malagos Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Nie dają mi spokoju oczy tej suni ze zdjęcia z pierwszej strony.... Boze, czy ona jeszcze żyje? :shake: Quote
majafaja Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 bede jutro w schronie to zerknę....a te oczy.... ja to bym ich powsadzała do tych pawilonow!!! Quote
malagos Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Moriaaa napisał(a):Maleństwo krótkowłse zostało zaadoptowane...dzisiaj spotkałam dumnego właściciela:) Druga niunia...nie wiem....dzisiaj znowu zamknęli pawilony:placz::placz::placz::placz: Ja już nie mam sily.......................... Czy ta "druga sunia" to te smutne oczyska z pierwszej strony? Quote
majafaja Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 mysle, ze ta z krotkim wlosem została adoptowana, bo bylam tam z Moriaa Quote
Kasia Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Czy wiadomo już coś o tej drugiej niuni??? :-( Quote
Moriaaa Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 Chwilowo nie wiele...pawilony zamknięte:( Quote
Kar0la Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Taaaa i sunia może już nie wyjść.... Quote
myszon Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Moriaaa.. domek tymczasowy aktualny. Jak nie dla tej małej suńki to może być inny psiak - byle do 10 kg (bo siostra po operacji kolana jest ) a o suńkę się boję... taka maleńka .. czemu nie mogą jej wydać ? byśmy ją wyleczyli jesli jest chora ... koło Ewki jest nasz wet - naprawdę fajne kobitki, koszty bym poniosła ... Quote
Moriaaa Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 Cioteczko...gdybym z niuniką nie wyszło pilnie potrzebuje tymczas dla psiaka z tego wątku...jeśli domek się nie zdecyduje:roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30689 Quote
myszon Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 czytałam o tym psiaku ale wlaśnie nie mogłam się w ońcu doczytać czy tymczas jest czy nie ... jestem otwarta :-) narazie mieszkam blisko siostry więc psinę miałabym pod kontrolą ;) Quote
Moriaaa Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 Cioteczko to mogę pisać że tymczas załatwiony gdyby co?? W piątek domek chciałby go obejżeć ale wiesz jak to jest..nigdy nic nie wiadomo... Quote
Moriaaa Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 Tak:) Cioteczko to już pisze:) Quote
Moriaaa Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 Ja już nierozumiem, pawilony są cały czas zamnięte, wczoraj przyjechała do mnie KHAZAR, i niestey nie można wchdzić do pawilonów:(Ani wyjmwać psiaków, nie wiem co tam się dzieję, nic nam nie powiedzą...:( Quote
myszon Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 jak czytam takie rzeczy to zastanawiam się czy naprawdę nie ma tam ludzi (w schronisku), z którymi możnaby normalnie współpracować ... ? Quote
lewkonia Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Moriaaa napisał(a):Ja już nierozumiem, pawilony są cały czas zamnięte, wczoraj przyjechała do mnie KHAZAR, i niestey nie można wchdzić do pawilonów:(Ani wyjmwać psiaków, nie wiem co tam się dzieję, nic nam nie powiedzą...:( Czuję, że to chodzi o nosówkę, która w łódzkim schronie szaleje.:placz: Nie mają pomysłu jak ją opanować. A zwierzaki cierpią. Quote
Moriaaa Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 Cioteczko,próbowałyśmy na różne sposoby...i że tak powiem d...pa. Nie ma...wiesz co jest zapisane w umwie wolontariatu schroniskowego?..."wolontariusz zobowiązuje się nie wynosić tajemnic schroniska"...jakie do cholery tajemnice może mieć normalnie prosperujące schronisko???A nasze niestey ma tajemnice..mnóstwo tajemnic:( Quote
myszon Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 boże .... znowu nie mają na coś pomysłu :mad: a kamery im nie pomogły :angryy: Quote
myszon Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Moriaaa napisał(a):Cioteczko,próbowałyśmy na różne sposoby...i że tak powiem d...pa. Nie ma...wiesz co jest zapisane w umwie wolontariatu schroniskowego?..."wolontariusz zobowiązuje się nie wynosić tajemnic schroniska"...jakie do cholery tajemnice może mieć normalnie prosperujące schronisko???A nasze niestey ma tajemnice..mnóstwo tajemnic:( ...aż się boję o tym myśleć ... a nie da się nic zrobić żeby pracowali tam "normalni" ludzie ? Wiem, że być może jest to pytanie retoryczne ale ... Kto jest odpowiedzialny za zatrudnianie takich a nie innych ludzi ? Quote
Moriaaa Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 Ciotka to też już starałyśmy się "ugryźć"..ale to dłuuuugi temat i nie do opisywania na forum....:roll: Quote
bonika Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 A może zrobić tak : Jeżeli macie możliwość wziąć pieska który może być chory to niech ktoś kogo do schroniska wpuszczą, powie ,że wypatrzył takiego i takiego psa i chce go adoptować. Jeśli odpowiedź będzie, że nie można bo pies jest chory to niech ta osoba powie, że chce adoptować chorego i podpisze stosowne papiery, że wie na co choruje pies i bierze odpowiedzialność za jego leczenie a w przypadku "odejścia" psa nie będzie miała do schroniska pretensji. Jeśli odpowiedź schroniska będzie nadal odmowna, że chorych zwierząt nie wydają, to niech ta osoba powie, że pies przecież może "odejść" a u niej będzie miał całodobową opiekę, będzie zawieziony do najlepszych weterynarzy i może z uśmiechem dodać "proszę mieć serce". Nie wiem czy to poskutkuje, ale może warto spróbować. Gdyby z pracownikiem się nie udało dogadać to rozmawiać tak samo z dyrektorem. Quote
Moriaaa Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 bonika napisał(a):A może zrobić tak : Jeżeli macie możliwość wziąć pieska który może być chory to niech ktoś kogo do schroniska wpuszczą, powie ,że wypatrzył takiego i takiego psa i chce go adoptować. Jeśli odpowiedź będzie, że nie można bo pies jest chory to niech ta osoba powie, że chce adoptować chorego i podpisze stosowne papiery, że wie na co choruje pies i bierze odpowiedzialność za jego leczenie a w przypadku "odejścia" psa nie będzie miała do schroniska pretensji. Jeśli odpowiedź schroniska będzie nadal odmowna, że chorych zwierząt nie wydają, to niech ta osoba powie, że pies przecież może "odejść" a u niej będzie miał całodobową opiekę, będzie zawieziony do najlepszych weterynarzy i może z uśmiechem dodać "proszę mieć serce". Nie wiem czy to poskutkuje, ale może warto spróbować. Gdyby z pracownikiem się nie udało dogadać to rozmawiać tak samo z dyrektorem. Bonika,zrozum...nie wydają psów z pawilonów...NIKOMU... I NIKOMU oprócz pracowników nie wolno tam wchodzić... Quote
Recommended Posts