as_animali Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Teraz Ciapuś nareszcie może się wyspać. Chociaż jak to mówi Pani z DT czasami trochę wyje w nocy,bo ma coś z "psa północy" :) I rzeczywiście weterynarz mówi że ma sierść jak husky :) Dziękuję za Wasze wpłaty, bo to dzięki temu Ciapuś jest w tym miejscu. Teraz tylko trzymajcie kciuki żeby znalazł równie cudowny dom stały jak ten tymczasowy!! Wszystkie wpłaty uaktualniam w pierwszym poście, także można zobaczyć czy pieniążki "szczęśliwie" dotarły na konto Ciapulka :) W tym tygodniu Ciapuś będzie miał szczepienia,więc trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok! Dziękuję! Quote
edek Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Witaj Ciapulku mam nadzieje, ze szybko znajdziesz domek :) Cioteczki zapraszam Was na wątek bitej i głodzonej suni. Sunia spała pod gołym niebem, bez jedzenia i na dodatek bita. Dostała od fundacji budę, jest karmiona jak któraś cioteczka podjedzie. Przeraźliwie boi się właściciela na jego widok przywiera do ziemi i czeka na ciosy. Właściciel wreszcie zgodził się ją oddać, zbieramy na hotelik. Błagam pomóżcie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/193050-POTRZEBNE-DEKLARACJE-NA-HOTELIK-dla-zaglodzonej-suni[/url] Quote
as_animali Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 Dziękuję ihabe za wpłatę!! Niedługo Ciapusia czekają zastrzyki :( ale to dla jego dobra :) Quote
edek Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Co tam Ciapeczku słychać odespałeś już biedaku :) Quote
kay.la Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Jak miło teraz patrzeć na tego pięknego psa! To wszystko dzięki Wam-kochani! A szczególnie dzięki As_animali i Anji! Dziewczyny, jesteście CUDOWNE!!! Quote
Ania102 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 as_animali podaj mi nr konta prześlę Ciapusiowi 20 zł (na tyle mnie stać w tym miesiącu):) Quote
arim Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Cały czas czekam na ogloszenia Ciapusia,moze cos zdziałaja;0 Hitoshi nie miala dostepu do neta,moze dlatego jeszcze sa nie zrobione. Czekamy a Ciapuś z nami! Quote
arim Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Anja,nie wiem dokladnie gdzie bedzie oglaszany.Wykupione jest 30ogloszeń na bazarku u Hitoshi.Są w trakcje robienia.A szczerze,to ja nie wiem co to jest TIT ;0 Quote
Tymonka Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 TIT to nasza lokalna gazeta :D Pytanie było bardziej do as_animali :) Quote
as_animali Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Nie Anja-w TIT nie ma ogłoszenia. Poza tym są bardzo drogie, bez zdjęcia, więc nie wiem czy kogoś chwyci za serce sam króciutki opis.... Mam bardzo ważne pytanie do wszystkich "znawców" :) psich zachowań i psychiki. Otóż nasz Ciapko-Czaruś często nocą przeraźliwie [B][SIZE=4][COLOR=red]wyje[/COLOR][/SIZE][/B]. W DT nie jest to problemem bo Ci Państwo nie mieszkają w gęsto zaludnionym terenie i sąsiedzi się nie skarżą. Natomiast gdyby znalazł się chętny do domku między domami to takie nocne wycie Czarusia może przekreślić jego szanse. Poradźcie kochani jak wyeliminować to zjawisko,jak dojść co może być przyczyną tego nocnego wycia,jak sobie z tym poradzić????? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie podpowiedzi i rady doświadczonych Dogomaniaków, bo wiem że się znacie i można na Was liczyć :) Wiem że również schroniskowa Ylva-rasy husky tak strasznie wyła. Znalazła domek i nie wiem-czy może orientujecie się jak ta sprawa teraz wygląda w DS???Czy to tylko był płacz za kratami i spowodowany brakiem wolności czy też taki "urok rasy" :) Quote
edek Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Nie dałoby rady wziąć go na noc do domu, może on po prostu wyje do człowieka ??? Quote
Tymonka Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 [quote name='as_animali']Nie Anja-w TIT nie ma ogłoszenia. Poza tym są bardzo drogie, bez zdjęcia, więc nie wiem czy kogoś chwyci za serce sam króciutki opis.... [/QUOTE] Ogłoszenia psów do adopcji są w TiT darmowe , może warto spróbować . Quote
ocelot Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 [quote name='Anja2201']Ogłoszenia psów do adopcji są w TiT darmowe , może warto spróbować .[/QUOTE] Jeszcze Famka i portakle tomaszowskie. Quote
Ania102 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Co do wycia Ciapka, to może hormony mu jeszcze szaleją bo przecież króciótko po kastracji a okres cieczkowy. Quote
as_animali Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Mam nadzieję,że to tylko te wygasające hormony :) Boję się,żeby przez to nie stracił szansy na domek.... I właśnie co do ogłoszeń: z TiTem jeszcze spróbuje,natomiast z Famką jest problem. W lutym chciałam dać ogłoszenie o 2 kotkach piwnicznych to panie w redakcji krzyknęły sobie 50zł!!!! Gdy próbowałam im "zmiękczyć" serca,bo przecież to bezdomniaki to zaczęły się podśmiewać i kpić (bo przecież co je to obchodzi-jakieś zapchlone futra...). Więc z Famką już nie ryzykuję :) Quote
Agata,Sonia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 [quote name='edek']Nie dałoby rady wziąć go na noc do domu, może on po prostu wyje do człowieka ???[/QUOTE] No właśnie,może wyje,ponieważ tęskni za człowiekiem... Quote
Tymonka Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Dziewczyny , ja was zapewniam , że on w domu najpierw by się ugotował , a później dostał ataku klaustrofobii ,ewentualnie odwrotnie . Ja myślę , że to wycie to on ma po swoich przodkach psach północy , pod blokiem też wył ?? Quote
edek Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Też wył pod blokiem. Wydaje mi sie, że zawsze warto spróbować, ciężko go będzie wydać skoro po nocach wyje :( Quote
Agata,Sonia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Pomimo wszystko spróbowałabym zabrać Ciapka na noc do domu... Quote
KatiKorej Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 W lutym nie wył i był spokojny. Może to jest spowodowane stresem, zamknięciem? Quote
ANETTTA Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 [B][COLOR="red"]To dla wszystkich benków, które mogą znaleźć się w przyszłości w podobnej sytuacji...niech choć kilku się uda tego uniknąć... [url]http://img860.imageshack.us/img860/4648/slajd3.jpg[/url] Pomóżcie nagłośnić tę akcję... może jeszcze ktoś nie rozliczył swojego PIT-u i zastanawia się nad przekazaniem 1%...bernardyny w potrzebie bardzo potrzebują pomocy! Link pod plakatem jest bezpośrednio do oryginalnego plakatu.[/COLOR][/B] Quote
arim Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 widze ze Ciapus ma ogloszenia!Czekajmy na wyniki Quote
Recommended Posts