Jump to content
Dogomania

KOSZALIN - MUMINEK. Mieszając chow-chowa z nowofundlandem - otrzymujemy... muminka;-)

Recommended Posts

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lilo']Szkoda ze Kingi nie ma może by cos napisała o Muminku ale pewnie nie ma czasu ... dlatego czekamy na wieści co u psinki :)[/QUOTE]

Kinga już jest ;-)

Miałam wczoraj telefon od pana, zainteresowanego Muminkiem, nawet bardzo.
Rozmowa rozwijała się do czasu, gdy nagle zdaliśmy sobie sprawę, że mówimy o całkiem różnych psach :evil_lol:.
Pan ucieszył się, że znalazł :multi: - bo szukał czegoś na podobieństwo psa, który mu niedawno odszedł - w typie nowofundlanda. DUŻEGO.

Ja na to: - ale Muminek nie jest DUŻY :shake:, jest najwyżej połową nowofundlanda.

Po czym nastąpiła konsternacja :-o...
i rozczarowanie, i koniec rozmowy.

Posted

[quote name='Pysioo']Muminkowi potrzeba DT, aby nauczył się ufać ludziom...[/QUOTE]

Tak, dochodzę do wniosku, ze trzeba mu tego DT.
Muminek do mnie co prawda jest przyjazny, ale w schronisku ma opinię psa bojącego się i chowającego przed pracownikami.
Moze po prostu jest typem wrażliwca, który nie może się zaklimatyzować w tej rzeczywistości? Moze jego urazy nie są na tyle duże, i szybko się wyprostują w domowych warunkach? A może jednak trzeba będzie cierpliwości i czasu...
:niewiem:

Posted

[quote name='kinga']Tak, dochodzę do wniosku, ze trzeba mu tego DT.
Muminek do mnie co prawda jest przyjazny, ale w schronisku ma opinię psa bojącego się i chowającego przed pracownikami.
Moze po prostu jest typem wrażliwca, który nie może się zaklimatyzować w tej rzeczywistości? Moze jego urazy nie są na tyle duże, i szybko się wyprostują w domowych warunkach? A może jednak trzeba będzie cierpliwości i czasu...
:niewiem:

A moze to faktycznie nie mieszanka Chow Chow tylko tak jak juz wczesniej pisalam Shar pei Bearcoat , a Shar peie tak maja. Sa do obcych nie ufne, potrzebuja czasu zeby sie otworzyc i zaufac.

Posted

Ponieważ Pysioo ładnie ;) zauważyła, ze dobrze byłoby, aby Muminek miał swój posag na nową drogę życia - porozmawiałam o tym z Muminkiem.
Uznał, że pomysł niegłupi - jako, że nie jest Bylejakim Psem Ze Schroniska - tylko takim, któremu należą się specjalne względy :p.

A Niebylejaki Pies może mieć w przyszości Różne Potrzeby.
Np. DT, który oswoiłby tę Niebylejakość.
Ew. lepsza opieka medyczna, lepsza karma, etc.

Gdyby ktoś zechciał pomóc... :loveu:

Kochana Fundacja Chow-Chow, mimo, ze nie dopatrzyła się w Muminku chowka ani na jotę :evil_lol: - udostępniła swoje konto do wpłat:

Dane do przelewu:

Fundacja pomocy zwierzętom CHOW-CHOW

ul.Parkowa 29
21-100 Lubartów
konto:
21 8707 0006 0004 8738 2000 0001
bank : Powiatowy Bank Spółdzielczy
ul.Lubelska 30A
21-100 Lubartów
dla przelewów zza granicy :
iban:
PL 21 8707 0006 0004 8738 2000 0001
swift: POLU PL PR
Dla korzystających z Paypal:
[email protected]

z dopiskiem "dla Muminka"

:Rose::Rose::Rose:

Serdecznie dziękuję w imieniu Muminka - to dla niego ogromny pomost do lepszej przyszłości.
Przekażę mu tę informację przy najbliższej bytności w schronisku ;)