as_animali Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Dzisiaj pojechaliśmy w odwiedziny do Czarusia. Dowieźliśmy mu jeszcze worek karmy. Pozdrowiliśmy i wygłaskaliśmy go od wszystkich fanów,Cioć i Wujków :) Jest przeszczęśliwy-merdał ogonem gdy nas zobaczył, pięknie bawi się z pieskami,i dużym (suką Bouvier) i małym Westem. Z tym wyciem to jest różnie-ma takie "napady",że raz wyje a raz nie. Nie wiem czym to jest spowodowane. Tak bym chciała żeby znalazł taki sam dom stały jak tymczasowy. Ma tyle atrakcji-po prostu w kojcu to ma jak telewizor 3D :) Latają małe psiaki, wszelkie ptactwo, koty. Ma po prostu raj :) Ale niestety musimy szukać mu DS... Hitoshi zrobiła już ogłoszenia,ja zrobiłam allegro, niedługo będzie miał w TIT (naszej lokalnej gazecie) i zobaczymy...Pozostaje nam tylko trzymać kciuki! Quote
edek Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Czy są jakiekolwiek telefony w sprawie chłopaka ??? Quote
Ania102 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Zapraszam na wątek starszego Rocha, który ma szanse jechać do hoteliku- może któraś ciotka wpadnie i wesprze chłopaka? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/177222-Dla-tego-uśmiechu-zrobisz-wszystko!-Wejdź-nie-pożałujesz.-On-czeka[/URL].. Quote
as_animali Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Niestety,żadnych telefonów,zainteresowania... :( Jutro być może uda nam się pojechać w odwiedziny to oczywiście zdam relację. Ale powoli tracę nadzieję że Ciapuś w końcu znajdzie swój DS... Quote
Plicha Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Na pewno znajdzie, to młody, piękny psiak :) Tylko troszkę cierpliwości :) Quote
ocelot Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Po Niebrowie biega spory pies w kolorze brunatnym i nie wiem czy on jest czyjś czy porzucony. Jak również biega szczeniak i tu bym właścicieli zamordowała. Jak można pozwolić, żeby szczenię chodziło samo do szkoły, ze szkoły od nas najbardziej ruchliwymi ulicami na Lechię? Quote
PACZEK Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 As_animali błagam zorganizuj osiedle i znajomych dajcie szanse psom ze schronu w Tomaszowie! Tu chodzi o PSY inne sprawy są nie ważne. Zagłosujcie na WASZE schronisko zróbcie to dla dobra PSóW. Quote
arim Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Ciapek juz jest ogłasza ny-trzymajmy kciuki. Na bazarku u MyszkiMiki ale ja nie umię przenieść postu tu. Quote
ocelot Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Bardzo liczymy na konkurs Kravkettu. W schronisku widać ogromne zmiany, ja jestem pod wrażeniem tych zmian. Chyle czoła przed Panią prezes i przed pracownikami, którzy po godzinach pracują. Utrzymaliśmy schronisko przez 40 dni bez pieniędzy, tylko z darów:) Słyszałam o różnych animozjach.. i powiem, że jak dla mnie to takie płaskie... Jak również jestem w szoku, ze pozwolono zginąć psu adoptowanemu ze schroniska, szczeniakowi. Najpierw oceniajmy siebie, potem innych. Quote
as_animali Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 Jest problem z Czarusiem. W dalszym ciągu nie ma żadnego odzewu i chętnych na adopcję. Dziś w TIT-lokalnej gazecie,ukazało się kolejne ogłoszenie i nie było ani jednego telefonu. Tymczasem w DT Czaruś zaczął szaleć. Mimo kastracji (w marcu) nie wygasły jeszcze mu zupełnie hormony i jest strasznie pobudzony, bo suka ludzi którzy przygarnęli Czarka na tymczas ma cieczkę. Dziś Czarek zdemolował boks i uciekł, próbował też przeskoczyć płoty. Zagryzł im królika. Właściciele DT co mogli ponaprawiali,ale nie jest to wystarczające zabezpieczenie przed ucieczką Czarka. Dlatego kategorycznie do niedzieli musimy zabrać Czarka z DT... Quote
PACZEK Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 As_animali tak wygląda szara rzeczywistość adopcje stanęły wszędzie. Czy ogłaszaliście psinę nie tylko w gazecie lokalnej ale i na fb? W necie jest dużo stron gdzie można psy ogłaszać za darmo. Miałem bana to nie mogłem pisać. Porozmawiaj z anją2201 na pewno coś sensownego doradzi. Quote
Tymonka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Szczerze ? Nie ma pomysłu , to tyko dwa dni , ja dzisiaj jadę po jamnika po operacji , będzie to 8 pies w domu , nie wiem czy będę mogła go zostawić choć na chwilę , ale jak coś to dzwońcie postaram się pomóc jak mogę . Quote
PACZEK Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 As_animali pewnie podpadnę ale czy sugerowałaś Państwu sterylkę ich suczki bo czy to Ciapek czy inna psina wszystko zdarzyć się może.Porozmawiaj też z Ocelotem w drastycznej sytuacji może czasowo schron go przyjmie(Ocelot jeśli chodzi o psy na pewno pomoże każdemu). Quote
Tymonka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Schron ciapka napewno przyjmie , rozmawiałam z Prezeską , ale dla Ciapka to będzie trauma :( a przy okazji zajrzyjcie do połamanego jamnisia : [url]http://www.dogomania.pl/threads/207717-Po%C5%82amany-mix-jamnika-prosi-o-pomoc-!!!!Dzi%C5%9B-mia%C5%82-operacj%C4%99-.?p=16873733#post16873733[/url] Quote
Ania102 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 A jakiś dt albo hotelik?Żal go dać do schroniska. Quote
as_animali Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 [B]Anja2201[/B]-może coś jest nie tak z Twoim telefonem,ale od tygodnia próbuję się do Ciebie dodzwonić i nie mogę. Opcja ze schroniskiem też nam przyszła do głowy. Rozmawiałyśmy z Panią Prezes o następnym DT dla Czarka, ale wszędzie przepełnienia i Pani Prezes też zaproponowała że go przyjmie, bo w schronisku codziennie przychodzi dużo osób i na pewno ktoś ulegnie wreszcie czarowi Czarka :) Argumentem za jest też to że "rękę na pulsie" w schronisku trzyma Ocelot, która jest gwarantem że ZŁO do schronu nie wróci :) [B]Paczek[/B]-oprócz ogłoszeń w lokalnym TIT od 2 miesięcy Czarek jest ogłaszany przez internet (arim wykupiła pakiet u 2 osób) oraz prasie ogólnopolskiej. Poza tym kilka osób wykonało dziesiątki telefonów aby rozgłosić jego adopcję. Facebooka nie mam i pisałam,że jeśli ktoś mógłby go tam ogłosić to byłabym wdzięczna... Obecny DT nie może wykastrować suki ze względu na to że jest rasowy Bouvier hodowlany... Coraz bardziej przekonujemy się mimo wątpliwości-do oddania go do schroniska po to aby poznało go "na żywo" jak najwięcej osób. Czarusia trzeba osobiście poznać,zobaczyć,utonąć w tych jego mądrych (i zawadiackich) ślepiach żeby go naprawdę pokochać. Na dzień dzisiejszy nie ma innej opcji-poza idiotyczną i niedorzeczną żeby go wypuścić na naszym osiedlu-co niektórzy nam sugerują zamiast pomóc. I już wcześniej zarejestrowałam się na stronie Krakveta,więc pozostaje tylko czekać na głosowanie i trzymać kciuki za wygraną Quote
Tymonka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 [quote name='as_animali'][B]Anja2201[/B]-może coś jest nie tak z Twoim telefonem,ale od tygodnia próbuję się do Ciebie dodzwonić i nie mogę. Opcja ze schroniskiem też nam przyszła do głowy. Rozmawiałyśmy z Panią Prezes o następnym DT dla Czarka, ale wszędzie przepełnienia i Pani Prezes też zaproponowała że go przyjmie, bo w schronisku codziennie przychodzi dużo osób i na pewno ktoś ulegnie wreszcie czarowi Czarka :) Argumentem za jest też to że "rękę na pulsie" w schronisku trzyma Ocelot, która jest gwarantem że ZŁO do schronu nie wróci :) [/QUOTE] Rozmawiałam już z Beatą przez telefon , nie jestem w stanie teraz pomóc , mam połamanego jamnika w domu i dłuższe wyjście z domu jest nie możliwe , bo nie mogę go samego zostawić Quote
ocelot Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Słuchajcie Jesli nie będzie wyjścia to schroniska. Ale... nawet najlepsze schronisko to dla psa trauma. Trauma jak choroba. I z mojego nielichego doświadczenia wynika, że duże psy w schronisku siedzą dłużej. Może spróbujmy uzbierać na hotel co? Quote
Tymonka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Aniu , a co dalej ? Ja się boję , że będzie to samo co z Korą , Bertą i resztą która siedzi latami w hotelach ? Quote
PACZEK Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 As_ animali cieszę się że Cię poznałem jestem pod wrażeniem że w tak młodym wieku masz tyle rozsądku że można by nim obdzielić innych.To Ty zawalczyłaś o Ciapka i to Ty decyduj.Tu nie ma dobrego wyboru i nie wiadomo co lepsze czy schron czy DT. Ocelot ma rację schron to trauma dla psa ale może ktoś go tam dojrzy.W DT może utknąć na wieki.Ze schronu zawsze można go wyjąć.Jak zadecydujesz tak będzie(krytycy zawsze się znajdą ale nie bierz do głowy) wszyscy szczerze kochający Ciapka Cię poprą. A tych DEBILI co radzą psa wypuścić na osiedle po prostu zlekceważ. Quote
ocelot Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Jeszcze mam pytanie, czy rzeczywiście Ciapek ma ogłoszenia w naszym Ticie? Może trzeba by spróbować ze zdjęciem. Tak jak psiaki schroniskowe. Quote
Tymonka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Ja bym napisała coś w stylu Duży ,spokojny , młody pies (po kastracji ) do adopcji !! A i nie w typie wilczura tylko raczej jakiegoś psa północy moim zdaniem Quote
as_animali Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Tak to jest ogłoszenie ostatnie. Na deklaracje na hotelik jest za późno, bo do jutra wieczora Czarek musi być zabrany z DT. A następny TIT ukaże się dopiero za tydzień. Co zrobić przez ten czas z psem? Ogłoszenia ze zdjęciami i dłuższym opisem zrobiła [URL="http://www.dogomania.pl/members/97121-Hitoshi"]Hitoshi[/URL] i MyszkaMiki, za co zapłaciła arim. Ja po raz drugi zrobiłam allegro, no i też nie było odzewu. Nie wiem czy jest sens szukać płatnego hoteliku jak Czarek znowu zrobi tam demolkę i będzie musiał w trybie natychmiastowym zostać zabranym. Jedyne miejsce gdzie zobaczy go i pokocha najwięcej ludzi to (zreformowane) schronisko,gdzie nikt nie zrobi mu krzywdy,a nie ucieknie. Myślę,że opcja z przeczekaniem w płatnym hoteliku nie jest w tym wypadku dobra,bo Czarek musi znaleźć swojego właściciela i to jak najszybciej! Dla niego kojec,zamknięcie to makabra,ale w przypadku schroniska to również szansa na szybsze znalezienie właściciela. Z Czarkiem trzeba pracować,trzeba go szkolić,trzeba mu poświęcać dużo czasu,a tego nie zapewni żaden hotelik. Spróbujemy ze schroniskiem,a jeśli sytuacja się bedzie przedłużała,będziemy działać dalej. W poniedziałek dam ogłoszenie ze zdjęciem do TITu który ukaże się w czwartek-wyjaśnię że jest w schronisku do obejrzenia. Dzięki za wsparcie,za pomysły i rady,może wreszcie los się do Czarka uśmiechnie :) Oby!! Quote
Recommended Posts