Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Teraz Ciapuś nareszcie może się wyspać. Chociaż jak to mówi Pani z DT czasami trochę wyje w nocy,bo ma coś z "psa północy" :) I rzeczywiście weterynarz mówi że ma sierść jak husky :) Dziękuję za Wasze wpłaty, bo to dzięki temu Ciapuś jest w tym miejscu. Teraz tylko trzymajcie kciuki żeby znalazł równie cudowny dom stały jak ten tymczasowy!!
Wszystkie wpłaty uaktualniam w pierwszym poście, także można zobaczyć czy pieniążki "szczęśliwie" dotarły na konto Ciapulka :) W tym tygodniu Ciapuś będzie miał szczepienia,więc trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok!
Dziękuję!

• Replies 725
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Ciapulku mam nadzieje, ze szybko znajdziesz domek :)

Cioteczki zapraszam Was na wątek bitej i głodzonej suni. Sunia spała pod gołym niebem, bez jedzenia i na dodatek bita. Dostała od fundacji budę, jest karmiona jak któraś cioteczka podjedzie. Przeraźliwie boi się właściciela na jego widok przywiera do ziemi i czeka na ciosy. Właściciel wreszcie zgodził się ją oddać, zbieramy na hotelik. Błagam pomóżcie:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/193050-POTRZEBNE-DEKLARACJE-NA-HOTELIK-dla-zaglodzonej-suni[/url]

Posted

Jak miło teraz patrzeć na tego pięknego psa! To wszystko dzięki Wam-kochani! A szczególnie dzięki As_animali i Anji! Dziewczyny, jesteście CUDOWNE!!!

Posted

Cały czas czekam na ogloszenia Ciapusia,moze cos zdziałaja;0 Hitoshi nie miala dostepu do neta,moze dlatego jeszcze sa nie zrobione. Czekamy a Ciapuś z nami!

Posted

Anja,nie wiem dokladnie gdzie bedzie oglaszany.Wykupione jest 30ogloszeń na bazarku u Hitoshi.Są w trakcje robienia.A szczerze,to ja nie wiem co to jest TIT ;0

Posted

Nie Anja-w TIT nie ma ogłoszenia. Poza tym są bardzo drogie, bez zdjęcia, więc nie wiem czy kogoś chwyci za serce sam króciutki opis....

Mam bardzo ważne pytanie do wszystkich "znawców" :) psich zachowań i psychiki. Otóż nasz Ciapko-Czaruś często nocą przeraźliwie [B][SIZE=4][COLOR=red]wyje[/COLOR][/SIZE][/B]. W DT nie jest to problemem bo Ci Państwo nie mieszkają w gęsto zaludnionym terenie i sąsiedzi się nie skarżą. Natomiast gdyby znalazł się chętny do domku między domami to takie nocne wycie Czarusia może przekreślić jego szanse. Poradźcie kochani jak wyeliminować to zjawisko,jak dojść co może być przyczyną tego nocnego wycia,jak sobie z tym poradzić????? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie podpowiedzi i rady doświadczonych Dogomaniaków, bo wiem że się znacie i można na Was liczyć :)
Wiem że również schroniskowa Ylva-rasy husky tak strasznie wyła. Znalazła domek i nie wiem-czy może orientujecie się jak ta sprawa teraz wygląda w DS???Czy to tylko był płacz za kratami i spowodowany brakiem wolności czy też taki "urok rasy" :)

Posted

[quote name='as_animali']Nie Anja-w TIT nie ma ogłoszenia. Poza tym są bardzo drogie, bez zdjęcia, więc nie wiem czy kogoś chwyci za serce sam króciutki opis....

[/QUOTE]

Ogłoszenia psów do adopcji są w TiT darmowe , może warto spróbować .

Posted

Mam nadzieję,że to tylko te wygasające hormony :) Boję się,żeby przez to nie stracił szansy na domek....
I właśnie co do ogłoszeń: z TiTem jeszcze spróbuje,natomiast z Famką jest problem. W lutym chciałam dać ogłoszenie o 2 kotkach piwnicznych to panie w redakcji krzyknęły sobie 50zł!!!! Gdy próbowałam im "zmiękczyć" serca,bo przecież to bezdomniaki to zaczęły się podśmiewać i kpić (bo przecież co je to obchodzi-jakieś zapchlone futra...). Więc z Famką już nie ryzykuję :)

Posted

Dziewczyny , ja was zapewniam , że on w domu najpierw by się ugotował , a później dostał ataku klaustrofobii ,ewentualnie odwrotnie . Ja myślę , że to wycie to on ma po swoich przodkach psach północy , pod blokiem też wył ??

Posted

[B][COLOR="red"]To dla wszystkich benków, które mogą znaleźć się w przyszłości w podobnej sytuacji...niech choć kilku się uda tego uniknąć...

[url]http://img860.imageshack.us/img860/4648/slajd3.jpg[/url]

Pomóżcie nagłośnić tę akcję... może jeszcze ktoś nie rozliczył swojego PIT-u i zastanawia się nad przekazaniem 1%...bernardyny w potrzebie bardzo potrzebują pomocy!
Link pod plakatem jest bezpośrednio do oryginalnego plakatu.[/COLOR][/B]