Jump to content
Dogomania

Sunia w typie labka- podejrzenie babeszjozy , rozcięta łapa i sterylka aborcyjna

Recommended Posts

Posted

Kochane przedstawiam wam młodziutką sunię ma około 1,5 roku carmen .Sunię dziś zabrałyśmy z ulicy. Małą widziałam już wcześniej błąkającą się ale zanim się obejrzałam i zorganizowałam to dziewczyna zwiała Dziś się udało. Chyba nie miała siły uciekać i nie stawiała żadnego oporu .Grzecznie pomaszerowała ze mną do weta . Ogólnie jest w bardzo złym stanie –na całym ciele rany po kleszczach i kleszcze , rozciętą poduszką na tylnej łapie – rana kwalifikuje się do zszycia , ponad to w gardle utkwiona w poprzek kość, i na koniec dochodzi jeszcze cieczka a co za ty idzie mała zapewne jest już w ciąży . Nie mogłyśmy przejść obok i nie zareagować .Mała pilnie potrzebowała pomocy !!!!! Umieściłyśmy ja w klinice , rana został opatrzona , dostała antybiotyk , kleszcze usunięte .
Jutro badania , co dalej zobaczymy .
Bardzo proszę o chociaż najmniejsze wsparcie finansowe na leczenie sterylkę i opłacenie hoteliku .A to nasza sierota ;-(

Posted

ano mamy :-( na dobranoc jeszcze zostałyśmy poproszone o pomoc kolejnej biedzie :-( jutro założe wątek psu choremu na zapalenie płuc , bo ta noc będzie decydująca :-(

Co do carmen w klinice zachowuje sie wzorcowo !!!!!! Jest grzeczna i nie kłopotliwa .Super dziewczynka :-)

Posted

na szczęście badanie na babeszje wyszło negatywne !!!!! Dziś dziewczyna miała zakładane szwy na łapce , jutro przewozimy ja do hoteliku ,
bardzo prosimy o sparcie :-)

Posted

no i dziewczynka jest w hoteliku :-) dzielnie zniosła podróż :-) za tydzień kontrola co do z łapka za dwa tygodnie sterylka potem szczepienia i szukamy domku .

Posted

Aga,

podeslij mi na maila tekst oraz zdjecia suczki - poprosze koelzanke aby zrobila Jej ogloszenia na najpopularniejszych portalach. Na domek pewnie troszke poczeakmy, a nuż widelec znajdzie się ktoś kto ją sam ciachnie na swój koszt :)

Posted

dziewczyna była wczoraj na zmianie opatrunku , łapka sie goi a brzuch rośnie w zaskakującym tępie także sterylka nas czeka a grosza nie mamy

Posted

Wygląda na to, że zapomniałam napisać, że allegro Kajtusia zostało przepisane na Carmen... Sprzedało się 85 cegiełek - czyli ok. 425 zł powinno się uzbierać
Nie wiem ile kasy spłynęło z aukcji na konto Fundacji, ale do mnie na konto wpłynęło już ok 150 zł, a pewnie po niedzieli będzie jeszcze jakaś wpłata

Posted

Kopiuję z wątku Kajtusia:

Na aukcji wystawionych było 200 cegiełek
Zadeklarowano kupienie 85 cegiełek
Do mnie zapłacono za 51 cegiełek (opłata za pozostałe powinna wpłynąć na konto Fundacji)
Na moje konto wpłynęło 263 zł
w tym 8 zł za zdjęcia w formie papierowej (2 x 3 zł i 1 x 2 zł dopłaty na zdjęcia i znaczki)
koszt wystawienia aukcji 20,15 zł
prowizja allegro 17 zł

263 - 8 - 20,15 - 17 = 217,85 zł

Taka kwotę przelałam dzisiaj na konto Fundacji: http://dogo.egonet.pl/allegro/kajtus/przelew_kajtus.pdf

• 1 month later...