Jump to content
Dogomania

KOSZALIN - MUMINEK. Mieszając chow-chowa z nowofundlandem - otrzymujemy... muminka;-)

Recommended Posts

Posted

o rasowe malutkie kotki też miałam niedawno pytanie.
Jak mi puściły nerwy i odpisałam, pytając, kto przy zdrowych zmysłach oddaje rasowe kotki do schroniska - to, kochana, panienka bardzo się oburzyła moją arogancją.
Więc teraz wyznaję zasadę, ze zanim odpiszę na takiego maila, muszę sie przespać.

Bokser długowłosy, mówisz?
W sumie, jakby tak dobrze popatrzeć...

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lilo napisał(a):
hhaha moze jeszcze rodowodowe francuskie buldozki , najlepiej szczeniaczki i po utytułowanych rodzicach .... co za masakra....

I to za 25 pln (brutto). :angryy: I idealnie gdyby nie były kastrowane (co by można było sobie na nich dorobić trochę).... :roll:

Ale są takie "kołki". Pamiętam pewną sytuację ze schroniska w Opolu. Przychodziłam tam do Toffiego (bokser). Przyszła parka ludzików ze swoją suczką bokserką i powiedzieli, że Toffi im się bardzo spodobał i przyszli pokryć swoją suczkę nim. :angryy: Bardzo żałuję, że nie miałam możliwości zobaczyć w tym momencie kierowniczki. To bardzo ciepła i miła osoba ale w tamtym momencie to nikt by jej tak nie określił. Ludzie wychodzili ze schroniska szybciej niż gdyby goniło ich stado rozwścieczonych psów. :evil_lol:

Posted

Pysioo napisał(a):
kinga – kiedy wybierasz się z wizytą do Muminka?

Jutro, mam wielką nadzieję, uda mi się wpaść do schroniska ( są tygodnie, zę bywam dużo częściej, ale ostatnio jakaś masakra czasowa :-()
Moze wreszcie będę mogła napisać jakieś konkretne sprawozdanie...

Posted

Pozdrowienia od Muminka!

Byłam, widziałam, wygłaskałam, powtykałam w Muminkowe fafle psie kabanoski.

Widział, poznał, cały czas merdał ogonem, wpatrzony we mnie, gdy opodal robiłam zdjęcia innym psom.

Nie chciał się mną dzielić z suczką, z którą razem mieszka. Gdy rzuciłam i jej kabanoska, bo stała z tyłu i merdała prosząco - pogonił ją z hukiem do budy, co pokazuje, że Muminek jest indywidualistą i - jednak - dominantem. Suczka co prawda ma ADHD i bywa męcząca, ale zachował się wobec niej ...nie po dżentelmeńsku, słowem - jak ostatni cham.

Trudno powiedzieć, jak dogada się z innymi psami, bo ją podobno tak na co dzień dominuje.

Usiłowałam zrobić jakieś świeże zdjęcia, ale że Muminka zostawiłam sobie na deser... to mi się karta pamieci skończyła. Jakąś marniznę zrobiłam, zobaczę po zrzuceniu z aparatu, czy w ogóle widać na niej Muminka, czy tylko czarnego kleksa?

Poza tym panem, który szukał nowofundlanda - nikt się dotąd na nim nie poznał :-(

Posted

Ojejciu strasznie przepraszam ale kompletnie zapomniałam że miałam Muminkowi wystawić allegro.. Zaraz się biorę..
Jeszcze raz bardzo przepraszam.

Posted

Luzia napisał(a):
Ojejciu strasznie przepraszam ale kompletnie zapomniałam że miałam Muminkowi wystawić allegro.. Zaraz się biorę..
Jeszcze raz bardzo przepraszam.

W takim razie czekamy na link do allegro :)

Posted

Zdjęcia są świetne oddają jego dramatyczna sytuację. Ale widok straszny :-( Biedny psiak tak bardzo smutny :-( i jeszcze za tymi kratami. Przygnębiający widok :-(
Jest śliczny !!!

Posted

zgadza się, gdybym go na żywo nie widziała - tez byłabym święcie przekonana, że to nowofundland :roll:

wiem, ze te zdjęcia wprowadzają zamieszanie i w błąd :razz: - ale taki właśnie jest Muminek, ze wprowadza w błąd.

pysk miał zapiaszczony, bo mu kabanoski spadały w piach, i nurkował gębą za nimi.

a! i ślicznie dziękuję za allegro!