Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malagos napisał(a):
Dzwoniłam do pana i powiedział, ze siedzą sobie na wersalce a Binka każe sie głaskać :loveu: Przypomniałam o adresówce i niespuszczaniu ze smyczy na razie. Pan obiecał, ze to załatwi.

Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. Myślę, że to naprawdę dobry domek! Będzie miała bardzo dużo uwagi Pana. Będzie psią jedynaczką :loveu:
Oby panu zdrowie dopisało jak najdłużej. Ale przecieć nie od dziś wiadomo, że psiaki mają pozytywny wpływ na zdrowie :lol:

Drobinko, dużo szczęścia w nowym domku!!!

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anielico, a ja nie zapytałam Cie, skad miałaś namiary na tego pana? Skąd go wytrzasnęlas? On dał ogłoszenie, że przyjmie psa, czy jak? To tak przez ciekawość...:cool3:

Posted

To może ja odpowiem ,bo to stało się pośrednio z moim udziałem...

Na wątku naszej lubelskiej Czupurki Akucha napisała ,ze znalazła ogłoszenie ,ze pan poszukuje terierowatego pieska........
Zapisałam nr telefonu i ponieaż akurat wtedy jeździłyśmy z anielicą do Calinka robić mu zastrzyk zadzwoniłyśmy do pana.......
I wtedy okazało się ,ze pan potzrbuje maleńkiego pieska- takiego , żeby dało się go nosić na rękach......Po rozmowach z panem - wiedziałyśmy ,ze to będzie dobry dom....Anielica rozmawiała i mówiła ,ze to na pewno będzie wspaniały dom i wspaniały pan......
Wróciłyśmy do domu i zaczęłysmy poszukiwania na dogo ........
I z wielu piesków wybrałyśmy Drobinkę ...........:lol:

Posted

A co tu jeszcze robi moja Binka? :cool3:

Do lepszego działu, proszę!

Dzwoniłam do pana, sunia jest na medal, zaprzyjaźniła sie z innymi psami osiedlowymi, ma 4 spacery dziennie, ma apetyt, kocha slodycze :-o , kocha pańcia z wzajemnościa...
Pan bardzo dziekował za nią, kilka razy to powtórzył. Pan przestał palic, bo na dworze nie zapali, po spacerze odsapnać trzeba, potem pieścić psa, a psy nie lubią dymu :p
Sunia śpi z nim i jest najpiękniejszym psem pod słoncem :loveu:

Posted

Nie, pan zostawił imię binka, bo mu się spodobało.

Miałyśmy obie szczęście, ja, ze dość szybko sunia znalazła dom i że mi się trafiła taka bezkonfliktowa istota, a ona że znalazla takiego PANA!!

Posted

Taaaaak....oby takich aadopcji - szybkich i tak udanych było jak najwięcej.....

Pan przez telefon mówił , że potrzebuje przyjaciela , kumpla do pogadania i kogoś do rozpieszczania.......:lol: I że płeć i wygląd obojętny......Miał być tylko mały....
Potem jednak stwierdził ,że zawsze miał suczki i że chyba jednak suczkę , ale nie był to warunek.....
Oby takich ludzi jak najwiecej.......

A Ty Binko bądź przeszczęśliwa i życzę Twojemu panu duużo zdrowia !!!!!

• 1 year later...
Posted

To juz ponad rok, jak Binka znalazła dom.

Teraz przeczytałam cały wątek od deski do deski. Ile osób zaangazowanych, ile nerwów i emocji, ile po prostu dobrej robory, by ta maleńka sunia została wyciagnieta ze schroniska. Tyle wolontariuszy.... Co z dziewczyną "majafaja"? I tu pojawiła sie po raz pierwszy Mycha101, pamiętasz Olu nasze rozmowy telefoniczne? :cool3:
To była pierwsza nasza "tymczasowiczka". Po niej juz poszło lawinowo, bo ta pierwsza okazała sie ideałem - zostawiła po sobie doskonałe wrazenie i wiarę, ze każdemu psu umiemy i mozemy pomóc. Przez rok przewinęło się kilka psów: Lilli, Malinka, 2 jamniczki matka z córką, jamniczka MalinkaII, teraz Biały Podrzutek i Zulka.
Po roku przybyło psów. Doszła shih-tzu Majeczka, na stałe i Zulka, juz pół roku na tymczasie.

Ale zaczęło się od Binki....

Posted

malagos napisał(a):
To juz ponad rok, jak Binka znalazła dom.

Teraz przeczytałam cały wątek od deski do deski. Ile osób zaangazowanych, ile nerwów i emocji, ile po prostu dobrej robory, by ta maleńka sunia została wyciagnieta ze schroniska. Tyle wolontariuszy.... Co z dziewczyną "majafaja"? I tu pojawiła sie po raz pierwszy Mycha101, pamiętasz Olu nasze rozmowy telefoniczne? :cool3:

Ale zaczęło się od Binki....

Pamiętam Małgosiu, to właściwie Binka i Ty i decyzja mojego TŻ spowodowała, że teraz jest z nami Nelcia, a miała być Binka.

Małgosiu, cieszę się, że Cię poznałam, nie osobiście, a szkoda.