić plotkę że znalazł się dla niego domek, tylko transport jest dogrywany.

Posted

[quote name='LILUtosi']U miriamc jest bardzo tanio, bo oni tylko za koszty właściwie i jeśli jest miejsce to bym się nie zastanawiała. Koszty transportu zwrócą się Wam po dwóch miesiącach.[/QUOTE]

ale tam byłby w kojcu, prawda?

Posted

[quote name='edek']as_animali ja się trochę boję tego hycla co na niego poluje. Może załóż mu obrożę z telefonem kontaktowym i adresem do Siebie. Hotelik już szukany i szkoda byłoby gdyby psina zniknęła :(. Można jeszcze wśród sąsiadów rozpuścić plotkę że znalazł się dla niego domek, tylko transport jest dogrywany.[/QUOTE]

no to super pomysł:-)

Posted

Czy ktoś w hotelu nauczy go chodzenia na smyczy ? Jest za duży, żeby tak go zamknąć w kojcu i czekać na cud w postaci domu stałego, który go nauczy wszystkiego od A do Z ...

Posted

[quote name='E-S']Czy ktoś w hotelu nauczy go chodzenia na smyczy ? Jest za duży, żeby tak go zamknąć w kojcu i czekać na cud w postaci domu stałego, który go nauczy wszystkiego od A do Z ...[/QUOTE]

u Wiosny i u Jamora miałby tresurę;-) co do reszty hotelików to sie nie orientuję:-)

Posted

Nawet nie chodzi o jakieś umiejętności treserskie, to łagodny, kochany psiak, tylko o nauczenie go chodzenia na smyczy i nie ciągnięcia, to każdy z minimalnym pojęciem o psach jest w stanie zrobić.

PS. chodzi o to, żeby nie zraził ewentualnych chętnych w przyszłości i nie udzielił im nauki latania na 1 z nimi spacerze :D

Posted

[quote name='paulinken']furciaczek tez ma 'trudne" przypadki ;)[/QUOTE]

Oj wiem sama coś o tym :D
A jest miejsce u furciaczka na tego kawalera może ? Super by było !

Posted

Myślę,że z nauką chodzenia na smyczy poradzi sobie prawie każdy kto miał kiedykolwiek psa.Początki mogą być trudne,ale z dnia na dzień będzie coraz lepiej.Przecież Ciapuś nie jest agresywny,co innego jakby był.
Trzeba Go jak najszybciej zabrac,wiec nie szukajcie hotelu z treserem tylko takiego,gdzie jest miejsce i sprawdzonego.No i oczywiście jak da radę to jak najbliżej.
Jamor na pewno jest super,ale pewnie nie ma miejsca.W tym przypadku trzeba szybko działać...

Posted

Ja myślę że w każdym hotelu gdzie się wychodzi na spacery to się tego uczy. U mnie psy wychodzą dwa razy dziennie na długie spacery i bez umiejętności chodzenia na smyczy się nie da. To podstawa.

Posted

LUDZIE!Mamy szanse na DS!! Znajoma sąsiadki wzięłaby Czarusia do siebie,do domku.Bez dalekiego transportu bo to dom w Tomaszowie.W poniedziałek się wszystko rozstrzygnie,ponieważ ta pani wyjeżdża na weekend.Na razie próbuję powstrzymać entuzjazm,bo wiadomo jak to czasem wychodzi... Trzymajcie kciuki,żeby się udało! I dzięki [B]edek[/B] za sugestię z tą obrożą z danymi-to naprawdę super pomysł.A dzisiaj Czaruś jest już baaardzo zmęczony-i denerwuję się,że ten kochany osiołek nie chce wejść do klatki chociaż na 1godz. żeby się przespał :(

Posted

As-animal, miód na moje serce lejesz rolmalnie ! :D
Trzymam kciuki, jasne, że trzymam, z całej siły !!!
Cudownie by było !

Posted

Trzymam kciuki :)

I zapraszam na bazarek innego tomaszowskiego psiaka:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/203957-MEGA-BAZAR-ubrania-bi%C5%BCuteria-kosmetyki-ksi%C4%85%C5%BCki-i-wiele-innych%21-Na-Mielec-i-Tomasz%C3%B3w?p=16478761#post16478761"]http://www.dogomania.pl/threads/203957-MEGA-BAZAR-ubrania-biżuteria-kosmetyki-książki-i-wiele-innych!-Na-Mielec-i-Tomaszów?p=16478761#post16478761[/URL]