Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asia, w tytule zamiesc, ze potrzebne $ na DT i tresc ktora juz jest.Jakos zmiescisz. Trzeba popatrzec na mape pomocy,moze ktos akurat jest w okolicach tamtego domu i moglby pomoc. Zaraz poszukam.
Malo nas tutaj :-( Szkoda suni,naprawde szkoda :-(
Jesli dobrze kojarze to na dogo jest skarpeta sterylkowa,tez poszukam,moze wesprze sterylke suni ale powrot do piwnicy po zabiegu zupelnie odpada.

EDIT: link do skarpety sterylkowej [URL]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-(by-bezdomniaków-było-mniej)?highlight=skarpeta+sterylkowa[/URL]

Asia, zglos mala,podaj przyblizona cene zabiegu i zapytaj czy istnieje mozliwosc wsparcia finans.

• Replies 863
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiu, najważniejsze to zgłosić ją do funduszu sterylkowego. Ja niedawno zgłaszałam "swoją" sunię, więc nie będę się wyrywać po raz drugi ;)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29[/url]

Posted

Ale piękna i słodka Sunia..Ona nie może mieszkać w piwnicy..Asiu ja mogępomóć tylko finansowo i to ostatnio kiepski bo sama nie mam pracy, a mam dużo psiaków na dogo z deklaracjami stałymi..Może rzeczywiście na początek lepiej ją przenieść do tego mieszkania..Nie wiem czemu ludzie są tacy okrutni, przcież to same słodkości ..Lusia..Trzymaj się psinko..Asia o Tobie nie zapomni i dogo też..Podnoszę do góry i trzymam kciuki..

Posted

Może poproś którąś z cioteczek żeby zrobiła jej banerek i allegro..Zdjęcia są super, widać , że to domowy piesek..I taki słodki..Nic tylko przytulać..

Posted

Przejrzalam mape dogo i nie znalazlam nikogo z okolic Zawiercia.
Na tych fotkach z domu widac jak bardzo sunia jest wymeczona ta tulaczka,piwnicznym zyciem i jak bardzo potrzebuje spokojnego kacika :-(

[B]EDIT:[/B]

Przed chwila rozmawialam telefonicznie z Owieczka:multi: Owieczka moze przyjac sunie na domowy DT.
Koszt miesieczny to 250 -300 zl w zaleznosci od wielkosci suni.
Asia, jesli sie zdecydujesz - okresl, jak duza jest sunia.Mysle, ze pieniazki da sie znalezc, tym bardziej ze nie musimy od razu wplacic calosci :lol::multi:Ciotki pomoga rozsylac watek? Jakis bazarek?Ja sie chetnie doloze do deklaracji.

Czy orientujesz sie, jak zachowuje sie sunia w stosunku do innych psiakow?
Jest jeszcze jeden problem - sunia musi byc juz po cieczce, wiec pozostaje kwestia przetrzymania jej w bezpiecznym miejscu do zakonczenia cieczki.
Co Ty na to? :lol:

Posted

Wrzucilam Lusie na szorsciaki [URL]http://www.dogomania.pl/threads/173902-Szorstkowłose-w-potrzebie!Proszę-o-uaktualnienie-psów-i-wklejanie-wg-szablonu!?p=16450306#post16450306[/URL]

Asia,zerknij prosze,moze powinnam dodac cos do opisu :lol:

Posted

Sytuacja psiny robi się dramatyczna. Myślę,że priorytetem powinno być zabranie suni z piwnicy, bo "sąsiedztwo" może okazać się bardziej "pomysłowe".
Postaram się pomóc w finansowaniu suni DT.

Posted

Rowniez obawiam sie o bezpieczenstwo suni. Tacy sasiedzi nie rzucaja slow na wiatr....

Miejsce jest,mozliwosc dogadania sie w temacie platnosci jak najbardziej realna/np.wstepnie za 2 tygodnie pobytu/.[B]Decyzja nalezy do Asi[/B] :lol:

[B]Wire fox[/B] :lol: milo, ze chcesz wspomoc Lusie finansowo,ja rowniez podtrzymuje swoja propozycje deklaracji stalej.Jeszcze kilka osob wiecej :multi::multi::multi:

Asia,czy Twoim zdaniem ta cieczka dobiega juz konca?Jak zapatrujesz sie na propozycje DT? Moze juz rozwiazalas sytuacje w inny sposob?Czekamy :lol:

Posted

Cioteczki, już jestem.
WIELKIE DZIĘKI ZA WSZYSTKO CO ROBICIE!!!
Wstawię filmik.
Taki sobie... I światło nie takie, i aparat nie taki, ale widać stosunek Lusi do innych piesków. :)
Pooglądajcie, a ja będę pisać dalej...

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=2RwWjHOitQ8[/URL]

Jeszcze zdjęcie, jak Lusia i Sonia (adoptowana z Dogo :) ) wsłuchują się w śpiew ptaków. Nie interesują ich zabawy mojej starej Miłki, której tu nie ma, bo przecież ona woli polować na kotki. Z resztą nie cierpi Lusi :/

[URL="http://img545.imageshack.us/i/lusiaisonia.jpg/"][IMG]http://img545.imageshack.us/img545/9357/lusiaisonia.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL]

Posted

Jak najbardziej proszę o DT dla Lusi.:modla::help1:
Ja mam zebrane w szkole troszkę grosza-muszę jutro policzyć ile, bo staramy się wspierać schronisko. Chociaż dzieciaki nie mają pieniędzy, dają po 2,5,10 gr i to tylko niektórzy, ale zawsze coś. Myślę, że może będą chciały przeznaczyć te pieniążki na Lusię :razz:
Znajdę też coś na bazarek, ale, czy mogę, ot tak, tutaj go założyć?
Postaramy się z dziećmi zrobić jakieś ozdoby wielkanocne:cool3:

Dzięki Wam, KOCHANE, odzyskuję wiarę w ludzi:loveu:

Ale... pojawił się też problem...
Ten Wet nie chce jednak przeprowadzić sterylizacji, bo w tym stanie grozi Lusi krwotok. Tym bardziej, że to już na pewno z 14-17 dni , jak Lusia miała "adoratorów". Zaczęłam się bać...
Jednak wieczorem postanowiłam porozmawiać telefonicznie i innym lekarzem. Pani doktor podejmie się tego zabiegu za ok. 300 zł + ewentualne antybiotyki, z tym ,że ryzyko jednak istnieje.
Może jej też zrobić USG - zapewne dodatkowo płatne.
Dzięki tez za link do strony: Akcja sterylizacja, juz tam "wchodzę". Byłabym wdzięczna za opłacenie tej sterylizacji.

Posted

[quote name='dusje']Wrzucilam Lusie na szorsciaki [URL="http://www.dogomania.pl/threads/173902-Szorstkow%C5%82ose-w-potrzebie%21Prosz%C4%99-o-uaktualnienie-ps%C3%B3w-i-wklejanie-wg-szablonu%21?p=16450306#post16450306"]http://www.dogomania.pl/threads/173902-Szorstkowłose-w-potrzebie!Proszę-o-uaktualnienie-psów-i-wklejanie-wg-szablonu!?p=16450306#post16450306[/URL]

Asia,zerknij prosze,moze powinnam dodac cos do opisu :lol:[/QUOTE]
Super! Bardzo Ci dziękuję! :)
Co dodać?
Stosunek do kotów: OBOJĘTNY :) :)
Stosunek do innych zwierząt: przyjacielski :)
Stosunek do dzieci: Taki jak do dorosłych :)

Posted

Lusia jest świetna :). Jamniczka jaka spryciara :).

Lusia na pewno szybko znajdzie dom, tylko ta sterylka pilna , bo za chwilę będzie całe stadko.

Dlaczego miałby jej grozić krwotok , przecież 14- 17 dzień to jeszcze nie jest tak późno na zabieg ? Ale skoro tak mówi , to znaczy , że nie czuje się na siłach przeprowadzić zabieg i rzeczywiście trzeba do innego weta.

Ja w tym miesiącu płaciłam za sterylkę mojej prywatnej suni 350 zł, a jutro muszę pilnie wysterylizować kotkę, bo jest ropomacicze lub woda w macicy. Brzuch ma jak balon. Najgorsze, że ona ma już 11 lat. Dzisiaj miała USG i badanie krwi.

Posted

[quote name='wire fox']Sytuacja psiny robi się dramatyczna. Myślę,że priorytetem powinno być zabranie suni z piwnicy, bo "sąsiedztwo" może okazać się bardziej "pomysłowe".
Postaram się pomóc w finansowaniu suni DT.[/QUOTE]
Po sterylizacji, zabiorę Lusię do mieszkania taty,nie ma wyjścia... Może jakoś to opanuję, tylko boję się, że sunia będąc sama, zacznie wniebogłosy płakać, A TAM TO DOPIERO GADY NIE LUDZIE! Policję mam na karku - jak znalazł !!!

Posted

Asiu,zaczne od konca.Wstrzymaj sie ze sterylka do zakonczenia cieczki.Ten wet ma racje -niebezpieczna sprawa.Jesli juz zaciazona to pare dni dluzej nie robi roznicy.Na DT tez moze zostac wysterylizowana;Owieczka wspominala mi w rozmowie tel. ze koszt u Jej wetki 250-300 zl.USG przydaloby sie po zakonczeniu cieczki,ale chyba dopiero po jakis 2 tygodniach mozna stwierdzic ta metoda istnienie ciazy,nie jestem pewna.
Trzeba by pogadac z Owieczka jak ona to widzi i ostatecznie z nia ustalic,gdzie ta sterylka.
Z bazarkiem super pomysl:multi::multi::multi:Ciotki musowo docenia wysilek dzieciakow i ich wklad w ratowanie suni :lol:Jasne, ze mozesz wystawic bazarek :razz:
A jak z ewentualnym transportem do DT? Owieczka ma swoje krolestwo w okolicach Nowego Miasta n/Pilica.Jakies 80 km od W wy.Super opieka i full wypas :multi:

Posted

[quote name='A-s-i-a']Super! Bardzo Ci dziękuję! :)
Co dodać?
Stosunek do kotów: OBOJĘTNY :) :)
Stosunek do innych zwierząt: przyjacielski :)
Stosunek do dzieci: Taki jak do dorosłych :)[/QUOTE]

Sie podmieni ;)

EDIT: juz zmienione :lol:

Posted

[quote name='A-s-i-a']Po sterylizacji, zabiorę Lusię do mieszkania taty,nie ma wyjścia... Może jakoś to opanuję, tylko boję się, że sunia będąc sama, zacznie w niebo głosy płakać, A TAM TO DOPIERO GADY NIE LUDZIE! Policję mam na karku - jak znalazł !!![/QUOTE]

Pisalam swoj post i nie zauwazylam Twojego.Gdyby sunia mogla tam przeczekac to moze zostawiaj wlaczone radio.Nie powinna sie nudzic i ujadac ;):eviltong:

Posted

Właśnie Ta pani Weterynarz kazała się spieszyć, póki ciąża mała, bo z dnia na dzień wszystko bardziej ukrwione. A zapewne u Lusi już po cieczce, bo "pod ogonkiem" nic nie widzę, śladów na sierści też nie ma, no chyba, że tak dba o higienę :)

Posted

[quote name='A-s-i-a']Właśnie Ta pani Weterynarz kazała się spieszyć, póki ciąża mała, bo z dnia na dzień wszystko bardziej ukrwione. A zapewne u Lusi już po cieczce, bo "pod ogonkiem" nic nie widzę, śladów na sierści też nie ma, no chyba, że tak dba o higienę :)[/QUOTE]

Jesli wetka tak mowi, to ma racje,mialam na mysli sytuacje, ze cieczka jeszcze trwa.Juz nic nie mowie bom laik :oops: Asia,rob tak zeby bylo dobrze i juz :razz:
Na PW podalam Ci tel do Owieczki - zawsze mozesz zadzwonic i pogadac.Owieczka juz wprowadzona w temat i na pewno watek przeczyta lub juz podczytala- prosilam Ja o zerkniecie :lol:
Ja juz uciekam,jutro raniutko pobudka i praca ku chwale /niekoniecznie mojej/ ojczyzny :evil_lol:

PS.Wlasnie sie doczytalam, ze sterylki aborcyjne na zapodanym watku dofinansowania nie musza czekac w kolejce.

Posted

[quote name='dusje']Pisalam swoj post i nie zauwazylam Twojego.Gdyby sunia mogla tam przeczekac to moze zostawiaj wlaczone radio.Nie powinna sie nudzic i ujadac ;):eviltong:[/QUOTE]

Taaa... wlączone radio... To o godz. 22.01 policja przed drzwiami... KANALIA tam mieszka i tyle. Jego pasierb studiuje prawo, to pewnie fajną by miał praktykę... Brak słów! Już nie jedno tam przeżyłam... Ech!

Ale jakoś to trzeba będzie opanować... Może powiem, że pies sam włączył radio, bo mnie tam nie zastaną po 22 :)

OK! Idziemy spać!

Posted

[quote name='dusje']Asiu,zaczne od konca.Wstrzymaj sie ze sterylka do zakonczenia cieczki.Ten wet ma racje -niebezpieczna sprawa.Jesli juz zaciazona to pare dni dluzej nie robi roznicy.Na DT tez moze zostac wysterylizowana;Owieczka wspominala mi w rozmowie tel. ze koszt u Jej wetki 250-300 zl.USG przydaloby sie po zakonczeniu cieczki,ale chyba dopiero po jakis 2 tygodniach mozna stwierdzic ta metoda istnienie ciazy,nie jestem pewna.
Trzeba by pogadac z Owieczka jak ona to widzi i ostatecznie z nia ustalic,gdzie ta sterylka.
Z bazarkiem super pomysl:multi::multi::multi:Ciotki musowo docenia wysilek dzieciakow i ich wklad w ratowanie suni :lol:Jasne, ze mozesz wystawic bazarek :razz:
A jak z ewentualnym transportem do DT? Owieczka ma swoje krolestwo w okolicach Nowego Miasta n/Pilica.Jakies 80 km od W wy.Super opieka i full wypas :multi:[/QUOTE]
A-s-i'u ty zadecydujesz, ale rozwiązanie powyżej wydaje mi się bardzo sensowne, tzn. decyzja o odwiezieniu suni na DT, a potem sterylka. Są dwa plusy - jest czas na stwierdzenie, czy to będzie sterylka aborcyjna, jest trochę czasu na zgłoszenie jej do ew. refundacji, no i odpada zagrożenie odwiezieniem jej do schroniska. To byłaby najgorsza z możliwych opcji. Proponuję zrobić sondę, kto ile może przeznaczyć - myślę,że to nie będzie długi tymczas, bo sunia jest jak najbardziej adopcyjna.

Posted

[quote name='wire fox']A-s-i'u ty zadecydujesz, ale rozwiązanie powyżej wydaje mi się bardzo sensowne, tzn. decyzja o odwiezieniu suni na DT, a potem sterylka. Są dwa plusy - jest czas na stwierdzenie, czy to będzie sterylka aborcyjna, jest trochę czasu na zgłoszenie jej do ew. refundacji, no i odpada zagrożenie odwiezieniem jej do schroniska. To byłaby najgorsza z możliwych opcji. Proponuję zrobić sondę, kto ile może przeznaczyć - myślę,że to nie będzie długi tymczas, bo sunia jest jak najbardziej adopcyjna.[/QUOTE]
Jestem na zaproszenie.
Dzieki Cioteczko, zlamalas mi serce :-( Ona bardzo przypomina mi mojego Filipka (TM), jak zobaczylam pierwsze zdjecie rana w sercu znow sie otworzyla..siedze i rycze patrzac na nia i na niego. Filipek juz jest spokojny a ona w wielkim niebezpieczenstwie!
Mamy malo czasu z tego co czytam bo i sterylka potrzebna na cito (choc ryzykowna) i trzeba zadecydowac czy zabieg u Asia w miejscowosci czy juz na dt.
Moim zdaniem opcja bezpieczniejsza to sterylka u Owieczki na dt. Nie musimy sie martwic, ze sasiedzi zadzwonia po Policje, i ze w srodku nocy trzeba psa zabrac bo co wtedy Asia zrobi, ktora bedzie na miejscu sama, bez wspracia. Transport na cito do dt tez moze byc ryzykowny po operacji.

Ja mam mentlik, trzeba dzialac szybko tyle wiem :-(
Moge dekl. jednorazowo 50zł, potem cos wymysle, zeby miesiecznie wspierac Małą.

Moj podobny szorsiuszek :(

[URL="http://img121.imageshack.us/i/ostatnidzienzyciafilipk.jpg/"][IMG]http://img121.imageshack.us/img121/5666/ostatnidzienzyciafilipk.jpg[/IMG][/URL]

Wlasnie sobie uzmyslowilam, ze dokladnie 8 marca przed trzema laty nasz Filipek odszedl a dzis ją poznalam :(

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Jestem na zaproszenie.
Dzieki Cioteczko, zlamalas mi serce :-( Ona bardzo przypomina mi mojego Filipka (TM), jak zobaczylam pierwsze zdjecie rana w sercu znow sie otworzyla..siedze i rycze patrzac na nia i na niego. Filipek juz jest spokojny a ona w wielkim niebezpieczenstwie!
Mamy malo czasu z tego co czytam bo i sterylka potrzebna na cito (choc ryzykowna) i trzeba zadecydowac czy zabieg u Asia w miejscowosci czy juz na dt.
Moim zdaniem opcja bezpieczniejsza to sterylka u Owieczki na dt. Nie musimy sie martwic, ze sasiedzi zadzwonia po Policje, i ze w srodku nocy trzeba psa zabrac bo co wtedy Asia zrobi, ktora bedzie na miejscu sama, bez wspracia. Transport na cito do dt tez moze byc ryzykowny po operacji.

Ja mam mentlik, trzeba dzialac szybko tyle wiem :-(
Moge dekl. jednorazowo 50zł, potem cos wymysle, zeby miesiecznie wspierac Małą.

Moj podobny szorsiuszek :(

[URL="http://img121.imageshack.us/i/ostatnidzienzyciafilipk.jpg/"][IMG]http://img121.imageshack.us/img121/5666/ostatnidzienzyciafilipk.jpg[/IMG][/URL]

Wlasnie sobie uzmyslowilam, ze dokladnie 8 marca przed trzema laty nasz Filipek odszedl a dzis ją poznalam :([/QUOTE]

Poryczałam sie :-(:-(:-(.
[B]fiorsteinbock[/B] cos w tym jest, ja wierzę. Może Twój pies wrócił i jego dusza jest w Lusi.