Pysioo Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Zmieniła się szata graficzna dogomanii czy tylko mi się wydaje? Quote
Pysioo Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Muminkowi potrzeba DT, aby nauczył się ufać ludziom... Quote
lilo Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Szkoda ze Kingi nie ma może by cos napisała o Muminku ale pewnie nie ma czasu ... dlatego czekamy na wieści co u psinki :) Quote
kinga Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 [quote name='lilo']Szkoda ze Kingi nie ma może by cos napisała o Muminku ale pewnie nie ma czasu ... dlatego czekamy na wieści co u psinki :)[/QUOTE] Kinga już jest ;-) Miałam wczoraj telefon od pana, zainteresowanego Muminkiem, nawet bardzo. Rozmowa rozwijała się do czasu, gdy nagle zdaliśmy sobie sprawę, że mówimy o całkiem różnych psach :evil_lol:. Pan ucieszył się, że znalazł :multi: - bo szukał czegoś na podobieństwo psa, który mu niedawno odszedł - w typie nowofundlanda. DUŻEGO. Ja na to: - ale Muminek nie jest DUŻY :shake:, jest najwyżej połową nowofundlanda. Po czym nastąpiła konsternacja :-o... i rozczarowanie, i koniec rozmowy. Quote
kinga Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 [quote name='Pysioo']Muminkowi potrzeba DT, aby nauczył się ufać ludziom...[/QUOTE] Tak, dochodzę do wniosku, ze trzeba mu tego DT. Muminek do mnie co prawda jest przyjazny, ale w schronisku ma opinię psa bojącego się i chowającego przed pracownikami. Moze po prostu jest typem wrażliwca, który nie może się zaklimatyzować w tej rzeczywistości? Moze jego urazy nie są na tyle duże, i szybko się wyprostują w domowych warunkach? A może jednak trzeba będzie cierpliwości i czasu... :niewiem: Quote
A.K. Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='kinga']Tak, dochodzę do wniosku, ze trzeba mu tego DT. Muminek do mnie co prawda jest przyjazny, ale w schronisku ma opinię psa bojącego się i chowającego przed pracownikami. Moze po prostu jest typem wrażliwca, który nie może się zaklimatyzować w tej rzeczywistości? Moze jego urazy nie są na tyle duże, i szybko się wyprostują w domowych warunkach? A może jednak trzeba będzie cierpliwości i czasu... :niewiem: A moze to faktycznie nie mieszanka Chow Chow tylko tak jak juz wczesniej pisalam Shar pei Bearcoat , a Shar peie tak maja. Sa do obcych nie ufne, potrzebuja czasu zeby sie otworzyc i zaufac. Quote
Iljova Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Muminku co tam u Ciebie? Gdzie jesteś człowieku, Muminek czeka na Ciebie ? Quote
lilo Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 szukalam takiego psiaka jak napisala A.K. znalazłam cos takiego : myslicie ze mumin podobny ?? Quote
ewunian Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Pomóżmy Dogomaniaczce Pipi w sondzie KrakVetu. Pipi i jej psiaki potrzebują pomocy. Ona jest sama, sama z własnej kieszeni utrzymuje kilkanaście psów. Karma z KrakVeta bardzo się przyda.... Głosujcie.... pod sondą potwierdźcie głos... Mamy czas do jutra! www.dogomania.pl/threads/2037...9#post16501559 Quote
kinga Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Ponieważ Pysioo ładnie ;) zauważyła, ze dobrze byłoby, aby Muminek miał swój posag na nową drogę życia - porozmawiałam o tym z Muminkiem. Uznał, że pomysł niegłupi - jako, że nie jest Bylejakim Psem Ze Schroniska - tylko takim, któremu należą się specjalne względy :p. A Niebylejaki Pies może mieć w przyszości Różne Potrzeby. Np. DT, który oswoiłby tę Niebylejakość. Ew. lepsza opieka medyczna, lepsza karma, etc. Gdyby ktoś zechciał pomóc... :loveu: Kochana Fundacja Chow-Chow, mimo, ze nie dopatrzyła się w Muminku chowka ani na jotę :evil_lol: - udostępniła swoje konto do wpłat: Dane do przelewu: Fundacja pomocy zwierzętom CHOW-CHOW ul.Parkowa 29 21-100 Lubartów konto: 21 8707 0006 0004 8738 2000 0001 bank : Powiatowy Bank Spółdzielczy ul.Lubelska 30A 21-100 Lubartów dla przelewów zza granicy : iban: PL 21 8707 0006 0004 8738 2000 0001 swift: POLU PL PR Dla korzystających z Paypal: [email protected] z dopiskiem "dla Muminka" :Rose::Rose::Rose: Serdecznie dziękuję w imieniu Muminka - to dla niego ogromny pomost do lepszej przyszłości. Przekażę mu tę informację przy najbliższej bytności w schronisku ;) Quote
Aimez_moi Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 A mnie sie i tak wydaje, ze ma troszke z niufka.......:) Quote
Recommended Posts