Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moriaaa napisał(a):
Maleństwo krótkowłse zostało zaadoptowane...dzisiaj spotkałam dumnego właściciela:)
Druga niunia...nie wiem....dzisiaj znowu zamknęli pawilony:placz::placz::placz::placz:
Ja już nie mam sily..........................

Czy ta "druga sunia" to te smutne oczyska z pierwszej strony?

Posted

Moriaaa.. domek tymczasowy aktualny.
Jak nie dla tej małej suńki to może być inny psiak - byle do 10 kg (bo siostra po operacji kolana jest )

a o suńkę się boję... taka maleńka .. czemu nie mogą jej wydać ? byśmy ją wyleczyli jesli jest chora ... koło Ewki jest nasz wet - naprawdę fajne kobitki, koszty bym poniosła ...

Posted

czytałam o tym psiaku ale wlaśnie nie mogłam się w ońcu doczytać czy tymczas jest czy nie ... jestem otwarta :-)
narazie mieszkam blisko siostry więc psinę miałabym pod kontrolą ;)

Posted

Ja już nierozumiem, pawilony są cały czas zamnięte, wczoraj przyjechała do mnie KHAZAR, i niestey nie można wchdzić do pawilonów:(Ani wyjmwać psiaków, nie wiem co tam się dzieję, nic nam nie powiedzą...:(

Posted

Moriaaa napisał(a):
Ja już nierozumiem, pawilony są cały czas zamnięte, wczoraj przyjechała do mnie KHAZAR, i niestey nie można wchdzić do pawilonów:(Ani wyjmwać psiaków, nie wiem co tam się dzieję, nic nam nie powiedzą...:(

Czuję, że to chodzi o nosówkę, która w łódzkim schronie szaleje.:placz:

Nie mają pomysłu jak ją opanować. A zwierzaki cierpią.

Posted

Cioteczko,próbowałyśmy na różne sposoby...i że tak powiem d...pa.
Nie ma...wiesz co jest zapisane w umwie wolontariatu schroniskowego?..."wolontariusz zobowiązuje się nie wynosić tajemnic schroniska"...jakie do cholery tajemnice może mieć normalnie prosperujące schronisko???A nasze niestey ma tajemnice..mnóstwo tajemnic:(

Posted

Moriaaa napisał(a):
Cioteczko,próbowałyśmy na różne sposoby...i że tak powiem d...pa.
Nie ma...wiesz co jest zapisane w umwie wolontariatu schroniskowego?..."wolontariusz zobowiązuje się nie wynosić tajemnic schroniska"...jakie do cholery tajemnice może mieć normalnie prosperujące schronisko???A nasze niestey ma tajemnice..mnóstwo tajemnic:(

...aż się boję o tym myśleć ... a nie da się nic zrobić żeby pracowali tam "normalni" ludzie ? Wiem, że być może jest to pytanie retoryczne ale ...
Kto jest odpowiedzialny za zatrudnianie takich a nie innych ludzi ?

Posted

A może zrobić tak : Jeżeli macie możliwość wziąć pieska który może być chory to niech ktoś kogo do schroniska wpuszczą, powie ,że wypatrzył takiego i takiego psa i chce go adoptować. Jeśli odpowiedź będzie, że nie można bo pies jest chory to niech ta osoba powie, że chce adoptować chorego i podpisze stosowne papiery, że wie na co choruje pies i bierze odpowiedzialność za jego leczenie a w przypadku "odejścia" psa nie będzie miała do schroniska pretensji. Jeśli odpowiedź schroniska będzie nadal odmowna, że chorych zwierząt nie wydają, to niech ta osoba powie, że pies przecież może "odejść" a u niej będzie miał całodobową opiekę, będzie zawieziony do najlepszych weterynarzy i może z uśmiechem dodać "proszę mieć serce".

Nie wiem czy to poskutkuje, ale może warto spróbować. Gdyby z pracownikiem się nie udało dogadać to rozmawiać tak samo z dyrektorem.

Posted

bonika napisał(a):
A może zrobić tak : Jeżeli macie możliwość wziąć pieska który może być chory to niech ktoś kogo do schroniska wpuszczą, powie ,że wypatrzył takiego i takiego psa i chce go adoptować. Jeśli odpowiedź będzie, że nie można bo pies jest chory to niech ta osoba powie, że chce adoptować chorego i podpisze stosowne papiery, że wie na co choruje pies i bierze odpowiedzialność za jego leczenie a w przypadku "odejścia" psa nie będzie miała do schroniska pretensji. Jeśli odpowiedź schroniska będzie nadal odmowna, że chorych zwierząt nie wydają, to niech ta osoba powie, że pies przecież może "odejść" a u niej będzie miał całodobową opiekę, będzie zawieziony do najlepszych weterynarzy i może z uśmiechem dodać "proszę mieć serce".

Nie wiem czy to poskutkuje, ale może warto spróbować. Gdyby z pracownikiem się nie udało dogadać to rozmawiać tak samo z dyrektorem.

Bonika,zrozum...nie wydają psów z pawilonów...NIKOMU...
I NIKOMU oprócz pracowników nie wolno tam wchodzić...