ocelot Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Ciapek jest dużym psem, jest większy od owczarka niemieckiego. Jest kochany i łagodny, Ja Ciapkowi wykupiłam pakiet ogłoszeń przed wyjazdem - 60, ale teraz nie mogę odnaleźć tego bazarku. Ogłoszenia były, zero telefonów. Ciapek kocha ludzi, i dzieci też, moja Ola go tuliła. Quote
ihabe Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='Agata,Sonia']Witam, Mam takie wrażenie,że On nie jest aż taki duży,chyba,że tak wyszło na zdjęciach... Zabierajcie chłopaka do hotelu,przez 3 miesiące będę wpłacac brakującą kwotę czyli zbieracie deklaracje,a ja dopłacam różnicę. 3 miesiące to duzo czasu,wiec deklaracje na pewno uzbieracie. Wysyłajcie pw na dogo,to tez bardzo pomaga,no i oczywiscie facebook.[/QUOTE] Aniele, jesteś niesamowita:-) Quote
as_animali Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Dziewczyny-jesteście cudowne!!Dzięki za deklaracje!! Odpisała do mnie jeszcze [B]mariamc[/B]-hotelik jest najtańszy-200zł z wyżywieniem!Tylko jeszcze czekam na odp.dot. miejscowości,bo nie ma sensu wieźć go do Szczecina :/ Jakby ktoś mógł zrobić mu wydarzenie na facebooku,to byłabym wdzięczna-ja nie posiadam konta.I dzięki [B]E-S[/B] za rady o podpisaniu warunków. I [B]Agata,Sonia[/B] bardzo dziękuję za deklaracje-a jeśli chodzi o wpuszczenie na klatkę schodową to jest problem.Otóż codziennie próbujemy zagonić go do klatki (różnymi smakołykami itp) a on strasznie boi się przekroczyć progu.Próbowałyśmy go nawet wepchnąć :) ale on tak się zapiera że my we trzy kobitki nie dałyśmy rady!! Dlatego też zastanawiałam się jak wyglądałoby przeniesienie go do auta w razie transportu do hoteliku?? Quote
beataczl Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 hotelik u mariamc jest w m-sci Sczecinek woj. zachodnio-pomorskie . Quote
as_animali Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 To trafiłam jak kulą w płot...No szkoda Quote
beataczl Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 kolo Warszawy ma hotelik donka5 , yumanji , megii1 - jeszcze spr.ten nick Quote
Argat Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Wiem że megii1 i yumanji chyba chętniej miałyby miejsce dla suczek No i do megi jedzie już nasza Lena Quote
edek Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='as_animali']To trafiłam jak kulą w płot...No szkoda[/QUOTE] Lena od Argat z Tomaszowa Mazowieckiego będzie jechała do Megii1 z pod Warszawy może uda się połączyć transport jakby u Megii było miejsce. Quote
ihabe Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 trzymam kciuki za Ciapusia, żeby jak najszybciej zagrzał swoją pupinke w hoteliku:-) Quote
LILUtosi Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 U miriamc jest bardzo tanio, bo oni tylko za koszty właściwie i jeśli jest miejsce to bym się nie zastanawiała. Koszty transportu zwrócą się Wam po dwóch miesiącach. Quote
edek Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 as_animali ja się trochę boję tego hycla co na niego poluje. Może załóż mu obrożę z telefonem kontaktowym i adresem do Siebie. Hotelik już szukany i szkoda byłoby gdyby psina zniknęła :(. Można jeszcze wśród sąsiadów rozpuścić plotkę że znalazł się dla niego domek, tylko transport jest dogrywany. Quote
ihabe Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='LILUtosi']U miriamc jest bardzo tanio, bo oni tylko za koszty właściwie i jeśli jest miejsce to bym się nie zastanawiała. Koszty transportu zwrócą się Wam po dwóch miesiącach.[/QUOTE] ale tam byłby w kojcu, prawda? Quote
ihabe Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='edek']as_animali ja się trochę boję tego hycla co na niego poluje. Może załóż mu obrożę z telefonem kontaktowym i adresem do Siebie. Hotelik już szukany i szkoda byłoby gdyby psina zniknęła :(. Można jeszcze wśród sąsiadów rozpuścić plotkę że znalazł się dla niego domek, tylko transport jest dogrywany.[/QUOTE] no to super pomysł:-) Quote
E-S Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Czy ktoś w hotelu nauczy go chodzenia na smyczy ? Jest za duży, żeby tak go zamknąć w kojcu i czekać na cud w postaci domu stałego, który go nauczy wszystkiego od A do Z ... Quote
ihabe Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='E-S']Czy ktoś w hotelu nauczy go chodzenia na smyczy ? Jest za duży, żeby tak go zamknąć w kojcu i czekać na cud w postaci domu stałego, który go nauczy wszystkiego od A do Z ...[/QUOTE] u Wiosny i u Jamora miałby tresurę;-) co do reszty hotelików to sie nie orientuję:-) Quote
E-S Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Nawet nie chodzi o jakieś umiejętności treserskie, to łagodny, kochany psiak, tylko o nauczenie go chodzenia na smyczy i nie ciągnięcia, to każdy z minimalnym pojęciem o psach jest w stanie zrobić. PS. chodzi o to, żeby nie zraził ewentualnych chętnych w przyszłości i nie udzielił im nauki latania na 1 z nimi spacerze :D Quote
E-S Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='paulinken']furciaczek tez ma 'trudne" przypadki ;)[/QUOTE] Oj wiem sama coś o tym :D A jest miejsce u furciaczka na tego kawalera może ? Super by było ! Quote
Agata,Sonia Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Myślę,że z nauką chodzenia na smyczy poradzi sobie prawie każdy kto miał kiedykolwiek psa.Początki mogą być trudne,ale z dnia na dzień będzie coraz lepiej.Przecież Ciapuś nie jest agresywny,co innego jakby był. Trzeba Go jak najszybciej zabrac,wiec nie szukajcie hotelu z treserem tylko takiego,gdzie jest miejsce i sprawdzonego.No i oczywiście jak da radę to jak najbliżej. Jamor na pewno jest super,ale pewnie nie ma miejsca.W tym przypadku trzeba szybko działać... Quote
LILUtosi Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Ja myślę że w każdym hotelu gdzie się wychodzi na spacery to się tego uczy. U mnie psy wychodzą dwa razy dziennie na długie spacery i bez umiejętności chodzenia na smyczy się nie da. To podstawa. Quote
as_animali Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 LUDZIE!Mamy szanse na DS!! Znajoma sąsiadki wzięłaby Czarusia do siebie,do domku.Bez dalekiego transportu bo to dom w Tomaszowie.W poniedziałek się wszystko rozstrzygnie,ponieważ ta pani wyjeżdża na weekend.Na razie próbuję powstrzymać entuzjazm,bo wiadomo jak to czasem wychodzi... Trzymajcie kciuki,żeby się udało! I dzięki [B]edek[/B] za sugestię z tą obrożą z danymi-to naprawdę super pomysł.A dzisiaj Czaruś jest już baaardzo zmęczony-i denerwuję się,że ten kochany osiołek nie chce wejść do klatki chociaż na 1godz. żeby się przespał :( Quote
E-S Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 As-animal, miód na moje serce lejesz rolmalnie ! :D Trzymam kciuki, jasne, że trzymam, z całej siły !!! Cudownie by było ! Quote
sylwija Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 trzymam kciuki :D i będę cały weekend trzymać ;) Quote
Argat Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Trzymam kciuki :) I zapraszam na bazarek innego tomaszowskiego psiaka: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/203957-MEGA-BAZAR-ubrania-bi%C5%BCuteria-kosmetyki-ksi%C4%85%C5%BCki-i-wiele-innych%21-Na-Mielec-i-Tomasz%C3%B3w?p=16478761#post16478761"]http://www.dogomania.pl/threads/203957-MEGA-BAZAR-ubrania-biżuteria-kosmetyki-książki-i-wiele-innych!-Na-Mielec-i-Tomaszów?p=16478761#post16478761[/URL] Quote
E-S Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Mam nadzieję, że biedak wszedł na klatkę się przespać ... a nie czuwa jęcząc i płacząc na trawniku ... :( Quote
Recommended Posts