Argat Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Tutaj jest strona z kontaktem do fundacji, jakbyście chcieli skorzystać... [url]http://www.fundacjamrunio.org/1/contact[/url] Ja za mało wiem, żeby się wypowiadać. Quote
bela51 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Zaznaczam wątek, bo dostalam zaproszenie. Ale nie uda mi zlozyc stałej deklaracji, przykro mi. Quote
majka2222 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Przywiązanie psa do budy nic nie da! Pies po uwolnieniu z łańcucha tym bardziej będzie uciekał. Problem może być taki: pies ma za mało ruchu albo jest pobudzony. Pomogłaby kastracja. To by psa uspokoiło i być może nie uciekałby. Co do państwa myślę, że lepiej zafundować im wyższy płot;) Dobry pomysł to zasadzić drzewa, aby nie mógł przeskakiwać, ale nie sądzę, że to zrobią, koszty itd. Spróbujcie z kastracją, pies się uspokoi no i należy zapewnić mu ruch. Łańcuch nie sprawi, że się przyzwyczai do państwa, poza tym to okrutne. P.S. Gmina może dać na kastrację dla Ciapka. Warto spróbować. Quote
Agata,Sonia Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Cholerka,kolejny wątek,na który nie chce się wchodzić przez te kłótnie. PRZESTAŃCIE JUŻ,KONIEC,BASTA!!!!!!!!!!!!! As_animali,moja deklaracja jest aktualna,tylko ile mam wpłacić?Ile ma kosztować DT?Ile jest już uzbierane? Quote
ocelot Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Myślę, ze wyjaśniłam wszystko na pw Paczkowi. Co mnie razi w tym wątku to brak konkretów i wybaczcie ale troszkę manipulacji. As_Animali jest niepełnoletnia, ale działa wspólnie z osobami pełnoletnimi, więc można by oczekiwać konkretów czy te osoby dorosłe pomogą. A nie tekstów w stylu "kłótnia dorosłych", "lekcje na dogo zapamiętam na długo". Zdarzyło mi się tu współpracować z jedną kiedyś niepełnoletnią osobą bardzo konkretną, a chyba wtedy nie była starsza od AsAnimali:) Tak na długo bo masa bezstronnych osób pomaga, jak również mimo wymiany zdań, może ostrej doszliśmy do porozumienia w kwestii pomocy psu. Jeśli mamy mu pomóc oczekuję konkretów ze wszystkich stron. Ja moge wykasowac moje posty z wczoraj, Paczek a Ty? Quote
PACZEK Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Jak uważasz Ocelot bo widzę że nie wszyscy czytają całość wątku i dla dobra psa będę współpracował z każdym kto ukierunkuje wreszcie pomoc dla Ciapka. Quote
edek Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='bela51']Zaznaczam wątek, bo dostalam zaproszenie. Ale nie uda mi zlozyc stałej deklaracji, przykro mi.[/QUOTE] Witamy serdecznie :) Quote
edek Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 ocelot czy wasza gmina ma bony na sterylizację psów ??? majka2222 nie każda gmina ma przeznaczone na to pieniądze. Jak jest podpisana umowa ze schroniskiem to pewnie nie mają. Quote
edek Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Ciapuś prosi o stałą deklaracje na hotelik, czy ktoś może jeszcze pomóc :( Quote
PACZEK Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='edek']Ciapuś prosi o stałą deklaracje na hotelik, czy ktoś może jeszcze pomóc :([/QUOTE]Proszę podaj sytuację na dziś,czy hotelik aktualny, co z transportem i jak ze złapaniem nic po deklaracjach jeśli pies nie jest w hoteliku i jaka decyzja z kontem Quote
edek Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='PACZEK']Proszę podaj sytuację na dziś,czy hotelik aktualny, co z transportem i jak ze złapaniem nic po deklaracjach jeśli pies nie jest w hoteliku i jaka decyzja z kontem[/QUOTE] PACZEK z wpisów wczorajszych zrozumiałam, że rodzice as_animali chcą, żeby odpowiedzialność za psa przejęła ocelot. ocelot napisała, że nie może wziąć na siebie kolejnego psa w hoteliku, który nie ma pełnych deklaracji na hotelik. I to rozumiem, każdy z nas ma swoje stadko na utrzymaniu i każdy ma ograniczony budżet domowy. Rano ocelot napisała cytuje : Jeśli mamy mu pomóc oczekuję konkretów ze wszystkich stron. Wydaje mi się, ze głównym problemem w tym momencie są deklaracje stałe dla Ciapka. Hotelik kosztuje 300 zł za m-c, a my mamy 90zł deklaracji. Do tego dochodzi sterylizacja i szczepienia z tego co pamiętam 250zł i transport. as_animali miała jakiś transport i chciała, żebyśmy dołożyli się 100zł do niego. Z tego co wczoraj było pisane to hotelik ma zaczekać, nie wiem czy coś się w tym temacie zmieniło. Jeśli chodzi o złapanie to Anja2201 napisała, ze może pomóc. Wydaje mi się, że najlepiej byłoby danie mu jakiegoś leku na uspokojeni. Wydaje mi się też, że jak nie będzie w stadzie to też inaczej będzie reagował. Najlepiej chyba będzie poczekać na as_animali i ocelot, żeby się wypowiedziały na temat czy działamy dalej czy nie. Quote
ocelot Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 psy są sterylizowane tylko u nas w schronisku. Ciapek najpierw musiałby tam trafić, wtedy szczepienie i kastracja. Próbuję zalatwić transport. Potrzebny mi adres hoteliku i nazwa leku uspokajającego Quote
edek Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='ocelot']psy są sterylizowane tylko u nas w schronisku. Ciapek najpierw musiałby tam trafić, wtedy szczepienie i kastracja. Próbuję zalatwić transport. Potrzebny mi adres hoteliku i nazwa leku uspokajającego[/QUOTE] Zaraz postaram sie dowiedzieć u cioteczek o adres i lek. W hotelu też mozna zrobić sterylkę, tylko to też kasa niestety. Tak myślałam, że gmina nie daje na sterylkę, bo mają podspisaną umowę ze schroniskiem. Quote
nescca Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Jestem na zaproszenie..... niestety nie dam rady z deklaracją natomiast z będę obserwowała wątek i postaram się pomóc w każdy inny sposób. Quote
PACZEK Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Dzięki edek, dzięki Ocelot!Co do łapania i ewentualnych leków napiszcie może do anji też z Tomaszowa myślę że pomoże. Ja mam 200km do was.Proszę napiszcie kto prowadzi sprawę ratowania Ciapka łatwiej będzie ustalić zakres dobrowolnych obowiązków wtedy mam nadzieję nie powtórzy się sytuacja z niedzieli.Uważam że powinna być to osoba z Tomaszowa znająca sytuację na miejscu. Quote
Ania i Kajber Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Dopiero teraz pzreczytałam zaległości weekendowe. Miło, jak na wątku panuje taka spontaniczna wymiana myśli i pogladów :evil_lol:. Byleby z tego "brainstormingu" wykluła się szybka pomoc dla Ciapusia, zwłaszcza, że jest kasa i hotel. Quote
PACZEK Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='Ania i Kajber']Dopiero teraz pzreczytałam zaległości weekendowe. Miło, jak na wątku panuje taka spontaniczna wymiana myśli i pogladów :evil_lol:. Byleby z tego "brainstormingu" wykluła się szybka pomoc dla Ciapusia, zwłaszcza, że jest kasa i hotel.[/QUOTE]Dzięki że jesteś :loveu:Już wyrażam skruchę:oops: i zgłaszam gotowość do współpracy. Quote
as_animali Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Wczorajszą dyskusję odcinamy grubą kreską i nie wracajmy do tego. Anja-oczywiście nie mam do Ciebie żadnych pretensji,wiadomo,że nie jesteś zaangażowana WYŁĄCZNIE w sprawę Ciapka,chciałam tylko sprostować,żeby nie było niedomówień :) A więc: "Przycichły" cieczki na osiedlu,husky wrócił do właścicieli.Ciapuś uspokoił się i znów jest uroczym psiakiem,dającym łapę.Szkoda,że dzień po akcji... W ciągu tygodnia nie ma "czasowych" żeby go zawieźć do yumanji.Trzeba by czekać do kolejnego weekendu.ALE! :) Pani B.(karmicielka i jego ulubiona pani)znalazła jeszcze inne wyjście na DT.Pojedziemy tam na rozmowę i ewentualne ustalenia.Nie chcę zapeszyć bo to już 3 podejście więc poinformuję Was już o konkretach. Quote
PACZEK Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Dobre wieści ale może na wizytę przed adopcyjną weź do towarzystwa jakąś "zaprawioną w bojach" Cioteczkę, która oceni czy ewentualni przyszli właściciele CIPKA(?)naprawdę chcą i potrafią mu pomóc czy np.potrzebują się dowartościować.Trzymamy kciuki i czekamy na wieści!A cha i kastracja chyba niezbędna żeby nie było kłopotu bo jak sama wiesz nie dajemy rady i nowe bidy nie są potrzebne. Quote
as_animali Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Uzupełniłam 1szy post dot.wpłat. Wpłynęło jeszcze 30zł od p.Joli z Opola i nie było nicku,więc domyślam się że to [B]Jolusia[/B] :) Ale wolę się upewnić Quote
ocelot Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 I rozumiem, że jest to DT? Napisz nam czy płatne czy darmowe czy jakas pomoc potrzebna. No i kiedy wizyta i kto na nia idzie? Quote
E-S Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='as_animali']Wczorajszą dyskusję odcinamy grubą kreską i nie wracajmy do tego. Anja-oczywiście nie mam do Ciebie żadnych pretensji,wiadomo,że nie jesteś zaangażowana WYŁĄCZNIE w sprawę Ciapka,chciałam tylko sprostować,żeby nie było niedomówień :) A więc: "Przycichły" cieczki na osiedlu,husky wrócił do właścicieli.Ciapuś uspokoił się i znów jest uroczym psiakiem,dającym łapę.Szkoda,że dzień po akcji... W ciągu tygodnia nie ma "czasowych" żeby go zawieźć do yumanji.Trzeba by czekać do kolejnego weekendu.ALE! :) Pani B.(karmicielka i jego ulubiona pani)znalazła jeszcze inne wyjście na DT.Pojedziemy tam na rozmowę i ewentualne ustalenia.Nie chcę zapeszyć bo to już 3 podejście więc poinformuję Was już o konkretach.[/QUOTE] To CIAPEK czy CIPEK proszę się zdecydować, ponieważ albowiem nakazałam mężowi przelew wykonać na Cipka (nie powiem, trochę się zdziwił) no i chciałabym wiedzieć zanim kliknie "send" :D Na Ciapka, nie ? Czy na Cipka ? Warto pomyśleć w kategoriach reklamowych - wiecie ile "cipek" miałby wejść na allegro i wszystkich ogłoszeniach, idę o zakład, że o wiele więcej ludzi wrzuca w google "cipkę" niż "ciapka" - a tu - seprajs !!! ta-dam ! psiak śliczny :) Trzymam kciuki za nowe DT, jestem za tym, aby nie zapeszać tym razem, zaczekam spokojnie na konkrety. A co do dyskusji z poprzednich stron zawsze warto pamiętać, że zaciskaniu się pięści towarzyszy zaciskanie się komórek mózgowych (tak w skrócie myślowym :D) Quote
as_animali Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Byłyśmy nakarmić CIAPKA :) i jeden z spacerowiczów z psem powiedział nam że dziś ok.19.30 przyjechało jakieś młode małżeństwo,które próbowało zabrać Ciapka do auta. Pomimo różnych prób nie udało im się.Ponoć obiecali powtórzenie akcji jutro bo Ciapek bardzo im się spodobał.Nic nie wiemy o tych ludziach,dlatego rozgłosiłyśmy okolicznym psiarzom,żeby pilnowali sytuacji i nie pozwolili na zabranie go bez skontaktowania się z nami (bo nie wiadomo gdzie trafiłby pies!). Będziemy jutro czuwać i stać na czatach :) ale zobaczymy co się wydarzy. Planowany na środę/czwartek DT byłby w okolicach Tomaszowa,płatny,na miesiąc/dwa narazie.Szczegóły z tą Panią będą dogadane jutro. Jestem w kontakcie z Anją2201 żeby ona mogła pomóc przy transporcie i żeby fachowym i doświadczonym okiem nadzorowała sprawę i sprawdziła DT. Quote
Recommended Posts